Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 3 minuten. Afbeelding: Iris Neline Kuit

Report over Mystic Garden Festival ADE

Once upon a Mystic Garden

Door Annedi Bergsma op dinsdag 22 oktober 2019

Mystic Garden, het zit hem al in de naam. Een gekleurde tuin gevuld met een mengelmoes aan mystieke wezens. Het is alsof ik een portal instap zodra ik de lijn van de normale wereld naar Mystic Garden overschrijd. Er dwarrelen elfjes rond, een duiker zit bubbels te blazen en ik zit vol verbazing rond te kijken.

MysticGarden2

Ik loop langs een tent waar allemaal meiden zitten te lachen. Zodra ik er naartoe loop zie ik waarom. Gratis glitters! Ik kan me er niet van weerhouden, zoals elk meisje op een festival, en laat ook wat glitters zetten. Nu mijn look compleet is, ren ik naar de meest kleurrijke hoek. Ik loop langs een ballenbak, een onderzeeër en wordt aangetrokken tot een spel waar mensen al lachend naar zitten te kijken. Nieuwsgierig als ik ben loop ik erop af en pak ik de handel beet, een schok schiet door mijn lichaam en vol schrik laat ik de handel los. Mensen lachen “Dat doet pijn he?!”. Het is een grote versie van de zenuwspiraal! Je moet de handel, zonder de buis aan te raken, naar de andere kant brengen. Het klinkt makkelijker dan het is. Want elke keer als ik weer op kijk zie ik de schrik van de eerste schok op mensen hun gezichten staan.

Weet je nog die tijd toen alles magisch leek? En je een boomhut wilde bouwen? Zo ja, dan word je net als ik aangetrokken tot de Treehouse stage. Als ik binnenstap blijkt Benny Rodrigues te draaien. Met zijn vette beats zorgt hij ervoor dat er een magische golfbeweging door het publiek heen gaat waarin ik word meegesleurd.

Mystic Garden

Na los te zijn gegaan zoek ik wat rust. Terwijl mijn vriendin en ik nog in de bossfeer zitten gaan we bij het kampvuur zitten om lekker op te warmen. Iedereen is hier aan het eten, lachen en kletsen. Al snel raken mijn vriendin en ik aan de praat met wat mensen. Iedereen ervaart het festival anders, maar we zijn het erover eens dat het voor iedereen even magisch is. We horen dat je een brug over kan gaan naar het Dockyard festival, en wij beginnen meteen weer te rennen.

Hoe gaaf is het dat je op hetzelfde terrein zulke uiteenlopende concepten kan vinden? Dockyard is wat rauwer, minder mystiek, maar nog gevuld met hele lekkere beats. Er is een spinning wheel. 90’s muziek wordt door het rad van fortuin gekozen en iedereen begint te swingen. Er wordt een nep gitaar in mijn handen gedrukt en ik begin te headbangen, zoals een echte gitarist zou doen; tenminste dat denk ik.

MysticGardenADE3

In de menigte hoor ik veel mensen praten over de stage Mindshake records. Ik ga hier even lekker los. Een gevulde tent met een vet decor en een goede lichtshow staat mij te wachten. Paco Osuna speelt en mensen zitten optimaal te genieten. Lekker hoor!

Ik word weer teruggetrokken naar de brug, naar de magie van Mystic Garden. Want ik hou toch wel van sprookjes, en als er een stage is die die dromen uit laat komen is het Once Upon a Time stage. Want wie wil niet even door de muziek meegenomen worden en zich een ridder voelen, of een prinses of ben je toch liever één van de zeven dwergen?

MysticGardenADE4

“Als ik terug kon in de tijd”, wat zou ik dan doen? Ik loop de Tijdmasjien tent binnen. Opeens ben ik weer 17 en sta ik voor het eerst te dansen in de club op mijn favoriete nummer, de heupbewegingen zijn nog niet zo soepel, maar de glimlach is nog nooit zo groot geweest. En ook al zijn mijn heupbewegingen nu beter, het is alsof ik weer voor het eerst dans. Het nummer verandert, de crowd begint te springen en iedereen voelt zich weer een klein kind. Voor even, voor zolang je wilt, blijf in de tent en geniet van de feestnostalgie.

MysticGardenADE4

Als de nacht valt vind ik mijzelf nog steeds in de tijdloosheid van de Tijdsmasjien. Het einde van Mystic Garden ADE begint nu dan toch echt dichtbij te komen. Ik pak mijn mobiel en check of er al een nieuwe editie gepland is voor 2020, en ja hoor! Zoals aangeven op Facebook: AANWEZIG!

Vond je het leuk? Laat het Annedi weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer zien?

Bekijk het fotoalbum door Iris Neline Kuit

Meer uit het blog

Toilet Festival 2020: Live vanaf de plee

Nieuws

Donderdag 19 november 2020

Dansen voor het goede doel op muziek van o.a. Rob Dekay, The Partysquad en Vunzige Deuntjes. Live vanaf de plee.

Naar de sneeuw met Enter The Snow kan ook dit jaar gewoon weer

Nieuws

Vrijdag 16 oktober 2020

In tijden dat er niets mogelijk lijkt, zien de jongens achter de organisatie van Enter the Snow juist kansen.

Doe mee met de Dutch Dance Quiz: een ode aan 30 jaar dance

Nieuws

Vrijdag 2 oktober 2020

Op zaterdag 17, 24 en 31 oktober presenteren Vivienne van den Assem en dance-expert Arne van Terphoven vanuit de legendarische...

TeamAlert is benieuwd naar jouw ervaringen met drugs in het verkeer

Nieuws

Woensdag 30 september 2020

Heb je een rijbewijs en ben je tussen de 18 en 50 jaar oud? En gebruik je weleens XTC, speed,...

Je feestbehoefte tóch nog kwijt bij Ongepland Festival

Nieuws

Donderdag 10 september 2020

De clubs zijn gesloten, festivalseizoen zit er op, maar op Ongepland Festival in het Sieraad te Amsterdam trekken ze hem...

Aangepast Pleinvrees am Strand belooft een muzikale stranddag te worden

Nieuws

Vrijdag 7 augustus 2020

"Lekker flaneren aan de Amsterdamse kust, pootjes in het goudgele zand, de fijnste muziek en een grijns op je giecheltje...

18 juli is het Nationale Festivalcrew-dag: een ode aan alle festivalmedewerkers

Nieuws

Dinsdag 7 juli 2020

De organisatie van de Zwarte Cross en Mañana Mañana roept alle festivalmedewerkers in Nederland op om 18 juli 2020 een...

HEMtuin is met afstand het meest veelzijdige festivalalternatief tot nu toe

Inclusief fotoalbum

Dinsdag 30 juni 2020

We mochten weer eens op pad en dat beviel goed!