Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 2 minuten. Afbeelding: Dennis Bouman fotografie - Joni Israeli - Fotograafniels.nl - Jorn Baars - tomdoms.com - Mark Richter

Report over Welcome to the Future

Welcome to the Future 2019: Glimlachend de toekomst in

Door Daan Jonker op woensdag 24 juli 2019

Waaaah! Paniek in de (techno)tent. Rond de klok van half 4 hebben de early adapters van de groepjes mensen bij Mainstage door dat het begint te regenen. Hoewel sommige fanatiekelingen zich niet gek laten maken door een paar druppeltjes en rustig hun poncho tevoorschijn toveren, trekken de meeste dansers een kort sprintje naar de immense Technotent.

Iemand een pufje bij zich?

Pff. De sprint naar de droge gebieden heeft de meeste doen beseffen dat de conditie nog verre van optimaal is. Eenmaal op adem en gesetteld is het tijd om te wennen aan de omstandigheden. Er zijn een paar dingen die mij opvallen:

  1. Rødhad is de tentconstructie aan het vernielen met een aantal beestachtige nummers;
  2. De tent is tot het laatste stukje grond gevuld en niemand stoort zich eraan;
  3. De kleine hoosbui is al een tijdje gestopt, maar iedereen is te druk met uit zijn plaat gaan.

Het blijkt het begin van een dag vol plezier en liefde.

Zullen we even een rondje doen?

Wanneer de zon zich weer volop laat zien, is het tijd om een rondje te maken over het festivalterrein. Zorgvuldig tel ik samen met mijn WTTF-groep het aantal mensen dat met een mega glimlach over het terrein loopt. We raken de tel kwijt bij 2.234. Men, wat een vrolijkheid brengt dit festival.

WTTF

Al 13 jaar slaagt Welcome To The Future erin om haar bezoekers de hele dag te laten stralen. Een ongekende prestatie als je het mij vraagt. Zeker als je bedenkt dat de groep van bezoekers zeer divers is. Jongeren van 18 die net bezig zijn met hun eerste festivalzomer staan zij-aan-zij met de ervaren levensgenieters die al sinds jaar en dag hun voetjes van de vloer gooien.

De thuisbasis

Na het rondje over het mooi aangeklede Twiske kiezen we de Aurora stage als thuisbasis. Vanaf onze thuisbasis kun je in je eentje of in kleine groepjes uiteenfladderen naar de gewenste stage, foodtruck of chillplek. Belangrijk is dat er één persoon van de groep bij de thuisbasis blijft om deze in goede banen te leiden. Meestal de persoon die volledig uit zijn plaat gaat en totaal geen zin heeft om weg te gaan. In dit geval bleef ik achter.

Al snel verloor ik de controle over mijn voeten. Steve Rachmad deed dingen met mijn benen die ik nog nooit eerder heb gevoeld. Een oorgasme kon niet uitblijven en zo geschiedde. Een paar seconden lang waande ik me in een futuristische, kleurrijke wereld met de sfeer die ik op Welcome To The Future de hele dag al voelde. Een droombeeld.

Fladderen

Toen ik weer een beetje bij zinnen kwam, heb ook ik mijn vleugels uitgeslagen. Van Garden tot Amsterdam en van Salon tot House, elke stage en elke DJ bracht precies hetgeen wat gebracht moest worden. Het resulteerde in een onvergetelijke dag. Met een lach!

1 tip…

Beste organisatie, zorg er alsjeblieft voor dat we volgend jaar wél dubbel zoveel kunnen genieten van jullie festival. Twee dagen feest, een mega camping in de Oostzaanse natuur, gezelligheid, saamhorigheid, diversiteit, glitterkleding en een dubbel zo groot hart bij Main.

Vond je het leuk? Laat het Daan weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Toilet Festival 2020: Live vanaf de plee

Nieuws

Donderdag 19 november 2020

Dansen voor het goede doel op muziek van o.a. Rob Dekay, The Partysquad en Vunzige Deuntjes. Live vanaf de plee.

Naar de sneeuw met Enter The Snow kan ook dit jaar gewoon weer

Nieuws

Vrijdag 16 oktober 2020

In tijden dat er niets mogelijk lijkt, zien de jongens achter de organisatie van Enter the Snow juist kansen.

Doe mee met de Dutch Dance Quiz: een ode aan 30 jaar dance

Nieuws

Vrijdag 2 oktober 2020

Op zaterdag 17, 24 en 31 oktober presenteren Vivienne van den Assem en dance-expert Arne van Terphoven vanuit de legendarische...

TeamAlert is benieuwd naar jouw ervaringen met drugs in het verkeer

Nieuws

Woensdag 30 september 2020

Heb je een rijbewijs en ben je tussen de 18 en 50 jaar oud? En gebruik je weleens XTC, speed,...

Je feestbehoefte tóch nog kwijt bij Ongepland Festival

Nieuws

Donderdag 10 september 2020

De clubs zijn gesloten, festivalseizoen zit er op, maar op Ongepland Festival in het Sieraad te Amsterdam trekken ze hem...

Aangepast Pleinvrees am Strand belooft een muzikale stranddag te worden

Nieuws

Vrijdag 7 augustus 2020

"Lekker flaneren aan de Amsterdamse kust, pootjes in het goudgele zand, de fijnste muziek en een grijns op je giecheltje...

18 juli is het Nationale Festivalcrew-dag: een ode aan alle festivalmedewerkers

Nieuws

Dinsdag 7 juli 2020

De organisatie van de Zwarte Cross en Mañana Mañana roept alle festivalmedewerkers in Nederland op om 18 juli 2020 een...

HEMtuin is met afstand het meest veelzijdige festivalalternatief tot nu toe

Inclusief fotoalbum

Dinsdag 30 juni 2020

We mochten weer eens op pad en dat beviel goed!