Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 2 minuten.

Nieuws

Verrassende debutanten en bekende helden hoor je op Pleinvrees Festival

Door Denise van de Ree op vrijdag 24 mei 2019

Na een strenge winterperiode, waarin vriendschappen lijken te wankelen, zijn jullie helemaal terug van weggeweest. Want in de zomer gelden er anders regels. Op de eerste zomerdag herkennen jullie elkaar weer als de zomer-versie van elkaar. Als het wederzien van een oude bekende. De drang om nieuwe herinneringen te maken is voelbaar. Het vuur in jullie ogen brandt. Laat de nieuwe, gestoorde verhalen maar hun ronde doen want jullie zijn onherroepelijk terug en alles schreeuw om meer. De zomer is er weer, jij bent er weer, en ook Pleinvrees Festival is er weer!

Hagelnieuwe thuisbasis

Met het huidige evenementenbeleid in Amsterdam kan het vinden van een geschikte festivallocatie een hele opgave zijn, maar voor Pleinvrees pakt het goed uit. Het festival verhuist komende zomer naar het NDSM-terrein. Niet alleen trekt het evenement dichter naar het centrum toe, de monumentale locatie is een begrip in Amsterdam en vormt een ideaal decor voor creatieve uitspattingen op entertainment en muzikaal gebied.

Nooit eerder had Pleinvrees zo’n veelzijdig muzikaal programma als dit jaar, zonder het eigen gezicht te verliezen. Naast doorgewinterde Pleinvrees artiesten als Fritz Kalkbrenner, Worakls, N’to, Eelke Kleijn, Olivier Weiter en Miss Melera b2b Patrice Bäumel zijn meer zeldzame acts als Recondite b2b Marcus Worgull, Lee Burridge en Stephan Bodzin te vinden.

Zinderende debutanten
De terugkeer van de live stage wordt groots gevierd met verrassende optredens van nieuwe gezichten. Het Franse duo Polo & Pan, bestaande uit Polocorp en Peter Pan, zijn van de partij om hun klanken te laten horen. Na hun succesvolle hit “Canopée” brachten ze hun eerste album Caravelle uit. Verwacht funky en swingende indiepop zoals je het nooit eerder hebt gehoord. Ook Lane 8 vliegt over vanuit de USA voor een verbluffende act. Met zijn eigen platenlabel ‘This Never Happened’ en gelijknamige clubconcept boekt hij wereldwijd succes. Ook de Melkweg wist hij in rap tempo uit te verkopen. Zijn meeslepende, emotionele house-geluid is te horen op Pleinvrees. Tot slot trekken de heren van Bob Moses, die we natuurlijk kennen van de megahit ‘Tearing Me Up’ en een ramvolle Paradiso, alle toeters en bellen uit de kast voor een bewonderenswaardige club set. En jawel, geheel live gespeeld.

Beleef een dag vol onverwachte avonturen met nieuwe vrienden en oude bekenden. Niet alleen op de dansvloer, maar ook op het podium. De tickets voor Pleinvrees Festival gaan inmiddels hard dus aarzel niet te lang! Een ticket koop je hier.

Vond je het leuk? Laat het Denise weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

By The Creek keert in september terug als weekender

Nieuws

Donderdag 22 april 2021

Duimen dat het weer los mag in september, dan staat er namelijk dubbel zoveel By The Creek op het programma.

Merendeel jongeren verwacht dit jaar weer een festival te bezoeken

Nieuws

Vrijdag 16 april 2021

Met de eerste testevenementen achter de rug en de aankondiging dat in april honderden evenementen en attracties onder strikte voorwaarden...

Een noodzakelijke bom van opgekropte festivaleuforie

Maandag 22 maart 2021

Wat gebeurt er als je na een festivalloos jaar 1.500 festivalfans los laat in Biddinghuizen? Pure extase.

Joris Voorn, De Staat, Chef'Special en meer op testfestivals

Nieuws

Woensdag 24 februari 2021

De kaartverkoop start morgen voor iedereen die zich heeft aangemeld.

Mysteryland start met voorverkoop

Nieuws

Donderdag 11 februari 2021

Mysteryland heeft goede hoop dat ze 27 t/m 29 augustus het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer weer kunnen omtoveren tot een...

Pleinvrees Festival viert 10-jarig bestaan op 31 juli

Nieuws

Maandag 8 februari 2021

Weet jij al waar je naartoe gaat deze zomer?

YellowTipi onderzoekt: Hoe groot is de kans dat we deze zomer kunnen festivallen?

Nieuws

Donderdag 4 februari 2021

Floris onderzocht hoe groot de kans is dat we deze zomer weer kunnen festivallen. Vaccinaties, testevenementen, sneltests, wat is er...

Er komt een garantiefonds voor evenementen en dat is geweldig nieuws

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Waar de evenementenindustrie al maanden om schreeuwt, wordt eindelijk door het kabinet gehoord.