Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 4 minuten. Afbeelding: Tim Buiting

Nieuws

Waar andere organisaties ophouden, gaat DGTL nog een stapje verder

Door Lucas Boon op donderdag 20 september 2018

DGTL is lekker bezig. Onder dance-liefhebbers in Nederland is de festivalorganisatie wijdverbreid bekend, getuige bijvoorbeeld de drie aaneengesloten feesten op ADE inclusief een zeer verrassende programmering met o.a Bonobo en live sets van Âme & KiNK, Dubfire en Bicep. Maar ook over de landgrenzen is DGTL zijn naam aan het vestigen.

Zo was DGTL afgelopen zomer inmiddels voor de vierde keer te vinden in Barcelona. Op het Parc del Forum genoten 35.000 bezoekers van alles wat DGTL te bieden heeft aan muziek, kunst en duurzaamheid. Op 29 september strijkt DGTL neer in Tel Aviv en wie daarna nog (steeds) niet overtuigd is van de internationale ambities van DGTL, raden wij aan om op 5 december het vliegtuig naar Madrid te pakken, waar DGTL een feest geeft in de gerenommeerde IFEMA. Des te meer reden om pakjesavond te skippen en mocht je de Sint dit jaar niet in Nederland aantreffen, dan weet je meteen hoe dat komt (en daar kunnen wij hem ook geen ongelijk in geven).

Dave van Dalen, marketing director bij DGTL, is dan ook een trots man: "Spanje was het eerste land buiten Nederland waar we met DGTL arriveerden en elke editie overstijgt tot nu toe de vorige. We houden allemaal van deze plek en de mensen, dus we dachten: ‘waarom brengen we in de winter DGTL niet naar binnen?’. Ook zien we dat veel mensen uit Madrid de tocht naar Barcelona afleggen om van onze Barcelona editie te genieten en wilden waardoor de party dichter bij hen brengen. DGTL Madrid 2018 vervult deze twee wensen en daar zijn we erg blij mee."

dgtl1Foto door: Tim Buiting


Amsterdam Dance Event

Maar laten we vooral niet vergeten dat DGTL naast expansie in het buitenland, ook blijft vernieuwen in haar thuisstad. In de derde week van oktober geeft de organisatie weer acte de présence op ons eigen Amsterdam Dance Event. Traditiegetrouw is DGTL dit jaar drie nachten aaneengesloten te vinden in de Scheepsbouwloods op het NDSM- terrein.

Nieuw dit jaar is de komst van Bonobo en de sterke focus op live-acts in DGTL's ijzersterke programmering. Âme b2b KiNK, Dubfire en Bicep zullen ieder een live set verzorgen als nooit tevoren. En natuurlijk is de Festivalkrant er op alle drie de avonden bij om samen met bovengenoemde helden los te gaan op de lekkerste house en techno. Niet in de laatste plaats omdat op donderdag tijdens DGTL Presents het Noord-Ierse dj-duo Bicep live te bewonderen is. Het titelloze debuutalbum van het duo kwam vorig jaar uit op Ninja Tune en afgelopen zomer zetten ze nog de Bravo van Lowlands volledig op zijn kop. Hun unieke sound is het best te omschrijven als cross-over UK dance. Een stijl waar ons hart sneller van gaat kloppen, dus wij staan alvast links vooraan. Daarnaast maken op donderdag Nina Kraviz en techno-veteraan Jeff Mills hun opwachting. What can we say? Wie zin heeft in een avondje kwaliteitstechno, zit goed op DGTL Presents. Wel ‘jammer’ dat Mills de nacht (of beter gezegd ochtend) ook afsluit.

Maar goed, daar is het dan ook Amsterdam Dance Event voor en bovendien willen we de live-set van Dubfire tijdens DGTL X Paradiso absoluut niet missen. De dj uit Iran geldt al jaren als een van de toppers in de techno-scene en mag daarom ook dit jaar niet op DGTL ontbreken. Daarnaast raden wij aan deze avond ook een kijkje te nemen bij Nederlands tech house-talent Luuk van Dijk. De jonge dj timmert lekker aan de weg en is nog maar 22 lentes jong, maar dat zal hem er niet van weerhouden om het dak van de Scheepsbouwloods af te blazen.

dgtlFoto door: Tim Buiting


'Go out with a bang' moet de organisatie gedacht hebben, want DGTL X Bonobo presents Outlier is een avond waar je gegarandeerd bij wilt zijn. In Nederland is de Britse triphop-producer wellicht nog niet heel bekend, hoewel Bonobo’s laatste werk Migration hoge ogen gooide. Op de plaat zijn invloeden van pop, jazz en Afrikaanse vocals te horen en live pakt hij graag uit met vocalisten, synths en zelfs drums en strijkers, dus dat belooft heel veel goeds op de zaterdag. Daarnaast op deze avond natuurlijk een live-set en van niet de minsten, namelijk de b2b-set van Âme & KiNK. Op DGTL stonden ze niet eerder b2b, laat staan live, dus wij kunnen ons geen geschiktere afsluiter van Amsterdam Dance Event 2018 voorstellen. We zien je daar!

--
DGTL Presents

Donderdag 18 oktober 22:00 - 07:00
Scheepsbouwloods

Jeff Mills, Nina Kraviz, BICEP (live), Floorplan, Carlos Valdes, De Sluwe Vos, Mall Grab en Tracey

Tickets: 3rd Release €39,50 via www.dgtl.nl

DGTL x Paradise
Vrijdag 19 oktober 22:00 - 07:00
Scheepsbouwloods

Jamie Jones, Dubfire, Maya Jane Coles, Derrick May, Mark Jenkyns, Richy Ahmed, Darius Syrossian, Detlef & Latmun en Luuk van Dijk

Tickets: 3rd Release €42,50 via www.dgtl.nl

DGTL x Bonobo
Zaterdag 20 oktober 22:00 - 07:00
Scheepsbouwloods

Bonobo (dj), DJ Koze, Âme (live) b2b KiNK (live), Mano Le Tough, Tammo Hesselink, Tom Trago, Leon Vynehall en Moxie

Tickets: Final Release €49,50 via www.dgtl.nl

Vond je het leuk? Laat het Lucas weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Deze onmiskenbare festivaltypetjes hadden het wel naar hun zin op Sziget 2019

Report over Sziget

Inclusief fotoalbum

Vrijdag 23 augustus 2019

Ben jij een Actieve Andreas, Dansende D'Shairo, Culturele Cherelyn, Sustainable Saphira, Hungover Headley of Etende Elsemarie?

Eindelijk een oplossing voor het partytentenslachtveld: EZ-UP

Nieuws

Vrijdag 23 augustus 2019

Het werd eens tijd.

Een silent disco, livesets en techno-vrouwen op Lief Festival 2019

Nieuws

Donderdag 22 augustus 2019

Met o.a. Kris Kross Amsterdam, Gary Beck, Nicole Moudaber en Willie Wartaal belooft 't weer een speeltuin voor volwassenen te...

Het Havenpark staat SWF wel

Report over SWF

Donderdag 22 augustus 2019

Het festival van STRAF_WERK kan over een succesvolle verhuizing na de eerste editie op het Amsterdamse Havenpark.

Het Lowlands 2019 ABC’tje

Report over Lowlands

Inclusief fotoalbum

Woensdag 21 augustus 2019

Alles op Lowlands is net even anders dan in de normale wereld. Zo ook het alfabet.

Loveland Festival: Waaien, draaien en een beetje naar de haaien

Report over Loveland Festival

Inclusief fotoalbum

Woensdag 14 augustus 2019

De bomen zorgden voor de nodige beschutting tijdens een stormachtige editie van Loveland Festival.

Jong en oud, Appelsap met bakpao

Report over Appelsap

Inclusief fotoalbum

Woensdag 14 augustus 2019

De reünie van de Opposites was niet het enige dat van Appelsap 2019 een groot succes maakte.

Vliegen door de verschillende dimensies van de (Dance) Valley

Nieuws

Inclusief fotoalbum

Woensdag 14 augustus 2019

Het was weer een dag lang zweven op Dance Valley.