Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 4 minuten.

Drugs

Veilig ADE overleven doe je zo

Door Timo Kragting op donderdag 11 oktober 2018

Je hebt er ongetwijfeld al enorm veel zin in. ADE is jaarlijks toch hét hoogtepunt als het gaat om dance evenementen. Kaartjes zijn niet aan te slepen, maar ook de telefoons van de plaatselijke drugsdealers stoppen nauwelijks met trillen. Dat alcohol en drugs al jaren volop aanwezig zijn in het nachtleven, zal je niet verbazen. Maar het is wel goed om je af en toe te realiseren dat hier wel wat serieuze risico’s aan zijn verbonden. Zeker tijdens ADE weten mensen het nog wel eens te overdrijven. Dus let een beetje op elkaar lieve mensen. Wees niet bang om te vragen of het wel goed gaat wanneer een vriend(in) iets te enthousiast geweest is met alcohol- of drugsgebruik, of om iemand te wijzen op zijn excessieve alcohol- of drugsgebruik. Maar hoe kun je je nu het beste voorbereiden op feestjes met veel verleidingen op het gebied van seks en drugs en alcohol? Wij hebben de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet.

Voorbereiding

Preparation is key! Zorg dat je goed voorbereid aan je ADE begint.

• Laat je XTC testen. Je hebt in Nederland het privilege om je drugs te kunnen laten testen, waarschijnlijk nog ergens bij jou in de buurt ook. Doe dat dan ook. Er is nog altijd foute XTC in omloop en dat kan je avond, of zelfs je leven, goed verzieken. Download de RedAlert app zodat je geen belangrijke berichten mist over extra gevaarlijke pillen. (https://www.drugsredalert.nl) Voor een lijstje met adressen waar je drugs kunt laten testen klik je hier. (https://www.drugsenuitgaan.nl/test-je-drugs-/waar-laten-testen).
• Zorg dat je vooraf goed eet. Of je nou van plan bent drugs, alcohol of misschien wel helemaal niets te nemen, goed eten is belangrijk. Het zorgt er niet alleen voor dat je genoeg brandstof hebt om de nacht door te komen, het voorkomt ook krampen en kotsen omdat alcohol de maagwand irriteert. Drugs of alcohol nemen op een lege maag is geen feest, geloof ons.
• Neem niet te snel bij. Wees niet zo fucking ongeduldig. Als je drugs neemt, duurt het even voordat het inslaat. Denk daarom niet na een kwartier “ik voel niets, ik neem iets bij”, maar wacht het rustig af. Met de ruime ADE-openingstijden, heb je nog tijd zat om het naar je zin te hebben.
• Gebruik niet te veel. Lijkt ons logisch, maar ken je grenzen. Meer weten over de dosering van XTC? Klik dan hier. (https://www.drugsenuitgaan.nl/middelen/xtc/dosering-xtc)

XTC1

Oververhitting

We weten dat jij op de dansvloer vaak on fire bent. Hou dat zo. Maar kijk wel uit voor oververhitting, dat is namelijk iets minder gezellig en bovendien zijn daar geen emoji’s voor.

• Pak je rust. 8 uur straight dansen is niet echt gezond, gun je lichaam af en toe wat rust en afkoeling. Oh en doe dat rusten niet op de wc, elk evenement heeft wel een chillout. Andere mensen willen ook nog poepen.
• Eet iets zouts. Als je veel alcohol gedronken hebt, hoeven we je dit waarschijnlijk niet te vertellen. Maar als je drugs gebruikt, zou het kunnen dat je totaal geen honger hebt. Toch is het raadzaam om iets (zouts) te eten. Enerzijds om je energie bij te tanken en anderzijds omdat zout vocht vasthoudt en jij kunt wel wat hydratatie gebruiken.
• Drink voldoende, maar ga ook niet als een gek tekeer. Je wilt geen waterbed van jezelf maken. 1 glas per uur bij XTC is voldoende. Te veel water drinken is een groot risico bij XTC-gebruik, realiseer je dat. Een ijsje is ook altijd een goed idee.

Outgaan is niet het nieuwe uitgaan

Een kleine passage voor de GHB-gebruikers onder ons, let een beetje op jezelf. Niemand vindt het chill als jij passed out op de grond aan het wegkwijnen bent. Bovendien is het hartstikke gevaarlijk. Mocht je toch graag GHB willen gebruiken, doe dat dan uiterst voorzichtig. Meer informatie over GHB en de risico’s vind je hier. (https://www.drugsenuitgaan.nl/middelen/ghb)

"Iedereen is lief!"

Wanneer je lekker in de feeststemming bent kun je denken dat je de liefde van je leven bent tegengekomen. Wil je met deze persoon ook na afloop nog leuk kunnen praten? Gebruik een condoom. Een SOA is geen mooi begin van een relatie. (https://www.drugsenuitgaan.nl/veilig-uit-thuis/sex-onder-invloed)

Verlicht jezelf niet alleen op de dansvloer

Het zou toch vervelend zijn als je nét dat vette event hebt uitgespeeld, om vervolgens door een auto geschept te worden. Niemand is nog écht mega scherp na zo’n avondje ADE, de kans dat je reactiesnelheid om te huilen is, is groot. Zorg er daarom voor dat je in het verkeer goed zichtbaar bent voor de mensen die niet met hun linkeroog in hun rechterbroekzak zitten. Zet je fietslicht aan, of neem een taxi.

Nazorg

Yes! Het is een klein wonder, maar je hebt het weer overleefd. Zorg ook achteraf goed voor jezelf. Rust om te beginnen goed uit, haal die uurtjes slaap in die je wellicht hebt overgeslagen. Vitamine C en anti-oxidanten helpen ook goed bij je herstel. Deze wondermiddelen vind je in groene thee, groenten zoals broccoli, kool, selderij, ui en peterselie en in vruchten als appels, bramen, cranberries, frambozen, grapefruit, peren en pruimen.

Goed, jij bent weer helemaal bijgepraat en klaar om een veilig ADE tegemoet te gaan. Dan rest ons alleen te zeggen: Geniet ervan!

Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. drugsenuitgaan.nl en drugsredalert.nl

Vond je het leuk? Laat het Timo weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

By The Creek keert in september terug als weekender

Nieuws

Donderdag 22 april 2021

Duimen dat het weer los mag in september, dan staat er namelijk dubbel zoveel By The Creek op het programma.

Merendeel jongeren verwacht dit jaar weer een festival te bezoeken

Nieuws

Vrijdag 16 april 2021

Met de eerste testevenementen achter de rug en de aankondiging dat in april honderden evenementen en attracties onder strikte voorwaarden...

Een noodzakelijke bom van opgekropte festivaleuforie

Maandag 22 maart 2021

Wat gebeurt er als je na een festivalloos jaar 1.500 festivalfans los laat in Biddinghuizen? Pure extase.

Joris Voorn, De Staat, Chef'Special en meer op testfestivals

Nieuws

Woensdag 24 februari 2021

De kaartverkoop start morgen voor iedereen die zich heeft aangemeld.

Mysteryland start met voorverkoop

Nieuws

Donderdag 11 februari 2021

Mysteryland heeft goede hoop dat ze 27 t/m 29 augustus het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer weer kunnen omtoveren tot een...

Pleinvrees Festival viert 10-jarig bestaan op 31 juli

Nieuws

Maandag 8 februari 2021

Weet jij al waar je naartoe gaat deze zomer?

YellowTipi onderzoekt: Hoe groot is de kans dat we deze zomer kunnen festivallen?

Nieuws

Donderdag 4 februari 2021

Floris onderzocht hoe groot de kans is dat we deze zomer weer kunnen festivallen. Vaccinaties, testevenementen, sneltests, wat is er...

Er komt een garantiefonds voor evenementen en dat is geweldig nieuws

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Waar de evenementenindustrie al maanden om schreeuwt, wordt eindelijk door het kabinet gehoord.