Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 5 minuten.

Nieuws

Welk talent ga jij dit jaar op Down the Rabbit Hole ontdekken?

Door Maikel Boot op vrijdag 21 april 2017

Iedereen heeft wel een vriend of vriendin die altijd de grenzen van zijn of haar muzikale territorium aan het verkennen is via internet, BBC6 radio of een zender als KEXP. Iemand die naarstig op zoek is naar talentvolle musici om daar vervolgens halsoverkop verliefd op te geraken. Gelukkig is er sinds vier jaar een festival op Nederlandse bodem wat zich uitstekend voor het ontdekken van muziek leent. De naam van deze ontdekkingsreis door de moderne muziek? Down the Rabbit Hole! De organisatie weet keer op keer met daverend succes artiesten te scouten die op het punt staan door te breken, de Grammy-winnaars-in-spé die nog even moeten rijpen. Ook dit jaar biedt Down the Rabbit Hole jou als bezoeker op het betoverende landgoed ‘de Groene Heuvels’ drie dagen lang de kans om je onder te dompelen in een oorstrelende balans tussen nieuw talent en gevestigde namen. En dit jaar staat er iets moois te gebeuren met bijvoorbeeld headliners als: Moderat, Oscar and the Wolf, Bonobo en Nicolas Jaar. Voeg daarbij de frisse geluiden van Rag'n'Bone Man, Cage the Elephant en The Lemon Twigs en we hebben met zijn allen iets om naar uit te kijken. En om jullie bekend te maken met de nieuwe geluiden die er komende zomer te horen zijn, introduceren wij aan de hand van een bekende artiest de jonge honden en hondinnen die dit jaar de bune opstappen.

De gevoelige snaren van de folky Fleet Foxes & Rag'n'Bone Man

De Fleet Foxes staan bekend om de mijmerende indie-folk die zij sinds begin deze eeuw maken. Inmiddels is de band na een ruime pauze aan het derde album ‘Crack-Up’ toe en komen zij op Down the Rabbit Hole folk-les voor gevorderden geven. De meesten onder ons kennen de band van hun debuut album uit 2008 ‘Fleet Foxes’ wat enorm hoog werd becijferd door muziekcritici en leverde hun o.a. de prachtige vergelijking tussen hun muziek en die van folk-legendes Crosby, Stills & Nash op. Fleet Foxes staan op de zaterdag om 22.45 in de HOTOT. Een nieuwe naam in het singer/songwriter speelveld is Rag'n'Bone Man, het alter ego van Rory Graham. Na het uitbrengen van zijn plaat ‘Human’, waar ook de gelijknamige tophit op staat, die menigeen bekend in de oren zal klinken, eindigde Rory dit jaar meerdere malen in de prijzen. Zo werd hij bij het extreem prestigieuze ‘BBC Musics Sound of 2017’ tweede en werd hij ‘British Breakthrough Act’ bij de Brit Awards van dit jaar. Zijn stijl is funky, vol met blues en soul, waaierend van gospel tot hiphop. Hij is dan ook voor velen een van de muzikale smaakmakers van het jaar en hij zal ongetwijfeld op DTRH laten zien waarom. Rag 'n Bone Man staat op vrijdag om 21.45 in de Teddy Widder.


Fleet Foxes

Presidentiele klasse van dance acts Moderat & Roosevelt

Over Moderat kunnen we kort maar krachtig zijn. Deze hybride van producers Modeselektor en Apparat zal bij iedereen de belletjes doen rinkelen. De drie heren laten op hun meest recente plaat ‘III’ nog maar eens horen waarom hun samenwerking zo sterk is. En dan is er nog ‘Bad Kingdom’ de dampende dansplaat die in de afgelopen jaren een begrip is geworden in festivalland. Moderat staat op vrijdag 22.45 in de Hotot. Als er iets van Lowlands 2016 is blijven hangen in mijn geheugen dan is het wel de zwoele discopop van het jonge talent Roosevelt.  Deze Duitser zit barstensvol potentie en staat pas aan de voet van de berg die zijn succes belichaamt. Met tracks als ‘Fever’ en ‘Night Moves’ weet Roosevelt het publiek razendsnel in vervoering te brengen. Zijn disco-vibes zijn uitdagend, vernieuwend en prikkelen de zintuigen. Mocht je de heupen even ferm los willen schudden, zoek dan deze band op zondag om 19.40 in de Fuzzy Lop.

moderat

Oscar and the Wolf & Cage the Elephant zijn rock-podiumbeesten

Uit de categorie supertalenten heeft de organisatie Oscar and the Wolf weten te strikken voor een bezoek aan Down the Rabbit Hole. Deze Belgische synthpoppers zijn in 2015 al komen proefdraaien en zijn inmiddels uitgegroeid tot ware giganten. Leadzanger Max Colombie en de zijnen zullen het dit jaar als headliner het bezoek nog eens dunnetjes overdoen. En goed nieuws, er komt nieuw materiaal aan van de band later dit jaar. Hopelijk kunnen zij alvast een voorproefje geven op zondag 25 juni om 21.45 in de HOTOT tijdens hun eerste maal als festivalheadliner ooit. Het aanbod aan rock-talent als Temples en WAND doet laat het water in de mond lopen, maar er is één act die met name in het oog springt: Cage The Elephant. Alhoewel de heren al sinds 2006 meedoen, weten zij keer op keer hun sound te ontwikkelen tot een nieuw summum van moderne rock. Cage the Elephant laat zich het beste omschrijven als een fusie tussen garage, punk en rock met, bij tijd en wijle, pop-invloeden. De band heeft met het winnen van een Grammy geïllustreerd waarom zij zo hard aan het doorbreken zijn bij het grote publiek. Live zijn deze podiumbeesten ontembaar te noemen en hebben zij met hun club tour al keurig warmgedraaid alvorens zij naar Beuningen komen op vrijdag 23 juni om 16.45 in de HOTOT.

Zoals je ziet is er in deze greep uit het programma al genoeg potentie om een waanzinnige vierde editie van Down the Rabbit Hole te beleven. De vraag is dan ook niet óf je naar huis gaat met een nieuw fanschap, maar met hoeveel nieuwe favorieten in je portefeuille. En laat de keuzestress maar beginnen, want hoe ga jij je navigeren door al die topartiesten in de line-up? Geen zorgen, mocht je er niet meer uitkomen dan kun je altijd gewoon in vrije val het konijnhol induiken. Wij zien je aldaar!

Kaarten haal je hier: Klik
Check de line-up in het blokkenschema hier*: Klik

*De genoemde tijden in het blokkenschema zijn aan verandering onderhevig, check altijd de meest actuele versie om er zeker van te zijn dat je niets van optredens mist

Vond je het leuk? Laat het Maikel weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

MadNes: Het festival dat het anders durft te doen

Report over MadNes Festival

Inclusief fotoalbum

Woensdag 10 juli 2019

Clinics, surfen, skateboarden, muziek en nog veel meer op een Waddeneiland. MadNes doet alles net even anders.

3x waarom life better was By the Creek

Report over By the Creek Festival

Inclusief fotoalbum

Woensdag 10 juli 2019

Kwam het festival de belofte na, en zo ja, hoe?

Drukbezocht Down the Rabbit Hole doet weer gewoon waar het goed in is

Report over Down The Rabbit Hole

Inclusief fotoalbum

Woensdag 10 juli 2019

Down The Rabbit Hole 2019 bestond uit veel bezoekers en te weinig weinig uren, wat een combinatie is die we...

Festivalbot: een splinternieuw festivalorakel

Nieuws

Maandag 8 juli 2019

Wij spraken met het team achter deze innovatieve festivaltool.

SWF verhuist, vernieuwt en verrast

Nieuws

Vrijdag 5 juli 2019

Met de toenemende concurrentie is het belangrijk om jezelf te vernieuwen, zo zal STRAF_WERK ook gedacht hebben, toen ze hun...

Tips uit de tipi: juli-festivals die een bezoekje waard zijn

Nieuws

Dinsdag 2 juli 2019

Weet jij al waar je deze maand naartoe gaat?

Op deze festivals lopen de meeste Instagrammers rond

Nieuws

Maandag 1 juli 2019

Op Down the Rabbit Hole wordt naar ratio het meest op Instagram gedeeld. Op het Zwarte Cross festival het minst.

Compact Nomads brengt tribe dichter bij elkaar

Report over Nomads Festival

Maandag 1 juli 2019

Nomads levert in op ruimte, maar wint terrein aan gezelligheid.