Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 5 minuten. Afbeelding: Patrick de Kamper

Nieuws

Spierbundels en ronde borsten kwamen ons uit alle windstreken tegemoet

Door Patrick de Kamper op donderdag 16 juli 2015

Het is een warme zaterdagmiddag in Brabant. Het is heet en de zon schittert over het water van Aquabest. Ik zit met mijn voetjes in het zand te staren naar een bootje. Niet zomaar een bootje, nee, een knettervaag bootje. Een gast met een kapiteinspet op staat met één hand in de lucht te dansen op een onderzeeër terwijl hij met zijn andere hand het kleine gevaarte over het water stuurt. Links en rechts van me hoor ik diverse house beats en merk ook duidelijk dat ik niet de enige ben in dit Brabantse recreatiegebied. Ik wordt vergezeld door zo’n 25.000 vrolijke gezichten. Wij vieren namelijk allemaal hetzelfde feest: De 20e verjaardag van Extrema Outdoor!

 

Dit jaar zou een veelbelovende editie worden en we besluiten dus om nog even voordat we naar binnen gaan om een lekker jointje te draaien zodat wij ook op onze manier deze verjaardag kunnen vieren. Deze pret was al gauw vergaan nadat één van de strenge security heren de zojuist gefabriceerde pretsigaret tegen het lijf liep. Extrema Outdoor hanteert namelijk een zero-tolerance beleid en hierdoor werden we dus letterlijk binnenstebuiten gekeerd. “What the fuck! Voor een jointje?” Gelukkig zijn wij brave burgers en mochten wij, omdat we geen andere gekke dingen op zak hadden, gewoon naar binnen.

Op het festival proefden wij direct al de heerlijke sfeer die we van Extrema gewend waren: een groots festival, maar door de vrolijke aankleding voelde het intiem aan. Laten we het gewoon Brabantse gezelligheid noemen! 

We lopen naar de ‘Diamond’ mainstage waar de Dance pionier Sander Kleinenberg het publiek staat te vermaken. Om me heen zie ik weer een grote diversiteit aan mensen. Ook dit jaar waren er een hoop jongens die in al hun haast naar dit festival vergeten zijn een shirt aan te trekken. Het terrein was overspoelt met testosteron en oestrogeen. Spierbundels en ronde borsten kwamen ons uit alle windstreken tegemoet, maar de sfeer….. die was gewoon fantastisch! Geen greintje agressiviteit en iedereen was in een goede feeststemming. 

 

Ook dit jaar was het de Quartz tent die zorgden voor de wat rauwere beats van artiesten als Boys Noize, Flosstradaus en Brodinski. Grote LED schermen toonden logo’s van de artiesten gecombineerd met geniale lichtshows. Maar ja, het is gewoon lekker weer, dus we lopen gauw weer naar buiten.

Een andere tent op deze editie van Extrema was ’20 Years of Love’. Deze tent puilde de gehele dag uit van de mensen. Extrema gooide hoge ogen met deze opzet bij een groot publiek. Grote namen van vroeger zoals DJ Jean, Marcello, Isis en noem maar op omringt door een extravagante aankleding van meubilair en dansers. 

 

Uiteraard moest er ook even gechilld worden en dit kon in het knusse Ruby Village. Hier kon je trouwen voor een dag  of even naar de liefdesdokter. Ook was er een beach lounge waar je onder de palmboompjes, eventueel met een sisha, van het ideale strandgevoel kon genieten. Gewoon happy met zomerse klanken van reggae en oude hiphop, zand tussen de teentjes en fris drankje in de hand. Er stonden ook aardig wat foodtrucks welke zorgden voor een breed aanbod aan eten. Van een patat met tot exotische Thaise of Mexicaanse maaltijden. 

 

Het chillen werd helaas abrupt verstoord omdat we ons moesten haasten naar de main stage. Hier zou Extrema een unieke act voor het eerst vertonen: The One Record DJ!!! Gelukkig kwamen we op tijd aan en konden wij dit bijzondere moment meemaken. Het was de bedoeling dat deze anonieme DJ met een jetpack het podium op zou vliegen, 1 track zou draaien en vliegend weer zou verdwijnen. Een spectaculaire en mysterieuze, korte show. Het idee was goed, maar bleek niet uitvoerbaar. Dat er uiteindelijk iemand met een jetpack om via een trap het podium op kwam lopen en 1 plaat draaide (waarbij er zoveel focus lag op de dansbewegingen van de DJ, dat de deze anonieme dude nauwelijks een knop heeft aangeraakt), was simpelweg afgezaagd. Confetti, rook en vuurkannonnen zorgen voor wat extra actie, maar hopelijk weet deze act de volgende keer wél een spectaculaire entree te maken.

 

De rest van de dag lopen we van stage naar stage, maar we moesten er zeker van zijn dat we de veelbelovende eindshow van Extrema niet zouden missen. Dus op tijd naar de Diamonds stage waar dit jaarlijkse spektakel gehouden wordt met lichten, vuurwerk en opzwepende beats. 

De show begon direct na de set van 2ManyDJs. De lichten dimden, het publiek werd stil en een donkere stem kondigde de afsluiter aan. Op TV schermen werden beelden getoond van 20 jaar Extrema. Van de extravagante Extrema zoals het begon tot aan de mainstream Extrema van één jaar terug.

De spanning steeg hoger en hoger, wachtend tot er wat gebeuren gaat. Rechts van de mainstage ontdekken we een extravagante dansact. We wurmen ons een weg erheen en proberen ook hier weer te begrijpen wat er gebeurd. Er staan geschminkte mannen in jarretels te dansen met een lilliputter, of sorry, klein mens. Teleurstellend zie ik een groot deel van het publiek van deze act naar de mainstage kijken, nog steeds wachtend op die afsluiter. Er word een groot ei omhoog gehesen. Althans…… daar lijkt het op…. Wat gaat er gebeuren? Vuurwerk schiet de lucht in en de muziek valt stil. Het publiek wordt bedankt voor een geweldige 20e editie van Extrema. Het is afgelopen! Als we langs de mainstage lopen zien we dat het reusachtige ei een groot hart is van de voorkant met vleugels aan beide zijden. Harstikke mooi, gewoon! 

Deze editie van Extrema laat zien dat de organisatie een compleet andere weg ingeslagen is. Van de grote mainstream DJ’s naar compleet andere namen uit de Dance scene. Natuurlijk is daar helemaal niets mis mee en vind ik dat een festival er vaak beter aan doet om niet of niet compleet mainstream te gaan, maar ik denk wel dat Extrema een groot deel van het huidige publiek heeft teleurgesteld met deze wending in muziek. 

De sfeer op het festivals was simpelweg geweldig. Extrema zorgt goed voor de mensen door de iedereen van alle gemakken te voorzien. Zit en loungeplekken, een groot aanbod aan eten en drinken en veel activiteiten waardoor iedereen zich gewoon lekker kind kan voelen. Dit alles tezamen met het heerlijke weer maakten dit het perfect recept voor een mooi festival.

 

Vond je het leuk? Laat het Patrick weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer zien?

Bekijk het fotoalbum door Patrick de Kamper

Meer uit het blog

18 juli is het Nationale Festivalcrew-dag: een ode aan alle festivalmedewerkers

Nieuws

Dinsdag 7 juli 2020

De organisatie van de Zwarte Cross en Mañana Mañana roept alle festivalmedewerkers in Nederland op om 18 juli 2020 een...

HEMtuin is met afstand het meest veelzijdige festivalalternatief tot nu toe

Inclusief fotoalbum

Dinsdag 30 juni 2020

We mochten weer eens op pad en dat beviel goed!

Dit zijn de 10 beste festivalalternatieven deze zomer

Nieuws

Donderdag 25 juni 2020

Terrastivals, festivalloze festivalcampings, dance dineren op een boot, er kan van alles deze zomer zonder festivals.

LatinVillage en The Good Guyz realiseren eerste luxe culinaire camping van Nederland

Nieuws

Woensdag 24 juni 2020

Taste of Amsterdam, Latinvillage Festival en The Good Guyz, realiseren de eerste glamping waar dagelijks wordt gekookt door Nederlandse topchefs.

Nederlandse muziekbranche overhandigt 60.000 handtekeningen van petitie 'Liefde voor Muziek'

Nieuws

Dinsdag 23 juni 2020

Aanstaande donderdagmiddag (25 juni om 13.15 uur) overhandigt de Nederlandse muziekindustrie de resultaten van de petitie ‘Liefde voor Muziek’, die...

MOJO en VODAFONE lanceren streamingplatform Larger Than Live

Nieuws

Vrijdag 19 juni 2020

Donderdag 9 juli eerste show door Nielson. Ook De Staat, De Jeugd van Tegenwoordig, Maan, Frenna Deluxe en Rolf Sanchez...

HEMtuin Terrastival is Nederlands grootste culturele anderhalvemeterterras

Nieuws

Dinsdag 16 juni 2020

Zo wordt 't toch nog wat, deze fesivalzomer.

Amelie Lens, Black Coffee, Nina Kraviz, Paul Kalkbrenner en meer bevestigd voor Exit Festival in augustus

Nieuws

Dinsdag 16 juni 2020

Eerste namen voor Exit Festival in augustus.