Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 2 minuten. Afbeelding: Bart Heemskerk

Nieuws

Verborgen feestjes op Down The Rabbit Hole

Door Amber Jennifer Hoogendoorn op donderdag 27 juni 2019

Eerder schreven we al over het fantastische muzikale programma van Down The Rabbit Hole. Over ongeveer 1,5 week kunnen we genieten van optredens van onder meer Editors, Janelle Monáe en Underworld. Maar wist je dat Down The Rabbit Hole naast dat een net zo leuk randprogramma heeft? Wij duiken even in een ander deel van het konijnenhol om dit onder de loep te nemen.

Het randprogramma is net zo gevarieerd als het muziekprogramma. Luister naar verhalen van bijzondere sprekers in de Speakers Corner of doe mee aan de bijzondere Break the Silence Disco van het Rode Kruis. Op zoek naar een verfrissende duik tijdens de warmte? Bij de Surf Shack zal je je als een vis in het water voelen. Hier kan je onder meer zwemmen, surfen en watervolleyballen.

Nieuw dit jaar is The Swamp. Midden in dit moeras vinden we een verlaten stoomboot, omringd door oude koelkasten en alligators. De stoomboot wordt omgetoverd tot een stomend hete club: The Steamer Club. ’s Middags draaien hier de DJ’s Joost Van Bellen, Wannabeastar en Larry Tee, omringd door allerlei slechte figuren. In de avond razen de hardste beats van Gatorland door de boot.

Foto: Bart Heemskerk

De Avant Garden is een opvallende openluchtclub, gekenmerkt door de grote opblaaskoepels. Wilde Haren zorgt ervoor dat je hier de hele dag terecht kan voor de fijnste R&B, hip-hop en beats. Dé perfecte plek voor als je eens ergens anders wilt dansen dan bij een van de podia. Er is meer te doen in de Avant Garden. Start je ochtend hier lekker rustig, zodat je even lekker de beentjes kan strekken voordat je er weer helemaal tegenaan gaat. Ook kan je hier bij Picture Me Rollin’ in enkele minuten een auto bouwen. Hierna hijs je je in een roze overall, om vervolgens een perfecte Instagram-foto te maken in je zelfgemaakte bolide.

Op het Idyllische Veldje vind je nog meer crea-bea vertier. Maak bijvoorbeeld je eigen t-shirt of een ander item met een zeefdruk, of volg het hele weekend verschillende workshops van Los Conejos Bravos. Hier kan je ook hoelahoepen, terwijl er dj’s in de boomhut draaien.

Foto: Bart Heemskerk

Een ander gebied waar je je creativiteit ook helemaal de vrije loop kan laten gaan, is het Center For Entertainment van de creatieve studio en couturehuis MAIsON the FAUX. Dit is een performance-installatie waarbij je met je deelname ook nog eens meedoet aan een onderzoek over de wereld van een entertainer. Super interessant als je eens wilt proeven van het artiestenleven.

We duiken even het bos in, want op het gloednieuwe veldje Eden vinden we de Bossa Nova: een klein bospodium waar je overdag genieten van muziek, maar in de avond je ogen uitkijkt tijdens Broadcast Away Teevee. Broadcast Away Teevee is een theatercollectief die gegarandeerd voor een feestje gaat zorgen. Soms is dat ietwat bizar, maar één ding is zeker: het zorgt hoe dan ook voor vermaak.

Foto: Bart Heemskerk

Down The Rabbit Hole zou Down The Rabbit Hole niet zijn, als het al ophield bij deze vernieuwingen. Vanuit Studio Rabbit wordt alles wat er op het terrein gebeurt doorgezet naar de website, zodat de mensen thuis ook mee kunnen genieten. Voor de bezoekers is het een soort chillplek, waar je frontrow kan zitten bij interviews met artiesten, intieme livesessies en de nieuwe talkshow.

Kortom: een hoop te beleven dus! Wij kunnen niet wachten totdat we weer naar de Groene Heuvels af mogen reizen voor de zesde editie van Down The Rabbit Hole. Tickets: www.downtherabbithole.nl.

Vond je het leuk? Laat het Amber weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

By The Creek keert in september terug als weekender

Nieuws

Donderdag 22 april 2021

Duimen dat het weer los mag in september, dan staat er namelijk dubbel zoveel By The Creek op het programma.

Merendeel jongeren verwacht dit jaar weer een festival te bezoeken

Nieuws

Vrijdag 16 april 2021

Met de eerste testevenementen achter de rug en de aankondiging dat in april honderden evenementen en attracties onder strikte voorwaarden...

Een noodzakelijke bom van opgekropte festivaleuforie

Maandag 22 maart 2021

Wat gebeurt er als je na een festivalloos jaar 1.500 festivalfans los laat in Biddinghuizen? Pure extase.

Joris Voorn, De Staat, Chef'Special en meer op testfestivals

Nieuws

Woensdag 24 februari 2021

De kaartverkoop start morgen voor iedereen die zich heeft aangemeld.

Mysteryland start met voorverkoop

Nieuws

Donderdag 11 februari 2021

Mysteryland heeft goede hoop dat ze 27 t/m 29 augustus het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer weer kunnen omtoveren tot een...

Pleinvrees Festival viert 10-jarig bestaan op 31 juli

Nieuws

Maandag 8 februari 2021

Weet jij al waar je naartoe gaat deze zomer?

YellowTipi onderzoekt: Hoe groot is de kans dat we deze zomer kunnen festivallen?

Nieuws

Donderdag 4 februari 2021

Floris onderzocht hoe groot de kans is dat we deze zomer weer kunnen festivallen. Vaccinaties, testevenementen, sneltests, wat is er...

Er komt een garantiefonds voor evenementen en dat is geweldig nieuws

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Waar de evenementenindustrie al maanden om schreeuwt, wordt eindelijk door het kabinet gehoord.

Ontdek alle festivals

Ontdek Amsterdam Dance Event