Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 2 minuten. Afbeelding: Dennis Bouman fotografie - Joni Israeli - Fotograafniels.nl - Jorn Baars - tomdoms.com - Mark Richter

Report over Welcome to the Future

Welcome to the Future 2019: Glimlachend de toekomst in

Door Daan Jonker op woensdag 24 juli 2019

Waaaah! Paniek in de (techno)tent. Rond de klok van half 4 hebben de early adapters van de groepjes mensen bij Mainstage door dat het begint te regenen. Hoewel sommige fanatiekelingen zich niet gek laten maken door een paar druppeltjes en rustig hun poncho tevoorschijn toveren, trekken de meeste dansers een kort sprintje naar de immense Technotent.

Iemand een pufje bij zich?

Pff. De sprint naar de droge gebieden heeft de meeste doen beseffen dat de conditie nog verre van optimaal is. Eenmaal op adem en gesetteld is het tijd om te wennen aan de omstandigheden. Er zijn een paar dingen die mij opvallen:

  1. Rødhad is de tentconstructie aan het vernielen met een aantal beestachtige nummers;
  2. De tent is tot het laatste stukje grond gevuld en niemand stoort zich eraan;
  3. De kleine hoosbui is al een tijdje gestopt, maar iedereen is te druk met uit zijn plaat gaan.

Het blijkt het begin van een dag vol plezier en liefde.

Zullen we even een rondje doen?

Wanneer de zon zich weer volop laat zien, is het tijd om een rondje te maken over het festivalterrein. Zorgvuldig tel ik samen met mijn WTTF-groep het aantal mensen dat met een mega glimlach over het terrein loopt. We raken de tel kwijt bij 2.234. Men, wat een vrolijkheid brengt dit festival.

WTTF

Al 13 jaar slaagt Welcome To The Future erin om haar bezoekers de hele dag te laten stralen. Een ongekende prestatie als je het mij vraagt. Zeker als je bedenkt dat de groep van bezoekers zeer divers is. Jongeren van 18 die net bezig zijn met hun eerste festivalzomer staan zij-aan-zij met de ervaren levensgenieters die al sinds jaar en dag hun voetjes van de vloer gooien.

De thuisbasis

Na het rondje over het mooi aangeklede Twiske kiezen we de Aurora stage als thuisbasis. Vanaf onze thuisbasis kun je in je eentje of in kleine groepjes uiteenfladderen naar de gewenste stage, foodtruck of chillplek. Belangrijk is dat er één persoon van de groep bij de thuisbasis blijft om deze in goede banen te leiden. Meestal de persoon die volledig uit zijn plaat gaat en totaal geen zin heeft om weg te gaan. In dit geval bleef ik achter.

Al snel verloor ik de controle over mijn voeten. Steve Rachmad deed dingen met mijn benen die ik nog nooit eerder heb gevoeld. Een oorgasme kon niet uitblijven en zo geschiedde. Een paar seconden lang waande ik me in een futuristische, kleurrijke wereld met de sfeer die ik op Welcome To The Future de hele dag al voelde. Een droombeeld.

Fladderen

Toen ik weer een beetje bij zinnen kwam, heb ook ik mijn vleugels uitgeslagen. Van Garden tot Amsterdam en van Salon tot House, elke stage en elke DJ bracht precies hetgeen wat gebracht moest worden. Het resulteerde in een onvergetelijke dag. Met een lach!

1 tip…

Beste organisatie, zorg er alsjeblieft voor dat we volgend jaar wél dubbel zoveel kunnen genieten van jullie festival. Twee dagen feest, een mega camping in de Oostzaanse natuur, gezelligheid, saamhorigheid, diversiteit, glitterkleding en een dubbel zo groot hart bij Main.

Vond je het leuk? Laat het Daan weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

By The Creek keert in september terug als weekender

Nieuws

Donderdag 22 april 2021

Duimen dat het weer los mag in september, dan staat er namelijk dubbel zoveel By The Creek op het programma.

Merendeel jongeren verwacht dit jaar weer een festival te bezoeken

Nieuws

Vrijdag 16 april 2021

Met de eerste testevenementen achter de rug en de aankondiging dat in april honderden evenementen en attracties onder strikte voorwaarden...

Een noodzakelijke bom van opgekropte festivaleuforie

Maandag 22 maart 2021

Wat gebeurt er als je na een festivalloos jaar 1.500 festivalfans los laat in Biddinghuizen? Pure extase.

Joris Voorn, De Staat, Chef'Special en meer op testfestivals

Nieuws

Woensdag 24 februari 2021

De kaartverkoop start morgen voor iedereen die zich heeft aangemeld.

Mysteryland start met voorverkoop

Nieuws

Donderdag 11 februari 2021

Mysteryland heeft goede hoop dat ze 27 t/m 29 augustus het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer weer kunnen omtoveren tot een...

Pleinvrees Festival viert 10-jarig bestaan op 31 juli

Nieuws

Maandag 8 februari 2021

Weet jij al waar je naartoe gaat deze zomer?

YellowTipi onderzoekt: Hoe groot is de kans dat we deze zomer kunnen festivallen?

Nieuws

Donderdag 4 februari 2021

Floris onderzocht hoe groot de kans is dat we deze zomer weer kunnen festivallen. Vaccinaties, testevenementen, sneltests, wat is er...

Er komt een garantiefonds voor evenementen en dat is geweldig nieuws

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Waar de evenementenindustrie al maanden om schreeuwt, wordt eindelijk door het kabinet gehoord.