Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 2 minuten. Afbeelding: Damian van Soest

Nieuws

Zo vergroot je jouw TicketSwap-geluk

Door Rosa Lee Szarzynski op woensdag 25 september 2019

Herken je het gevoel dat al je vrienden een kaartje hebben bemachtigd voor dat éne concert of festival en jij net de melding ‘uitverkocht’ krijgt? In die donkere dagen waarop jij aan moet horen hoe zij al bezig zijn met hun party outfit, zit jij eindeloos – met 5.000 anderen – de TicketSwap-website te refreshen. Met als resultaat dat er continu vlekjes voor je ogen verschijnen. Als er een ticket aangeboden wordt, doe jij al bijna een vreugdedansje. Totdat je op ‘ticket kopen’ klikt en merkt dat een geluksvogel je (wederom) te slim af is. Omdat wij je meer geluk gunnen, verzamelden we deze gouden tips, zodat je in het vervolg wel tickets scoort via TicketSwap.

1. Pushberichten op de app

Je weet ongetwijfeld al dat je e-mail alerts kunt krijgen als er tickets beschikbaar zijn. Alleen vanwege werk of studie is de kans groot dat je net op dat moment niet je inbox bekijkt. Resultaat: de kaarten gaan wederom aan je neus voorbij. Volgens insiders is het effectiever om de TicketSwap-app te downloaden én om de pushberichten van het evenement waar je heen wilt aan te zetten. En aangezien je telefoon tegenwoordig toch functioneert als een derde hand… Wil je nog sneller een melding krijgen? Schakel dan je wifi uit en zet je mobiele data aan.

Ticketswap

2. Check TicketSwap last-minute

Op de dag van het evenement vinden de meeste transacties plaats - je hoeft geen genie te zijn om dat te begrijpen. Mensen zijn onvoorspelbaar; stemmingen en plannen veranderen om de haverklap. Geef de jacht dan ook nooit op! De kans is namelijk vrij groot dat je tickets voor de show van je dromen slechts enkele uren voor aanvang op de kop tikt. Het weer speelt hier een belangrijke rol in. Houd dus als Piet Paulusma 2.0 het weerbericht in de gaten. Vaak zijn bij slechte weersvoorspellingen de kaartjes ook nog eens goedkoper, een win-winsituatie. Geduld bewijst maar weer eens een schone zaak te zijn.

 

3. Zoek tickets tijdens het TicketSwap-spitsuur

Tussen 5 en 10 uur ‘s avonds is TicketSwap een ware goudmijn; na kantooruren worden de meeste plannen gemaakt of veranderd. Je zou misschien denken dat je het beste het platform kan bezoeken op rustige momenten, maar niets is minder waar: hoe drukker hoe beter!

4. Advertenties op Facebook

a) Wat Marktplaats kan, dat kan onze vriend Facebook ook. Negen van de tien keer heeft het evenement waar jij heen wilt een Facebook-pagina met advertenties van TicketSwap-verkopers, dus houdt die vooral in de gaten. Met een beetje geluk, herken je de naam van een vage kennis, die zijn TicketSwap advertentie heeft gedeeld. Neem dan direct contact op. Misschien ben je nog op tijd!

b) Of plaats zelf een TicketSwap-oproepje op de pagina van het evenement. Zo word je direct op de hoogte gebracht als er een ticket wordt aangeboden. Om extra op te vallen schrijf je er een creatief tekstje bij. Hoe gekker, hoe beter. Inspelen op emoties werkt vaak ook, ‘Ik ga al acht jaar met mijn broertje naar Down The Rabbit Hole en z’n cavia is net overleden.’ Of bied een verdienste aan. Je betaalt niet alleen de tickets, je maakt ook een dag het huis schoon van de verkoper (ja, je moet er wat voor over hebben) of je bakt een gin-tonic taart. Voor deze éne keer maak je ook gebruik van je Caps Lock. Het enige wat telt zijn die TICKETS. Zo kan niemand meer om jou en je advertentie heen en stromen de reacties hopelijk binnen.

Vond je het leuk? Laat het Rosa weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Er komt een garantiefonds voor evenementen en dat is geweldig nieuws

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Waar de evenementenindustrie al maanden om schreeuwt, wordt eindelijk door het kabinet gehoord.

In recordtempo uitverkocht Soenda bevestigt collectieve festivalknaldrang

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Het populaire house- en techofestival was binnen een paar uur uitverkocht.

Toilet Festival 2020: Live vanaf de plee

Nieuws

Donderdag 19 november 2020

Dansen voor het goede doel op muziek van o.a. Rob Dekay, The Partysquad en Vunzige Deuntjes. Live vanaf de plee.

Naar de sneeuw met Enter The Snow kan ook dit jaar gewoon weer

Nieuws

Vrijdag 16 oktober 2020

In tijden dat er niets mogelijk lijkt, zien de jongens achter de organisatie van Enter the Snow juist kansen.

Doe mee met de Dutch Dance Quiz: een ode aan 30 jaar dance

Nieuws

Vrijdag 2 oktober 2020

Op zaterdag 17, 24 en 31 oktober presenteren Vivienne van den Assem en dance-expert Arne van Terphoven vanuit de legendarische...

TeamAlert is benieuwd naar jouw ervaringen met drugs in het verkeer

Nieuws

Woensdag 30 september 2020

Heb je een rijbewijs en ben je tussen de 18 en 50 jaar oud? En gebruik je weleens XTC, speed,...

Je feestbehoefte tóch nog kwijt bij Ongepland Festival

Nieuws

Donderdag 10 september 2020

De clubs zijn gesloten, festivalseizoen zit er op, maar op Ongepland Festival in het Sieraad te Amsterdam trekken ze hem...

Aangepast Pleinvrees am Strand belooft een muzikale stranddag te worden

Nieuws

Vrijdag 7 augustus 2020

"Lekker flaneren aan de Amsterdamse kust, pootjes in het goudgele zand, de fijnste muziek en een grijns op je giecheltje...