Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 1 minuut. Afbeelding: Taylor Berkmans

Nieuws

Oranjebloesem: hét underground-spektakel zonder dagjesmensen

Door Denise van de Ree op maandag 25 maart 2019

Na het sluiten van Blijburg heeft Oranjebloesem een nieuw thuis gevonden. Een bijzondere locatie met veel Amsterdamse historie. Wat het decor was van de Zomerspelen in 1928 is nu het decor van Oranjebloesem 2019; Het Olympisch Stadion. Weg van de dagjesmensen, dansen met een goud biertje in je hand en genieten van eigenzinnige artiesten van vaderlandse bodem. We lichten nog even kort toe waarom jij dit wilt.

Het programma kent ook dit jaar weer een brede selectie van helden uit binnen- en buitenland. Vijf verschillende podia gevuld met kwaliteitsmuziek zijn het decor in en rondom de nieuwe monumentale locatie. Op de main stage in het stadion maken diepe klanken de dienst uit. Hier geniet je onder anderen van een meeslepende act van Stephan Bodzin. Hij is een vaste waarde binnen de technoscene en staat bekend om zijn verbluffende live-sets. Ook Jennifer Cardini speelt op het hoofdpodium een vibrerende performance. Alles bij elkaar is In het Stadion een podium voor electro, melodie en hypnotiserend geluid.

ob

De liefhebbers van house kunnen hun hart ophalen op het plein, waar Hunee, Tom Trago en Dekmantel Soundsystem strooien met heerlijke vibes. Ben je meer gedijt bij het stevigere werk? Dan zit je gebakken bij onder het vuur, met onder meer de Belgische powervrouw Charlotte de Witte, DVS1 en I Hate Models. Obscure technoplaten passeren gegarandeerd de revue.

Mocht je dit allemaal net iets te hard vinden gaan, dan kun je terecht bij De Arena. Hier maken de getalenteerde muziekmakers Doris Nicolas X Christoffer, Makcim, Reiss en Sanja al jouw minimalistische dromen waar.

Vergeet vooral niet je route te vervolgen langs de kade, want daar gaat stilstaan sowieso niet lukken. Helemaal opgaan in live-muziek is dan ook vanzelfsprekend. Het veelkoppige collectief Gallowstreet speelt de sterren van de hemel op blaas- en slaginstrumenten met verrassende cross-overs van dance naar urban. Verder mixt Jungle By Night diverse stijlen als nooit tevoren en sluit De Sluwe Vos deze feestelijke dag geheel in live-stijl af.

Samen met vrienden genieten van kwaliteitsmuziek en een goede vibe. Dat is Oranjebloesem. De laatste tickets koop je hier.

Vond je het leuk? Laat het Denise weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

By The Creek keert in september terug als weekender

Nieuws

Donderdag 22 april 2021

Duimen dat het weer los mag in september, dan staat er namelijk dubbel zoveel By The Creek op het programma.

Merendeel jongeren verwacht dit jaar weer een festival te bezoeken

Nieuws

Vrijdag 16 april 2021

Met de eerste testevenementen achter de rug en de aankondiging dat in april honderden evenementen en attracties onder strikte voorwaarden...

Een noodzakelijke bom van opgekropte festivaleuforie

Maandag 22 maart 2021

Wat gebeurt er als je na een festivalloos jaar 1.500 festivalfans los laat in Biddinghuizen? Pure extase.

Joris Voorn, De Staat, Chef'Special en meer op testfestivals

Nieuws

Woensdag 24 februari 2021

De kaartverkoop start morgen voor iedereen die zich heeft aangemeld.

Mysteryland start met voorverkoop

Nieuws

Donderdag 11 februari 2021

Mysteryland heeft goede hoop dat ze 27 t/m 29 augustus het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer weer kunnen omtoveren tot een...

Pleinvrees Festival viert 10-jarig bestaan op 31 juli

Nieuws

Maandag 8 februari 2021

Weet jij al waar je naartoe gaat deze zomer?

YellowTipi onderzoekt: Hoe groot is de kans dat we deze zomer kunnen festivallen?

Nieuws

Donderdag 4 februari 2021

Floris onderzocht hoe groot de kans is dat we deze zomer weer kunnen festivallen. Vaccinaties, testevenementen, sneltests, wat is er...

Er komt een garantiefonds voor evenementen en dat is geweldig nieuws

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Waar de evenementenindustrie al maanden om schreeuwt, wordt eindelijk door het kabinet gehoord.