Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 2 minuten.

Nieuws

Verrassende debutanten en bekende helden hoor je op Pleinvrees Festival

Door Denise van de Ree op vrijdag 24 mei 2019

Na een strenge winterperiode, waarin vriendschappen lijken te wankelen, zijn jullie helemaal terug van weggeweest. Want in de zomer gelden er anders regels. Op de eerste zomerdag herkennen jullie elkaar weer als de zomer-versie van elkaar. Als het wederzien van een oude bekende. De drang om nieuwe herinneringen te maken is voelbaar. Het vuur in jullie ogen brandt. Laat de nieuwe, gestoorde verhalen maar hun ronde doen want jullie zijn onherroepelijk terug en alles schreeuw om meer. De zomer is er weer, jij bent er weer, en ook Pleinvrees Festival is er weer!

Hagelnieuwe thuisbasis

Met het huidige evenementenbeleid in Amsterdam kan het vinden van een geschikte festivallocatie een hele opgave zijn, maar voor Pleinvrees pakt het goed uit. Het festival verhuist komende zomer naar het NDSM-terrein. Niet alleen trekt het evenement dichter naar het centrum toe, de monumentale locatie is een begrip in Amsterdam en vormt een ideaal decor voor creatieve uitspattingen op entertainment en muzikaal gebied.

Nooit eerder had Pleinvrees zo’n veelzijdig muzikaal programma als dit jaar, zonder het eigen gezicht te verliezen. Naast doorgewinterde Pleinvrees artiesten als Fritz Kalkbrenner, Worakls, N’to, Eelke Kleijn, Olivier Weiter en Miss Melera b2b Patrice Bäumel zijn meer zeldzame acts als Recondite b2b Marcus Worgull, Lee Burridge en Stephan Bodzin te vinden.

Zinderende debutanten
De terugkeer van de live stage wordt groots gevierd met verrassende optredens van nieuwe gezichten. Het Franse duo Polo & Pan, bestaande uit Polocorp en Peter Pan, zijn van de partij om hun klanken te laten horen. Na hun succesvolle hit “Canopée” brachten ze hun eerste album Caravelle uit. Verwacht funky en swingende indiepop zoals je het nooit eerder hebt gehoord. Ook Lane 8 vliegt over vanuit de USA voor een verbluffende act. Met zijn eigen platenlabel ‘This Never Happened’ en gelijknamige clubconcept boekt hij wereldwijd succes. Ook de Melkweg wist hij in rap tempo uit te verkopen. Zijn meeslepende, emotionele house-geluid is te horen op Pleinvrees. Tot slot trekken de heren van Bob Moses, die we natuurlijk kennen van de megahit ‘Tearing Me Up’ en een ramvolle Paradiso, alle toeters en bellen uit de kast voor een bewonderenswaardige club set. En jawel, geheel live gespeeld.

Beleef een dag vol onverwachte avonturen met nieuwe vrienden en oude bekenden. Niet alleen op de dansvloer, maar ook op het podium. De tickets voor Pleinvrees Festival gaan inmiddels hard dus aarzel niet te lang! Een ticket koop je hier.

Vond je het leuk? Laat het Denise weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Er komt een garantiefonds voor evenementen en dat is geweldig nieuws

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Waar de evenementenindustrie al maanden om schreeuwt, wordt eindelijk door het kabinet gehoord.

In recordtempo uitverkocht Soenda bevestigt collectieve festivalknaldrang

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Het populaire house- en techofestival was binnen een paar uur uitverkocht.

Toilet Festival 2020: Live vanaf de plee

Nieuws

Donderdag 19 november 2020

Dansen voor het goede doel op muziek van o.a. Rob Dekay, The Partysquad en Vunzige Deuntjes. Live vanaf de plee.

Naar de sneeuw met Enter The Snow kan ook dit jaar gewoon weer

Nieuws

Vrijdag 16 oktober 2020

In tijden dat er niets mogelijk lijkt, zien de jongens achter de organisatie van Enter the Snow juist kansen.

Doe mee met de Dutch Dance Quiz: een ode aan 30 jaar dance

Nieuws

Vrijdag 2 oktober 2020

Op zaterdag 17, 24 en 31 oktober presenteren Vivienne van den Assem en dance-expert Arne van Terphoven vanuit de legendarische...

TeamAlert is benieuwd naar jouw ervaringen met drugs in het verkeer

Nieuws

Woensdag 30 september 2020

Heb je een rijbewijs en ben je tussen de 18 en 50 jaar oud? En gebruik je weleens XTC, speed,...

Je feestbehoefte tóch nog kwijt bij Ongepland Festival

Nieuws

Donderdag 10 september 2020

De clubs zijn gesloten, festivalseizoen zit er op, maar op Ongepland Festival in het Sieraad te Amsterdam trekken ze hem...

Aangepast Pleinvrees am Strand belooft een muzikale stranddag te worden

Nieuws

Vrijdag 7 augustus 2020

"Lekker flaneren aan de Amsterdamse kust, pootjes in het goudgele zand, de fijnste muziek en een grijns op je giecheltje...