Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 3 minuten. Afbeelding: Tim Buiting

Report over Zeezout Festival

ZeeZout Festival sluit het festivalseizoen vakkundig af

Door Maureen Bos op donderdag 12 september 2019

Op de uitgestrekte vlaktes van Amsterdam West stond mij afgelopen zaterdag een ziltig feestje te wachten. De Tuinen van West waren wederom weer omgetoverd tot een muzikaal speelparadijs voor de doorgewinterde festivalganger die nog geen afscheid kon nemen van de zomer en haar festivals.

Ik word afgezet (weliswaar door mijn moeder) bij de artiesteningang. Een vrolijke bewaker begroet mij met een ietwat vragende blik. Hij vraagt wanneer ik moet draaien. Lachend, maar bloedserieus zeg ik dat ik om 20:00 uur op de mainstage sta. Als hij het leuk vond, mocht hij van mij een drankje komen halen. Hij beloofde mij zijn best te doen om langs te komen.

ZeeZout1Foto: Tim Buiting

Binnen doet het mij in eerste instantie een beetje denken aan de Rollende Keukens. Het ruikt naar eten, er zijn genoeg zitplekken, en ook de klassieke spelletjes zijn aanwezig. Ik zie een aantal jongens driftig en uit de richting met pittenzakken naar elkaar gooien, vergezeld met liters bier in hun handen. Er hangt een goede sfeer. Het klassieke minitheater was ook weer van de partij. Blije festivalgangers hadden zich verzameld rondom de tent, luisterend naar een mooi meisje die iedereen zijn sterrenbeeld aan het toelichten was. Haar “act” werd opgevolgd door een poedelnaakte man, bekleed met iets was ooit heeft fungeert als een klamboe. Hij zong voor ons, het was niet altijd even zuiver, maar ontzettend leuk om naar te kijken.

En ook de vintage kleding caravan was van de partij. Bezoekers die last minute nog voor een hele andere look wilde gaan, konden zichzelf hier aankleden. Ik als ware vintage liefhebber nam uiteraard een kijkje. Een véél te groot checkered flannel shirt heeft mij de rest van de dag gesierd tegen de koude wind die af en toe kwam opzetten. Ik was al eens eerder in de Tuinen van West geweest, op Amsterdams Verbond om precies te zijn. Maar ik kon me niet herinneren dat het terrein zo uitgebreid was. Aan ruimte geen gebrek. Ook wel eens lekker, dat je niet door de massa heen hoeft te banjeren om je verloren vriendin aan de bar weer terug te vinden. Iets wat überhaupt al een onmogelijke missie is, als je allebei verzuipt in de alcoholische versnaperingen. Ik klauter mijn weg omhoog de heuvel op. De ene schouder massage na de ander komt voorbij. Niet wetende wat ik moest verwachten, was aan de andere kant van mijn klim nog meer muzikaal genot opgesteld. Omringd door vrienden die ik per toeval tegenkwam, besloten we van de muziek te genieten. Goede Italo disco dreunde uit de bas door niemand minder dan David Vunk. Ook Hunee, een van mijn andere favorieten verzamelde weer een grote groep euforische gezichten voor zijn stage.

Mall Grab, by far mijn favoriet, sloot de mainstage af. Daar was ik natuurlijk als de kippen bij. Wat een muzikaal talent. Hij had mijn hart al gestolen op Lentekabinet, en vanaf toen niet meer teleurgesteld. Wat zat iedereen er lekker in. Ik was al veel vaker naar de feestjes van ZeeZout geweest, maar nog nooit naar het festival. Ondanks het uitgestrekte, soms ietwat ongemakkelijk ruim opgezette terrein, voelde het intiem en vertrouwd. Ik kon mij identificeren met het publiek en voelde me op m’n plek.

ZeeZout2Foto: Tim Buiting

Het was 23:00 uur. Luid applaus en gejuich bedanken Mall Grab voor de waanzinnige afsluiter. Ik wil nog niet naar huis. Ik ontmoet een meisje, samen trekken we erop uit op zoek naar eten. Ergens verderop de foodcourt staat een bloedmooi joch met blond haar ons nee te verkopen tegen zijn eten. “We zijn helaas al dicht ladies, kan ik misschien iets anders voor je doen?” Met stift schrijf ik mijn telefoonnummer op zijn arm. “Je kan me bellen vanavond”.

Hij lacht, geeft één van ons nog een stuk fruit wat over was en dooft het licht in zijn foodtruck. Een beetje beteuterd dat het afgelopen was, verplaats ik mij richting de uitgang. Een lach siert mijn gezicht terwijl ik dit schrijf. Ik had weinig verwachtingen van de dag, maar ZeeZout Festival 2019 was een mooie afsluiter van mijn festival seizoen.

Vond je het leuk? Laat het Maureen weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Toilet Festival 2020: Live vanaf de plee

Nieuws

Donderdag 19 november 2020

Dansen voor het goede doel op muziek van o.a. Rob Dekay, The Partysquad en Vunzige Deuntjes. Live vanaf de plee.

Naar de sneeuw met Enter The Snow kan ook dit jaar gewoon weer

Nieuws

Vrijdag 16 oktober 2020

In tijden dat er niets mogelijk lijkt, zien de jongens achter de organisatie van Enter the Snow juist kansen.

Doe mee met de Dutch Dance Quiz: een ode aan 30 jaar dance

Nieuws

Vrijdag 2 oktober 2020

Op zaterdag 17, 24 en 31 oktober presenteren Vivienne van den Assem en dance-expert Arne van Terphoven vanuit de legendarische...

TeamAlert is benieuwd naar jouw ervaringen met drugs in het verkeer

Nieuws

Woensdag 30 september 2020

Heb je een rijbewijs en ben je tussen de 18 en 50 jaar oud? En gebruik je weleens XTC, speed,...

Je feestbehoefte tóch nog kwijt bij Ongepland Festival

Nieuws

Donderdag 10 september 2020

De clubs zijn gesloten, festivalseizoen zit er op, maar op Ongepland Festival in het Sieraad te Amsterdam trekken ze hem...

Aangepast Pleinvrees am Strand belooft een muzikale stranddag te worden

Nieuws

Vrijdag 7 augustus 2020

"Lekker flaneren aan de Amsterdamse kust, pootjes in het goudgele zand, de fijnste muziek en een grijns op je giecheltje...

18 juli is het Nationale Festivalcrew-dag: een ode aan alle festivalmedewerkers

Nieuws

Dinsdag 7 juli 2020

De organisatie van de Zwarte Cross en Mañana Mañana roept alle festivalmedewerkers in Nederland op om 18 juli 2020 een...

HEMtuin is met afstand het meest veelzijdige festivalalternatief tot nu toe

Inclusief fotoalbum

Dinsdag 30 juni 2020

We mochten weer eens op pad en dat beviel goed!