Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 4 minuten. Afbeelding: Olivia Witmond

Report over Guilty Pleasure Festival

Schaamteloos plezier aan de Gaasperplas

Door Floris Buter op donderdag 1 augustus 2019

Het is zaterdagochtend, 27 juli 10:00 als ik wakker word, de youtube mix van Guilty Pleasure Festival 2018 vol aanzet en onder de douche meeblèr met “ayaya coco jambo ayayee eeoo”. Ik ga vandaag als reporter naar het Guilty Pleasure Festival 2019 aan de zuidoever van de Gaasperplas.

Vanuit Amsterdam Zuid West fiets ik over de Marathonweg, door het Beatrixpark onder de ring door bij de Rai en zo het viaduct over de Amstel over en zoef ik met de Vengaboys in mijn oren naar beneden om vervolgens nog 1 klim in te zetten: het viaduct over de A2. Ook hier zoef ik even later weer vanaf, nu met “Be My Lover” van La Bouche op. Heerlijk! Ik fiets langs de Arena en de stem van mijn navigatie onderbreekt zo af en toe mijn Guilty Pleasure Festival mix om te zeggen waar ik naartoe moet. Na de Arena stuurt ze me wat meer naar het oosten en ik kom aan in het Gaasperpark waar ik over weggetjes word gestuurd waarvan ik niet zeker weet of dit wel voor fietsers geschikt is. Aan de gezichten van de mensen te zien die daar hun honden aan het uitlaten zijn waarschijnlijk niet. Gelukkig kom ik weer op een fietspad en zie ik de eerste party people over het fietspad lopen richting het festival. Ik parkeer heel subtiel mijn swapfiets deluxe in de fietsenstalling, ik ben er klaar voor.

Guilty4

Eenmaal binnen ga ik op zoek naar de rode draad en start bij de zweefmolen. Ja en wat gebeurt er dan? Ik raak de draad kwijt en de kleur doet er al helemaal niet meer toe.

Een koud biertje en een patatje, een ijsje, een mixje uit een plastic glas en een vega burger dan maar. Ken je dat? Het gevoel van de koele wind vanaf de Gaasperplas, terwijl je in de schaduw van de bomen naar de Mainstage kijkt en daar van Arabian Nights van Ch!pz geniet. Kun je je dat voorstellen? Ja dat gaat nog wel toch?

Stel je dan nu eens het volgende voor: het is warm en je zit met een groep dames en meisjes in een tent. De tafels staan in een U vorm en je hebt, net als alle andere dames en meisjes in de groep aan de tafel een regenboog kleurige dildo met zuignap voor je staan. Daarnaast staat een dispenser met glijmiddel: de aftrek workshop waar je eigenlijk niet naartoe wilde is begonnen, voor je het weet glimmen je handen van de dikke klodders glijmiddel die je inmiddels ook aan de regenboog vormige dildo met zuignap smeert. Je besluit er gewoon voor te gaan en pakt hem stevig beet en trekt hem lekker af. Hmmmm als dit geen Guilty Pleasure is weet ik het ook niet meer…

Guilty2

Mijn hand is nog net niet helemaal droog van het glijmiddel van de aftrek workshop als ik ineens een unicorn tussen mijn benen vind terwijl mijn rechterhand iets vasthoud wat wederom op een dildo lijkt maar deze keer het handvat is en de key to staying in the unicorn rodeo game: als ik deze loslaat is lig ik eraf.

En ja hoor, ik lig eraf. Inmiddels ben ik zo heet dat ik naar de oever loop en, hoewel ik er niet mag zwemmen me toch verkoel door de nevel die daar uit een bamboestok komt.

Ik kijk over het water en zie de unicorn die daar drijft, de eenzame windsurfer met te weinig wind en de reddingsbrigade. Ik keer me om en verbaas me over het vlekkeloze gras. Dan hobbelen er een stel politieagenten op hun hobbelmotoren voorbij die ze, zo lijkt het, net uit een draaimolen gestolen hebben. Dames op stelten met pimpelpaars, groene jurken, panty’s en pruiken. Ze hebben roze suikerspinnen en een enorme spiraal lolly’s en nepwimpers. Er zijn vuurspuwende machines, foam alsof je in de tiefschnee staat en die vertrouwde zweefmolen met heerlijke ouderwetse arbeidsintensieve wandtekeningen erop geschilderd waar mijn dag begon.

Guilty1

Alles werd zwart wit, achterstevoren en op z’n kop afgespeeld.

Het smaakte naar een zoute oester waar precies genoeg citroen op viel vlak voordat je ‘m in je mond kreeg waardoor het water je al uit de mond liep nog voordat je de eigenlijke citroen zilte combinatie geproefd had.

Ken je dat? Die geur van zonnebrand? Het helemaal uitsmeren van je hele lichaam behalve dat plekje op je rug waar je zelf gewoon net niet fatsoenlijk bij kan en waarvan je hoopt dat iemand je daar vandaag nog een likje sunscreen wil geven? Nou dat plekje, is bij mij op 27 juli toch verbrand. Gewoon vergeten.

Ken je dat? Dat gevoel van “nu gaat het echt beginnen” als de schemer bijna weg is, er nog een vage rode gloed aan de horizon staat en de lichtshow echt begint te laten zien dat het niet voor spek en bonen meedoet?

Uiteindelijk was voor mij de rode draad ver te zoeken en ook weer vertrouwd dichtbij: Wil je een weekend meeblèren op platen die je al 15 jaar regelmatig niet meer hebt gehoord, laat staan live hebt gezien. Of wil je in de zon met een drankje in de hand al dansend met je vrienden genieten van de Amsterdamse zomer? Dan is Guilty Pleasure Festival voor jou. Helemaal als je niet van zwemmen in natuurwater houdt maar het wel leuk vindt om met de reddingsbrigade te praten over hoe het op het water is en hoe het is om mensen te redden op zee en zo.

Guilty5

Heerlijk festivalletje, helemaal met je bruine kop, oorbel, tien bier in je hoofd en je ontblote getatoeëerde bovenlijf. Lekker joh! Lekker aftrekken na die cursus en die geile foam party! Top! Tot volgend jaar.

Vond je het leuk? Laat het Floris weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer zien?

Bekijk het fotoalbum door Olivia Witmond

Meer uit het blog

By The Creek keert in september terug als weekender

Nieuws

Donderdag 22 april 2021

Duimen dat het weer los mag in september, dan staat er namelijk dubbel zoveel By The Creek op het programma.

Merendeel jongeren verwacht dit jaar weer een festival te bezoeken

Nieuws

Vrijdag 16 april 2021

Met de eerste testevenementen achter de rug en de aankondiging dat in april honderden evenementen en attracties onder strikte voorwaarden...

Een noodzakelijke bom van opgekropte festivaleuforie

Maandag 22 maart 2021

Wat gebeurt er als je na een festivalloos jaar 1.500 festivalfans los laat in Biddinghuizen? Pure extase.

Joris Voorn, De Staat, Chef'Special en meer op testfestivals

Nieuws

Woensdag 24 februari 2021

De kaartverkoop start morgen voor iedereen die zich heeft aangemeld.

Mysteryland start met voorverkoop

Nieuws

Donderdag 11 februari 2021

Mysteryland heeft goede hoop dat ze 27 t/m 29 augustus het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer weer kunnen omtoveren tot een...

Pleinvrees Festival viert 10-jarig bestaan op 31 juli

Nieuws

Maandag 8 februari 2021

Weet jij al waar je naartoe gaat deze zomer?

YellowTipi onderzoekt: Hoe groot is de kans dat we deze zomer kunnen festivallen?

Nieuws

Donderdag 4 februari 2021

Floris onderzocht hoe groot de kans is dat we deze zomer weer kunnen festivallen. Vaccinaties, testevenementen, sneltests, wat is er...

Er komt een garantiefonds voor evenementen en dat is geweldig nieuws

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Waar de evenementenindustrie al maanden om schreeuwt, wordt eindelijk door het kabinet gehoord.