Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 3 minuten.

Report over Where The Wild Things Are

Where The Wild Things Are 2015

Door Roma Koolen op vrijdag 13 maart 2015

De naam van het festival schept in ieder geval de verwachting dat ik een wild, ruig en energiek weekend tegemoet ga. Ik heb mijn survivaloutfit aangetrokken, mijn zonnebril opgezet en voor de zekerheid mijn neus ingesmeerd, want de zon straalt al fel zo vroeg in maart.

Zaterdagmiddag stap ik het terrein op. De dag in Center Parcs De Eemhof komt traag op gang. Er hangt een gezellige vakantiesfeer en alle bungalows worden bewoond door de nog brakke festivalgangers. Voor de gemotiveerde atleten onder ons is er ‘s ochtends een Yoga-workshop of kan je de wildwaterbaan in het tropisch zwemparadijs betreden om die verzuurde spieren wakker te schudden. Ook waagt een enkele festivalganger zich aan een rondje hardlopen. 

In het cafetaria op het dorpsplein van De Eemhof kan je een kleffe hamburger nuttigen. Wil je liever een gezonde lunch? Dan is er altijd nog de plaatselijke supermarkt, waar ze trouwens ook ijskoude blikken gin en tonic verkopen. Daarna heb je vast weer energie om aan je hand- oog coördinatie te gaan werken op de bowlingbaan of kan je je hersenen laten kraken tijdens een spelletje Rummikub tegen de Nederlands- en voormalig wereldkampioen. Voor de muziekliefhebbers is er bungalow 110, waar 3voor12 ‘s ochtends al een programmering verzorgt. Als een ingeblikte sardine zie ik daar de ruige EX HEX vrouwen die met een prachtig uitzicht op de achtergrond, kneppelhard aan het rocken zijn. Wil je liever buiten in de zon muziek luisteren, ga dan op pad met Lucy’s Wijsje, die je langs zes onbekende muzikale locaties op het terrein brengt.

Aan het eind van de middag begint het muziekprogramma met All We Are, The Black Cult en Saint Motel. De sfeer blijft tranquillo en de drie festivaltenten komen niet meer dan half vol. Ik vraag me af waar iedereen is, zijn ze nog in hun bungalows aan het chillen? Het voordeel is dat er nergens rijen staan; niet bij de schone(!) WC’s, niet bij de eetstandjes, niet voor de muntverkoop, niet bij de bar, nergens niet.

Wanneer de schemering valt begint Gallowstreet te spelen in de Actionfactory. De jonge dertien koppige Amsterdamse brassband weet precies hoe ze het ietwat preutse publiek tot een hoogtepunt moeten brengen. Ze beginnen met brass en gaan van trap naar house en eindigen met een Hiphop-medley. Hierdoor krijgen ze iedereen, in de – eindelijk – volle tent, aan het springen. Oké dit belooft wat, zal het toch nog wild worden? Door naar de Willem Ruis tent (wie de fok is Willem Ruis trouwens?), waar de Nederlandse hiphop artiest Akwasi een eerbetoon aan Bram Vermeulen brengt. Zijn gitarist Gerson draagt het gedicht ‘Zielig voor het glas‘ voor en op de melodie van Bob Marley’s ‘Stir It Up‘ wordt ‘Het bier is op’ gezongen. Daarna stap ik de Desperados tent binnen, die op een industriële werf-kelder lijkt. Lola Colt speelt op dat moment langzame, iets wat onheilspellende, dromerige muziek. 

De temperatuur is inmiddels flink gedaald en het lentegevoel is ver te zoeken. Met koude vingers eet ik mijn burger (lekker!) op in de buurt van een zeer populaire warmtelamp. Daarna hop ik nog even tussen de warme tenten langs Curtis Harding, Dead from Above 1979, Tourist en als fenomenale afsluiter van de zaterdag: Fink. 

Voor de nachtbrakers is er een programmering van 22 tracks, Subbacultcha en Disco Dolly om tot in de vroege uurtjes met de voetjes van de vloer te gaan. Wanneer je uitgeteld bent kan je letterlijk rollend naar je bungalow om heerlijk te slapen in je eigen bedje of natuurlijk in die van je leuke buurman/vrouw. 

Het weekend verloopt, anders dan dat de naam doet vermoeden, vrij rustig. De muziekstijlen van de verschillende optredens liggen ver uitéén. Misschien hebben de programmeurs voor dit relatief kleinschalige festival wel iets te breed geprogrammeerd. De festivalgangers zijn meer bezig met chillen en hun eigen vrienden dan met los gaan en vrienden maken. Hierdoor hangt er een vredige, maar ook een tikkie saaie sfeer in het park. Thuis kom ik erachter dat Willem Ruis een populaire TV presentator uit de jaren ’70/’80 is, dat zegt misschien ook wel iets over de doelgroep van dit festival. Het lijkt of de gemiddelde bezoeker van Where The Wild Things Are meer opzoek is naar een weekendje weg dan naar het ultieme festivalgevoel. Het meest wilde van het weekend is dan ook de wildwaterbaan.

Vond je het leuk? Laat het Roma weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer zien?

Bekijk het fotoalbum door Welmer Laan

Meer uit het blog

Draaimolen Festival start eigen artiesten agency

Nieuws

Donderdag 9 januari 2020

Om lokaal talent te ondersteunen, lanceert Draaimolen een eigen artiestenbureau met twee nieuwe namen op het roster!

Milieuvriendelijk feesten in opkomst

Nieuws

Dinsdag 7 januari 2020

Circulair feesten is uitgaan waarbij een positieve impact op het klimaat wordt gemaakt. Deze manier van uitgaan krijgt voet aan...

DGTL 2020 maakt volledige line-up bekend

Nieuws

Dinsdag 7 januari 2020

Met o.a. Âme b2b Marcel Dettmann, Nina Kraviz, Afrodeutsche, Octo Octa en KI/KI.

Een rauw, Rotterdams, zwart gedicht

Nieuws

Dinsdag 31 december 2020

"De muziek, de ambiance vormden samen een rauw, zwart gedicht. Misschien was dit onbewust ook een eerbetoon aan de nachtburgemeester...

To Be Announced: een nieuwe clubnacht met een geheime line-up

Nieuws

Woensdag 25 december 2019

Op de valreep van 2019 komt Kornuit met een nieuwe exclusieve clubnight: To Be Announced. Vanaf aanstaande zondag geeft de...

Samen met de tribe uit je winterslaap ontwaken bij Nomads

Nieuws

Woensdag 25 december 2019

Het was even winter in de woestijn.

Down the Rabbit Hole bevestigt o.a. Tyler, the Creator en Disclosure

Nieuws

Dinsdag 17 december 2019

Een prachtig rijtje eerste bevestigingen voor Down the Rabbit Hole.

10 winterfestivals voor wie niet kan wachten tot het festivalseizoen

Nieuws

Woensdag 11 december 2019

Er valt genoeg te festivallen deze winter!