Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 4 minuten. Afbeelding: Bete Photography

Report over Best Kept Secret Festival

Van Amsterdam naar Hilvarenbeek, dat klinkt als een wereldreis

Door Carmen Kloosterhuis op woensdag 22 juni 2016

Lui als wij zijn, huurden we een auto. Anderhalf uur later stonden we in een weiland, waar een man met een geel hesje ons vertelde dat we rechtdoor moesten rijden en dat zijn collega ons dan een parkeerplek zou wijzen. Helemaal aan de andere kant van het weiland aangekomen, was natuurlijk nergens een collega te vinden. Stiekem zelf maar een plekje gezocht en door een ander weiland naar de poorten van Best Kept Secret gelopen. Bandje met betaalchip om en opzoek naar een plekje voor onze tent.

Die was snel gevonden en mijn “2 seconden tent” was snel opgezet, dus we konden gelijk door naar het festivalterrein. De weg van camping naar festivalterrein geeft je echt het gevoel dat je naar een goed bewaard geheim toe wandelt, op een pad tussen bomen met romantische lichtjes.

Op het festivalterrein aangekomen, zakken we weg in de modder. Natuurlijk, het heeft geregend. Regenlaarzen waren slim geweest. Helaas, de rest van het weekend wordt het soppen in mijn sneakers.
     Ook werden we nog een paar keer natgeregend en bleek mijn regenjas niet echt een regenjas. Koud. Maar goede muziek en lekker eten hielden ons op de been!

Gelukkig is er genoeg keus op Best Kept Secret. Het terrein staat vol met foodtrucks met alle gerechten die je maar kunt bedenken. We begonnen het weekend met een vegan kebab en een pannenkoek met appel en speculaas, zodat we daarna vol energie door konden naar de Belgische band Black Box Revelation. “Gloooooooria!” Wat een lekkere band.
     En over Belgen gesproken, die waren goed vertegenwoordigd dit weekend. Ik heb meer Vlaams om me heen gehoord dan Nederlands. De organisatie was hierop voorbereid, want er was een veld waar men op een groot scherm de EK wedstrijd België – Ierland kon volgen. Gelukkig voor de sfeer van het festival, wonnen de Belgen met 3-0.

 

Door naar Glass Animals! Jungle geluiden, mysterieuze zang en een zanger die danst alsof zijn leven er vanaf hangt. Dit is altijd feest, hoewel ik ze liever in een kleine, kleurrijke setting zie. Dit grote, open podium laat de Glass Animals minder tot hun recht komen.
     Van mysterieuze junglemuziek gaan we naar een stel boze Engelsmannen: Sleaford Mods. De muziek klonk in de Best Kept Secret playlist al goed, maar met de act erbij is het nog beter.
     Jason Williamson ging tot 2012 van shitty job naar shitty job en spendeerde zijn geld en vrije tijd aan verdovende middelen. Nu schreeuwt hij de microfoon vol met frustraties en spendeert hij zijn vrije tijd en geld aan schrijven en verdovende middelen. Het platte Engelse accent en de ongecontroleerde bewegingen die duidelijk door de drugs komen, versterken Jason’s teksten.
     Andrew Fearn ontdekte Jason en maakt voor hem de beats. Op het podium staat hij met een biertje en een laptop duidelijk genietend te grijnzen. Een bizarre maar indrukwekkende show.

 

Even bijkomen aan het strand en de rest van de dag zien we nog Bloc Party, Samm Henshaw, Air, Editors en Caribou. Over Caribou: ik dacht dus dat ik naar een dj ging kijken, maar hij had een hele band meegenomen! Wat was dat vet! Een uur lang dansen op deze live danceact en vervolgens de nacht in met DJ Pional. Nog niet klaar voor het luchtbed, hebben we als afsluiter nog staan springen op Sevn Alias, een 19-jarige rapper uit Almere.

Slapen op Best Kept Secret gaat prima. Waar je op een festival als Lowlands grote kans hebt dat je de hele nacht wakker wordt gehouden door schreeuwende mannen in morphsuits, is de camping van Best Kept Secret bijna een oase van rust. Mensen zitten rustig een muziekje te luisteren bij hun tent, tussen de dennenbomen en de vogels.
     Het publiek, de grootte en de locatie van Best Kept Secret zijn voor mij sowieso grote voordelen. Doordat het festival relatief klein is kun je vijf minuten voor aanvang van een optreden gaan lopen en sta je nog op een redelijk goede plek. Er lopen niet overal mensen voor je voeten en je kunt ieder moment even chillen aan het water. Er wordt hard gefeest, maar door te dansen en niet door bier te gooien.

 

Op zondag worden we wakker met een zonnetje. Wat een verademing! Op het festivalterrein eten we scrambled eggs en liggen we in het gras op te warmen.
     Dan beginnen we de dag met de band Explosions in the Sky, die ons met zijn instrumentale muziek nog even terugbrengt naar dromenland. Een uur en een kwartier later staan we bij Vant, de indie/punk/garagerockband die me weer even terugbrengt naar mijn puberteit.
     Twee vette optredens van Unknown Mortal Orchestra en Half Moon Run later, lopen we over de markt van Best Kept Secret. Veel vintage en zelfgemaakte spullen. Optimistisch als ik ben, koop ik een zonnebril.

Na wat relaxen met een bakje mini loempia’s van de Try Tai truck, belanden we bij Dazzled Sticks. Dat is Sticks van Opgezwolle en Dazzled Kid van de band Voicst. Het is grappig maar niet bijzonder. De rest van de dag zien we Band of Horses, Two Door Cinema Club, Wilco en voordat we los gaan op Jamie xx, chillen we nog even op een schommel in het bos.

 

Tot slot dus Jamie xx. Op een festival als Best Kept Secret had ik eerder Editors als grote afsluiter verwacht, maar wat was dit een goede keuze. Met bijna het hele festival aan het strand dansen, dansen en nog eens dansen op de eclectische mix van Jamie, met op de achtergrond een enorme discobal. Een betere afsluiter had ik niet kunnen bedenken!

Vond je het leuk? Laat het Carmen weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Green Garden Festival organiseert een watergevecht op het Malieveld

Nieuws

Dinsdag 23 juli 2019

Green Garden Festival organiseert morgen om 17:00 uur een watergevecht op het Malieveld in Den Haag.

Ophef om racistische borden op Zwarte Cross

Nieuws

Maandag 22 juli 2019

Rapper Sevn Alias liet zich via social media negatief uit over de borden op het festival. Niet lang erna heeft...

Een trip door het mythische Wildeburg is leven en vergeten

Report over Wildeburg

Inclusief fotoalbum

Donderdag 18 juli 2019

Niels onderging zijn Wildeburg ontmaagding en sluit af met: Hoewel ik had gehoopt op iets meer zon, had ik dit...

Disneykaraoke of Unicornrodeo, op Guilty Pleasure kan het

Nieuws

Woensdag 17 juli 2019

Het randprogramma van Guilty Pleasure Festival vliegt weer volledig uit de bocht.

MadNes: Het festival dat het anders durft te doen

Report over MadNes Festival

Inclusief fotoalbum

Woensdag 10 juli 2019

Clinics, surfen, skateboarden, muziek en nog veel meer op een Waddeneiland. MadNes doet alles net even anders.

3x waarom life better was By the Creek

Report over By the Creek Festival

Inclusief fotoalbum

Woensdag 10 juli 2019

Kwam het festival de belofte na, en zo ja, hoe?

Drukbezocht Down the Rabbit Hole doet weer gewoon waar het goed in is

Report over Down The Rabbit Hole

Inclusief fotoalbum

Woensdag 10 juli 2019

Down The Rabbit Hole 2019 bestond uit veel bezoekers en te weinig weinig uren, wat een combinatie is die we...

Festivalbot: een splinternieuw festivalorakel

Nieuws

Maandag 8 juli 2019

Wij spraken met het team achter deze innovatieve festivaltool.