Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 2 minuten. Afbeelding: Olivia Witmond

Report over Parels van de Stad

Parels voor het grinden

Door Lisan Pesch op dinsdag 17 september 2019

Als doorgewinterde 'festivalist' (credit woordkeus: Lars Smeding) moet ik dit festival seizoen nog even vorstelijk afsluiten en hoe dat beter te doen dan 'shinen' met mijn parels op Parels van de Stad. Het festival waar Amsterdam’s finest haar krachten bundelt, waaronder KLEAR, Fiesta Macumba en Super Social. Zon, een strakblauwe lucht, mijn crop-top uit de kast en nog één keer buitenspelen voor gevorderden.

Parels1

Met haar ligging net iets buiten onze comfortzone is daar de altijd geliefde Uber die ons richting het Havenpark beweegt. 'Op de lijst, dus fuck de rij ik ben hier' gaat voor mij dit festival als journalist pur sang helemaal op, maar nodig is het niet. Wel uitverkocht, geen wachtrij, voor eenieder idyllisch dus. Gewapend met een drankje links en een bil rechts flaneren we richting muziek. En of dat er geflaneerd wordt, de fast fashion is niet aan te slepen en hé, zelf doe ik er ook gewoon heerlijk aan mee.

Een prima festivalterrein als je het mij vraagt, niet te groot, niet te klein en mocht je net als ik altijd iedereen kwijtraken, de kans op weerzien zit er bij Havenpark dik in. (Of gewoon linksvoor...)

Parels2

 

Waar ik normaliter overal en nergens ben en waar merendeels het doel van een line-up aan me voorbijgaat, heb ik dit keer wel even een blik op de wereldse lijst geworpen. Want na een scala aan techno riedeltjes deze zomer is mijn rhythm and blues hart wel weer toe aan gouwe ouwe meezingers en ordinair grinden. Want hitjes draaien bij Parels kunnen ze wel. Van twerken tot aan salsa, iedereen die van onzedelijk zwieren houdt kan hier zijn hart ophalen. Met liveoptredens van gevestigde namen in de Nederlandse hiphop-scene zoals; Josylvio, Tabitha, Jonna Fraser en Cho is het podium hoppen geblazen. Maar de afsluiter die Frenna verzorgt terwijl de nacht valt, is toch wel een hoogtepunt.

Zelf zet ik nooit voet op het food-truck terrein, maar ik ben de beroerdste niet en loop volgzaam achter mijn metgezellen aan. De geuren komen ons tegemoet en de keuzestress slaat toe, een royaal assortiment aan food-trucks omringt ons. Het eten gaat er goed in en mocht je even laag in energie zitten dan kun je hier ongestoord flirten aan één van de vele picknicktafels.

Zo weinig tijd ik spendeer bij food-trucks, zoveel tijd spendeer ik steevast bij dixies... En deze zijn voor zover dixies dat kunnen zijn, best wel heel erg humaan. Ik kom op sanitair gebied helemaal aan mijn trekken. Enkel aan randentertainment ontbreekt het iets wat, maar dat mag de pret niet drukken. Plant een paar glitters op me bij de glitter-booth en de meid is gelukkig.

Parels3

De sfeer op het festival is mieters, er wordt gelachen, er wordt smerig gedaan, ik heb de volledige inhoud van mijn meegenomen tasje nog en we liggen wonder boven wonder voor zonsopgang onder de wol. Ook wel eens fijn. Een parel van een dag, wellicht tot volgend jaar!

Vond je het leuk? Laat het Lisan weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer zien?

Bekijk het fotoalbum door Olivia Witmond

Meer uit het blog

By The Creek keert in september terug als weekender

Nieuws

Donderdag 22 april 2021

Duimen dat het weer los mag in september, dan staat er namelijk dubbel zoveel By The Creek op het programma.

Merendeel jongeren verwacht dit jaar weer een festival te bezoeken

Nieuws

Vrijdag 16 april 2021

Met de eerste testevenementen achter de rug en de aankondiging dat in april honderden evenementen en attracties onder strikte voorwaarden...

Een noodzakelijke bom van opgekropte festivaleuforie

Maandag 22 maart 2021

Wat gebeurt er als je na een festivalloos jaar 1.500 festivalfans los laat in Biddinghuizen? Pure extase.

Joris Voorn, De Staat, Chef'Special en meer op testfestivals

Nieuws

Woensdag 24 februari 2021

De kaartverkoop start morgen voor iedereen die zich heeft aangemeld.

Mysteryland start met voorverkoop

Nieuws

Donderdag 11 februari 2021

Mysteryland heeft goede hoop dat ze 27 t/m 29 augustus het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer weer kunnen omtoveren tot een...

Pleinvrees Festival viert 10-jarig bestaan op 31 juli

Nieuws

Maandag 8 februari 2021

Weet jij al waar je naartoe gaat deze zomer?

YellowTipi onderzoekt: Hoe groot is de kans dat we deze zomer kunnen festivallen?

Nieuws

Donderdag 4 februari 2021

Floris onderzocht hoe groot de kans is dat we deze zomer weer kunnen festivallen. Vaccinaties, testevenementen, sneltests, wat is er...

Er komt een garantiefonds voor evenementen en dat is geweldig nieuws

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Waar de evenementenindustrie al maanden om schreeuwt, wordt eindelijk door het kabinet gehoord.

Ontdek alle festivals

Ontdek Amsterdam Dance Event