Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 2 minuten. Afbeelding: Bart Heemskerk

Nieuws

Verborgen feestjes op Down The Rabbit Hole

Door Amber Jennifer Hoogendoorn op donderdag 27 juni 2019

Eerder schreven we al over het fantastische muzikale programma van Down The Rabbit Hole. Over ongeveer 1,5 week kunnen we genieten van optredens van onder meer Editors, Janelle Monáe en Underworld. Maar wist je dat Down The Rabbit Hole naast dat een net zo leuk randprogramma heeft? Wij duiken even in een ander deel van het konijnenhol om dit onder de loep te nemen.

Het randprogramma is net zo gevarieerd als het muziekprogramma. Luister naar verhalen van bijzondere sprekers in de Speakers Corner of doe mee aan de bijzondere Break the Silence Disco van het Rode Kruis. Op zoek naar een verfrissende duik tijdens de warmte? Bij de Surf Shack zal je je als een vis in het water voelen. Hier kan je onder meer zwemmen, surfen en watervolleyballen.

Nieuw dit jaar is The Swamp. Midden in dit moeras vinden we een verlaten stoomboot, omringd door oude koelkasten en alligators. De stoomboot wordt omgetoverd tot een stomend hete club: The Steamer Club. ’s Middags draaien hier de DJ’s Joost Van Bellen, Wannabeastar en Larry Tee, omringd door allerlei slechte figuren. In de avond razen de hardste beats van Gatorland door de boot.

Foto: Bart Heemskerk

De Avant Garden is een opvallende openluchtclub, gekenmerkt door de grote opblaaskoepels. Wilde Haren zorgt ervoor dat je hier de hele dag terecht kan voor de fijnste R&B, hip-hop en beats. Dé perfecte plek voor als je eens ergens anders wilt dansen dan bij een van de podia. Er is meer te doen in de Avant Garden. Start je ochtend hier lekker rustig, zodat je even lekker de beentjes kan strekken voordat je er weer helemaal tegenaan gaat. Ook kan je hier bij Picture Me Rollin’ in enkele minuten een auto bouwen. Hierna hijs je je in een roze overall, om vervolgens een perfecte Instagram-foto te maken in je zelfgemaakte bolide.

Op het Idyllische Veldje vind je nog meer crea-bea vertier. Maak bijvoorbeeld je eigen t-shirt of een ander item met een zeefdruk, of volg het hele weekend verschillende workshops van Los Conejos Bravos. Hier kan je ook hoelahoepen, terwijl er dj’s in de boomhut draaien.

Foto: Bart Heemskerk

Een ander gebied waar je je creativiteit ook helemaal de vrije loop kan laten gaan, is het Center For Entertainment van de creatieve studio en couturehuis MAIsON the FAUX. Dit is een performance-installatie waarbij je met je deelname ook nog eens meedoet aan een onderzoek over de wereld van een entertainer. Super interessant als je eens wilt proeven van het artiestenleven.

We duiken even het bos in, want op het gloednieuwe veldje Eden vinden we de Bossa Nova: een klein bospodium waar je overdag genieten van muziek, maar in de avond je ogen uitkijkt tijdens Broadcast Away Teevee. Broadcast Away Teevee is een theatercollectief die gegarandeerd voor een feestje gaat zorgen. Soms is dat ietwat bizar, maar één ding is zeker: het zorgt hoe dan ook voor vermaak.

Foto: Bart Heemskerk

Down The Rabbit Hole zou Down The Rabbit Hole niet zijn, als het al ophield bij deze vernieuwingen. Vanuit Studio Rabbit wordt alles wat er op het terrein gebeurt doorgezet naar de website, zodat de mensen thuis ook mee kunnen genieten. Voor de bezoekers is het een soort chillplek, waar je frontrow kan zitten bij interviews met artiesten, intieme livesessies en de nieuwe talkshow.

Kortom: een hoop te beleven dus! Wij kunnen niet wachten totdat we weer naar de Groene Heuvels af mogen reizen voor de zesde editie van Down The Rabbit Hole. Tickets: www.downtherabbithole.nl.

Vond je het leuk? Laat het Amber weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Er komt een garantiefonds voor evenementen en dat is geweldig nieuws

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Waar de evenementenindustrie al maanden om schreeuwt, wordt eindelijk door het kabinet gehoord.

In recordtempo uitverkocht Soenda bevestigt collectieve festivalknaldrang

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Het populaire house- en techofestival was binnen een paar uur uitverkocht.

Toilet Festival 2020: Live vanaf de plee

Nieuws

Donderdag 19 november 2020

Dansen voor het goede doel op muziek van o.a. Rob Dekay, The Partysquad en Vunzige Deuntjes. Live vanaf de plee.

Naar de sneeuw met Enter The Snow kan ook dit jaar gewoon weer

Nieuws

Vrijdag 16 oktober 2020

In tijden dat er niets mogelijk lijkt, zien de jongens achter de organisatie van Enter the Snow juist kansen.

Doe mee met de Dutch Dance Quiz: een ode aan 30 jaar dance

Nieuws

Vrijdag 2 oktober 2020

Op zaterdag 17, 24 en 31 oktober presenteren Vivienne van den Assem en dance-expert Arne van Terphoven vanuit de legendarische...

TeamAlert is benieuwd naar jouw ervaringen met drugs in het verkeer

Nieuws

Woensdag 30 september 2020

Heb je een rijbewijs en ben je tussen de 18 en 50 jaar oud? En gebruik je weleens XTC, speed,...

Je feestbehoefte tóch nog kwijt bij Ongepland Festival

Nieuws

Donderdag 10 september 2020

De clubs zijn gesloten, festivalseizoen zit er op, maar op Ongepland Festival in het Sieraad te Amsterdam trekken ze hem...

Aangepast Pleinvrees am Strand belooft een muzikale stranddag te worden

Nieuws

Vrijdag 7 augustus 2020

"Lekker flaneren aan de Amsterdamse kust, pootjes in het goudgele zand, de fijnste muziek en een grijns op je giecheltje...