Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 2 minuten. Afbeelding: Olivia Witmond

Report over Parels van de Stad

Parels voor het grinden

Door Lisan Pesch op dinsdag 17 september 2019

Als doorgewinterde 'festivalist' (credit woordkeus: Lars Smeding) moet ik dit festival seizoen nog even vorstelijk afsluiten en hoe dat beter te doen dan 'shinen' met mijn parels op Parels van de Stad. Het festival waar Amsterdam’s finest haar krachten bundelt, waaronder KLEAR, Fiesta Macumba en Super Social. Zon, een strakblauwe lucht, mijn crop-top uit de kast en nog één keer buitenspelen voor gevorderden.

Parels1

Met haar ligging net iets buiten onze comfortzone is daar de altijd geliefde Uber die ons richting het Havenpark beweegt. 'Op de lijst, dus fuck de rij ik ben hier' gaat voor mij dit festival als journalist pur sang helemaal op, maar nodig is het niet. Wel uitverkocht, geen wachtrij, voor eenieder idyllisch dus. Gewapend met een drankje links en een bil rechts flaneren we richting muziek. En of dat er geflaneerd wordt, de fast fashion is niet aan te slepen en hé, zelf doe ik er ook gewoon heerlijk aan mee.

Een prima festivalterrein als je het mij vraagt, niet te groot, niet te klein en mocht je net als ik altijd iedereen kwijtraken, de kans op weerzien zit er bij Havenpark dik in. (Of gewoon linksvoor...)

Parels2

 

Waar ik normaliter overal en nergens ben en waar merendeels het doel van een line-up aan me voorbijgaat, heb ik dit keer wel even een blik op de wereldse lijst geworpen. Want na een scala aan techno riedeltjes deze zomer is mijn rhythm and blues hart wel weer toe aan gouwe ouwe meezingers en ordinair grinden. Want hitjes draaien bij Parels kunnen ze wel. Van twerken tot aan salsa, iedereen die van onzedelijk zwieren houdt kan hier zijn hart ophalen. Met liveoptredens van gevestigde namen in de Nederlandse hiphop-scene zoals; Josylvio, Tabitha, Jonna Fraser en Cho is het podium hoppen geblazen. Maar de afsluiter die Frenna verzorgt terwijl de nacht valt, is toch wel een hoogtepunt.

Zelf zet ik nooit voet op het food-truck terrein, maar ik ben de beroerdste niet en loop volgzaam achter mijn metgezellen aan. De geuren komen ons tegemoet en de keuzestress slaat toe, een royaal assortiment aan food-trucks omringt ons. Het eten gaat er goed in en mocht je even laag in energie zitten dan kun je hier ongestoord flirten aan één van de vele picknicktafels.

Zo weinig tijd ik spendeer bij food-trucks, zoveel tijd spendeer ik steevast bij dixies... En deze zijn voor zover dixies dat kunnen zijn, best wel heel erg humaan. Ik kom op sanitair gebied helemaal aan mijn trekken. Enkel aan randentertainment ontbreekt het iets wat, maar dat mag de pret niet drukken. Plant een paar glitters op me bij de glitter-booth en de meid is gelukkig.

Parels3

De sfeer op het festival is mieters, er wordt gelachen, er wordt smerig gedaan, ik heb de volledige inhoud van mijn meegenomen tasje nog en we liggen wonder boven wonder voor zonsopgang onder de wol. Ook wel eens fijn. Een parel van een dag, wellicht tot volgend jaar!

Vond je het leuk? Laat het Lisan weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer zien?

Bekijk het fotoalbum door Olivia Witmond

Meer uit het blog

Frenna in 2019 meest gestreamde artiest in Nederland

Nieuws

Vrijdag 6 december 2019

De rapper blijft Snelle (#2) en Bizzey (#3) voor.

Kendrick Lamar naar Rock Werchter

Nieuws

Vrijdag 6 december 2019

De Amerikaanse rapper komt op zaterdag 4 juli naar Werchter.

Massive Attack en The National naar Best Kept Secret 2020

Nieuws

Donderdag 5 december 2019

De legendarische Engelse triphoppioniers Massive Attack sluiten op zondag 14 juni het hoofdpodium af. Vrijdag 12 juni viert de Amerikaanse...

Herfstdrift verruilt stamppot voor een potje stampen

Report over Herfstdrift

Donderdag 5 december 2019

Het was een onstuimige, maar daardoor zeker niet minder gezellige editie van het Nijmeegse Herfstdrift.

Twenty One Pilots, Foals en Floating Points naar Electric Castle 2020 in Roemeniƫ

Nieuws

Woensdag 4 december 2019

Na een uitverkochte 2019-editie, maakt Electric Castle de eerste namen bekend voor aankomende zomer.

Rock Werchter bevestigt System of a Down

Nieuws

Woensdag 4 december 2019

De band zal op zondag 5 juli op het festival optreden.

Happy with the future

Nieuws

Zaterdag 30 november 2019

Annedi ging naar Welcome to the Future Indoor en schreef daar een gedicht over.

Woo Hah! 2020 bevestigt Kendrick Lamar, A$AP FERG en meer

Nieuws

Woensdag 27 november 2019

Ook Da Baby, Ski Mask the Slump God, Gotu Jim, Zwangere Guy en Gotu Jim zijn bevestigd. In totaal zijn...