Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 5 minuten.

Nieuws

Op weg naar Wildeburg: wat staat er op het muzikale programma?

Door Welmer Laan op dinsdag 30 mei 2017

Ah, Wildeburg. Het beste festival van 2016 volgens onze eigen redactie. Een idyllische locatie, fantastische sfeer en drie dagen lang non-stop de beste muziek. Wildeburg heeft een uitgebreide programmering met internationale allure waarbij gevestigde namen tussen (onbekend) talent staan die misschien wel de nodige introductie behoeven. We pluisden de line-up van dit jaar voor je uit en deelde het op in drie categorieën om je keuzestress te verminderen.

Ik ga naar Wildeburg voor… Feelgood vibes:

THE PLANTY HERBS

Klinkt als: Getekend op Wax On Records en een man met vele gezichten. Een eclectische mix van boogie, funk en afrobeat is in haast al zijn sets terug te horen. Eigenlijk zou ieder festivalweekend moeten beginnen met The Planty Herbs achter de draaitafels. Wat is nou beter dan de zon op je hoofd, zand tussen je tenen en de relaxte feelgood disco door de speakers.

EBO TAYLOR

Klinkt als:Deze 81-jarige Ghanese gitaarlegende is al actief sinds de late jaren 50 en staat bekend om zijn swingende highlife-muziek. In de jaren 70 werd Ebo Taylor leider van de The Uhuru Dance Band, Ghana’s beroemdste big-band. Toen deze band niet meer vooruit kwam besloot hij samen met Gyedu-Blay Ambolley om The Apagya Show Band op te richten. Taylor wordt hierdoor als de vader van de moderne highlife-muziek gezien. In de late jaren 70 begint Taylor ook eigen werk uit te brengen, waarmee hij later wereldberoemd wordt. Zeker de moeite waard om te gaan kijken.

SHANTI CELESTE

Klinkt als: Deze Chileense schone weet wel hoe ze het publiek aan het bewegen krijgt. Italo, house, electro en disco passeren de revue. Zelf maakt ze stevige maar dromerige producties die ook zeker de moeite waard zijn om te luisteren. Ze verbindt zich aan alles dat noemenswaardig is; Berghain, Dekmantel, Boiler Room en ga zo maar door. Naast het draaien en muziek maken runt ze recordlabel Brstl waar de releases minstens zo stevig of dromerig zijn als haar eigen werk. Topchick.

SADAR BAHAR

Klinkt als: Nog net niet de uitvinder van de term ‘Feelgood vibes’. Disco, disco en nog eens disco. Fucking held als je het mij vraagt. Je heupen weten niet wat ze overkomt tijdens de funky sets van deze Amerikaan. Geboren in 1968 en op zijn 13e begonnen met draaien. Tel uit je winst. Voor elke obscure disco plaat die je kent, kent hij er 40. En alles op vinyl hè.

ORLANDO JULIUS & THE AFRO SOUNDZ

Klinkt als: Nog zo’n Afrikaanse legende. De 74-jarige Nigeriaan staat bekend als tenorsaxofonist maar is eigenlijk multi-instrumentalist. In de jaren 60 was hij één van de eerste die de traditionele highlife muziek met funk, soul & jazz combineerde waardoor afrobeat ontstond. Zijn muziek is dansbaar en het tovert hoe dan ook een hele brede glimlach op je gezicht. Probeer stil te staan!

Ik ga naar Wildeburg voor… Experimentele electronica:

TRIPPIN JAGUAR

Klinkt als: Het sideproject van de Italiaanse techhouse producer Francesco Robustelli. De naam doet zijn eer aan: met Trippin Jaguar maakt Francesco (mee)sleepende percussiehouse die zo uit de jungle lijkt te komen. Toepasselijk staat hij in het Bamboebos.

MOSCOMAN

Klinkt als: Ook zeker de moeite waard om te zien. Je kent zijn track 'Fernandez' vast en zeker van dat ene vette festival. Als labelbaas van Disco Halal zal hij je meenemen in een trip vol melodische, groovende electronica met hier een daar een hintje naar zijn Israëlische roots.

OCEANIC

Klinkt als: Oceanic is niet vies van melodische techno en house gecombineerd met duistere ambient, trommels, vreemde grooves en alles dat daar tussen ligt. Graag geziene gast in De School en lid van het Rotterdamse label Nous'klaer Audio. Hou hem in de gaten; dit gaat nog een grote worden.

DE GIEGLING BOYS

Klinkt als: De diepgaande, obscure techno van het in mysterie gehulde Duitse label Giegling kan je haast niet ontgaan zijn. Hun fanbase staat te springen als er een nieuwe release uitkomt en hun optredens zijn vaak legendarisch. DJ Dustin, Kettenkarussell & Konstantin zullen je een hele nacht Gieglingkriebels bezorgen. Met elkaar nog sterker dan apart.

ELIAS MAZIAN & LUC MAST

Klinkt als: Deze jonge Amsterdammers draaien al zo lang mee in de muziek-scene, dat het al bijna veteranen zijn. De één komt geregeld bij Red Light Radio en De School, de ander is programmeur van die laatste. Zorg dat je je dag begint* bij deze vrolijke jongens. *afsluiten mag ook

Ik ga naar Wildeburg voor… Vieze party:

I-F

Klinkt als: Shit, I-F. Ik durf niet eens iets over deze legende te schrijven. Al sinds de jaren ’90 actief en het brein achter Intergalactic FM. Zijn mix “Mixed up in the hague Vol. 1” uit 1999 wordt door velen gezien als een van de beste compilaties ooit gemaakt. Hij draait de plaat waarvan je niet wist dat je die wilde horen. Verwacht op Wildeburg een dynamische set met de vetste italo, house, acid en electro waarvan je het bestaan nog niet kende maar met open armen ontvangt. Spoiler alert: Shazam werkt niet

WOODY

Klinkt als: Leukste DJ van het moment, lid van DJ-collectief Ohana hana en zoals Thump laatst schreef: “Wat zijn sets zo leuk maakt? Een vrolijke schijt aan grenzen: hij draait gerust bizarre new age en reikiplaten die je moeder nog te kitscherig zou vinden, gooit er met plezier een Tiësto-rammer in, om vervolgens een weirde jazzplaat of gruizige new beat-rammer doorheen te mixen, een plaat achterstevoren te draaien en je daarna te laten schrikken met een voice-over uit een oud VPRO-programma. Dat alles met een speels gemak en een lichtzinnige humor, maar tegelijkertijd voelt het arty, psychedelisch en slim.” Beter dan dit zijn de sets van de Delftse KABK-alumni eigenlijk niet te verwoorden.

DE LIKT

Klinkt als: White trash, vieze beats, Rotterdams accentje, lekker. Zeer energieke liveshows die het beste zijn te omschrijven als een mix tussen hiphop, funk, italo, punk en electro. Ongeveer. Ja dat bedoel ik.

**UPDATE** De frontman van De Likt is na een vechtpartij in het ziekenhuis beland. De band is helaas genoodzaakt alle shows dit seizoen te cancellen. Wildeburg informeert later over een eventuele vervanger

DAVID VUNK

Klinkt als: David Vunk, de Rotterdamse italobaas/hooligan. Als je bij zijn set op Lente Kabinet was, hoef ik je niet te vertellen waarom je hem nog een keer wil zien. Als je er niet was; zorg dat je midden vooraan staat.

Vond je het leuk? Laat het Welmer weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Naar de sneeuw met Enter The Snow kan ook dit jaar gewoon weer

Nieuws

Vrijdag 16 oktober 2020

In tijden dat er niets mogelijk lijkt, zien de jongens achter de organisatie van Enter the Snow juist kansen.

Doe mee met de Dutch Dance Quiz: een ode aan 30 jaar dance

Nieuws

Vrijdag 2 oktober 2020

Op zaterdag 17, 24 en 31 oktober presenteren Vivienne van den Assem en dance-expert Arne van Terphoven vanuit de legendarische...

TeamAlert is benieuwd naar jouw ervaringen met drugs in het verkeer

Nieuws

Woensdag 30 september 2020

Heb je een rijbewijs en ben je tussen de 18 en 50 jaar oud? En gebruik je weleens XTC, speed,...

Je feestbehoefte tóch nog kwijt bij Ongepland Festival

Nieuws

Donderdag 10 september 2020

De clubs zijn gesloten, festivalseizoen zit er op, maar op Ongepland Festival in het Sieraad te Amsterdam trekken ze hem...

Aangepast Pleinvrees am Strand belooft een muzikale stranddag te worden

Nieuws

Vrijdag 7 augustus 2020

"Lekker flaneren aan de Amsterdamse kust, pootjes in het goudgele zand, de fijnste muziek en een grijns op je giecheltje...

18 juli is het Nationale Festivalcrew-dag: een ode aan alle festivalmedewerkers

Nieuws

Dinsdag 7 juli 2020

De organisatie van de Zwarte Cross en Mañana Mañana roept alle festivalmedewerkers in Nederland op om 18 juli 2020 een...

HEMtuin is met afstand het meest veelzijdige festivalalternatief tot nu toe

Inclusief fotoalbum

Dinsdag 30 juni 2020

We mochten weer eens op pad en dat beviel goed!

Dit zijn de 10 beste festivalalternatieven deze zomer

Nieuws

Donderdag 25 juni 2020

Terrastivals, festivalloze festivalcampings, dance dineren op een boot, er kan van alles deze zomer zonder festivals.

Ontdek alle festivals

Ontdek Amsterdam Dance Event