Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 2 minuten.

Nieuws

Toilet Festival 2020: Live vanaf de plee

Door Timo Kragting op donderdag 19 november 2020

Misschien is het ana je voorbij gegaan, maar het is vandaag Wereld Toilet Dag. Dit jaar een extra bijzondere, want het aller eerste Toilet Festival gat om 16:00 live. Vanuit het kleinste kamertje gaat organisator The Good Roll samen met bekende artiesten en bijzondere gasten livestreamen voor het goede doel, namelijk het bouwen van toiletten in Ghana. Tune in, dans mee of ga er gewoon lekker voor zitten, het wordt een festival om niet snel te vergeten.

Word is out mensen, het allereerste Toilet Festival ooit gaat vanmiddag live. Via een livestream, vanaf de plee uiteraard, wil The Good Roll in deze eerste editie met een toffe line-up awareness genereren voor het feit dat nog steeds 2,3 miljard mensen geen toegang hebben tot schone en veilige toiletten. Say what?!? Dat is dus een derde van de wereldbevolking. "We willen bouwen aan een festival dat we ieder jaar groter, bekender en vetter maker om zoveel mogelijk betrokkenheid te creëren voor dit probleem. En ja, we willen zelfs internationaal!" zegt Melle Schellekens, oprichter The Good Roll.

Tune in & doe mee!

Hoe kijk en dans je mee? Tune in op https://www.thegoodrollfoundation.com/toiletfestival en feest mee vanuit huis, kantoor of natuurlijk vanaf de plee. Het festival is helemaal gratis en alle donaties via een toilet-tikkie of anderszins gaan naar de bouw van nieuwe toiletblokken, schoon drinkwater en maandverband in Ghana. Of koop de limited edition Cheerful-toiletrollen package via The Good Roll website.

Officiële lancering The Good Roll Foundation

The Good Roll, bekend van de cheerful en kleurrijke toiletrollen van gerecycled papier, heeft één doel: heel Afrika voorzien van toiletten. Veel mensen weten (nog) niet dat ze een enorm verschil kunnen maken met hun ‘dagelijkse boodschap’. Hoe dat zit? The Good Roll doneert ieder jaar 50% van de nettowinst aan hun eigen foundation. En die is in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat dat geld zo goed mogelijk besteed wordt aan de bouw van sanitair in ontwikkelingslanden. Tijdens het Toilet Festival wordt de foundation officieel gelanceerd. Schellekens: “Los van ons product vinden we het te gek dat mensen zich steeds bewuster worden van hun aankopen en het verschil dat zelfs zoiets simpels als toiletpapier kan maken.”

Not so shitty line-up

Extra relevant is het Toilet Festival omdat we in deze tijd de deur niet uit kunnen om lekker te dansen en feesten met vrienden. Een online festival, met een not so shitty line-up vanaf de toilet-stage, waarbij je kunt doneren voor het goede doel met bijvoorbeeld toilet-tikkies. Vanaf vier uur ‘s middags tot negen uur ‘s avonds kun je helemaal uit je plaat gaan in je leukste festival outfit en je beste dansmoves.

Toiletrave

Donaties naar Ghana

De focus ligt dit jaar op Ghana, want laat één van de partners nou Ghanees zijn. Faisal Achmed: “Aangezien ik zelf ben opgegroeid in Ghana vind ik het belangrijk om iets terug te doen voor onze communities. Met dit festival doen wij dat op een originele en creatieve manier waarbij we ook nog mensen kunnen laten dansen en lachen. Een positief geluid in deze bizarre tijden.”

Check de livestream via https://www.thegoodrollfoundation.com/toiletfestival en help mee projecten te realiseren zoals hier op de foto's.

Vond je het leuk? Laat het Timo weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Toilet Festival 2020: Live vanaf de plee

Nieuws

Donderdag 19 november 2020

Dansen voor het goede doel op muziek van o.a. Rob Dekay, The Partysquad en Vunzige Deuntjes. Live vanaf de plee.

Naar de sneeuw met Enter The Snow kan ook dit jaar gewoon weer

Nieuws

Vrijdag 16 oktober 2020

In tijden dat er niets mogelijk lijkt, zien de jongens achter de organisatie van Enter the Snow juist kansen.

Doe mee met de Dutch Dance Quiz: een ode aan 30 jaar dance

Nieuws

Vrijdag 2 oktober 2020

Op zaterdag 17, 24 en 31 oktober presenteren Vivienne van den Assem en dance-expert Arne van Terphoven vanuit de legendarische...

TeamAlert is benieuwd naar jouw ervaringen met drugs in het verkeer

Nieuws

Woensdag 30 september 2020

Heb je een rijbewijs en ben je tussen de 18 en 50 jaar oud? En gebruik je weleens XTC, speed,...

Je feestbehoefte tóch nog kwijt bij Ongepland Festival

Nieuws

Donderdag 10 september 2020

De clubs zijn gesloten, festivalseizoen zit er op, maar op Ongepland Festival in het Sieraad te Amsterdam trekken ze hem...

Aangepast Pleinvrees am Strand belooft een muzikale stranddag te worden

Nieuws

Vrijdag 7 augustus 2020

"Lekker flaneren aan de Amsterdamse kust, pootjes in het goudgele zand, de fijnste muziek en een grijns op je giecheltje...

18 juli is het Nationale Festivalcrew-dag: een ode aan alle festivalmedewerkers

Nieuws

Dinsdag 7 juli 2020

De organisatie van de Zwarte Cross en Mañana Mañana roept alle festivalmedewerkers in Nederland op om 18 juli 2020 een...

HEMtuin is met afstand het meest veelzijdige festivalalternatief tot nu toe

Inclusief fotoalbum

Dinsdag 30 juni 2020

We mochten weer eens op pad en dat beviel goed!