Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 3 minuten. Afbeelding: Max Knefel

Report over Paaspop Schijndel

Paaspop 2019: Dit is waarom ook jij er volgend jaar heen moet gaan

Door Iris Brakkee op woensdag 24 april 2019

Eerlijk is eerlijk. Wij gingen vanuit Amsterdam redelijk sceptisch richting Paaspop. In onze gedachten een festival waar jong en oud rustig luisteren van gezapige optredens. Ha! Wat zaten we er gigantisch naast zeg. Lees hieronder waarom je ook als je geen zachte G hebt, Paaspop zou moeten bezoeken.


Zullen we even een rondje lopen?

Niets lekkerder om de eerste minuten van een festival te besteden aan een rondje langs de velden. Helaas hadden wij als blitse hipsters de memo niet gekregen dat je alleen met cash een kluisje kon huren. Dan maar de hele dag de warme-truien-voor-in-de-avond-tas meeslepen.

Afijn. Even kijken waar we munten kunnen halen voor een goudgele versnapering en de verkenningstocht is ingezet. We stuitten bij de ingang gelijk om een vrolijk blaasorkest die ons hartelijk welkom heten op het terrein. We neuriën nog lekker verder als we de hoek omlopen en gelijk tegen een blote vagina aankijken. De Smérrig stage is aangekleed met smoezelige afbeeldingen en vijf paaldanspalen waar je even lekker met je lijf tegenaan kunt botsen.

Hierna lopen we verder als plots onze kontjes beginnen te twerken. We komen samen tot de conclusie dat de Papi Chulo stage de oorzaak is van onze wiebelende achterwerken. Net als bij de Smerrig stage vliegen hier de heerlijk vieze hitjes ons om de oren. We staken hier dan ook heel even ons rondje.

Met kleddernatte lichamen zetten we onze tocht voort. We lopen over de ‘grote brug’ en staan aan het eind van deze brug met stomme verbazing te kijken. Wat een vette aankleding! Het grote grasveld is aangekleed met stages en steigers die doen denken aan Las Vegas. Kijk je even naar rechts, dan vliegen de BMX’ers je om de oren op de halfpipe.

Nadat we van de positieve schrik bekomen lopen we richting de Apollo stage waar we over een half uur het eerste optreden van de dag gaan aanschouwen. Nielson heeft de eer om af te trappen.

We lopen weer langs de prachtige aankleding op het middenterrein als we onszelf plots de vinketering schrikken. De stage had namelijk niet alleen bewegend beeld aan de buitenkant, maar ook nog eens geluid. Een gokkast van 100 vierkante meter rinkelt als een gek wanneer deze de jackpot draait. Eindstand: uit schrik de biertjes laten vallen. Bij de bar komen we gelukkig weer tot rust.

We vervolgen onze weg langs een levensgroot Stef Stuntpiloot spel en een paar stages waarvan we de namen weg moeten laten. Bij deze geniale stages valt ons er eentje op: de Pony Stage. Op het eerste gezicht lijkt het een lief en zoet spelletje waarbij je zo hard als je kan met een stokpaard over enkele hordes moet springen. Toch viel het op dat de deelnemers aan het spel er op geen enkele plek meer uitkwamen. Omdat we ons zorgen maakten, hebben we de proef op de som genomen en gingen we zelf met een paard tussen de billen over de hordes heen. Na de laatste horde schiet het stokpaardje bijna in een plek waar de zon niet schijnt. We zien alle deelnemers (gelukkig) weer levend terug, terwijl ze helemaal uit hun bol gaan op een secret stage. De stokpaardjes gaan volle bak de lucht in en iedereen zingt mee met de lekkerste beats van de DJ. Geweldig!

 Fotocredits: Tom Doms

Het is ijskoud!


De aankleding van Paaspop was dus om je vingers bij af te likken. Nu de optredens nog. Zoals afgesproken begonnen we onze dag bij Nielson. Na tien seconden in de Apollo-tent waren we al de helft van ons lichaamsgewicht aan zweet verloren. Toen Nielson ook nog eens zijn hit ‘’Het is ijskoud’’ begon te zingen, waren voor ons de rapen gaar. Niets ten nadele van Nielson trouwens, die zijn hitjes met een heerlijk zomerse schwung zong. Hierna hebben we de resterende optredens vanaf buiten gekeken, zijn we volledig uit ons naad gegaan bij de silent disco en hebben we onze billen nog flink op en neer gegooid bij de Papi Chulo stage.100% aanrader

We hadden dus graag het hele weekend lang gebleven om te genieten van de Schijndelse gezelligheid. Volgend jaar zijn we zeker het hele weekend van de partij! Al is het alleen maar om de uiterst gezellige camping mee te maken...

 

Vond je het leuk? Laat het Iris weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

DGTL organiseert 's werelds grootste online festival

Nieuws

Dinsdag 7 april 2020

Meerdere virtuele stages, een waslijst aan topdj's, Q&A's rondom circulair festivallen en aanbiedingen van o.a. Kornuit en Absolut vormen een...

Oerol onderzoekt andere vorm voor festival

Nieuws

Vrijdag 3 april 2020

Het Terschellinger theaterfestival Oerol zal in 2020 niet in reguliere vorm kunnen plaatsvinden vanwege de corona-maatregelen van de Nederlandse overheid....

Alle virtuele raves op een rijtje

Nieuws

Vrijdag 27 maart 2020

Go hard and stay home.

Paaspop 2020 gaat niet door

Nieuws

Dinsdag 24 maart 2020

Gekochte tickets blijven geldig voor 2021; ook restitutie van ticket aankoopbedrag mogelijk

Glastonbury afgelast en dat is slecht nieuws voor alle Europese festivals

Nieuws

Woensdag 18 maart 2020

Een van de grootste openluchtfestival op aarde is door de coronacrisis genoodzaakt om de aanstaande editie te annuleren.

Ook Coachella uitgesteld naar aanleiding van coronavirus

Nieuws

Woensdag 11 maart 2020

Het festival staat nu gepland voor 9 tot en met 11 en 16 tot en met 18 oktober.

Eerste grote festival afgelast om coronavirus

Nieuws

Donderdag 5 maart 2020

Tomorrowland Winter in het Franse Alpe d'Huez wordt door de Franse autoriteiten afgelast vanwege de dreiging van het coronavirus.

SWF 2020 maakt line-up bekend

Nieuws

Dinsdag 3 maart 2020

O.a. Âme II Âme, Gerd Janson, Floorplan, Henrik Schwarz, Maceo Plex, Marcel Dettmann en Honey Dijon staan op het affiche.