Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 5 minuten.

Nieuws

"We willen ooit stagediven in pak."

Door Rosa Lee Szarzynski op woensdag 23 mei 2018

Tiësto, Hardwell, Martin Garrix… Al die grote dj’s kennen we inmiddels wel. Ik ontdek liever jong talent. Zij verrassen ons met een nieuw geluid. En hoe kicken is het om talenten te volgen die op het punt van doorbreken staan? Lees hier het resultaat.

Neem dj Narcisse Ndeke (24) en MC Stijn Theunissen (23). Ze ontmoetten elkaar tijdens hun studie Rechtsgeleerdheid. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk en zetten ze als LEGY & LE CAP met hun energie en ‘goonpop’ (een eclectic mix van hiphop, pop en rauwe elementen) de dikste shows neer. Nadat ze serieus voor hun muziek gingen, hadden ze binnen twee maanden al een eigen editie in de Jimmy Woo. Onlangs tourden ze met Kris Kross Amsterdam, sindsdien hebben ze maandelijks tientallen boekingen. Hoog tijd voor een gesprek, want de boys gaan hard.

LEGY & LE CAP, zo’n naam hoor je niet elke dag, hoe zijn jullie hierop gekomen?
Narcisse: “Ik zat eerst in een dj-duo: El Capitano. De jongen waarmee ik draaide, voetbalde ook, we waren altijd aanvoerders geweest. We hadden een ding met Italië, omdat Balotelli echt hot was! Aanvoerder in het Italiaans is El Capitano. Vanaf mijn achttiende ging ik alleen verder. Ik wilde dat aanvoerder-ding behouden. Ik kortte het af en omdat ik Franstalig ben opgevoed, werd het LE CAP.”

Stijn: “Ik ging altijd mee als MC, maar we heetten nog steeds alleen Le Cap. Jij hebt LEGY verzonnen.” Narcisse: “Ik geef iedereen altijd bijnamen. Ik observeerde Stijn met onze huisgenoot. Het viel op dat hij heel vaak, bijna dagelijks, naar de sportschool ging en veel boeken las. Toen we naar de televisie keken en daarop ‘LG’ zagen, viel het kwartje. LEzen en GYmen: LEGY.”

Wat onderscheidt jullie van andere dj-duo’s?
Narcisse: “De lifestyle die we hanteren. Heel veel mensen zijn alleen maar met muziek bezig, maar wij hebben een legal leven ernaast. Die combinatie maakt het altijd hectisch, maar ook heel leuk, de verschillende werelden waarin je leeft. Het juridische: zakelijk en weinig gevoel en het draaien: sfeer en vibe. Die afwisseling geeft energie, ons leven is nooit saai.”

Stijn: “Het is niet zo dat we onze studie afraffelen. Gisteravond draaiden we tot laat, vanochtend zaten we voor een zitting in de Rechtbank en vanavond draaien we in de Supperclub. Al willen we binnenkort meer tijd inruimen voor het draaien, maar de intellectuele uitdaging is ook leuk. We draaien vaak in pak en dat zijn wel dingen die mensen onthouden.”

 

“Elk piekmomentje is bijzonder. Het is leuk dat je dat met elkaar kan delen.”Wie zijn jullie grootste inspiratiebronnen?
Narcisse: “Mijn held is The Flexican. Ik zag hem voor het eerst op de voorloper van Stereo Sunday. Iedereen draaide house en hij eclectic. Ik dacht: dit kan niet! Ik vond dat hiphop in een club hoorde en house op een festival. Maar zijn overgangen waren interessant, afwisselend en muzikaal. Hij deed wat hij zelf mooi vond. Daarom is hij voor mij een legend!”

Stijn: “Wat ik zo cool vind aan hem: het is niet zomaar draaien, hij vertelt door zijn muziek een verhaal. Dj’s die dat kunnen, kun je op één hand tellen. En Yellow Claw om hun sound en hoe ze zichzelf in de markt zetten. Ze begonnen als feestje in de Jimmy Woo en gingen uiteindelijk touren. Overal waar zij komen weet je dat het Yellow Claw is: merchandise als jassen, muziek, social media, video’s, alles klopt. Echt sick!”

Jullie lanceerden onlangs een mixtape voor Kris Kross Amsterdam. Hoe is dat zover gekomen?
Narcisse: “We hadden goed contact gehad met Sander van Kris Kross. Toen ze hun tour bekendmaakten, belde hun manager. ‘Willen jullie mee touren?’ Wij werden helemaal gek. Ze gingen lekker op onze Yearmix.”

Stijn: “Afgelopen zaterdag stonden we voor hun tour in een uitverkochte Tivoli, dat was een hoogtepunt.”

Krijgen jullie daardoor meer kansen?
Stijn: “Op zich, met die mixtape behaalden we negenduizend plays in elf dagen. We verzamelden een jaar lang alleen muziek die we echt vet vonden. Een uur nadat we onze mixtape dropten, hadden we opeens drie aanvragen voor boekingen… Ik ben heel trots op die mixtape! Het is moeilijk om onze manier van draaien daarin samen te vatten, maar alles klopt: het is snel doorgemixt, maar blijft beluisterbaar.”

Narcisse: “Elk piekmomentje is bijzonder. Het is leuk dat je dat met elkaar kan delen.”

Bizarre gigs gehad?
Narcisse: “Op een festival zat een dj zo erg aan de drugs dat hij na zijn set van een trap viel. Zijn manager zei: ‘Als hij dat doet, draait hij het best.’ Bizar!” Stijn: “Nu we bekender worden, staat er vaak op de eerste rij een groep vrouwen die je willen aanraken. Ik vind dat vrij onwennig. Soms pak je een hand en dan lijkt het alsof ze bijna flauwvallen. Gisteren bij een studentenvereniging probeerde een chick een halfuur lang mijn voet te vangen met een lasso.”

Narcisse: “In Mondial klom een meisje het podium op om me een kwartier te filmen, fucking raar! We lachen ons kapot.”

Stijn: “En in de Nobel stonden er opeens twintig chicks op het podium. Dat zijn van die boekingen waaraan je terugdenkt: dat was me er eentje.”

Wat zijn jullie toekomstdromen?
Stijn: “We willen onze eigen muziek kunnen releasen. De komende tijd gaan we voornamelijk edits uitbrengen, dat zal via SoundCloud gaan. We willen graag touren door Amerika en Azië. Nederland is een feestland, maar mensen gaan niet zo los als daar.”

Op een specifiek festival?
Stijn: “Ultra Miami, Tommorowland en Coachella.” Narcisse: “Ik wil ooit stagediven op een festival.” Stijn: “Ik ook, al lijkt het me fucking eng. De eerste keer moet wel in pak zijn!”

Narcisse: “Dat zal een vette foto zijn, die heb ik nog nooit gezien.”

En qua samenwerkingen?
Narcisse: “Ik ga voor Mura Masa, SirOJ, Ronnie Flex en Leafs. En natuurlijk Kanye West...” Stijn: “Je maakt het groot nu.” Narcisse: “Ik wil een plaat met The Flexican maken om de cirkel rond te maken.”

Stijn: “Yellow Claw, sowieso Calvin Harris, Full Crate, Jarreau Vandal, Diplo en MHD. Zij hebben zo’n unieke visie. Sick als je daarmee in de studio zit. We werken momenteel hard aan nieuwe muziek, merchandise en een nieuwe show. 2018 gaat hopelijk een heel mooi jaar worden.”

LEGY & LE CAP staan op o.a. We Are Electric, Verknipt Festival en Solar Weekend. Be there!

SoundCloud: https://soundcloud.com/officialthefirm

Vond je het leuk? Laat het Rosa weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

By The Creek keert in september terug als weekender

Nieuws

Donderdag 22 april 2021

Duimen dat het weer los mag in september, dan staat er namelijk dubbel zoveel By The Creek op het programma.

Merendeel jongeren verwacht dit jaar weer een festival te bezoeken

Nieuws

Vrijdag 16 april 2021

Met de eerste testevenementen achter de rug en de aankondiging dat in april honderden evenementen en attracties onder strikte voorwaarden...

Een noodzakelijke bom van opgekropte festivaleuforie

Maandag 22 maart 2021

Wat gebeurt er als je na een festivalloos jaar 1.500 festivalfans los laat in Biddinghuizen? Pure extase.

Joris Voorn, De Staat, Chef'Special en meer op testfestivals

Nieuws

Woensdag 24 februari 2021

De kaartverkoop start morgen voor iedereen die zich heeft aangemeld.

Mysteryland start met voorverkoop

Nieuws

Donderdag 11 februari 2021

Mysteryland heeft goede hoop dat ze 27 t/m 29 augustus het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer weer kunnen omtoveren tot een...

Pleinvrees Festival viert 10-jarig bestaan op 31 juli

Nieuws

Maandag 8 februari 2021

Weet jij al waar je naartoe gaat deze zomer?

YellowTipi onderzoekt: Hoe groot is de kans dat we deze zomer kunnen festivallen?

Nieuws

Donderdag 4 februari 2021

Floris onderzocht hoe groot de kans is dat we deze zomer weer kunnen festivallen. Vaccinaties, testevenementen, sneltests, wat is er...

Er komt een garantiefonds voor evenementen en dat is geweldig nieuws

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Waar de evenementenindustrie al maanden om schreeuwt, wordt eindelijk door het kabinet gehoord.