Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 2 minuten. Afbeelding: Olivia Witmond

Report over Parels van de Stad

Parels voor het grinden

Door Lisan Pesch op dinsdag 17 september 2019

Als doorgewinterde 'festivalist' (credit woordkeus: Lars Smeding) moet ik dit festival seizoen nog even vorstelijk afsluiten en hoe dat beter te doen dan 'shinen' met mijn parels op Parels van de Stad. Het festival waar Amsterdam’s finest haar krachten bundelt, waaronder KLEAR, Fiesta Macumba en Super Social. Zon, een strakblauwe lucht, mijn crop-top uit de kast en nog één keer buitenspelen voor gevorderden.

Parels1

Met haar ligging net iets buiten onze comfortzone is daar de altijd geliefde Uber die ons richting het Havenpark beweegt. 'Op de lijst, dus fuck de rij ik ben hier' gaat voor mij dit festival als journalist pur sang helemaal op, maar nodig is het niet. Wel uitverkocht, geen wachtrij, voor eenieder idyllisch dus. Gewapend met een drankje links en een bil rechts flaneren we richting muziek. En of dat er geflaneerd wordt, de fast fashion is niet aan te slepen en hé, zelf doe ik er ook gewoon heerlijk aan mee.

Een prima festivalterrein als je het mij vraagt, niet te groot, niet te klein en mocht je net als ik altijd iedereen kwijtraken, de kans op weerzien zit er bij Havenpark dik in. (Of gewoon linksvoor...)

Parels2

 

Waar ik normaliter overal en nergens ben en waar merendeels het doel van een line-up aan me voorbijgaat, heb ik dit keer wel even een blik op de wereldse lijst geworpen. Want na een scala aan techno riedeltjes deze zomer is mijn rhythm and blues hart wel weer toe aan gouwe ouwe meezingers en ordinair grinden. Want hitjes draaien bij Parels kunnen ze wel. Van twerken tot aan salsa, iedereen die van onzedelijk zwieren houdt kan hier zijn hart ophalen. Met liveoptredens van gevestigde namen in de Nederlandse hiphop-scene zoals; Josylvio, Tabitha, Jonna Fraser en Cho is het podium hoppen geblazen. Maar de afsluiter die Frenna verzorgt terwijl de nacht valt, is toch wel een hoogtepunt.

Zelf zet ik nooit voet op het food-truck terrein, maar ik ben de beroerdste niet en loop volgzaam achter mijn metgezellen aan. De geuren komen ons tegemoet en de keuzestress slaat toe, een royaal assortiment aan food-trucks omringt ons. Het eten gaat er goed in en mocht je even laag in energie zitten dan kun je hier ongestoord flirten aan één van de vele picknicktafels.

Zo weinig tijd ik spendeer bij food-trucks, zoveel tijd spendeer ik steevast bij dixies... En deze zijn voor zover dixies dat kunnen zijn, best wel heel erg humaan. Ik kom op sanitair gebied helemaal aan mijn trekken. Enkel aan randentertainment ontbreekt het iets wat, maar dat mag de pret niet drukken. Plant een paar glitters op me bij de glitter-booth en de meid is gelukkig.

Parels3

De sfeer op het festival is mieters, er wordt gelachen, er wordt smerig gedaan, ik heb de volledige inhoud van mijn meegenomen tasje nog en we liggen wonder boven wonder voor zonsopgang onder de wol. Ook wel eens fijn. Een parel van een dag, wellicht tot volgend jaar!

Vond je het leuk? Laat het Lisan weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer zien?

Bekijk het fotoalbum door Olivia Witmond

Meer uit het blog

Toilet Festival 2020: Live vanaf de plee

Nieuws

Donderdag 19 november 2020

Dansen voor het goede doel op muziek van o.a. Rob Dekay, The Partysquad en Vunzige Deuntjes. Live vanaf de plee.

Naar de sneeuw met Enter The Snow kan ook dit jaar gewoon weer

Nieuws

Vrijdag 16 oktober 2020

In tijden dat er niets mogelijk lijkt, zien de jongens achter de organisatie van Enter the Snow juist kansen.

Doe mee met de Dutch Dance Quiz: een ode aan 30 jaar dance

Nieuws

Vrijdag 2 oktober 2020

Op zaterdag 17, 24 en 31 oktober presenteren Vivienne van den Assem en dance-expert Arne van Terphoven vanuit de legendarische...

TeamAlert is benieuwd naar jouw ervaringen met drugs in het verkeer

Nieuws

Woensdag 30 september 2020

Heb je een rijbewijs en ben je tussen de 18 en 50 jaar oud? En gebruik je weleens XTC, speed,...

Je feestbehoefte tóch nog kwijt bij Ongepland Festival

Nieuws

Donderdag 10 september 2020

De clubs zijn gesloten, festivalseizoen zit er op, maar op Ongepland Festival in het Sieraad te Amsterdam trekken ze hem...

Aangepast Pleinvrees am Strand belooft een muzikale stranddag te worden

Nieuws

Vrijdag 7 augustus 2020

"Lekker flaneren aan de Amsterdamse kust, pootjes in het goudgele zand, de fijnste muziek en een grijns op je giecheltje...

18 juli is het Nationale Festivalcrew-dag: een ode aan alle festivalmedewerkers

Nieuws

Dinsdag 7 juli 2020

De organisatie van de Zwarte Cross en Mañana Mañana roept alle festivalmedewerkers in Nederland op om 18 juli 2020 een...

HEMtuin is met afstand het meest veelzijdige festivalalternatief tot nu toe

Inclusief fotoalbum

Dinsdag 30 juni 2020

We mochten weer eens op pad en dat beviel goed!