Festivalagenda Blog Zoek

Met honderden festivals per jaar is het lastig de echte parels eruit te pikken. Daarom vraagt YellowTipi de experts om hun festivaltips. Hier vind je de Tipitips van:

Some Chemistry

Festivaltips voor het jaar 2017

Naast organisator bij Next Monday's Hangover is de beste man de afgelopen jaren uitgegroeid tot een gevestigde dj-naam. We hebben het natuurlijk over Some Chemistry, de artiestennaam van de Amsterdamse troetelboliviaan: Ridzert Beetstra. Muziek zit in zijn genen, en toen hij in 2008 een optreden van James Holden bijwoonde, besloot hij met zijn indie-band meer elektronisch georiënteerde muziek te maken. Vrij kort daarop besloot hij in z’n eentje verder te gaan en de rest is geschiedenis. In 2017 zijn we alweer minstens 213 (!!) optredens verder. De reden van zijn succes? De “chemistry” met het publiek. Zelden gaan de handen bij zijn tropische house-sets níet de lucht in. Dit festivalseizoen kijk hij ook alweer uit naar een goed gevuld festivalprogramma. Zo zie je hem o.a. bij Oranjebloesem, Soenda en Buiten Westen. Intiemere festivals hebben vrijwel altijd zijn voorkeur. Tel al dit bovenstaande bij elkaar op en je hebt een succesformule voor nog veel meer handen-in-de-lucht-momenten. Maarja, dat is geen hogere scheikunde.

Ben jij op zoek naar hogere scheikunde dit festivalseizoen? Check de tips van Some Chemistry.

Dit zijn de Tipitips van Some Chemistry:

Festifest

Amsterdam

"Het kleinste en gezelligste festival van Amsterdam. Elk jaar een steengoeie line-up, veel mooie mensen en bekende gezichten. Mede-georganiseerd door mijn favoriete locals SHMLSS. Biertje langs het water, wat wil je nog meer. Geloof dat zich nu ook een kleine traditie heeft ontwikkeld met Some Chemistry na middernacht voor een selecte groep van 300 man, lekker knus binnen bij Noorderlicht. Daar ben ik ook wel goed in, afters. Was vorig jaar echt top!"

1 juni 1 junzaterdagza

De Zon

Amsterdam

"Meest absurde festival van Amsterdam. Een exotisch paradijs. Mega eigenwijs, kunstzinnig en vooral een hele geile sfeer hangt er rondom het evenement. Heeft veel bestemmingen gekend, maar eindelijk nu een basis waar men echt op voort kan bouwen; Blijburg aan Zee. Geheime line-up, maar altijd kwalitatief hoogstaand, veel disco, trance en steeldrum bands! Heb in het verleden grandiose sets gehoord van KiNK, Session Victim, en zelfs Todd Terje! Trek die speedo maar uit de kast Amsterdam. "

9 juni 9 junzondagzo

Nachtdigital

Sachsen

"Viert dit jaar zijn 20jarig jubileum! Samen met fusion festival (wat dit jaar helaas niet plaatsvindt) en melt, was dit mijn allereerste en mooiste buitenlandse festivalervaring, alweer een jaartje of 7 geleden. Met name op de legendarische zondagochtend. Zo heb ik een aantal van de beste sets uit mijn leven gehoord van Roman Flugel b2b Robag Wruhme, Job Jobse, James Holden b2b Steffen Bennemann, Dixon b2b Ame en Manamana oa. Ben er de afgelopen jaren niet meer geweest, maar kijk er enorm naar uit om weer die kant op te gaan komend jaar!"

3 augustus 3 augvrijdagvr
t/m
5 augustus 5 augzondagzo

Georgie's Wunder Garten

Amsterdam

"Wie hier ooit naartoe is geweest weet waarom. Meer dan 10 stages op ruigoord, in elke hoekje vind je een nieuw avontuur. Op de afgelopen wintereditie stond de hele Giegling crew te shinen in een soort iglo, terwijl Prins Thomas in een tipi aan een kosmische reis begon. Was echt te gek. Ik heb gehoord dat met name de zondag deze zomer echt speciaal wordt, met een aantal toonaangevende duitse afterhour etablissementen die zich zullen manifesteren op ruigoord, een italo gay cafe, satori met een eigen stage, veel live muziek uit het zuidelijke halfrond en thunder veel parades, theater en vage kunst. Om maar een paar dingen te noemen. “It should get weird”."

6 juli 6 julzaterdagza
t/m
7 juli 7 julzondagzo

Wildeburg

Kraggenburg

"Wat was dit toch een krankzinnige nieuwkomer afgelopen zomer. ik heb de gigantische eer gehad om het hele festival te mogen afsluiten. misschien wel het hoogtepunt uit mijn muzikale carrière, ik was toen al vanuit een ander dagfestival en nog een nachtoptreden daarna, doorgetrokken naar dit utopische festivalterrein. Bijna een hert aangereden, kon vervolgens de ingang niet vinden, dus ben ik met mijn platentas door een moeras heen geklommen richting het strand waar muziek vandaan kwam. 24u later, zonder slaap, zonder tent, heb ik hem nog feilloos af kunnen sausen! Met name Alter Ego - Rocker ging er lekker in, stellages op de dansvloer, vlaggen, lazers, totale euforie. Kijk er weer naar uit, maar deze keer neem ik wel een tentje mee!"

12 juli12 julvrijdagvr
t/m
14 juli14 julzondagzo

Ben je het eens met deze tips? Laat het weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Wil je meer?