Festivalagenda Blog Zoek

Met honderden festivals per jaar is het lastig de echte parels eruit te pikken. Daarom vraagt YellowTipi de experts om hun festivaltips. Hier vind je de Tipitips van:

Florinsz Janvier

Festivaltips voor het jaar 2017

Florinsz Janvier, zeg maar gerust een muziek- en eventduizendpoot. Deze muzikale alleskunner heeft alweer een flink gevulde agenda op het programma staan. O.a. op Mysteryland, STRAF_WERK festival en Welcome to the Future zal hij met zijn opzwepende sound de handjes de lucht in pulseren. In het verleden was Florinsz mede-oprichter van SEKOIA, een platform voor deep electronic music aficionado's wat uitgroeide tot een gevestigde naam én community in de festival scene. Naast SEKOIA was hij de drijvende kracht achter Welcome to the Future festival en betrokken bij de Warehouse Elementenstraat.

Momenteel ligt de focus van Florinsz Janvier op het producen en weet hij als dj met zijn intieme deep house sets de harten van het festivalpubliek te veroveren. Hier deelt hij zijn top tips voor dit festivalseizoen.

Dit zijn de Tipitips van Florinsz Janvier:

Georgie's Wunder Garten

Amsterdam

"Geef de altijd mysterieuze Georgie en de toppers van Chasing the Hihat vrij spel in hun favoriete speeltuin Ruigoord en je krijgt het meest pictureperfect festival des lands: Georgie’s Wundergarten. Dartelende dames, verborgen podia, een overvloed aan afleiding en line-ups die tot de dag zelf geheim worden gehouden. Bloemen in je haar en gaan, en probeer ondertussen een bandje te fixen voor de legendarische afters in de kerk…"

7 juli 7 julzaterdagza

All We Want Festival

Goch

"Net over de grens naar Duitsland staat een oud klooster wat één keer per jaar gebruikt mag worden als festivallocatie: All We Want gaat voor 3 dagen non-stop kampeergekte want ja, bij onze oosterburen mag toch nét ff ietsje meer dan hier. Catch me ergens in een kelder op de zaterdag!"

7 juli 7 julvrijdagvr
t/m
10 juli10 julmaandagma

Welcome to the Future

Oostzaan

"WTTF blijft toch wel een rasechte festivalklassieker. Met dit jaar een uitbreiding naar 8 stages is hier voor iedereen die van kwaliteit houdt wel iets te vinden. Of het nou grootschaals uit je dak gaan is in de gigantische techno area of achter de Main op zoek gaat naar de verstopte Forest stage (tip: de kleinste stage is altijd het gezelligst). Apetrots dat ik jaren deel heb uit mogen maken van dit team, wat zich ieder jaar weer compleet uit de naad werkt om hier een van de tofste festivals van het land neer te zetten."

20 juli20 julzaterdagza

Wildeburg

Kraggenburg

"Nadat de eerste foto’s online verschenen van de openingsdag, besloten we direct dat we op zondag nog richting Wildeburg zouden rijden om de laatste middag en nacht mee te pakken, en dat was het meer dan waard. Als je van de kleinschalige festivals die één zijn met hun omgeving bent dan is dit de plek voor jou. Wat zeg ik, zelfs als je dat niet bent moet je hier nog heen, want ik beloof je dat je binnen de kortste keren bent bekeerd. Wildeburg is een grote aaneenschakeling van alles wat je ooit geweldig vond aan festivals, minus alle minpunten. Niet gek dat het binnen no-time uitverkocht was."

12 juli12 julvrijdagvr
t/m
14 juli14 julzondagzo

Ploegendienst

Breda

"Helaas alweer voorbij, maar echt een aanrader voor volgend jaar! Wie had ooit gedacht dat het in Breda ooit nog zou lukken… de mannen van Ploegendienst bewezen het. Met een gezonde dosis lef en een grote knipoog (check de trailer maar eens ;) ) weten ze het toch maar voor elkaar te krijgen. Alle artiesten draaiden backtoback sets, en ik ben (als rasbrabo) superblij dat ik met homie Some Chemistry achter de decks mocht verschijnen. "

25 mei25 meizaterdagza

Together Boston

Boston

"Als wildcard: mocht je je eind mei aan de andere kant van de Atlantische oceaan bevinden, pak dan het mini-ADE in Boston mee: het Together Festival. Toen ik hier met de SEKOIA-crew mocht aantreden opende er een wereld van kleine kroegen omgebouwd tot clubs, superenthousiast publiek en een team vol met de meest gedreven danceliefhebbers van de VS. Je voelt de liefde overal wanneer je (een week lang!) van club naar club kan hobbelen. Ga!"

14 mei14 meizondagzo
t/m
21 mei21 meizondagzo

Ben je het eens met deze tips? Laat het weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Wil je meer?