Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 4 minuten. Afbeelding: VAAG Photography

Nieuws

The Crave Festival: de hele dag trippen achter de duinen

Door Chloë Arkenbout op maandag 14 mei 2018

The Crave Festival is minimalistisch, rauw, diep, intens, eigenwijs en opstandig. En gewoon lekker. Geen poespas maar een trip door de wondere wereld van elektronische muziek. Waar sommige festivals meer aanvoelen als een slappe netwerkborrel, is er in Den Haag geen rem. The Crave trekt de perfecte mix aan tussen nieuwe festivalgangers en wijze puristen en tussen Hagenezen en andere randstand hipsters. Deze mix van mensen danst altijd in complete overgave en kan met maar één woord beschreven worden: verdomd gezellig. Ok, twee woorden dan.

Of je nou van ruwe obscure electro warm wordt of liever wegsopt op melodieuze house – alles kan in Agga. The Crave Festival combineert op 1,2 en 3 juni samen met onder andere Pip Den Haag, Creme Organization, Intergalactic FM, Het Magazijn en Beachclub Whoosah het beste van elektronische muziek. Van ouwe rotten die muziekgeschiedenis schreven en internationale headliners tot lokale opkomende talenten. In de zonnige groene stadsoase van het Zuiderpark check je niet alleen Blawan, Hessle Audio Trio en DJ Stingray. Ook is Levon Vincent en zijn organische techno aanwezig, hypnotiseert Aurora Halal je met haar schaduwachtige, psychedelische en wazige platen en word je betoverd door The Egyptian Lover zijn zwoele stem. En dit is nog maar een fractie van de line-up. Muzikale orgasmes gegarandeerd - meerdere achter elkaar.

Nog even over die oude rotten. Je kan de muzikale geschiedenis van Den Haag namelijk gerust legendarisch noemen. Initiatieven van pioniers van de West Coast Sound, zoals I-F met Intergalactic FM, Guy Tavares met Bunker Records en DJ TLR met Creme Organization waren in de jaren 90 zo’n beetje het vetste wat er in Nederland gebeurde. Tien jaar terug werd cultuurpodium PIP Den Haag aan dat lijstje toegevoegd. Deze stijl heeft vandaag nog steeds invloed. Toch was er zo’n acht jaar geleden (los van krakersfeesten) niet echt een club- of festivalscene in Den Haag. The Crave brengt daar verandering in, door deze heerlijke punkmentaliteit en de DIY cultuur voort te zetten.

Zo staat niemand minder dan Beverly Hills 808303 (beter bekend om zijn alias I-F), de oprichter van het iconische Intergalactic FM en Acid Planet, 2 juni in het Zuiderpark. Hij deelt een stage met artiesten zoals veteraan en vader van Creme Organization DJ TLR en Killekill's Alienata. Maar ook cultlegendes Unit Moebius en Rude66 doen een special live set tijdens de openingsnacht op 1 juni in Het Magazijn. Als je jezelf een lesje electrogeschiedenis wilt geven weet je dus waar je moet zijn.

The Crave eert niet alleen hun Haagse roots, maar draagt hier ook aan bij door opkomend talent een podium te geven. Zo staan de Haagse Deniro (bekend van Nina Kraviz haar label трип) , twice upon a time, cosmox en JEANS ook 2 juni op het programma.

Verschillende generaties samen die een ruw randje delen, worden door The Crave bij elkaar gepleurd. Hierdoor is de Haagse scene interessanter dan ooit. En iedereen in de rest van Nederland en het buitenland begint dit steeds meer door te krijgen. Denk je nu ‘eerst zien dan geloven’? Laat The Crave Festival nou het perfecte moment zijn jezelf te laten overtuigen.

Met een openingsnacht, niet één maar twee afterparties én een beach closing event kan je maar liefst drie dagen achter elkaar uit je plaat gaan. In Den Haag doen ze blijkbaar niet aan slaap.

TCF1


Blawan
Als het gaat om industriële techno is Blawan de artiest die persoonlijk voor de renaissance van dit genre heeft gezorgd. Waarschijnlijk is er niemand die zijn hit ‘Why they hide their bodies under my garage’ niet kent. Zijn rauwe post-dubstep techno past dan ook perfect op de main stage in het Zuiderpark, die hij vorig jaar al met Pariah als Karenn afsloot.

DJ Stingray
Er zijn weinig dingen herkenbaarder dan DJ Stingray zijn bivakmuts en dystopische, donkere, visionaire acid en electro. Het was dan ook een logische keus voor Intergalactic FM en Creme Organization om The Urban Tribe leader uit Detroit voor een trip naar de west coast uit te nodigen.

Hessle Audio Trio
Tovenaar Ben UFO riep 10 jaar geleden Hessle Audio in het leven, samen met studiegenoten Pearson Sound en Pangaea. Door hun onberispelijke smaak en techniek wisten de crate diggers het Britse clubgeluid te herdefiniëren. En de wereld te veroveren. Tijdens The Crave Festival bundelen ze hun krachten als Hessle Audio Trio en versmelten ze melodieuze breakbeats, bass-heavy percussies, dub, outsider house en techno tot een vier uur durende festival closing trip. De enige in Nederland deze zomer, dus je weet wat je te doen staat.

TCF2

--
Weekendprogramma:

The Crave Festival | Opening Night

1 juni, 22:00 - 05:00 | Het Magazijn

Rude66 LIVE, Unit Moebius LIVE Identified Patient & Stevie Whispers all night

The Crave Festival 2018
2 juni, 12:00 – 23:30 | Zuiderpark

Alienata, Aurora Halal, Beverly Hills 808303 (I-F), Blawan, cosmox, Courtesy, Deniro, DJ Sotofett, DJ Stingray, DJ TLR, Ekman (live), Hessle Audio Trio (Ben UFO, Pearson Sound, Pangaea), JEANS, Levon Vincent, Lux, Matrixxman, OKO DJ, Scientific, Dreamz of U, Skee Mask, Soichi Terada (live), Strange Boutique, The Egyptian Lover, twice upon a time

The Crave Festival Afterhours
3 juni, 00:00 - 05:00 | Pip Den Haag

Alienata, Cultuurschok, DJ Flush, Lake Haze, Legs on Fire, Lenson, Skee Mask, Van Anh, 543FF The Crave Festival Aterhours 3 juni, 00:00 - 12:00 | Het Magazijn Matrixxman, mad miran & locals

The Crave Festival Closing
3 juli, 20:00 - 01:30 | Whoosah Beachclub

Palms Trax all night
--

Tickets: www.thecravefestival.nl

Vond je het leuk? Laat het Chloë weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

By The Creek keert in september terug als weekender

Nieuws

Donderdag 22 april 2021

Duimen dat het weer los mag in september, dan staat er namelijk dubbel zoveel By The Creek op het programma.

Merendeel jongeren verwacht dit jaar weer een festival te bezoeken

Nieuws

Vrijdag 16 april 2021

Met de eerste testevenementen achter de rug en de aankondiging dat in april honderden evenementen en attracties onder strikte voorwaarden...

Een noodzakelijke bom van opgekropte festivaleuforie

Maandag 22 maart 2021

Wat gebeurt er als je na een festivalloos jaar 1.500 festivalfans los laat in Biddinghuizen? Pure extase.

Joris Voorn, De Staat, Chef'Special en meer op testfestivals

Nieuws

Woensdag 24 februari 2021

De kaartverkoop start morgen voor iedereen die zich heeft aangemeld.

Mysteryland start met voorverkoop

Nieuws

Donderdag 11 februari 2021

Mysteryland heeft goede hoop dat ze 27 t/m 29 augustus het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer weer kunnen omtoveren tot een...

Pleinvrees Festival viert 10-jarig bestaan op 31 juli

Nieuws

Maandag 8 februari 2021

Weet jij al waar je naartoe gaat deze zomer?

YellowTipi onderzoekt: Hoe groot is de kans dat we deze zomer kunnen festivallen?

Nieuws

Donderdag 4 februari 2021

Floris onderzocht hoe groot de kans is dat we deze zomer weer kunnen festivallen. Vaccinaties, testevenementen, sneltests, wat is er...

Er komt een garantiefonds voor evenementen en dat is geweldig nieuws

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Waar de evenementenindustrie al maanden om schreeuwt, wordt eindelijk door het kabinet gehoord.