Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 2 minuten. Afbeelding: Dennis Bouman fotografie - Joni Israeli - Fotograafniels.nl - Jorn Baars - tomdoms.com - Mark Richter

Report over Welcome to the Future

Welcome to the Future 2019: Glimlachend de toekomst in

Door Daan Jonker op woensdag 24 juli 2019

Waaaah! Paniek in de (techno)tent. Rond de klok van half 4 hebben de early adapters van de groepjes mensen bij Mainstage door dat het begint te regenen. Hoewel sommige fanatiekelingen zich niet gek laten maken door een paar druppeltjes en rustig hun poncho tevoorschijn toveren, trekken de meeste dansers een kort sprintje naar de immense Technotent.

Iemand een pufje bij zich?

Pff. De sprint naar de droge gebieden heeft de meeste doen beseffen dat de conditie nog verre van optimaal is. Eenmaal op adem en gesetteld is het tijd om te wennen aan de omstandigheden. Er zijn een paar dingen die mij opvallen:

  1. Rødhad is de tentconstructie aan het vernielen met een aantal beestachtige nummers;
  2. De tent is tot het laatste stukje grond gevuld en niemand stoort zich eraan;
  3. De kleine hoosbui is al een tijdje gestopt, maar iedereen is te druk met uit zijn plaat gaan.

Het blijkt het begin van een dag vol plezier en liefde.

Zullen we even een rondje doen?

Wanneer de zon zich weer volop laat zien, is het tijd om een rondje te maken over het festivalterrein. Zorgvuldig tel ik samen met mijn WTTF-groep het aantal mensen dat met een mega glimlach over het terrein loopt. We raken de tel kwijt bij 2.234. Men, wat een vrolijkheid brengt dit festival.

WTTF

Al 13 jaar slaagt Welcome To The Future erin om haar bezoekers de hele dag te laten stralen. Een ongekende prestatie als je het mij vraagt. Zeker als je bedenkt dat de groep van bezoekers zeer divers is. Jongeren van 18 die net bezig zijn met hun eerste festivalzomer staan zij-aan-zij met de ervaren levensgenieters die al sinds jaar en dag hun voetjes van de vloer gooien.

De thuisbasis

Na het rondje over het mooi aangeklede Twiske kiezen we de Aurora stage als thuisbasis. Vanaf onze thuisbasis kun je in je eentje of in kleine groepjes uiteenfladderen naar de gewenste stage, foodtruck of chillplek. Belangrijk is dat er één persoon van de groep bij de thuisbasis blijft om deze in goede banen te leiden. Meestal de persoon die volledig uit zijn plaat gaat en totaal geen zin heeft om weg te gaan. In dit geval bleef ik achter.

Al snel verloor ik de controle over mijn voeten. Steve Rachmad deed dingen met mijn benen die ik nog nooit eerder heb gevoeld. Een oorgasme kon niet uitblijven en zo geschiedde. Een paar seconden lang waande ik me in een futuristische, kleurrijke wereld met de sfeer die ik op Welcome To The Future de hele dag al voelde. Een droombeeld.

Fladderen

Toen ik weer een beetje bij zinnen kwam, heb ook ik mijn vleugels uitgeslagen. Van Garden tot Amsterdam en van Salon tot House, elke stage en elke DJ bracht precies hetgeen wat gebracht moest worden. Het resulteerde in een onvergetelijke dag. Met een lach!

1 tip…

Beste organisatie, zorg er alsjeblieft voor dat we volgend jaar wél dubbel zoveel kunnen genieten van jullie festival. Twee dagen feest, een mega camping in de Oostzaanse natuur, gezelligheid, saamhorigheid, diversiteit, glitterkleding en een dubbel zo groot hart bij Main.

Vond je het leuk? Laat het Daan weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

DGTL organiseert 's werelds grootste online festival

Nieuws

Dinsdag 7 april 2020

Meerdere virtuele stages, een waslijst aan topdj's, Q&A's rondom circulair festivallen en aanbiedingen van o.a. Kornuit en Absolut vormen een...

Oerol onderzoekt andere vorm voor festival

Nieuws

Vrijdag 3 april 2020

Het Terschellinger theaterfestival Oerol zal in 2020 niet in reguliere vorm kunnen plaatsvinden vanwege de corona-maatregelen van de Nederlandse overheid....

Alle virtuele raves op een rijtje

Nieuws

Vrijdag 27 maart 2020

Go hard and stay home.

Paaspop 2020 gaat niet door

Nieuws

Dinsdag 24 maart 2020

Gekochte tickets blijven geldig voor 2021; ook restitutie van ticket aankoopbedrag mogelijk

Glastonbury afgelast en dat is slecht nieuws voor alle Europese festivals

Nieuws

Woensdag 18 maart 2020

Een van de grootste openluchtfestival op aarde is door de coronacrisis genoodzaakt om de aanstaande editie te annuleren.

Ook Coachella uitgesteld naar aanleiding van coronavirus

Nieuws

Woensdag 11 maart 2020

Het festival staat nu gepland voor 9 tot en met 11 en 16 tot en met 18 oktober.

Eerste grote festival afgelast om coronavirus

Nieuws

Donderdag 5 maart 2020

Tomorrowland Winter in het Franse Alpe d'Huez wordt door de Franse autoriteiten afgelast vanwege de dreiging van het coronavirus.

SWF 2020 maakt line-up bekend

Nieuws

Dinsdag 3 maart 2020

O.a. Âme II Âme, Gerd Janson, Floorplan, Henrik Schwarz, Maceo Plex, Marcel Dettmann en Honey Dijon staan op het affiche.