Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 2 minuten. Afbeelding: Bart Heemskerk

Nieuws

Verborgen feestjes op Down The Rabbit Hole

Door Amber Jennifer Hoogendoorn op donderdag 27 juni 2019

Eerder schreven we al over het fantastische muzikale programma van Down The Rabbit Hole. Over ongeveer 1,5 week kunnen we genieten van optredens van onder meer Editors, Janelle Monáe en Underworld. Maar wist je dat Down The Rabbit Hole naast dat een net zo leuk randprogramma heeft? Wij duiken even in een ander deel van het konijnenhol om dit onder de loep te nemen.

Het randprogramma is net zo gevarieerd als het muziekprogramma. Luister naar verhalen van bijzondere sprekers in de Speakers Corner of doe mee aan de bijzondere Break the Silence Disco van het Rode Kruis. Op zoek naar een verfrissende duik tijdens de warmte? Bij de Surf Shack zal je je als een vis in het water voelen. Hier kan je onder meer zwemmen, surfen en watervolleyballen.

Nieuw dit jaar is The Swamp. Midden in dit moeras vinden we een verlaten stoomboot, omringd door oude koelkasten en alligators. De stoomboot wordt omgetoverd tot een stomend hete club: The Steamer Club. ’s Middags draaien hier de DJ’s Joost Van Bellen, Wannabeastar en Larry Tee, omringd door allerlei slechte figuren. In de avond razen de hardste beats van Gatorland door de boot.

Foto: Bart Heemskerk

De Avant Garden is een opvallende openluchtclub, gekenmerkt door de grote opblaaskoepels. Wilde Haren zorgt ervoor dat je hier de hele dag terecht kan voor de fijnste R&B, hip-hop en beats. Dé perfecte plek voor als je eens ergens anders wilt dansen dan bij een van de podia. Er is meer te doen in de Avant Garden. Start je ochtend hier lekker rustig, zodat je even lekker de beentjes kan strekken voordat je er weer helemaal tegenaan gaat. Ook kan je hier bij Picture Me Rollin’ in enkele minuten een auto bouwen. Hierna hijs je je in een roze overall, om vervolgens een perfecte Instagram-foto te maken in je zelfgemaakte bolide.

Op het Idyllische Veldje vind je nog meer crea-bea vertier. Maak bijvoorbeeld je eigen t-shirt of een ander item met een zeefdruk, of volg het hele weekend verschillende workshops van Los Conejos Bravos. Hier kan je ook hoelahoepen, terwijl er dj’s in de boomhut draaien.

Foto: Bart Heemskerk

Een ander gebied waar je je creativiteit ook helemaal de vrije loop kan laten gaan, is het Center For Entertainment van de creatieve studio en couturehuis MAIsON the FAUX. Dit is een performance-installatie waarbij je met je deelname ook nog eens meedoet aan een onderzoek over de wereld van een entertainer. Super interessant als je eens wilt proeven van het artiestenleven.

We duiken even het bos in, want op het gloednieuwe veldje Eden vinden we de Bossa Nova: een klein bospodium waar je overdag genieten van muziek, maar in de avond je ogen uitkijkt tijdens Broadcast Away Teevee. Broadcast Away Teevee is een theatercollectief die gegarandeerd voor een feestje gaat zorgen. Soms is dat ietwat bizar, maar één ding is zeker: het zorgt hoe dan ook voor vermaak.

Foto: Bart Heemskerk

Down The Rabbit Hole zou Down The Rabbit Hole niet zijn, als het al ophield bij deze vernieuwingen. Vanuit Studio Rabbit wordt alles wat er op het terrein gebeurt doorgezet naar de website, zodat de mensen thuis ook mee kunnen genieten. Voor de bezoekers is het een soort chillplek, waar je frontrow kan zitten bij interviews met artiesten, intieme livesessies en de nieuwe talkshow.

Kortom: een hoop te beleven dus! Wij kunnen niet wachten totdat we weer naar de Groene Heuvels af mogen reizen voor de zesde editie van Down The Rabbit Hole. Tickets: www.downtherabbithole.nl.

Vond je het leuk? Laat het Amber weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Paaspop kondigt eerste 40 acts aan

Nieuws

Dinsdag 19 november 2019

O.a. André Hazes, Anouk, Kensington, Krezip, Netsky, Parkway Drive, Paul Kalkbrenner en Sean Paul komen naar Schijndel

George Fitzgerald, Extrawelt en meer voor La Rêve Winterfestival

Nieuws

Dinsdag 19 november 2019

La Rêve Winterfestival is 15 februari bij Thuishaven in Amsterdam.

Eerste namen Pinkpop bekend

Nieuws

Woensdag 13 november 2019

Het festival bevestigt headliner Red Hot Chili Peppers. Ook Keane, Zara Larsson, Disturbed en Deftones komen volgend jaar naar Landgraaf.

Ook Post Malone bevestigd voor Pinkpop

Nieuws

Woensdag 13 november 2019

Niet lang nadat de organisatie Red Hot Chili Peppers, Deftones, Keane, Zara Larsson en Disturbed aankondigde, komt nu het nieuws...

ID&T neemt belang in Vunzige Deuntjes

Nieuws

Dinsdag 12 november 2019

De danceorganisatie koopt 60% van Vunzige Deuntjes, waarmee ze o.a. op Mysteryland al jaren mee samenwerken.

NU.nl organiseert eerste landelijke online debat over drugs

Nieuws

Vrijdag 8 november 2019

Moet harddrugs gelegaliseerd worden? En hoe schuldig ben je als recreatief gebruiker aan drugscriminaliteit? Die vragen en meer zullen tijdens...

Interview met Mauro van mahabe137: "We hebben veel aan Kultlab te danken"

Nieuws

Dinsdag 5 november 2019

Floris interviewde Mauro (23) van mahabe137 over hun naam, doorbraak en hun banden met Pablo Discobar en Kultlab.

Dit zijn onze festivaltips voor november

Nieuws

Maandag 28 oktober 2019

Want ook in de herfst en winter valt er genoeg te festivallen.