Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 3 minuten. Afbeelding: Iris Neline Kuit

Report over Mystic Garden Festival ADE

Once upon a Mystic Garden

Door Annedi Bergsma op dinsdag 22 oktober 2019

Mystic Garden, het zit hem al in de naam. Een gekleurde tuin gevuld met een mengelmoes aan mystieke wezens. Het is alsof ik een portal instap zodra ik de lijn van de normale wereld naar Mystic Garden overschrijd. Er dwarrelen elfjes rond, een duiker zit bubbels te blazen en ik zit vol verbazing rond te kijken.

MysticGarden2

Ik loop langs een tent waar allemaal meiden zitten te lachen. Zodra ik er naartoe loop zie ik waarom. Gratis glitters! Ik kan me er niet van weerhouden, zoals elk meisje op een festival, en laat ook wat glitters zetten. Nu mijn look compleet is, ren ik naar de meest kleurrijke hoek. Ik loop langs een ballenbak, een onderzeeër en wordt aangetrokken tot een spel waar mensen al lachend naar zitten te kijken. Nieuwsgierig als ik ben loop ik erop af en pak ik de handel beet, een schok schiet door mijn lichaam en vol schrik laat ik de handel los. Mensen lachen “Dat doet pijn he?!”. Het is een grote versie van de zenuwspiraal! Je moet de handel, zonder de buis aan te raken, naar de andere kant brengen. Het klinkt makkelijker dan het is. Want elke keer als ik weer op kijk zie ik de schrik van de eerste schok op mensen hun gezichten staan.

Weet je nog die tijd toen alles magisch leek? En je een boomhut wilde bouwen? Zo ja, dan word je net als ik aangetrokken tot de Treehouse stage. Als ik binnenstap blijkt Benny Rodrigues te draaien. Met zijn vette beats zorgt hij ervoor dat er een magische golfbeweging door het publiek heen gaat waarin ik word meegesleurd.

Mystic Garden

Na los te zijn gegaan zoek ik wat rust. Terwijl mijn vriendin en ik nog in de bossfeer zitten gaan we bij het kampvuur zitten om lekker op te warmen. Iedereen is hier aan het eten, lachen en kletsen. Al snel raken mijn vriendin en ik aan de praat met wat mensen. Iedereen ervaart het festival anders, maar we zijn het erover eens dat het voor iedereen even magisch is. We horen dat je een brug over kan gaan naar het Dockyard festival, en wij beginnen meteen weer te rennen.

Hoe gaaf is het dat je op hetzelfde terrein zulke uiteenlopende concepten kan vinden? Dockyard is wat rauwer, minder mystiek, maar nog gevuld met hele lekkere beats. Er is een spinning wheel. 90’s muziek wordt door het rad van fortuin gekozen en iedereen begint te swingen. Er wordt een nep gitaar in mijn handen gedrukt en ik begin te headbangen, zoals een echte gitarist zou doen; tenminste dat denk ik.

MysticGardenADE3

In de menigte hoor ik veel mensen praten over de stage Mindshake records. Ik ga hier even lekker los. Een gevulde tent met een vet decor en een goede lichtshow staat mij te wachten. Paco Osuna speelt en mensen zitten optimaal te genieten. Lekker hoor!

Ik word weer teruggetrokken naar de brug, naar de magie van Mystic Garden. Want ik hou toch wel van sprookjes, en als er een stage is die die dromen uit laat komen is het Once Upon a Time stage. Want wie wil niet even door de muziek meegenomen worden en zich een ridder voelen, of een prinses of ben je toch liever één van de zeven dwergen?

MysticGardenADE4

“Als ik terug kon in de tijd”, wat zou ik dan doen? Ik loop de Tijdmasjien tent binnen. Opeens ben ik weer 17 en sta ik voor het eerst te dansen in de club op mijn favoriete nummer, de heupbewegingen zijn nog niet zo soepel, maar de glimlach is nog nooit zo groot geweest. En ook al zijn mijn heupbewegingen nu beter, het is alsof ik weer voor het eerst dans. Het nummer verandert, de crowd begint te springen en iedereen voelt zich weer een klein kind. Voor even, voor zolang je wilt, blijf in de tent en geniet van de feestnostalgie.

MysticGardenADE4

Als de nacht valt vind ik mijzelf nog steeds in de tijdloosheid van de Tijdsmasjien. Het einde van Mystic Garden ADE begint nu dan toch echt dichtbij te komen. Ik pak mijn mobiel en check of er al een nieuwe editie gepland is voor 2020, en ja hoor! Zoals aangeven op Facebook: AANWEZIG!

Vond je het leuk? Laat het Annedi weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer zien?

Bekijk het fotoalbum door Iris Neline Kuit

Meer uit het blog

18 juli is het Nationale Festivalcrew-dag: een ode aan alle festivalmedewerkers

Nieuws

Dinsdag 7 juli 2020

De organisatie van de Zwarte Cross en Mañana Mañana roept alle festivalmedewerkers in Nederland op om 18 juli 2020 een...

HEMtuin is met afstand het meest veelzijdige festivalalternatief tot nu toe

Inclusief fotoalbum

Dinsdag 30 juni 2020

We mochten weer eens op pad en dat beviel goed!

Dit zijn de 10 beste festivalalternatieven deze zomer

Nieuws

Donderdag 25 juni 2020

Terrastivals, festivalloze festivalcampings, dance dineren op een boot, er kan van alles deze zomer zonder festivals.

LatinVillage en The Good Guyz realiseren eerste luxe culinaire camping van Nederland

Nieuws

Woensdag 24 juni 2020

Taste of Amsterdam, Latinvillage Festival en The Good Guyz, realiseren de eerste glamping waar dagelijks wordt gekookt door Nederlandse topchefs.

Nederlandse muziekbranche overhandigt 60.000 handtekeningen van petitie 'Liefde voor Muziek'

Nieuws

Dinsdag 23 juni 2020

Aanstaande donderdagmiddag (25 juni om 13.15 uur) overhandigt de Nederlandse muziekindustrie de resultaten van de petitie ‘Liefde voor Muziek’, die...

MOJO en VODAFONE lanceren streamingplatform Larger Than Live

Nieuws

Vrijdag 19 juni 2020

Donderdag 9 juli eerste show door Nielson. Ook De Staat, De Jeugd van Tegenwoordig, Maan, Frenna Deluxe en Rolf Sanchez...

HEMtuin Terrastival is Nederlands grootste culturele anderhalvemeterterras

Nieuws

Dinsdag 16 juni 2020

Zo wordt 't toch nog wat, deze fesivalzomer.

Amelie Lens, Black Coffee, Nina Kraviz, Paul Kalkbrenner en meer bevestigd voor Exit Festival in augustus

Nieuws

Dinsdag 16 juni 2020

Eerste namen voor Exit Festival in augustus.