Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 3 minuten. Afbeelding: Jordy Brada

Report over Vunzige Deuntjes Festival

We gingen lager dan de regen op de grond

Door Sylvana van Beek op woensdag 24 juli 2019

‘’Rennen, rennen, rennen! Ik moet Tabitha zien!’’ riep ik naar mijn vriendinnen toen we uit de pendelbus stapten. Onderweg naar Vunzige Deuntjes Festival 2019 werden we al lekker verwend in de pendelbus met de populairste vunzige deuntjes. Dit zorgde natuurlijk voor extra veel adrenaline. Al rennend naar de mainstage liet ik mijn paraplu en andere onnodige dingen maar achter zodat ik ietsjes sneller was. Ik wilde niets missen. En, worth it! Want Tabitha had een heerlijk optreden neergezet. Nu was Tabitha niet de enige artiest voor wie ik een sprintje heb getrokken. Jayh, Latifah, Broederliefde, Ronnie en Bizzey zorgden er allemaal voor dat ik al buiten adem was voordat hun optreden echt begon.

Niet van suiker

Het was natuurlijk al bekend dat het weer niet al te best zou worden. Regen, onweer, regen en af en toe wat zon. Gelukkig had de organisatie voor de nodige overkappingen gezorgd. Bij de eerste de beste grote stortbui werd daar flink gebruik van gemaakt. Maar een beetje regen weerhield mij en velen anderen er niet van om naar de volgende stage te gaan voor een volgende optreden. Toen het optreden van Jayh begon was het eventjes droog. Maar na het eerste nummertje kwam het met bakken uit de hemel. Gelukkig was de bar dichtbij en kon ik al snel een poncho fixen. Na een paar minuten met zijn allen als een groep pinguïns onder de tent te staan kwam ik uiteindelijk in de ik-ben-niet-van-suiker-mood en sprong maar gewoon in een plas water. Nat word je uiteindelijk toch wel dus dan maar dansen in de regen, right? Ik was niet de enige met deze mind-set. Samen met de rest gingen we nog veel lager dan de regen op de grond.

Vunzige1Foto: Jordy Brada

Okay ladies, now let’s get in formation

Click, click, click. Nee. Dit is niet een nieuwe hit van Bizzey. Ik verwijs eigenlijk naar de miljoenen foto’s die zijn gemaakt tijdens het festival. Ik overdrijf niet. De aankleding was namelijk genieten. Ik durf te wedden dat alle Insta-fanatiekelingen het met me eens waren. Lyrics en quotes van verschillende artiesten waren in de leukste kleuren en vormen te vinden op het festivalterrein. Groepen meiden stonden haast in de rij om het perfecte shot te krijgen bij de woorden van Queen B: ‘’Okay ladies, now let’s get in formation’’. Vunzige Deuntjes mag dus zeker weten claimen dat hun festival zeer Insta-worthy was.

Tussendoor even snacken

Na urenlang je billen te hebben geschud krijg je op een gegeven moment wel een beetje trek. Nu is het alleen niet zo handig om rond 6 uur het eten op te zoeken. Je bent namelijk niet de enige dan. Gelukkig was de doorloop wel prima. Het festival had veel verschillende foodtrucks met lekker en divers eten. Ook voor vegetariërs zoals ik waren er gelukkig genoeg opties. Voor de vegans wel ietsjes minder. Hiermee maak ik meteen een klein bruggetje naar duurzaamheid. Het muntjes plan van Vunzige Deuntjes met het inleveren van je beker was erg slim. Hoef je tenminste niet de hele tijd je beker vast te houden. Het was alleen jammer dat er plastic bekers werden gebruikt en geen harde herbruikbare. Maar, we blijven positief want de organisatie had iets mega chills geregeld. Je kon namelijk pinnen bij de foodtrucks en barren. Je hoefde dus niet uren in de rij te staan om muntjes te halen.

Twerken was niet de enige bezigheid

Naast al dat gedans waren er ook veel andere dingen te doen tijdens het festival. Lekker ontspannen op een andere manier? Dat kon zeker. Er waren een aantal masseurs die daar wel voor zorgden. Verder kon je jezelf laten verdrinken in de sprankelende glitters en je haar laten doen bij de make-over market. Benieuwd naar je toekomst? Er stond ook een waarzegster voor je klaar die het je allemaal kon vertellen.

Vunzige2Foto: Jordy Brada

Al met al was Vunzige Deuntjes Festival 2019 een geslaagd feestje. Er was voor ieder wat wils, er werd flink wat afgedanst en alles was erg goed geregeld. Ik heb bij het Vunzige Deuntjes 2020 event op Facebook in ieder geval alvast op attending gedrukt.

Vond je het leuk? Laat het Sylvana weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Toilet Festival 2020: Live vanaf de plee

Nieuws

Donderdag 19 november 2020

Dansen voor het goede doel op muziek van o.a. Rob Dekay, The Partysquad en Vunzige Deuntjes. Live vanaf de plee.

Naar de sneeuw met Enter The Snow kan ook dit jaar gewoon weer

Nieuws

Vrijdag 16 oktober 2020

In tijden dat er niets mogelijk lijkt, zien de jongens achter de organisatie van Enter the Snow juist kansen.

Doe mee met de Dutch Dance Quiz: een ode aan 30 jaar dance

Nieuws

Vrijdag 2 oktober 2020

Op zaterdag 17, 24 en 31 oktober presenteren Vivienne van den Assem en dance-expert Arne van Terphoven vanuit de legendarische...

TeamAlert is benieuwd naar jouw ervaringen met drugs in het verkeer

Nieuws

Woensdag 30 september 2020

Heb je een rijbewijs en ben je tussen de 18 en 50 jaar oud? En gebruik je weleens XTC, speed,...

Je feestbehoefte tóch nog kwijt bij Ongepland Festival

Nieuws

Donderdag 10 september 2020

De clubs zijn gesloten, festivalseizoen zit er op, maar op Ongepland Festival in het Sieraad te Amsterdam trekken ze hem...

Aangepast Pleinvrees am Strand belooft een muzikale stranddag te worden

Nieuws

Vrijdag 7 augustus 2020

"Lekker flaneren aan de Amsterdamse kust, pootjes in het goudgele zand, de fijnste muziek en een grijns op je giecheltje...

18 juli is het Nationale Festivalcrew-dag: een ode aan alle festivalmedewerkers

Nieuws

Dinsdag 7 juli 2020

De organisatie van de Zwarte Cross en Mañana Mañana roept alle festivalmedewerkers in Nederland op om 18 juli 2020 een...

HEMtuin is met afstand het meest veelzijdige festivalalternatief tot nu toe

Inclusief fotoalbum

Dinsdag 30 juni 2020

We mochten weer eens op pad en dat beviel goed!