Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 1 minuut. Afbeelding: Taylor Berkmans

Nieuws

Oranjebloesem: hét underground-spektakel zonder dagjesmensen

Door Denise van de Ree op maandag 25 maart 2019

Na het sluiten van Blijburg heeft Oranjebloesem een nieuw thuis gevonden. Een bijzondere locatie met veel Amsterdamse historie. Wat het decor was van de Zomerspelen in 1928 is nu het decor van Oranjebloesem 2019; Het Olympisch Stadion. Weg van de dagjesmensen, dansen met een goud biertje in je hand en genieten van eigenzinnige artiesten van vaderlandse bodem. We lichten nog even kort toe waarom jij dit wilt.

Het programma kent ook dit jaar weer een brede selectie van helden uit binnen- en buitenland. Vijf verschillende podia gevuld met kwaliteitsmuziek zijn het decor in en rondom de nieuwe monumentale locatie. Op de main stage in het stadion maken diepe klanken de dienst uit. Hier geniet je onder anderen van een meeslepende act van Stephan Bodzin. Hij is een vaste waarde binnen de technoscene en staat bekend om zijn verbluffende live-sets. Ook Jennifer Cardini speelt op het hoofdpodium een vibrerende performance. Alles bij elkaar is In het Stadion een podium voor electro, melodie en hypnotiserend geluid.

ob

De liefhebbers van house kunnen hun hart ophalen op het plein, waar Hunee, Tom Trago en Dekmantel Soundsystem strooien met heerlijke vibes. Ben je meer gedijt bij het stevigere werk? Dan zit je gebakken bij onder het vuur, met onder meer de Belgische powervrouw Charlotte de Witte, DVS1 en I Hate Models. Obscure technoplaten passeren gegarandeerd de revue.

Mocht je dit allemaal net iets te hard vinden gaan, dan kun je terecht bij De Arena. Hier maken de getalenteerde muziekmakers Doris Nicolas X Christoffer, Makcim, Reiss en Sanja al jouw minimalistische dromen waar.

Vergeet vooral niet je route te vervolgen langs de kade, want daar gaat stilstaan sowieso niet lukken. Helemaal opgaan in live-muziek is dan ook vanzelfsprekend. Het veelkoppige collectief Gallowstreet speelt de sterren van de hemel op blaas- en slaginstrumenten met verrassende cross-overs van dance naar urban. Verder mixt Jungle By Night diverse stijlen als nooit tevoren en sluit De Sluwe Vos deze feestelijke dag geheel in live-stijl af.

Samen met vrienden genieten van kwaliteitsmuziek en een goede vibe. Dat is Oranjebloesem. De laatste tickets koop je hier.

Vond je het leuk? Laat het Denise weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Toilet Festival 2020: Live vanaf de plee

Nieuws

Donderdag 19 november 2020

Dansen voor het goede doel op muziek van o.a. Rob Dekay, The Partysquad en Vunzige Deuntjes. Live vanaf de plee.

Naar de sneeuw met Enter The Snow kan ook dit jaar gewoon weer

Nieuws

Vrijdag 16 oktober 2020

In tijden dat er niets mogelijk lijkt, zien de jongens achter de organisatie van Enter the Snow juist kansen.

Doe mee met de Dutch Dance Quiz: een ode aan 30 jaar dance

Nieuws

Vrijdag 2 oktober 2020

Op zaterdag 17, 24 en 31 oktober presenteren Vivienne van den Assem en dance-expert Arne van Terphoven vanuit de legendarische...

TeamAlert is benieuwd naar jouw ervaringen met drugs in het verkeer

Nieuws

Woensdag 30 september 2020

Heb je een rijbewijs en ben je tussen de 18 en 50 jaar oud? En gebruik je weleens XTC, speed,...

Je feestbehoefte tóch nog kwijt bij Ongepland Festival

Nieuws

Donderdag 10 september 2020

De clubs zijn gesloten, festivalseizoen zit er op, maar op Ongepland Festival in het Sieraad te Amsterdam trekken ze hem...

Aangepast Pleinvrees am Strand belooft een muzikale stranddag te worden

Nieuws

Vrijdag 7 augustus 2020

"Lekker flaneren aan de Amsterdamse kust, pootjes in het goudgele zand, de fijnste muziek en een grijns op je giecheltje...

18 juli is het Nationale Festivalcrew-dag: een ode aan alle festivalmedewerkers

Nieuws

Dinsdag 7 juli 2020

De organisatie van de Zwarte Cross en Mañana Mañana roept alle festivalmedewerkers in Nederland op om 18 juli 2020 een...

HEMtuin is met afstand het meest veelzijdige festivalalternatief tot nu toe

Inclusief fotoalbum

Dinsdag 30 juni 2020

We mochten weer eens op pad en dat beviel goed!