Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 4 minuten.

Nieuws

Sorry voor de katers...

Door Timo Kragting op zaterdag 3 januari 2015

Elke keer hetzelfde liedje. Of het nou in het Sieraad, de Jaap Edenhal of de Heineken Music Hall is, op één ding kun je in ieder geval steevast rekenen; Next Mondays Hangover loopt elke keer weer zo uit de hand dat de kater tot minstens maandag aanhoudt. Allemaal leuk en aardig, maar er ontstaat bij mij toch vaak een gevoel van leegte. Als ik maandagochtend op m'n werk met m'n brakke bakkes weer eens wakker wordt met een toetsenbord in m'n smoel gedrukt, heb ik een beetje liefde nodig. Wat lieve woordjes, wat bemoedigende kreten, OP Z'N MINST EEN FUCKING EXCUUS. Maar nee. Geweldig vette feesten geven doen ze, maar een beetje nazorg, ho maar. Het is verdomme genoeg geweest. Ik besloot stampvoetend naar het kantoor van NMH in Amsterdam te gaan, om verhaal te halen.

Aankomende zaterdag is het namelijk weer zo ver. De mannen van NMH maken een uitstapje, weg van hun geliefde Sieraad en op naar de creatieve stadsoase van Roest. De line-up liegt er niet om, met o.a. Pachanga Boys, Robag Wruhme en DJ Tennis, belooft deze editie wederom voor aardig wat eargasms te zorgen. Bovendien zal een collectief van kunstenaars de industriële loods met lichtshows omtoveren tot een ware illusie, zeg maar partyllusie. Tel daar 20 wodka bij op en je kunt je klok erop gelijk zetten: die kater komt er maandag, en hoe. 10699199_10154611066820788_1412827772_n

Als Next Mondays Hangover zijn we gespecialiseerd geraakt in het beperken van de kater

"Het is genoeg geweest!", schreeuw ik door de intercom op de Weesperstraat. *BEEEEHH* (beter kan ik het geluid van het openen van de deur niet nadoen) klinkt het vervolgens. Ik ren naar boven en tref 3 hardwerkende gasten aan. Ze lijken zich van geen kwaad bewust. "Yo guys, jullie feesten zijn de shit, daar niet van, maar wordt het niet eens tijd voor een excuses?" Vertwijfeld kijken ze op en schoorvoetend stapt één van de heren naar me toe, hij steekt z'n hand uit; "Rob Simon, welkom." Hij loopt naar een grote vergadertafel toe en biedt me een stoel aan, "Ga zitten, koffie?". "Ja prima", mompel ik. Rob vertelt dat het nooit hun bedoeling geweest is om al hun bezoekers met een maandagse kater op te zadelen, maar dat ze onlangs wel veel klachten binnen kregen over dit fenomeen; "Its in the name, zullen we maar zeggen, maar het spijt ons echt". Zelf hebben de mannen er minder last van "Als Next Mondays Hangover zijn we gespecialiseerd geraakt in het beperken van de kater, er zijn veel tips en trucs die helpen bij het dragelijk maken van de maandag", beamen ze. Niet veel later besluiten we dat het maar eens tijd wordt deze tips wereldkundig te maken. "Dat lijkt me het minste dat we terug kunnen doen", knikt Rob. Met veel genoegen presenteer ik daarom aan jullie: Next Mondays Hangover's excuus voor alle katers in vorm van 'anti-katertips'. It's about time.

Tip #1: Vet, zout en saus

Rob Simon – Facebookjunkie en regelneef

RobFull English Breakfast. Scrambled eggs of een gebakken ei. Of beide natuurlijk. Met bacon en worstjes. Minimaal 5 stuks van beide. Geroosterd brood met boter. Roomboter uiteraard. Bonen, alleen van Heinz, een heel blik. Gegrilde tomaten en champignons, gebakken in het sap van de worstjes. Overal zout overheen. En ketchup. En HP Sauce. Beetje friet erbij mag ook wel. En een biertje. Als je dat allemaal op hebt is het trouwens nog zondagmiddag, daarna ga je slapen. Op maandag herhaal je dit, alleen dan met extra bacon.

Tip #2 - Neem geen risico's, plan vooruit

Danny Roumimper - Hoofd bouwvakker aka productiegeneraal

dannyHet halve werk zit hem in een goede voorbereiding. Om succesvol een kater te bestrijden moet je goed plannen, ik heb mijn draaiboek daarom al klaar liggen. Vooraf zorg ik ervoor dat ik regelmatig sport, elke dag heb ik een vaste routine met oefeningen die ik op exact hetzelfde tijdstip in hetzelfde tempo uitvoer terwijl ik hier superserieus bij kijk. Voorbereiden dóe je namelijk niet alleen, dat straal je ook uit. Tijdens een productie mag ik als enige niet meefeesten en moet ik met een oortje rondlopen maar dat vind ik niet erg. Dat betekent namelijk dat ik altijd onder het mom van 'iemand praat in mijn oor' weg kan lopen uit een sociale situatie om mezelf even af te zonderen, nog een paar ademhalingsoefeningen te doen en mijn energiepijl aan te vullen met een greep uit mijn voedselpakket. Dit pakket ligt trouwens ook al klaar. Daarna knal ik de afbouw er doorheen en mijn echte kater komt eigenlijk pas op maandag omdat mijn draaiboek dan afloopt en ik niet meer zo goed weet wat ik met mezelf aan moet. Ik heb geen oortje meer en ik voel me een beetje alleen. Wat ik eigenlijk gewoon wil zeggen is: neem geen risico's, plan vooruit!

Tip #3 - Mango, altijd mango.

Ridzert Beetstra – Superstar DJ en muziekscout

ridz2 Afhangend van de soort kater neem ik altijd iets met mango. Mangosap, mangoyoghurt, blokjes mango, een mango masker, een mangochutney, mangosmoothies of mango-ijs alles zolang er maar mango bij betrokken is. Deze voorliefde is begonnen tijdens mijn jeugd in Bolivia, daar zit mango gewoon bij mensen in de genen. Buiten mijn buitenaardse liefde voor de mango heb ik ook ooit ergens gelezen dat fructose goed helpt bij de afbraak van de alcohol. Maar dat verbaast mij niks, mango is gewoon overal goed voor. Met deze tips kan iedereen zaterdag gelukkig weer zorgeloos van NMH genieten. Mocht je twijfelen over die laatste wodka? Fuck it, roep heel hard "Yolo!" en keil ‘m naar binnen. Mocht je nog geen tickets gescoord hebben, dat doe je hierrrr. Want er is maar één ding erger dan die kater op maandag, en dat is Next Mondays Hangover bij Roest moeten missen.

Vond je het leuk? Laat het Timo weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

MadNes: Het festival dat het anders durft te doen

Report over MadNes Festival

Inclusief fotoalbum

Woensdag 10 juli 2019

Clinics, surfen, skateboarden, muziek en nog veel meer op een Waddeneiland. MadNes doet alles net even anders.

3x waarom life better was By the Creek

Report over By the Creek Festival

Inclusief fotoalbum

Woensdag 10 juli 2019

Kwam het festival de belofte na, en zo ja, hoe?

Drukbezocht Down the Rabbit Hole doet weer gewoon waar het goed in is

Report over Down The Rabbit Hole

Inclusief fotoalbum

Woensdag 10 juli 2019

Down The Rabbit Hole 2019 bestond uit veel bezoekers en te weinig weinig uren, wat een combinatie is die we...

Festivalbot: een splinternieuw festivalorakel

Nieuws

Maandag 8 juli 2019

Wij spraken met het team achter deze innovatieve festivaltool.

SWF verhuist, vernieuwt en verrast

Nieuws

Vrijdag 5 juli 2019

Met de toenemende concurrentie is het belangrijk om jezelf te vernieuwen, zo zal STRAF_WERK ook gedacht hebben, toen ze hun...

Tips uit de tipi: juli-festivals die een bezoekje waard zijn

Nieuws

Dinsdag 2 juli 2019

Weet jij al waar je deze maand naartoe gaat?

Op deze festivals lopen de meeste Instagrammers rond

Nieuws

Maandag 1 juli 2019

Op Down the Rabbit Hole wordt naar ratio het meest op Instagram gedeeld. Op het Zwarte Cross festival het minst.

Compact Nomads brengt tribe dichter bij elkaar

Report over Nomads Festival

Maandag 1 juli 2019

Nomads levert in op ruimte, maar wint terrein aan gezelligheid.