Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 5 minuten. Afbeelding: Patrick de Kamper

Nieuws

Spierbundels en ronde borsten kwamen ons uit alle windstreken tegemoet

Door Patrick de Kamper op donderdag 16 juli 2015

Het is een warme zaterdagmiddag in Brabant. Het is heet en de zon schittert over het water van Aquabest. Ik zit met mijn voetjes in het zand te staren naar een bootje. Niet zomaar een bootje, nee, een knettervaag bootje. Een gast met een kapiteinspet op staat met één hand in de lucht te dansen op een onderzeeër terwijl hij met zijn andere hand het kleine gevaarte over het water stuurt. Links en rechts van me hoor ik diverse house beats en merk ook duidelijk dat ik niet de enige ben in dit Brabantse recreatiegebied. Ik wordt vergezeld door zo’n 25.000 vrolijke gezichten. Wij vieren namelijk allemaal hetzelfde feest: De 20e verjaardag van Extrema Outdoor!

 

Dit jaar zou een veelbelovende editie worden en we besluiten dus om nog even voordat we naar binnen gaan om een lekker jointje te draaien zodat wij ook op onze manier deze verjaardag kunnen vieren. Deze pret was al gauw vergaan nadat één van de strenge security heren de zojuist gefabriceerde pretsigaret tegen het lijf liep. Extrema Outdoor hanteert namelijk een zero-tolerance beleid en hierdoor werden we dus letterlijk binnenstebuiten gekeerd. “What the fuck! Voor een jointje?” Gelukkig zijn wij brave burgers en mochten wij, omdat we geen andere gekke dingen op zak hadden, gewoon naar binnen.

Op het festival proefden wij direct al de heerlijke sfeer die we van Extrema gewend waren: een groots festival, maar door de vrolijke aankleding voelde het intiem aan. Laten we het gewoon Brabantse gezelligheid noemen! 

We lopen naar de ‘Diamond’ mainstage waar de Dance pionier Sander Kleinenberg het publiek staat te vermaken. Om me heen zie ik weer een grote diversiteit aan mensen. Ook dit jaar waren er een hoop jongens die in al hun haast naar dit festival vergeten zijn een shirt aan te trekken. Het terrein was overspoelt met testosteron en oestrogeen. Spierbundels en ronde borsten kwamen ons uit alle windstreken tegemoet, maar de sfeer….. die was gewoon fantastisch! Geen greintje agressiviteit en iedereen was in een goede feeststemming. 

 

Ook dit jaar was het de Quartz tent die zorgden voor de wat rauwere beats van artiesten als Boys Noize, Flosstradaus en Brodinski. Grote LED schermen toonden logo’s van de artiesten gecombineerd met geniale lichtshows. Maar ja, het is gewoon lekker weer, dus we lopen gauw weer naar buiten.

Een andere tent op deze editie van Extrema was ’20 Years of Love’. Deze tent puilde de gehele dag uit van de mensen. Extrema gooide hoge ogen met deze opzet bij een groot publiek. Grote namen van vroeger zoals DJ Jean, Marcello, Isis en noem maar op omringt door een extravagante aankleding van meubilair en dansers. 

 

Uiteraard moest er ook even gechilld worden en dit kon in het knusse Ruby Village. Hier kon je trouwen voor een dag  of even naar de liefdesdokter. Ook was er een beach lounge waar je onder de palmboompjes, eventueel met een sisha, van het ideale strandgevoel kon genieten. Gewoon happy met zomerse klanken van reggae en oude hiphop, zand tussen de teentjes en fris drankje in de hand. Er stonden ook aardig wat foodtrucks welke zorgden voor een breed aanbod aan eten. Van een patat met tot exotische Thaise of Mexicaanse maaltijden. 

 

Het chillen werd helaas abrupt verstoord omdat we ons moesten haasten naar de main stage. Hier zou Extrema een unieke act voor het eerst vertonen: The One Record DJ!!! Gelukkig kwamen we op tijd aan en konden wij dit bijzondere moment meemaken. Het was de bedoeling dat deze anonieme DJ met een jetpack het podium op zou vliegen, 1 track zou draaien en vliegend weer zou verdwijnen. Een spectaculaire en mysterieuze, korte show. Het idee was goed, maar bleek niet uitvoerbaar. Dat er uiteindelijk iemand met een jetpack om via een trap het podium op kwam lopen en 1 plaat draaide (waarbij er zoveel focus lag op de dansbewegingen van de DJ, dat de deze anonieme dude nauwelijks een knop heeft aangeraakt), was simpelweg afgezaagd. Confetti, rook en vuurkannonnen zorgen voor wat extra actie, maar hopelijk weet deze act de volgende keer wél een spectaculaire entree te maken.

 

De rest van de dag lopen we van stage naar stage, maar we moesten er zeker van zijn dat we de veelbelovende eindshow van Extrema niet zouden missen. Dus op tijd naar de Diamonds stage waar dit jaarlijkse spektakel gehouden wordt met lichten, vuurwerk en opzwepende beats. 

De show begon direct na de set van 2ManyDJs. De lichten dimden, het publiek werd stil en een donkere stem kondigde de afsluiter aan. Op TV schermen werden beelden getoond van 20 jaar Extrema. Van de extravagante Extrema zoals het begon tot aan de mainstream Extrema van één jaar terug.

De spanning steeg hoger en hoger, wachtend tot er wat gebeuren gaat. Rechts van de mainstage ontdekken we een extravagante dansact. We wurmen ons een weg erheen en proberen ook hier weer te begrijpen wat er gebeurd. Er staan geschminkte mannen in jarretels te dansen met een lilliputter, of sorry, klein mens. Teleurstellend zie ik een groot deel van het publiek van deze act naar de mainstage kijken, nog steeds wachtend op die afsluiter. Er word een groot ei omhoog gehesen. Althans…… daar lijkt het op…. Wat gaat er gebeuren? Vuurwerk schiet de lucht in en de muziek valt stil. Het publiek wordt bedankt voor een geweldige 20e editie van Extrema. Het is afgelopen! Als we langs de mainstage lopen zien we dat het reusachtige ei een groot hart is van de voorkant met vleugels aan beide zijden. Harstikke mooi, gewoon! 

Deze editie van Extrema laat zien dat de organisatie een compleet andere weg ingeslagen is. Van de grote mainstream DJ’s naar compleet andere namen uit de Dance scene. Natuurlijk is daar helemaal niets mis mee en vind ik dat een festival er vaak beter aan doet om niet of niet compleet mainstream te gaan, maar ik denk wel dat Extrema een groot deel van het huidige publiek heeft teleurgesteld met deze wending in muziek. 

De sfeer op het festivals was simpelweg geweldig. Extrema zorgt goed voor de mensen door de iedereen van alle gemakken te voorzien. Zit en loungeplekken, een groot aanbod aan eten en drinken en veel activiteiten waardoor iedereen zich gewoon lekker kind kan voelen. Dit alles tezamen met het heerlijke weer maakten dit het perfect recept voor een mooi festival.

 

Vond je het leuk? Laat het Patrick weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer zien?

Bekijk het fotoalbum door Patrick de Kamper

Meer uit het blog

By The Creek keert in september terug als weekender

Nieuws

Donderdag 22 april 2021

Duimen dat het weer los mag in september, dan staat er namelijk dubbel zoveel By The Creek op het programma.

Merendeel jongeren verwacht dit jaar weer een festival te bezoeken

Nieuws

Vrijdag 16 april 2021

Met de eerste testevenementen achter de rug en de aankondiging dat in april honderden evenementen en attracties onder strikte voorwaarden...

Een noodzakelijke bom van opgekropte festivaleuforie

Maandag 22 maart 2021

Wat gebeurt er als je na een festivalloos jaar 1.500 festivalfans los laat in Biddinghuizen? Pure extase.

Joris Voorn, De Staat, Chef'Special en meer op testfestivals

Nieuws

Woensdag 24 februari 2021

De kaartverkoop start morgen voor iedereen die zich heeft aangemeld.

Mysteryland start met voorverkoop

Nieuws

Donderdag 11 februari 2021

Mysteryland heeft goede hoop dat ze 27 t/m 29 augustus het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer weer kunnen omtoveren tot een...

Pleinvrees Festival viert 10-jarig bestaan op 31 juli

Nieuws

Maandag 8 februari 2021

Weet jij al waar je naartoe gaat deze zomer?

YellowTipi onderzoekt: Hoe groot is de kans dat we deze zomer kunnen festivallen?

Nieuws

Donderdag 4 februari 2021

Floris onderzocht hoe groot de kans is dat we deze zomer weer kunnen festivallen. Vaccinaties, testevenementen, sneltests, wat is er...

Er komt een garantiefonds voor evenementen en dat is geweldig nieuws

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Waar de evenementenindustrie al maanden om schreeuwt, wordt eindelijk door het kabinet gehoord.