Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 3 minuten. Afbeelding: Tim Buiting

Report over Zeezout Festival

ZeeZout Festival sluit het festivalseizoen vakkundig af

Door Maureen Bos op donderdag 12 september 2019

Op de uitgestrekte vlaktes van Amsterdam West stond mij afgelopen zaterdag een ziltig feestje te wachten. De Tuinen van West waren wederom weer omgetoverd tot een muzikaal speelparadijs voor de doorgewinterde festivalganger die nog geen afscheid kon nemen van de zomer en haar festivals.

Ik word afgezet (weliswaar door mijn moeder) bij de artiesteningang. Een vrolijke bewaker begroet mij met een ietwat vragende blik. Hij vraagt wanneer ik moet draaien. Lachend, maar bloedserieus zeg ik dat ik om 20:00 uur op de mainstage sta. Als hij het leuk vond, mocht hij van mij een drankje komen halen. Hij beloofde mij zijn best te doen om langs te komen.

ZeeZout1Foto: Tim Buiting

Binnen doet het mij in eerste instantie een beetje denken aan de Rollende Keukens. Het ruikt naar eten, er zijn genoeg zitplekken, en ook de klassieke spelletjes zijn aanwezig. Ik zie een aantal jongens driftig en uit de richting met pittenzakken naar elkaar gooien, vergezeld met liters bier in hun handen. Er hangt een goede sfeer. Het klassieke minitheater was ook weer van de partij. Blije festivalgangers hadden zich verzameld rondom de tent, luisterend naar een mooi meisje die iedereen zijn sterrenbeeld aan het toelichten was. Haar “act” werd opgevolgd door een poedelnaakte man, bekleed met iets was ooit heeft fungeert als een klamboe. Hij zong voor ons, het was niet altijd even zuiver, maar ontzettend leuk om naar te kijken.

En ook de vintage kleding caravan was van de partij. Bezoekers die last minute nog voor een hele andere look wilde gaan, konden zichzelf hier aankleden. Ik als ware vintage liefhebber nam uiteraard een kijkje. Een véél te groot checkered flannel shirt heeft mij de rest van de dag gesierd tegen de koude wind die af en toe kwam opzetten. Ik was al eens eerder in de Tuinen van West geweest, op Amsterdams Verbond om precies te zijn. Maar ik kon me niet herinneren dat het terrein zo uitgebreid was. Aan ruimte geen gebrek. Ook wel eens lekker, dat je niet door de massa heen hoeft te banjeren om je verloren vriendin aan de bar weer terug te vinden. Iets wat überhaupt al een onmogelijke missie is, als je allebei verzuipt in de alcoholische versnaperingen. Ik klauter mijn weg omhoog de heuvel op. De ene schouder massage na de ander komt voorbij. Niet wetende wat ik moest verwachten, was aan de andere kant van mijn klim nog meer muzikaal genot opgesteld. Omringd door vrienden die ik per toeval tegenkwam, besloten we van de muziek te genieten. Goede Italo disco dreunde uit de bas door niemand minder dan David Vunk. Ook Hunee, een van mijn andere favorieten verzamelde weer een grote groep euforische gezichten voor zijn stage.

Mall Grab, by far mijn favoriet, sloot de mainstage af. Daar was ik natuurlijk als de kippen bij. Wat een muzikaal talent. Hij had mijn hart al gestolen op Lentekabinet, en vanaf toen niet meer teleurgesteld. Wat zat iedereen er lekker in. Ik was al veel vaker naar de feestjes van ZeeZout geweest, maar nog nooit naar het festival. Ondanks het uitgestrekte, soms ietwat ongemakkelijk ruim opgezette terrein, voelde het intiem en vertrouwd. Ik kon mij identificeren met het publiek en voelde me op m’n plek.

ZeeZout2Foto: Tim Buiting

Het was 23:00 uur. Luid applaus en gejuich bedanken Mall Grab voor de waanzinnige afsluiter. Ik wil nog niet naar huis. Ik ontmoet een meisje, samen trekken we erop uit op zoek naar eten. Ergens verderop de foodcourt staat een bloedmooi joch met blond haar ons nee te verkopen tegen zijn eten. “We zijn helaas al dicht ladies, kan ik misschien iets anders voor je doen?” Met stift schrijf ik mijn telefoonnummer op zijn arm. “Je kan me bellen vanavond”.

Hij lacht, geeft één van ons nog een stuk fruit wat over was en dooft het licht in zijn foodtruck. Een beetje beteuterd dat het afgelopen was, verplaats ik mij richting de uitgang. Een lach siert mijn gezicht terwijl ik dit schrijf. Ik had weinig verwachtingen van de dag, maar ZeeZout Festival 2019 was een mooie afsluiter van mijn festival seizoen.

Vond je het leuk? Laat het Maureen weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Brain Hacking als middel om beter voorbereid een partyweekend in te gaan

Nieuws

Woensdag 16 oktober 2019

Orthomoleculair therapeut Wout van Helden vertelde ons alles over ons brein, voeding, neurotransmitters en meer....

10 tips om niet kapot te gaan tijdens ADE

Nieuws

Dinsdag 15 oktober 2019

Hoe zorg je dat je elke minuut van ADE optimaal doorkomt? Geen idee. YellowTipi geeft je wel 10 tips waardoor...

Een oplossing voor het ADE-parkeerprobleem

Nieuws

Dinsdag 15 oktober 2019

Als je tijdens ADE parkeert bij de RAI, krijg je er een leenfiets bij. Op zowel het parkeren als de...

10x de vetste liveconcerten tijdens ADE

Nieuws

Maandag 14 oktober 2019

ADE, het is een walhalla voor nachtbrakers en dj-aanbidders, maar tegenwoordig is er voor liefhebbers van livemuziek ook veel keuze....

Dit zijn de beste afterparties van ADE 2019

Nieuws

Maandag 14 oktober 2019

Een overzicht van de beste ADE-afterparties voor alle rupsjes-nooitgenoeg.

Wat als die piep na een feestje aanhoudt?

Nieuws

Vrijdag 11 oktober 2019

Een belangrijk onderwerp, zo vlak voor ADE: Tinnitus.

De Drankerij lanceert Oplaadservice om je ADE mee door te komen

Nieuws

Vrijdag 11 oktober 2019

Met een speciaal samengesteld drankenpakket van energie, partystarters en biertjes zijn dipjes verleden tijd.

Hier kun je tijdens ADE op onhandige tijdstippen nog een hap eten scoren

Nieuws

Donderdag 10 oktober 2019

Je bent weer eens vergeten te eten en hebt ook nog eens geen diepvriespizza's in huis. Tot overmaat van ramp...

Ontdek alle festivals

Ontdek Amsterdam Dance Event