Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 4 minuten. Afbeelding: KAIK Photography

Nieuws

Tips uit de tipi: juli-festivals die een bezoekje waard zijn

Door Timo Kragting op dinsdag 2 juli 2019

We zijn halverwege het festivalseizoen en de festivalagenda is voller dan ooit. Wekelijks kun je tussen meerdere dag- en weekendfestivals kiezen en wij begrijpen best dat je door de discobomen het festivalbos soms niet meer ziet. Niet getreurd, wij helpen je graag een handje. De onderstaande 10 festivals zijn in ieder geval allemaal méér dan de moeite waard.

In Retraite - 5 t/m 8 juli - Klooster Roepaen, Ottersum

Bij een festival dat In Retraite heet en rondom een klooster plaatsvindt, vermoed je een weekendje tot rust komen. Toch is dat gegeven meer een soort wolf in schaapskleren. In feite gaat het er hier namelijk iets ruiger aan toe. Aan het begin van elke dag is er ruimte om te chillen, mediteren en opladen. Later op de dag slaat de idyllische sfeer om en worden alle trommelvliesjes gemasseerd door pulserende beats van o.a. Arik Brikha, Identified Patient, Parrish Smith en Space Dimension Controller.

Down the Rabbit Hole – 5 t/m 7 juli – Park de Groene Heuvels, Beuningen

Immens populair, elk jaar uitverkocht en al lang niet meer het kleine broertje van Lowlands. Down the Rabbit Hole staat fier op eigen benen en weet elk jaar te verrassen. Met Underworld, Editors, The Roots, Robyn en Vampire Weekend staat er weer genoeg moois op het programma. Tel daar het uit de bocht gevlogen randprogramma met o.a. een partystoomboot, silent disco, crea-bea hoek, yogasessies en nog veel meer bij op en het kan eigenlijk niet meer anders. Hier wil je bij zijn.

Georgie’s Wundergarten – 6 + 7 juli – Ruigoord, Amsterdam

Georgies

Wat de geheimzinnige Georgie dit jaar weer voor ons in petto heeft, blijft jaarlijks tot het laatste moment geheim. Dat het weer een spektakel van jewelste wordt, daar twijfelt niemand aan. Na een uitstapje afgelopen jaar, keert deze gezelligheidscaravaan weer terug bij thuisbasis Ruigoord. Fijne versnaperingen, een gemoedelijke sfeer en een eigenzinnige kaleidoscopische mix van kunsten. Het is de succesformule van Georgie z’n wondertuin.

Wildeburg - 12 t/m 14 juli – Netl de Wildste Tuin, Kraggenburg

Sommige festivals zijn zo populair, dat er een loting aan ten pas moet komen om te bepalen wie er naartoe mag. Wildeburg is zo’n festival. Dit jaarlijkse verdwaalfestijn gaat 3 dagen lang 24 uur per dag door. Tussen het bamboe, over het zand, langs het strand, terug naar het verdwaalde begin van je trip. O.a. Typhoon, Fresku, Acid Pauli, CUT_, Arabian Prince en Jungle By Night verzorgen de soundtrack van dit weekend.

Zwarte Cross 18 t/m 21 juli – De Schans, Lichtenvoorde

Niet voor niets het grootste muziekfestival van Nederland. Daar waar het minst wordt geinstagramd, het meest wordt gezopen en het hards wordt gehøkt. Deze bizarre mix van muziek, theater, motorcross, stunts en veel humor heeft voor ieder wat wils. En dan hebben we het nog niet eens over het programma met Black Eyed Peas, Kraantje Pappie, Scooter en Typhoon gehad..

Vunzige Deuntjes Festival – 20 juli – Amsterdamse Bos, Amsterdam

Weinig festivals zo vunzig als deze. De hitjes vliegen je om je oren, bezoekers staan hier zelden stil. Veelvuldig geroemd om hun diversiteit is Vunzige al lang niet meer weg te denken uit het festivallandschap. Er was even sprake van vergunningsproblemen, maar die geruchten werden snel de kop in gedrukt. Vunzige gaat gewoon door en zal vunziger dan ooit zijn. Dit jaar op een nieuwe locatie met o.a. Ronnie Flex, Bizzey, Broederliefde en Tabitha.

The Monastery Festival – 27 + 28 juli – Klooster Graefenthal, Goch

Vorig jaar voor het eerst en meteen een daverend succes. Dit jaar in een fractie uitverkocht. Het festival dat draait om muziek, spiritualiteit, art en live performances wordt door menig bezoeker geroemd. De fijne sfeer en intimiteit maken van dit festival een one of a kind. Bovendien is er werkelijk altijd wat te doen. Of je nou wilt dansen, mediteren, of gewoon een beetje hangen, op Monastery is overal de tijd en ruimte voor. O.a. Acid Pauli, Blond:ish, Monolink en Oliver Koletzki draaien hier aan de knoppen.

La Rêve Festival – 27 juli – Thuishaven, Amsterdam

Het festival bij uitstek voor alle dagdromers. Op La Rêve weet je niet waar dromen ophouden en realiteit begint. Zorgvuldig uitgekozen acts draaien de muziek die jou over het Amsterdamse Thuishaventerrein doen zweven. O.a. Gui Boratto, Noir, Seth Schwarz en Lövestad draaien muziek, euforie en liefde in de lucht.

Milkshake Festival – 27 + 28 juli – Westerpark, Amsterdam

Niets moet, alles mag. Het is al jaren het motto van het geliefde festival. Status, seksuele voorkeur, gender, huidskleur, religie, het maakt voor Milkshake niet uit. Iedereen is even welkom en viert elkaar. O.a. Honey Dijon, The Black Madonna, Christeene en Erol Alkan komen met het publiek de vrijheid vieren.

Guilty Pleasure Festival – 27 + 28 juli – Gaasperplas, Amsterdam

Inmiddels een begrip in de hoofdstad en ver daarbuiten. Guilty Pleasure Festival boekt alle artiesten waarvan je er eigenlijk niet echt voor uit durft te komen dat je intens hard fan bent. Ch!pz, T-Spoon, Alice Deejay, Def Rhymz, geef maar toe, je wilt ze dolgraag zien. De stembandjes smeren is geen overbodige luxe, want meezingen wordt ’t hier gegarandeerd.

Vond je het leuk? Laat het Timo weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

DGTL organiseert 's werelds grootste online festival

Nieuws

Dinsdag 7 april 2020

Meerdere virtuele stages, een waslijst aan topdj's, Q&A's rondom circulair festivallen en aanbiedingen van o.a. Kornuit en Absolut vormen een...

Oerol onderzoekt andere vorm voor festival

Nieuws

Vrijdag 3 april 2020

Het Terschellinger theaterfestival Oerol zal in 2020 niet in reguliere vorm kunnen plaatsvinden vanwege de corona-maatregelen van de Nederlandse overheid....

Alle virtuele raves op een rijtje

Nieuws

Vrijdag 27 maart 2020

Go hard and stay home.

Paaspop 2020 gaat niet door

Nieuws

Dinsdag 24 maart 2020

Gekochte tickets blijven geldig voor 2021; ook restitutie van ticket aankoopbedrag mogelijk

Glastonbury afgelast en dat is slecht nieuws voor alle Europese festivals

Nieuws

Woensdag 18 maart 2020

Een van de grootste openluchtfestival op aarde is door de coronacrisis genoodzaakt om de aanstaande editie te annuleren.

Ook Coachella uitgesteld naar aanleiding van coronavirus

Nieuws

Woensdag 11 maart 2020

Het festival staat nu gepland voor 9 tot en met 11 en 16 tot en met 18 oktober.

Eerste grote festival afgelast om coronavirus

Nieuws

Donderdag 5 maart 2020

Tomorrowland Winter in het Franse Alpe d'Huez wordt door de Franse autoriteiten afgelast vanwege de dreiging van het coronavirus.

SWF 2020 maakt line-up bekend

Nieuws

Dinsdag 3 maart 2020

O.a. Âme II Âme, Gerd Janson, Floorplan, Henrik Schwarz, Maceo Plex, Marcel Dettmann en Honey Dijon staan op het affiche.