Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 2 minuten. Afbeelding: Dennis Bouman fotografie - Joni Israeli - Fotograafniels.nl - Jorn Baars - tomdoms.com - Mark Richter

Report over Welcome to the Future

Welcome to the Future 2019: Glimlachend de toekomst in

Door Daan Jonker op woensdag 24 juli 2019

Waaaah! Paniek in de (techno)tent. Rond de klok van half 4 hebben de early adapters van de groepjes mensen bij Mainstage door dat het begint te regenen. Hoewel sommige fanatiekelingen zich niet gek laten maken door een paar druppeltjes en rustig hun poncho tevoorschijn toveren, trekken de meeste dansers een kort sprintje naar de immense Technotent.

Iemand een pufje bij zich?

Pff. De sprint naar de droge gebieden heeft de meeste doen beseffen dat de conditie nog verre van optimaal is. Eenmaal op adem en gesetteld is het tijd om te wennen aan de omstandigheden. Er zijn een paar dingen die mij opvallen:

  1. Rødhad is de tentconstructie aan het vernielen met een aantal beestachtige nummers;
  2. De tent is tot het laatste stukje grond gevuld en niemand stoort zich eraan;
  3. De kleine hoosbui is al een tijdje gestopt, maar iedereen is te druk met uit zijn plaat gaan.

Het blijkt het begin van een dag vol plezier en liefde.

Zullen we even een rondje doen?

Wanneer de zon zich weer volop laat zien, is het tijd om een rondje te maken over het festivalterrein. Zorgvuldig tel ik samen met mijn WTTF-groep het aantal mensen dat met een mega glimlach over het terrein loopt. We raken de tel kwijt bij 2.234. Men, wat een vrolijkheid brengt dit festival.

WTTF

Al 13 jaar slaagt Welcome To The Future erin om haar bezoekers de hele dag te laten stralen. Een ongekende prestatie als je het mij vraagt. Zeker als je bedenkt dat de groep van bezoekers zeer divers is. Jongeren van 18 die net bezig zijn met hun eerste festivalzomer staan zij-aan-zij met de ervaren levensgenieters die al sinds jaar en dag hun voetjes van de vloer gooien.

De thuisbasis

Na het rondje over het mooi aangeklede Twiske kiezen we de Aurora stage als thuisbasis. Vanaf onze thuisbasis kun je in je eentje of in kleine groepjes uiteenfladderen naar de gewenste stage, foodtruck of chillplek. Belangrijk is dat er één persoon van de groep bij de thuisbasis blijft om deze in goede banen te leiden. Meestal de persoon die volledig uit zijn plaat gaat en totaal geen zin heeft om weg te gaan. In dit geval bleef ik achter.

Al snel verloor ik de controle over mijn voeten. Steve Rachmad deed dingen met mijn benen die ik nog nooit eerder heb gevoeld. Een oorgasme kon niet uitblijven en zo geschiedde. Een paar seconden lang waande ik me in een futuristische, kleurrijke wereld met de sfeer die ik op Welcome To The Future de hele dag al voelde. Een droombeeld.

Fladderen

Toen ik weer een beetje bij zinnen kwam, heb ook ik mijn vleugels uitgeslagen. Van Garden tot Amsterdam en van Salon tot House, elke stage en elke DJ bracht precies hetgeen wat gebracht moest worden. Het resulteerde in een onvergetelijke dag. Met een lach!

1 tip…

Beste organisatie, zorg er alsjeblieft voor dat we volgend jaar wél dubbel zoveel kunnen genieten van jullie festival. Twee dagen feest, een mega camping in de Oostzaanse natuur, gezelligheid, saamhorigheid, diversiteit, glitterkleding en een dubbel zo groot hart bij Main.

Vond je het leuk? Laat het Daan weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Paaspop kondigt eerste 40 acts aan

Nieuws

Dinsdag 19 november 2019

O.a. André Hazes, Anouk, Kensington, Krezip, Netsky, Parkway Drive, Paul Kalkbrenner en Sean Paul komen naar Schijndel

George Fitzgerald, Extrawelt en meer voor La Rêve Winterfestival

Nieuws

Dinsdag 19 november 2019

La Rêve Winterfestival is 15 februari bij Thuishaven in Amsterdam.

Eerste namen Pinkpop bekend

Nieuws

Woensdag 13 november 2019

Het festival bevestigt headliner Red Hot Chili Peppers. Ook Keane, Zara Larsson, Disturbed en Deftones komen volgend jaar naar Landgraaf.

Ook Post Malone bevestigd voor Pinkpop

Nieuws

Woensdag 13 november 2019

Niet lang nadat de organisatie Red Hot Chili Peppers, Deftones, Keane, Zara Larsson en Disturbed aankondigde, komt nu het nieuws...

ID&T neemt belang in Vunzige Deuntjes

Nieuws

Dinsdag 12 november 2019

De danceorganisatie koopt 60% van Vunzige Deuntjes, waarmee ze o.a. op Mysteryland al jaren mee samenwerken.

NU.nl organiseert eerste landelijke online debat over drugs

Nieuws

Vrijdag 8 november 2019

Moet harddrugs gelegaliseerd worden? En hoe schuldig ben je als recreatief gebruiker aan drugscriminaliteit? Die vragen en meer zullen tijdens...

Interview met Mauro van mahabe137: "We hebben veel aan Kultlab te danken"

Nieuws

Dinsdag 5 november 2019

Floris interviewde Mauro (23) van mahabe137 over hun naam, doorbraak en hun banden met Pablo Discobar en Kultlab.

Dit zijn onze festivaltips voor november

Nieuws

Maandag 28 oktober 2019

Want ook in de herfst en winter valt er genoeg te festivallen.