Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 3 minuten. Afbeelding: Iris Neline Kuit

Report over Mystic Garden Festival ADE

Once upon a Mystic Garden

Door Annedi Bergsma op dinsdag 22 oktober 2019

Mystic Garden, het zit hem al in de naam. Een gekleurde tuin gevuld met een mengelmoes aan mystieke wezens. Het is alsof ik een portal instap zodra ik de lijn van de normale wereld naar Mystic Garden overschrijd. Er dwarrelen elfjes rond, een duiker zit bubbels te blazen en ik zit vol verbazing rond te kijken.

MysticGarden2

Ik loop langs een tent waar allemaal meiden zitten te lachen. Zodra ik er naartoe loop zie ik waarom. Gratis glitters! Ik kan me er niet van weerhouden, zoals elk meisje op een festival, en laat ook wat glitters zetten. Nu mijn look compleet is, ren ik naar de meest kleurrijke hoek. Ik loop langs een ballenbak, een onderzeeër en wordt aangetrokken tot een spel waar mensen al lachend naar zitten te kijken. Nieuwsgierig als ik ben loop ik erop af en pak ik de handel beet, een schok schiet door mijn lichaam en vol schrik laat ik de handel los. Mensen lachen “Dat doet pijn he?!”. Het is een grote versie van de zenuwspiraal! Je moet de handel, zonder de buis aan te raken, naar de andere kant brengen. Het klinkt makkelijker dan het is. Want elke keer als ik weer op kijk zie ik de schrik van de eerste schok op mensen hun gezichten staan.

Weet je nog die tijd toen alles magisch leek? En je een boomhut wilde bouwen? Zo ja, dan word je net als ik aangetrokken tot de Treehouse stage. Als ik binnenstap blijkt Benny Rodrigues te draaien. Met zijn vette beats zorgt hij ervoor dat er een magische golfbeweging door het publiek heen gaat waarin ik word meegesleurd.

Mystic Garden

Na los te zijn gegaan zoek ik wat rust. Terwijl mijn vriendin en ik nog in de bossfeer zitten gaan we bij het kampvuur zitten om lekker op te warmen. Iedereen is hier aan het eten, lachen en kletsen. Al snel raken mijn vriendin en ik aan de praat met wat mensen. Iedereen ervaart het festival anders, maar we zijn het erover eens dat het voor iedereen even magisch is. We horen dat je een brug over kan gaan naar het Dockyard festival, en wij beginnen meteen weer te rennen.

Hoe gaaf is het dat je op hetzelfde terrein zulke uiteenlopende concepten kan vinden? Dockyard is wat rauwer, minder mystiek, maar nog gevuld met hele lekkere beats. Er is een spinning wheel. 90’s muziek wordt door het rad van fortuin gekozen en iedereen begint te swingen. Er wordt een nep gitaar in mijn handen gedrukt en ik begin te headbangen, zoals een echte gitarist zou doen; tenminste dat denk ik.

MysticGardenADE3

In de menigte hoor ik veel mensen praten over de stage Mindshake records. Ik ga hier even lekker los. Een gevulde tent met een vet decor en een goede lichtshow staat mij te wachten. Paco Osuna speelt en mensen zitten optimaal te genieten. Lekker hoor!

Ik word weer teruggetrokken naar de brug, naar de magie van Mystic Garden. Want ik hou toch wel van sprookjes, en als er een stage is die die dromen uit laat komen is het Once Upon a Time stage. Want wie wil niet even door de muziek meegenomen worden en zich een ridder voelen, of een prinses of ben je toch liever één van de zeven dwergen?

MysticGardenADE4

“Als ik terug kon in de tijd”, wat zou ik dan doen? Ik loop de Tijdmasjien tent binnen. Opeens ben ik weer 17 en sta ik voor het eerst te dansen in de club op mijn favoriete nummer, de heupbewegingen zijn nog niet zo soepel, maar de glimlach is nog nooit zo groot geweest. En ook al zijn mijn heupbewegingen nu beter, het is alsof ik weer voor het eerst dans. Het nummer verandert, de crowd begint te springen en iedereen voelt zich weer een klein kind. Voor even, voor zolang je wilt, blijf in de tent en geniet van de feestnostalgie.

MysticGardenADE4

Als de nacht valt vind ik mijzelf nog steeds in de tijdloosheid van de Tijdsmasjien. Het einde van Mystic Garden ADE begint nu dan toch echt dichtbij te komen. Ik pak mijn mobiel en check of er al een nieuwe editie gepland is voor 2020, en ja hoor! Zoals aangeven op Facebook: AANWEZIG!

Vond je het leuk? Laat het Annedi weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer zien?

Bekijk het fotoalbum door Iris Neline Kuit

Meer uit het blog

Paaspop kondigt eerste 40 acts aan

Nieuws

Dinsdag 19 november 2019

O.a. André Hazes, Anouk, Kensington, Krezip, Netsky, Parkway Drive, Paul Kalkbrenner en Sean Paul komen naar Schijndel

George Fitzgerald, Extrawelt en meer voor La Rêve Winterfestival

Nieuws

Dinsdag 19 november 2019

La Rêve Winterfestival is 15 februari bij Thuishaven in Amsterdam.

Eerste namen Pinkpop bekend

Nieuws

Woensdag 13 november 2019

Het festival bevestigt headliner Red Hot Chili Peppers. Ook Keane, Zara Larsson, Disturbed en Deftones komen volgend jaar naar Landgraaf.

Ook Post Malone bevestigd voor Pinkpop

Nieuws

Woensdag 13 november 2019

Niet lang nadat de organisatie Red Hot Chili Peppers, Deftones, Keane, Zara Larsson en Disturbed aankondigde, komt nu het nieuws...

ID&T neemt belang in Vunzige Deuntjes

Nieuws

Dinsdag 12 november 2019

De danceorganisatie koopt 60% van Vunzige Deuntjes, waarmee ze o.a. op Mysteryland al jaren mee samenwerken.

NU.nl organiseert eerste landelijke online debat over drugs

Nieuws

Vrijdag 8 november 2019

Moet harddrugs gelegaliseerd worden? En hoe schuldig ben je als recreatief gebruiker aan drugscriminaliteit? Die vragen en meer zullen tijdens...

Interview met Mauro van mahabe137: "We hebben veel aan Kultlab te danken"

Nieuws

Dinsdag 5 november 2019

Floris interviewde Mauro (23) van mahabe137 over hun naam, doorbraak en hun banden met Pablo Discobar en Kultlab.

Dit zijn onze festivaltips voor november

Nieuws

Maandag 28 oktober 2019

Want ook in de herfst en winter valt er genoeg te festivallen.