Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 5 minuten.

Nieuws

TomTomTipi: Onze route door het creatieve programma van Down the Rabbit Hole

Door Maikel Boot op dinsdag 13 juni 2017

Down the Rabbit Hole (DTRH) is inmiddels keihard op weg zich te vestigen als begrip in festivalland Nederland. Naast een uitstekende muzikale line-up, weet Down the Rabbit Hole elk jaar op een fenomenale wijze een kruising tussen muziek, kunst en creativiteit te bundelen in het prachtige decor van het Park de Groene Heuvels te Beuningen. Wij weigeren bij deze dan ook pertinent het woord ‘randprogramma’ in de klassieke zin te gebruiken. De organisatie weet namelijk jaar op jaar een parallel kunst- en cultuurprogramma te smeden die zijn strepen als losstaand programma volop heeft verdiend. Denk hierbij aan de succesvolle locaties ’t Vuige Veld en het Idyllische veld en het jaarlijkse succes van Wilde Haren. Gezien het pluriforme en overweldigende aanbod van activiteiten dit jaar, hebben wij besloten een kleine routekaart te maken die jou langs een aantal van deze mooie bezienswaardigheden en kunstzinnige belevingen leidt.

#1: De live TV show die ‘Broadcast Away Teevee’ heet

Zelf zegt de organisatie hierover: “Broadcast Away Teevee is een show, performance en feest in één, die live op het Vurige Veld tentoon wordt gespreid.” De inspiratie en vibe die zij willen weergeven is afkomstig van de underground TV feesten die Glenn O’ Brien gaf op de New Yorkse televisie in de jaren ’70 van de vorige eeuw. Hij integreerde in deze show elementen als interviews, muziek, koken, spelletjes, reclames en komedie tot een cocktail van enorm veel gekkigheid. Broadcast Away Teevee belooft een vet concept te worden, en geen zorgen: er zijn plaatsen zat om dit bij te kunnen wonen.

 
Het Vurige Veld  

#2: Het Idyllische bos en de bosbioscoop

De Burcht, een enorm bouwwerk wat in het Idyllische bos komt te staan is een kunstwerk met allemaal verschillende nestjes, uitkepingen en holletjes waar je kunt relaxen na een danspasje of twee. Tevens dient de Burcht als bosbioscoop. Een kleine notitie: deze bosbios moet nog gebouwd worden en de organisatie is nog op zoek naar jouw enthousiasme, energie en twee rechterhanden. Als ruil voor jouw rol als ‘bouwer en rauwdouwer’ krijg je jouw verblijf op DTRH en een unieke ervaring als participant in dit kunstproject cadeau. Meer informatie vind je hier.

#3: Meer uit het meer halen

Klinkt wat cryptisch. Is het niet. Park de Groene heuvels voelt namelijk aan als een vakantieoord. Het is een ruim opgezet terrein met een aangrenzend meer. En dit is fijn, want het water biedt de voor de hand liggende opties als ‘aan het water zitten’ en ‘zwemmen’ met zich mee. Echter, dit jaar is de organisatie van plan om het meer uitvoeriger te gaan betrekken bij de programmering van allerlei activiteiten. Wat precies, houden zij nog even geheim, maar wij raden je aan om het meer goed in de gaten te houden de komende editie.


Het befaamde meer (photo credit: Bart van Heemskerk)

#4: Organiseer het themafeest van je dromen met de Porto-Parties

Altijd al een roze-mannenonderbroeken-themafeest hebben willen houden? Of een feest waar alleen maar hits gedraaid worden die het woord ‘sexy’ in de titel bevatten? Op DTRH worden al jouw vage, doch creatieve, dromen werkelijkheid, want je kunt bij de Porto-Parties jouw themafeest van je dromen organiseren én vieren. Wat de spelregels zijn, hoor ik je vragen? Wel, er is er slechts eentje: Hoe gékker hoe beter. De feesten worden over de dag uitgesmeerd en als feestlocatie en decor worden intieme cabines (porto’s) gebruikt. Vervolgens kun je compleet uit je bol gaan met tot-dan-toe onbekende mensen of met je allerbeste vrienden: het is volledig aan jou.

#5: Wilde Haren x Nederlands Finest Hiphop

De vaste rabbits (DTRH-bezoekers red.) kennen Wilde Haren ongetwijfeld. Elk jaar staat Wilde Haren namelijk garant voor een kruisbestuiving van epische proporties, gekenmerkt door een moddervette hiphop-georiënteerde samenwerking en dito feest. Zo was er onder andere in het verleden de collab met Noah’s Ark (van o.a. Kraantje Pappie & Djiggy Djé). Dit jaar is het de beurt aan Nederlands Finest Hiphop en dat belooft wat moois. Ook dit jaar rockt Wilde Haren weer op zowel muzikale- als watergolven op een drijvende stage die je in het meer kunt vinden. 


Noah's Ark x Wilde Haren (2015)

#6: Lichaam en geest in balans brengen met Yoga en Taekwondo op Tramontana

Op de heuvel bij de Hotot staat Tramontana, een waar kunstwerk die van energie wordt voorzien door zonnepanelen en stormparaplu’s. Met deze groene stroom kun je vervolgens je mobiel eco-neutraal opladen. In de Tramontana worden er dagelijks workshops gegeven door het Samana Yoga Center. Bovendien kun je dit jaar je Taekwondo bijspijkeren om zo geest én lichaam in perfecte balans te krijgen om die dag festivallen met opgeheven hoofd, en zen, te kunnen beleven. In de middag zijn er op Tramontana verscheidene gastsprekers in de Speakers Corner die verbale waarheden, sterke verhalen, openhartige betogen en rake zinnen over de buhne zullen doen galmen. Heb je zelf ook wat te zeggen? Dan ben je van harte uitgenodigd om je verhaal te delen met de aanwezigen in de Tramontana.

#7: Een hemelse dinnershow in Lucky’s Kerk

Lucky’s kerk gloort aan de horizon op de Hotot. In dit knusse kerkje zal dagelijks tussen 18.00 en 21.00 Lucky Fonz III een dinnershow hosten. Tijdens deze show zullen er vegetarische culinaire hoogstandjes worden geserveerd. En wij noemen iets niet zomaar een culinair hoogstandje, want niemand minder dan topkok Amaro zal de niet te versmaden gerechten op het bord toveren. In samenwerking met Top Notch staat er muzikaal ook genoeg te gebeuren tijdens het diner, met o.a. optredens van Dominee Gremdaat, Ray Fuego (SMIB) en Linda Schöne. ‘Hoe kan ik hierbij zijn hoor ik je smekend vragen?’. Je kunt een plekje reserveren aan de deur of via het aanmeldformulier. Oh, en even tussen jou en mij, naast de dinnershow staat de kerk echt niet altijd leeg hoor. Verwacht geheime optredens, en spontaan feestgedruis. Dus in dit geval raden wij aan om sowieso niet voor het zingen de kerk uit te gaan.


De YellowTipi-route door het creatieve programma van DTRH

Alle genoemde locaties en onze route zijn te vinden op de bovenstaande plattegrond van DTRH. Zoals je al kon raden is dit slechts een greep uit de vele kunstzinnige en feestelijke uitspattingen die plaats zullen vinden op DTRH. Er staat nog veel meer moois op de planning waar de organisatie nog even lekker niets over kwijt wilt. Enfin, staat 23 t/m 25 juni al zwart geblokt in je agenda? Bon. Zo niet? Tickets haal je hier

Vond je het leuk? Laat het Maikel weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Sla Down The Rabbit Hole op als favoriet

Opslaan

Meer info: naar de festivalpagina

Meer uit het blog

FEBO komt vandaag om 12:00 uur met limited edition festivalcollectie

Nieuws

Dinsdag 19 juni 2018

Rapper Donnie pronkte er afgelopen weekend op Pinkpop al mee: de nieuwe kledingcollectie van FEBO, speciaal voor het komende festivalseizoen....

De wereldmuziek 3.0 van Festival Mundial

Nieuws

Donderdag 14 juni 2018

Wij stellen je graag voor aan Festival Mundial: Een speelterrein midden in de stad waar je fantastische acts van over...

Down The Rabbit Hole: opladen is het nieuwe doorhalen

Nieuws

Donderdag 14 juni 2018

Pieken doen we allemaal. Maar soms is het goed om even je rust te pakken, even op te laden om...

Best Kept Secret is nog weinig Secret, maar nog altijd wel Best

Nieuws

Inclusief fotoalbum

Donderdag 14 juni 2018

Jonathan stuitte op weinig Secrets, maar dat hoeft ook als je the Best bent.

Een weekendje ondergedompeld in de surferscultuur

Nieuws

Donderdag 14 juni 2018

Een uniek kijkje in de surferscultuur op een festival zoals geen ander.

Onze gids voor Pinkpop-keuzestress-beperking

Nieuws

Donderdag 7 juni 2018

Niet goed, geld terug

Haagse parel The Crave dreunt 't grastapijt onder de dansers vandaan

Nieuws

Donderdag 7 juni 2018

Laat muziek maar aan The Crave over.

komm schon Alter maakt het vinden van een nieuwe scharrel, vurige liefde of beste vriend(in) makkelijker dan ooit

Nieuws

Dinsdag 5 juni 2018

komm Schon Alter gaat voor echte connectie, geen connectie via de telefoon. Dat is lastig, maar heel leuk. Het festival...