Festivalagenda Blog Zoek

Met honderden festivals per jaar is het lastig de echte parels eruit te pikken. Daarom vraagt YellowTipi de experts om hun festivaltips. Hier vind je de Tipitips van:

Kim Janssen

Festivaltips voor het jaar 2017

Kim Janssen is geboren in Nederland maar opgegroeid in Azië, waardoor hij het grootste deel van zijn jeugd doorbracht in Bangkok en Phnom Penh en zijn tienerjaren in Kathmandu. Zijn muziek kan pop genoemd worden, waarbij klassieke en orkestrale arrangementen gemixt worden met grande pop en Kim’s vocalen - op het ene moment neuriënd als Bill Callahan, op het andere hoog fasetto. Strijkers en blazers omringen rustige ballades en uitbarstingen van maximalistische pop, terwijl Kim herinneringen van nachten in Loi Krathong, aardbevingen en politieke onrust verbindt met een huiselijk beeld van voortuinen, verjaardagsfeestjes en Chinese restaurants.

Voor YellowTipi zet Kim Janssen hier zijn festivaltips voor 2017 op rijtje.

Dit zijn de Tipitips van Kim Janssen:

Into The Great Wide Open

Vlieland

"Waanzinnige artiesten ontdekken bij een vuurtoren of in het bos - magisch mooi festival op Vlieland. Dit jaar ook extra sterke line-up vind ik met artiesten als Perfume Genius, Bill Callahan en Belle and Sebastian. "

29 augustus29 augdonderdagdo
t/m
1 september 1 sepzondagzo

Haldern Pop Festival

"Op één of andere manier weet dit relatief kleine festival (rond 5000 cap) al meer dan 20 jaar te zorgen voor extreem goeie line-ups. Phoenix, Mumford and Sons, The National, Bon Iver, Wilco, Grizzly Bear, Beach House hebben er allemaal gestaan. De sfeer is heel gemoedelijk."

10 augustus10 augdonderdagdo
t/m
12 augustus12 augzaterdagza

Le Guess Who?

Utrecht

"Enorm uitdagend en vooruitstrevend festival met avontuurlijk en uiteenlopend programma. Titus Andronicus, Deerhunter, Deradoorian, The Luyas, Sunn O))), Tune Yards, hier allemaal voor het eerst gezien."

8 november 8 novdonderdagdo
t/m
11 november11 novzondagzo

Welcome to the Village

Leeuwarden

"Prachtige locatie, hele relaxte sfeer en fijne bands."

18 juli18 juldonderdagdo
t/m
20 juli20 julzaterdagza

Zomerparkfeest

Venlo

"Dit festival bevind zich gewoon in een stadspark in Venlo en heeft ook niet perse grote internationale headliners maar ik heb er altijd een hele goeie tijd gehad. Goeie programmering en goeie layout."

17 augustus17 augdonderdagdo
t/m
20 augustus20 augzondagzo

Noorderzon

Groningen

"Op Noorderzon heb je het gevoel dat je bij een groot verjaardagsfeest van Bilbo Baggins rond loopt. De sfeer is magisch en op één of andere manier weten ze ook altijd grote Indiehelden als Megafaun, The Low Anthem en Bill Callahan te strikken."

17 augustus17 augdonderdagdo
t/m
27 augustus27 augzondagzo

Ben je het eens met deze tips? Laat het weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Wil je meer?