Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 2 minuten.

Nieuws

Toilet Festival 2020: Live vanaf de plee

Door Timo Kragting op donderdag 19 november 2020

Misschien is het ana je voorbij gegaan, maar het is vandaag Wereld Toilet Dag. Dit jaar een extra bijzondere, want het aller eerste Toilet Festival gat om 16:00 live. Vanuit het kleinste kamertje gaat organisator The Good Roll samen met bekende artiesten en bijzondere gasten livestreamen voor het goede doel, namelijk het bouwen van toiletten in Ghana. Tune in, dans mee of ga er gewoon lekker voor zitten, het wordt een festival om niet snel te vergeten.

Word is out mensen, het allereerste Toilet Festival ooit gaat vanmiddag live. Via een livestream, vanaf de plee uiteraard, wil The Good Roll in deze eerste editie met een toffe line-up awareness genereren voor het feit dat nog steeds 2,3 miljard mensen geen toegang hebben tot schone en veilige toiletten. Say what?!? Dat is dus een derde van de wereldbevolking. "We willen bouwen aan een festival dat we ieder jaar groter, bekender en vetter maker om zoveel mogelijk betrokkenheid te creëren voor dit probleem. En ja, we willen zelfs internationaal!" zegt Melle Schellekens, oprichter The Good Roll.

Tune in & doe mee!

Hoe kijk en dans je mee? Tune in op https://www.thegoodrollfoundation.com/toiletfestival en feest mee vanuit huis, kantoor of natuurlijk vanaf de plee. Het festival is helemaal gratis en alle donaties via een toilet-tikkie of anderszins gaan naar de bouw van nieuwe toiletblokken, schoon drinkwater en maandverband in Ghana. Of koop de limited edition Cheerful-toiletrollen package via The Good Roll website.

Officiële lancering The Good Roll Foundation

The Good Roll, bekend van de cheerful en kleurrijke toiletrollen van gerecycled papier, heeft één doel: heel Afrika voorzien van toiletten. Veel mensen weten (nog) niet dat ze een enorm verschil kunnen maken met hun ‘dagelijkse boodschap’. Hoe dat zit? The Good Roll doneert ieder jaar 50% van de nettowinst aan hun eigen foundation. En die is in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat dat geld zo goed mogelijk besteed wordt aan de bouw van sanitair in ontwikkelingslanden. Tijdens het Toilet Festival wordt de foundation officieel gelanceerd. Schellekens: “Los van ons product vinden we het te gek dat mensen zich steeds bewuster worden van hun aankopen en het verschil dat zelfs zoiets simpels als toiletpapier kan maken.”

Not so shitty line-up

Extra relevant is het Toilet Festival omdat we in deze tijd de deur niet uit kunnen om lekker te dansen en feesten met vrienden. Een online festival, met een not so shitty line-up vanaf de toilet-stage, waarbij je kunt doneren voor het goede doel met bijvoorbeeld toilet-tikkies. Vanaf vier uur ‘s middags tot negen uur ‘s avonds kun je helemaal uit je plaat gaan in je leukste festival outfit en je beste dansmoves.

Toiletrave

Donaties naar Ghana

De focus ligt dit jaar op Ghana, want laat één van de partners nou Ghanees zijn. Faisal Achmed: “Aangezien ik zelf ben opgegroeid in Ghana vind ik het belangrijk om iets terug te doen voor onze communities. Met dit festival doen wij dat op een originele en creatieve manier waarbij we ook nog mensen kunnen laten dansen en lachen. Een positief geluid in deze bizarre tijden.”

Check de livestream via https://www.thegoodrollfoundation.com/toiletfestival en help mee projecten te realiseren zoals hier op de foto's.

Vond je het leuk? Laat het Timo weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Joris Voorn, De Staat, Chef'Special en meer op testfestivals

Nieuws

Woensdag 24 februari 2021

De kaartverkoop start morgen voor iedereen die zich heeft aangemeld.

Mysteryland start met voorverkoop

Nieuws

Donderdag 11 februari 2021

Mysteryland heeft goede hoop dat ze 27 t/m 29 augustus het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer weer kunnen omtoveren tot een...

Pleinvrees Festival viert 10-jarig bestaan op 31 juli

Nieuws

Maandag 8 februari 2021

Weet jij al waar je naartoe gaat deze zomer?

YellowTipi onderzoekt: Hoe groot is de kans dat we deze zomer kunnen festivallen?

Nieuws

Donderdag 4 februari 2021

Floris onderzocht hoe groot de kans is dat we deze zomer weer kunnen festivallen. Vaccinaties, testevenementen, sneltests, wat is er...

Er komt een garantiefonds voor evenementen en dat is geweldig nieuws

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Waar de evenementenindustrie al maanden om schreeuwt, wordt eindelijk door het kabinet gehoord.

In recordtempo uitverkocht Soenda bevestigt collectieve festivalknaldrang

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Het populaire house- en techofestival was binnen een paar uur uitverkocht.

Toilet Festival 2020: Live vanaf de plee

Nieuws

Donderdag 19 november 2020

Dansen voor het goede doel op muziek van o.a. Rob Dekay, The Partysquad en Vunzige Deuntjes. Live vanaf de plee.

Naar de sneeuw met Enter The Snow kan ook dit jaar gewoon weer

Nieuws

Vrijdag 16 oktober 2020

In tijden dat er niets mogelijk lijkt, zien de jongens achter de organisatie van Enter the Snow juist kansen.