Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 3 minuten. Afbeelding: Max Knefel

Report over Paaspop Schijndel

Paaspop 2019: Dit is waarom ook jij er volgend jaar heen moet gaan

Door Iris Brakkee op woensdag 24 april 2019

Eerlijk is eerlijk. Wij gingen vanuit Amsterdam redelijk sceptisch richting Paaspop. In onze gedachten een festival waar jong en oud rustig luisteren van gezapige optredens. Ha! Wat zaten we er gigantisch naast zeg. Lees hieronder waarom je ook als je geen zachte G hebt, Paaspop zou moeten bezoeken.


Zullen we even een rondje lopen?

Niets lekkerder om de eerste minuten van een festival te besteden aan een rondje langs de velden. Helaas hadden wij als blitse hipsters de memo niet gekregen dat je alleen met cash een kluisje kon huren. Dan maar de hele dag de warme-truien-voor-in-de-avond-tas meeslepen.

Afijn. Even kijken waar we munten kunnen halen voor een goudgele versnapering en de verkenningstocht is ingezet. We stuitten bij de ingang gelijk om een vrolijk blaasorkest die ons hartelijk welkom heten op het terrein. We neuriën nog lekker verder als we de hoek omlopen en gelijk tegen een blote vagina aankijken. De Smérrig stage is aangekleed met smoezelige afbeeldingen en vijf paaldanspalen waar je even lekker met je lijf tegenaan kunt botsen.

Hierna lopen we verder als plots onze kontjes beginnen te twerken. We komen samen tot de conclusie dat de Papi Chulo stage de oorzaak is van onze wiebelende achterwerken. Net als bij de Smerrig stage vliegen hier de heerlijk vieze hitjes ons om de oren. We staken hier dan ook heel even ons rondje.

Met kleddernatte lichamen zetten we onze tocht voort. We lopen over de ‘grote brug’ en staan aan het eind van deze brug met stomme verbazing te kijken. Wat een vette aankleding! Het grote grasveld is aangekleed met stages en steigers die doen denken aan Las Vegas. Kijk je even naar rechts, dan vliegen de BMX’ers je om de oren op de halfpipe.

Nadat we van de positieve schrik bekomen lopen we richting de Apollo stage waar we over een half uur het eerste optreden van de dag gaan aanschouwen. Nielson heeft de eer om af te trappen.

We lopen weer langs de prachtige aankleding op het middenterrein als we onszelf plots de vinketering schrikken. De stage had namelijk niet alleen bewegend beeld aan de buitenkant, maar ook nog eens geluid. Een gokkast van 100 vierkante meter rinkelt als een gek wanneer deze de jackpot draait. Eindstand: uit schrik de biertjes laten vallen. Bij de bar komen we gelukkig weer tot rust.

We vervolgen onze weg langs een levensgroot Stef Stuntpiloot spel en een paar stages waarvan we de namen weg moeten laten. Bij deze geniale stages valt ons er eentje op: de Pony Stage. Op het eerste gezicht lijkt het een lief en zoet spelletje waarbij je zo hard als je kan met een stokpaard over enkele hordes moet springen. Toch viel het op dat de deelnemers aan het spel er op geen enkele plek meer uitkwamen. Omdat we ons zorgen maakten, hebben we de proef op de som genomen en gingen we zelf met een paard tussen de billen over de hordes heen. Na de laatste horde schiet het stokpaardje bijna in een plek waar de zon niet schijnt. We zien alle deelnemers (gelukkig) weer levend terug, terwijl ze helemaal uit hun bol gaan op een secret stage. De stokpaardjes gaan volle bak de lucht in en iedereen zingt mee met de lekkerste beats van de DJ. Geweldig!

 Fotocredits: Tom Doms

Het is ijskoud!


De aankleding van Paaspop was dus om je vingers bij af te likken. Nu de optredens nog. Zoals afgesproken begonnen we onze dag bij Nielson. Na tien seconden in de Apollo-tent waren we al de helft van ons lichaamsgewicht aan zweet verloren. Toen Nielson ook nog eens zijn hit ‘’Het is ijskoud’’ begon te zingen, waren voor ons de rapen gaar. Niets ten nadele van Nielson trouwens, die zijn hitjes met een heerlijk zomerse schwung zong. Hierna hebben we de resterende optredens vanaf buiten gekeken, zijn we volledig uit ons naad gegaan bij de silent disco en hebben we onze billen nog flink op en neer gegooid bij de Papi Chulo stage.100% aanrader

We hadden dus graag het hele weekend lang gebleven om te genieten van de Schijndelse gezelligheid. Volgend jaar zijn we zeker het hele weekend van de partij! Al is het alleen maar om de uiterst gezellige camping mee te maken...

 

Vond je het leuk? Laat het Iris weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Team achter Chin Chin Club opent Young Cult Club: Lovelee

Nieuws

Donderdag 21 november 2019

Waar voorheen de Sugar Factory gevestigd was, komt nu de "Young Cult Club": Lovelee.

The Script, Kensington, Passenger en Iggy Pop eerste namen voor Stadspark Live

Nieuws

Donderdag 21 november 2019

De kaartverkoop van de tweede editie begint zaterdag 23 november.

Concert at Sea bevestigt o.a. The Script, Kensington en Crowded house

Nieuws

Donderdag 21 november 2019

Ook André Hazes, Racoon, Krezip, Chef'Special komen naar Brouwersdam. In totaal zijn er 20 acts bevestigd.

Pinkpop bevestigt o.a. Volbeat, Kensington en Nothing But Thieves

Nieuws

Woensdag 20 november 2019

De lijst met 12 nieuwe bevestigingen bevat ook Of Monsters and Men, James Arthur en Baltazar.

Paaspop kondigt eerste 40 acts aan

Nieuws

Dinsdag 19 november 2019

O.a. André Hazes, Anouk, Kensington, Krezip, Netsky, Parkway Drive, Paul Kalkbrenner en Sean Paul komen naar Schijndel

George Fitzgerald, Extrawelt en meer voor La Rêve Winterfestival

Nieuws

Dinsdag 19 november 2019

La Rêve Winterfestival is 15 februari bij Thuishaven in Amsterdam.

Eerste namen Pinkpop bekend

Nieuws

Woensdag 13 november 2019

Het festival bevestigt headliner Red Hot Chili Peppers. Ook Keane, Zara Larsson, Disturbed en Deftones komen volgend jaar naar Landgraaf.

Ook Post Malone bevestigd voor Pinkpop

Nieuws

Woensdag 13 november 2019

Niet lang nadat de organisatie Red Hot Chili Peppers, Deftones, Keane, Zara Larsson en Disturbed aankondigde, komt nu het nieuws...