Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 4 minuten.

Nieuws

Na De School volgen meer nieuwe initiatieven in onze hoofdstad

Door Timo Kragting op dinsdag 19 januari 2016

Het is inmiddels een jaar geleden dat Trouw sloot. In 2015 zijn er vervolgens een aantal partijen geweest die dat gat geprobeerd hebben te vullen, en niet zonder succes. De Marktkantine, de Radion, de Closure, de Cruqiusgilde, allen hebben zonder twijfel hun aandeel gehad in het Amsterdamse nachtleven. Toch blijkt er nog altijd ruimte te zijn voor nieuwe, spraakmakende clubprojecten. Bovendien komt er dit jaar een grote festivallocatie in Amsterdam-West bij. 2016 is er weer genoeg te ontdekken dus, wij geven alvast een voorproefje.

De School

de School

Het zal je niet ontgaan zijn dat begin dit jaar in Amsterdam West De School haar deuren opende. Deze club, geïnitieerd door het team achter Trouw, is gevestigd in een oud schoolgebouw en kent een intieme setting (capaciteit +/- 500 man). Het club gedeelte is gevestigd in het fietsenhok, de schoollokalen worden gevuld door o.a. een restaurant en een café. De gymzaal wordt heel toepasselijk gebruikt als gymzaal/sportschool. Naast de vele clubavonden is er ook ruimte voor concerten (veelal in samenwerking met Subbacultcha). De School is populair, dat bleek wel uit het feit dat het gehele programma voor de eerste 2 maanden binnen no-time was uitverkocht. Met een 24-uursvergunning op zak en tal van mogelijkheden om nog uit te breiden in dit grote schoolgebouw, verwachten wij veel legendarische events, memorabele sets en hier en daar een natte vingersessie in het fietsenhok.

Link: http://www.deschoolamsterdam.nl/

Depot

Depot3

Eén van de minder bekende, maar toch zeker noemenswaardige projecten van dit jaar. In het weekend van 6 februari openen de mannen van Verknipt in Amsterdam Noord namelijk het clubproject: Depot. In een industrieel gebouw gelegen aan de Mokerstraat kun je hier genieten van een breed scala aan dance-muziek. De focus ligt op een mix van techno, deep house, tech house en house en het programma liegt er niet om. O.a. Gary Beck, Gabriel Ananda en Jeff Rushin vullen het programma. Over het concept vertelden de initiatiefnemers ons het volgende: “Bij DEPOT zijn twee dingen belangrijk: het geluid en de toegankelijkheid. Daarom hebben we geïnvesteerd in een geluidssysteem van topniveau en hanteren we lage entreekosten. Iedereen moet een feest in DEPOT mee kunnen maken zonder daarvoor een tweede hypotheek af te moeten sluiten”, aldus Mer Hajbarati, mede-oprichter van Verknipt. Een kaartje in de voorverkoop voor een gemiddeld DEPOT-feest moet ongeveer een tientje gaan kosten. Al met al zeker eentje om in de gaten te houden.

Link: http://www.depotamsterdam.com/

A’DAM Toren

Opent A’DAM Toren (voorheen: Toren Overhoeks) dan toch eindelijk? Het lijkt er wel op! Volgens de planning openen de deuren officieel in mei 2016. Dit 22-verdiepingen tellende hoge gebouw aan het IJ biedt een mix van bars, restaurants, clubs en een geweldig 360 graden uitzicht over heel Amsterdam. In het kantoorgedeelte vestigt zich het gerenommeerde ID-T samen met andere bedrijven en start-ups uit de de (elektronische) muziekindustrie . De opening is goed nieuws voor het nachtleven van Amsterdam, er openen namelijk niet één, maar twee clubs in deze toren.

Toren

Madam

Één van de twee clubs zal gevestigd zijn op de 20ste verdieping en de naam MADAM dragen. Overdag is Madam een panorama bar en restaurant, maar wanneer de zon onder gaat zal het muziekvolume opkomen. Leuk feitje: Madam zal Amsterdams hoogste club worden.

Shelter

De andere club zal zich onder de grond bevinden. Met een industriële look en dikke betonnen muren zal deze bunkerachtige ruimte een iets rauwere uitstraling hebben dan Madam. Verwacht een hele dikke geluidsinstallatie en feesten tot in de late uurtjes.

Link: http://adamtoren.nl/

Disco Dolly koopt Studio 80

Er is nog geen naam en eigenlijk nog vrij weinig bekend over het plan voor ‘de nieuwe 80’. Wel hebben de mannen achter Disco Dolly aangegeven hopelijk in maart te zullen openen. De positieve aspecten van de 80 zullen behouden blijven, wel willen ze van het donkere hol imago af. Er moet meer ruimte zijn voor interactie en de club zelf moet toegankelijker zijn, klinkt in ieder geval gezellig!

Stadspodium

Stadspodium

Initiatiefnemers Remko van der Klis en Frans Stuy ontdekten een braakliggend stuk grond aan de Turbinestraat in Westpoort. Ideaal voor festivals, aangezien het op een industrieterrein ligt en er geen mensen in de directe omgeving wonen. Het terrein zal opgedeeld worden in drie area’s en moet een parkuitstraling krijgen. De nieuwe locatie zal Stadspodium Amsterdam gaan heten en ruimte bieden aan zo’n 7 á 8000 bezoekers. Het plan is om in de aankomende twee jaar zo’n 50 concerten, evenementen en festivals te organiseren, om zo de rest van de stad enigszins te ontlasten. Het eerste concert vindt vermoedelijk in de week voor koningsdag plaats en er wordt al gefluisterd dat Dotan het bal mag openen. Het Stadspodium zal een breed en gevarieerd aanbod aan artiesten en feesten kennen. De eerste gesprekken met organisaties zoals de Melkweg vinden plaats as we speak, dus we moeten nog even afwachten wat de invulling precies zal worden.

Link: http://www.stadspodiumamsterdam.nl/

Vond je het leuk? Laat het Timo weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Draaimolen en Nous’klaer presenteren een gloednieuw festival

Nieuws

Dinsdag 12 maart 2019

De organisatie achter Draaimolen Festival en Holy Pink komt met een compleet nieuw concept: ‘Draaimolen x Nous’klaer Island’, een kleinschalig...

Stormzy, Trippie Redd, Flatbush Zombies, Kodak Black en meer bevestigd voor Woo Hah!

Nieuws

Vrijdag 8 maart 2019

Organisatie maakt line-up van 3-daags festival bijna rond met 45+ live-acts en introduceert Camp WOO HAH!

Een succesvol festivalmysterie

Nieuws

Donderdag 7 maart 2019

Het festival Geheime Liefde viert vijf jaar liefde en geheimzinnigheid.

Ken je deze 11 nieuwe festivals al?

Nieuws

Donderdag 7 maart 2019

Er zijn in Nederland relatief gezien meer festivals dan waar ook op aarde. Het woord ‘verzadiging’ is een veelgebruikte term...

Gezocht: Vrijstad-burgemeester

Nieuws

Donderdag 7 maart 2019

Vrijstad Festival, hét nieuwe bevrijdingsfestival in Utrecht dat 5 mei voor het eerst plaatsvindt, is op zoek naar een burgemeester....

By the Creek maakt volledige line-up bekend

Nieuws

Dinsdag 5 maart 2019

Met Bizzey, Broederliefde, David Vunk & Young Marco, DJ Sneak, Tommy Four Seven, Rebekah en meer

Samenkomst van stijlen op het gloednieuwe Green Garden Festival

Nieuws

Woensdag 27 februari 2019

Deze zomer maakt Den Haag kennis met het gloednieuwe stadsfestival Green Garden Festival. De eerste editie vindt op zaterdag 24...

Met headliners als Tale Of Us, Ben Klock, Kölsch en Pan-Pot boekt SWF dit jaar een diverse mix

Nieuws

Vrijdag 22 februari 2019

Na een onvergetelijk en stijf uitverkocht SWF 2018, keren ze deze zomer terug op 17 augustus voor hun zevende editie