Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 4 minuten. Afbeelding: VAAG Photography

Nieuws

The Crave Festival: de hele dag trippen achter de duinen

Door Chloë Arkenbout op maandag 14 mei 2018

The Crave Festival is minimalistisch, rauw, diep, intens, eigenwijs en opstandig. En gewoon lekker. Geen poespas maar een trip door de wondere wereld van elektronische muziek. Waar sommige festivals meer aanvoelen als een slappe netwerkborrel, is er in Den Haag geen rem. The Crave trekt de perfecte mix aan tussen nieuwe festivalgangers en wijze puristen en tussen Hagenezen en andere randstand hipsters. Deze mix van mensen danst altijd in complete overgave en kan met maar één woord beschreven worden: verdomd gezellig. Ok, twee woorden dan.

Of je nou van ruwe obscure electro warm wordt of liever wegsopt op melodieuze house – alles kan in Agga. The Crave Festival combineert op 1,2 en 3 juni samen met onder andere Pip Den Haag, Creme Organization, Intergalactic FM, Het Magazijn en Beachclub Whoosah het beste van elektronische muziek. Van ouwe rotten die muziekgeschiedenis schreven en internationale headliners tot lokale opkomende talenten. In de zonnige groene stadsoase van het Zuiderpark check je niet alleen Blawan, Hessle Audio Trio en DJ Stingray. Ook is Levon Vincent en zijn organische techno aanwezig, hypnotiseert Aurora Halal je met haar schaduwachtige, psychedelische en wazige platen en word je betoverd door The Egyptian Lover zijn zwoele stem. En dit is nog maar een fractie van de line-up. Muzikale orgasmes gegarandeerd - meerdere achter elkaar.

Nog even over die oude rotten. Je kan de muzikale geschiedenis van Den Haag namelijk gerust legendarisch noemen. Initiatieven van pioniers van de West Coast Sound, zoals I-F met Intergalactic FM, Guy Tavares met Bunker Records en DJ TLR met Creme Organization waren in de jaren 90 zo’n beetje het vetste wat er in Nederland gebeurde. Tien jaar terug werd cultuurpodium PIP Den Haag aan dat lijstje toegevoegd. Deze stijl heeft vandaag nog steeds invloed. Toch was er zo’n acht jaar geleden (los van krakersfeesten) niet echt een club- of festivalscene in Den Haag. The Crave brengt daar verandering in, door deze heerlijke punkmentaliteit en de DIY cultuur voort te zetten.

Zo staat niemand minder dan Beverly Hills 808303 (beter bekend om zijn alias I-F), de oprichter van het iconische Intergalactic FM en Acid Planet, 2 juni in het Zuiderpark. Hij deelt een stage met artiesten zoals veteraan en vader van Creme Organization DJ TLR en Killekill's Alienata. Maar ook cultlegendes Unit Moebius en Rude66 doen een special live set tijdens de openingsnacht op 1 juni in Het Magazijn. Als je jezelf een lesje electrogeschiedenis wilt geven weet je dus waar je moet zijn.

The Crave eert niet alleen hun Haagse roots, maar draagt hier ook aan bij door opkomend talent een podium te geven. Zo staan de Haagse Deniro (bekend van Nina Kraviz haar label трип) , twice upon a time, cosmox en JEANS ook 2 juni op het programma.

Verschillende generaties samen die een ruw randje delen, worden door The Crave bij elkaar gepleurd. Hierdoor is de Haagse scene interessanter dan ooit. En iedereen in de rest van Nederland en het buitenland begint dit steeds meer door te krijgen. Denk je nu ‘eerst zien dan geloven’? Laat The Crave Festival nou het perfecte moment zijn jezelf te laten overtuigen.

Met een openingsnacht, niet één maar twee afterparties én een beach closing event kan je maar liefst drie dagen achter elkaar uit je plaat gaan. In Den Haag doen ze blijkbaar niet aan slaap.

TCF1


Blawan
Als het gaat om industriële techno is Blawan de artiest die persoonlijk voor de renaissance van dit genre heeft gezorgd. Waarschijnlijk is er niemand die zijn hit ‘Why they hide their bodies under my garage’ niet kent. Zijn rauwe post-dubstep techno past dan ook perfect op de main stage in het Zuiderpark, die hij vorig jaar al met Pariah als Karenn afsloot.

DJ Stingray
Er zijn weinig dingen herkenbaarder dan DJ Stingray zijn bivakmuts en dystopische, donkere, visionaire acid en electro. Het was dan ook een logische keus voor Intergalactic FM en Creme Organization om The Urban Tribe leader uit Detroit voor een trip naar de west coast uit te nodigen.

Hessle Audio Trio
Tovenaar Ben UFO riep 10 jaar geleden Hessle Audio in het leven, samen met studiegenoten Pearson Sound en Pangaea. Door hun onberispelijke smaak en techniek wisten de crate diggers het Britse clubgeluid te herdefiniëren. En de wereld te veroveren. Tijdens The Crave Festival bundelen ze hun krachten als Hessle Audio Trio en versmelten ze melodieuze breakbeats, bass-heavy percussies, dub, outsider house en techno tot een vier uur durende festival closing trip. De enige in Nederland deze zomer, dus je weet wat je te doen staat.

TCF2

--
Weekendprogramma:

The Crave Festival | Opening Night

1 juni, 22:00 - 05:00 | Het Magazijn

Rude66 LIVE, Unit Moebius LIVE Identified Patient & Stevie Whispers all night

The Crave Festival 2018
2 juni, 12:00 – 23:30 | Zuiderpark

Alienata, Aurora Halal, Beverly Hills 808303 (I-F), Blawan, cosmox, Courtesy, Deniro, DJ Sotofett, DJ Stingray, DJ TLR, Ekman (live), Hessle Audio Trio (Ben UFO, Pearson Sound, Pangaea), JEANS, Levon Vincent, Lux, Matrixxman, OKO DJ, Scientific, Dreamz of U, Skee Mask, Soichi Terada (live), Strange Boutique, The Egyptian Lover, twice upon a time

The Crave Festival Afterhours
3 juni, 00:00 - 05:00 | Pip Den Haag

Alienata, Cultuurschok, DJ Flush, Lake Haze, Legs on Fire, Lenson, Skee Mask, Van Anh, 543FF The Crave Festival Aterhours 3 juni, 00:00 - 12:00 | Het Magazijn Matrixxman, mad miran & locals

The Crave Festival Closing
3 juli, 20:00 - 01:30 | Whoosah Beachclub

Palms Trax all night
--

Tickets: www.thecravefestival.nl

Vond je het leuk? Laat het Chloë weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Appelsap blijkt ook zonder Amerikaanse headliners het leukste buurtfeestje van Amsterdam te zijn

Nieuws

Woensdag 15 augustus 2018

Wij weten namelijk heel goed hoe we zelf een feestje moeten bouwen.

Drumcode Festival: meer dan een debutant

Nieuws

Maandag 13 augustus 2018

We gingen in gesprek met organisator en DJ: Bart Skils

Zeldzame stagearchitectuur, kunst en kasteelraves

Nieuws

Donderdag 9 augustus 2018

Het Belgische HORST Festival zou zo maar eens de verrassing van het jaar kunnen worden

Vunzige Deuntjes wil meer vrouwen in de DJ-booth

Nieuws

Donderdag 9 augustus 2018

Vunzige Deuntjes boekt in september alleen maar vrouwelijke artiesten tijdens alle clubevenementen.

LIEF gaat LIVE met Jungle By Night, Kraak & Smaak, Lövestad en meer

Nieuws

Donderdag 9 augustus 2018

Dit jaar breidt LIEF haar oeuvre uit en wordt er op muzikaal gebied een nieuwe stroming meegenomen.

Twee uit verzorgingshuis weggelopen senioren teruggevonden op Duits metalfestival

Nieuws

Maandag 6 augustus 2018

Na een lange zoektocht van de politie was het tweetal teruggevonden op het Duitse metalfestival Wacken Open Air.

De Festivaldop vervult een sleutel(bos)functie op je snikhete festivaldag

Nieuws

Vrijdag 3 augustus 2018

Met deze multifunctionele gadget kom je niks meer tekort tijdens dit festivalseizoen

Hoe gierig of gul zijn de bezoekers van Woo Hah?

Nieuws

Donderdag 2 augustus 2018

Gierige Gasten en Iris Enthoven zochten het uit.