Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 5 minuten.

Nieuws

TomTomTipi: Onze route door het creatieve programma van Down the Rabbit Hole

Door Maikel Boot op dinsdag 13 juni 2017

Down the Rabbit Hole (DTRH) is inmiddels keihard op weg zich te vestigen als begrip in festivalland Nederland. Naast een uitstekende muzikale line-up, weet Down the Rabbit Hole elk jaar op een fenomenale wijze een kruising tussen muziek, kunst en creativiteit te bundelen in het prachtige decor van het Park de Groene Heuvels te Beuningen. Wij weigeren bij deze dan ook pertinent het woord ‘randprogramma’ in de klassieke zin te gebruiken. De organisatie weet namelijk jaar op jaar een parallel kunst- en cultuurprogramma te smeden die zijn strepen als losstaand programma volop heeft verdiend. Denk hierbij aan de succesvolle locaties ’t Vuige Veld en het Idyllische veld en het jaarlijkse succes van Wilde Haren. Gezien het pluriforme en overweldigende aanbod van activiteiten dit jaar, hebben wij besloten een kleine routekaart te maken die jou langs een aantal van deze mooie bezienswaardigheden en kunstzinnige belevingen leidt.

#1: De live TV show die ‘Broadcast Away Teevee’ heet

Zelf zegt de organisatie hierover: “Broadcast Away Teevee is een show, performance en feest in één, die live op het Vurige Veld tentoon wordt gespreid.” De inspiratie en vibe die zij willen weergeven is afkomstig van de underground TV feesten die Glenn O’ Brien gaf op de New Yorkse televisie in de jaren ’70 van de vorige eeuw. Hij integreerde in deze show elementen als interviews, muziek, koken, spelletjes, reclames en komedie tot een cocktail van enorm veel gekkigheid. Broadcast Away Teevee belooft een vet concept te worden, en geen zorgen: er zijn plaatsen zat om dit bij te kunnen wonen.

 
Het Vurige Veld  

#2: Het Idyllische bos en de bosbioscoop

De Burcht, een enorm bouwwerk wat in het Idyllische bos komt te staan is een kunstwerk met allemaal verschillende nestjes, uitkepingen en holletjes waar je kunt relaxen na een danspasje of twee. Tevens dient de Burcht als bosbioscoop. Een kleine notitie: deze bosbios moet nog gebouwd worden en de organisatie is nog op zoek naar jouw enthousiasme, energie en twee rechterhanden. Als ruil voor jouw rol als ‘bouwer en rauwdouwer’ krijg je jouw verblijf op DTRH en een unieke ervaring als participant in dit kunstproject cadeau. Meer informatie vind je hier.

#3: Meer uit het meer halen

Klinkt wat cryptisch. Is het niet. Park de Groene heuvels voelt namelijk aan als een vakantieoord. Het is een ruim opgezet terrein met een aangrenzend meer. En dit is fijn, want het water biedt de voor de hand liggende opties als ‘aan het water zitten’ en ‘zwemmen’ met zich mee. Echter, dit jaar is de organisatie van plan om het meer uitvoeriger te gaan betrekken bij de programmering van allerlei activiteiten. Wat precies, houden zij nog even geheim, maar wij raden je aan om het meer goed in de gaten te houden de komende editie.


Het befaamde meer (photo credit: Bart van Heemskerk)

#4: Organiseer het themafeest van je dromen met de Porto-Parties

Altijd al een roze-mannenonderbroeken-themafeest hebben willen houden? Of een feest waar alleen maar hits gedraaid worden die het woord ‘sexy’ in de titel bevatten? Op DTRH worden al jouw vage, doch creatieve, dromen werkelijkheid, want je kunt bij de Porto-Parties jouw themafeest van je dromen organiseren én vieren. Wat de spelregels zijn, hoor ik je vragen? Wel, er is er slechts eentje: Hoe gékker hoe beter. De feesten worden over de dag uitgesmeerd en als feestlocatie en decor worden intieme cabines (porto’s) gebruikt. Vervolgens kun je compleet uit je bol gaan met tot-dan-toe onbekende mensen of met je allerbeste vrienden: het is volledig aan jou.

#5: Wilde Haren x Nederlands Finest Hiphop

De vaste rabbits (DTRH-bezoekers red.) kennen Wilde Haren ongetwijfeld. Elk jaar staat Wilde Haren namelijk garant voor een kruisbestuiving van epische proporties, gekenmerkt door een moddervette hiphop-georiënteerde samenwerking en dito feest. Zo was er onder andere in het verleden de collab met Noah’s Ark (van o.a. Kraantje Pappie & Djiggy Djé). Dit jaar is het de beurt aan Nederlands Finest Hiphop en dat belooft wat moois. Ook dit jaar rockt Wilde Haren weer op zowel muzikale- als watergolven op een drijvende stage die je in het meer kunt vinden. 


Noah's Ark x Wilde Haren (2015)

#6: Lichaam en geest in balans brengen met Yoga en Taekwondo op Tramontana

Op de heuvel bij de Hotot staat Tramontana, een waar kunstwerk die van energie wordt voorzien door zonnepanelen en stormparaplu’s. Met deze groene stroom kun je vervolgens je mobiel eco-neutraal opladen. In de Tramontana worden er dagelijks workshops gegeven door het Samana Yoga Center. Bovendien kun je dit jaar je Taekwondo bijspijkeren om zo geest én lichaam in perfecte balans te krijgen om die dag festivallen met opgeheven hoofd, en zen, te kunnen beleven. In de middag zijn er op Tramontana verscheidene gastsprekers in de Speakers Corner die verbale waarheden, sterke verhalen, openhartige betogen en rake zinnen over de buhne zullen doen galmen. Heb je zelf ook wat te zeggen? Dan ben je van harte uitgenodigd om je verhaal te delen met de aanwezigen in de Tramontana.

#7: Een hemelse dinnershow in Lucky’s Kerk

Lucky’s kerk gloort aan de horizon op de Hotot. In dit knusse kerkje zal dagelijks tussen 18.00 en 21.00 Lucky Fonz III een dinnershow hosten. Tijdens deze show zullen er vegetarische culinaire hoogstandjes worden geserveerd. En wij noemen iets niet zomaar een culinair hoogstandje, want niemand minder dan topkok Amaro zal de niet te versmaden gerechten op het bord toveren. In samenwerking met Top Notch staat er muzikaal ook genoeg te gebeuren tijdens het diner, met o.a. optredens van Dominee Gremdaat, Ray Fuego (SMIB) en Linda Schöne. ‘Hoe kan ik hierbij zijn hoor ik je smekend vragen?’. Je kunt een plekje reserveren aan de deur of via het aanmeldformulier. Oh, en even tussen jou en mij, naast de dinnershow staat de kerk echt niet altijd leeg hoor. Verwacht geheime optredens, en spontaan feestgedruis. Dus in dit geval raden wij aan om sowieso niet voor het zingen de kerk uit te gaan.


De YellowTipi-route door het creatieve programma van DTRH

Alle genoemde locaties en onze route zijn te vinden op de bovenstaande plattegrond van DTRH. Zoals je al kon raden is dit slechts een greep uit de vele kunstzinnige en feestelijke uitspattingen die plaats zullen vinden op DTRH. Er staat nog veel meer moois op de planning waar de organisatie nog even lekker niets over kwijt wilt. Enfin, staat 23 t/m 25 juni al zwart geblokt in je agenda? Bon. Zo niet? Tickets haal je hier

Vond je het leuk? Laat het Maikel weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

By The Creek keert in september terug als weekender

Nieuws

Donderdag 22 april 2021

Duimen dat het weer los mag in september, dan staat er namelijk dubbel zoveel By The Creek op het programma.

Merendeel jongeren verwacht dit jaar weer een festival te bezoeken

Nieuws

Vrijdag 16 april 2021

Met de eerste testevenementen achter de rug en de aankondiging dat in april honderden evenementen en attracties onder strikte voorwaarden...

Een noodzakelijke bom van opgekropte festivaleuforie

Maandag 22 maart 2021

Wat gebeurt er als je na een festivalloos jaar 1.500 festivalfans los laat in Biddinghuizen? Pure extase.

Joris Voorn, De Staat, Chef'Special en meer op testfestivals

Nieuws

Woensdag 24 februari 2021

De kaartverkoop start morgen voor iedereen die zich heeft aangemeld.

Mysteryland start met voorverkoop

Nieuws

Donderdag 11 februari 2021

Mysteryland heeft goede hoop dat ze 27 t/m 29 augustus het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer weer kunnen omtoveren tot een...

Pleinvrees Festival viert 10-jarig bestaan op 31 juli

Nieuws

Maandag 8 februari 2021

Weet jij al waar je naartoe gaat deze zomer?

YellowTipi onderzoekt: Hoe groot is de kans dat we deze zomer kunnen festivallen?

Nieuws

Donderdag 4 februari 2021

Floris onderzocht hoe groot de kans is dat we deze zomer weer kunnen festivallen. Vaccinaties, testevenementen, sneltests, wat is er...

Er komt een garantiefonds voor evenementen en dat is geweldig nieuws

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Waar de evenementenindustrie al maanden om schreeuwt, wordt eindelijk door het kabinet gehoord.