Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 4 minuten. Afbeelding: Tom Doms

Nieuws

Met deze herfst- en winterfestivals kom jij de donkere dagen wel door

Door Timo Kragting op donderdag 15 november 2018

Waarschijnlijk heb je jezelf al thuis opgesloten. Zit je in een warm donker hoekje met je ogen dicht te wachten tot het festivalseizoen eindelijk weer kan beginnen. Maar hey, dat hoeft helemaal niet. Het beste medicijn tegen een winterdip, is gewoon doen alsof het geen winter is. Hoe? Door net zo veel festivals af te struinen als dat je in de zomer doet. Maar dat kan toch helemaal niet? Echt wel. Aanschouw hier: YellowTipi’s winterdipmedicijnen in festivalvorm.

Welcome to the Future Indoor – 24 november

Indoor, outdoor, wat maakt het eigenlijk ook uit. Het grootste verschil is dat Welcome to the Future Indoor bij elk weerbeeld door gaat en even leuk is. O.a. Charlotte de Witte, Benny Rodrigues en Cari Lekebusch vullen de drie zalen van de Warehouse Elementenstraat. Het festival duurt van 12:00 – 02:00, dus je ligt ook nog eens op tijd in bed. Als je die drang om te gaan afteren kan bedwingen dan.

Link

Herfstdrift – 24 november

Wij worden er ook vaak driftig van. Herfst. De nattigheid, het slechte weer, het gebrek aan daglicht, het is om boos van te worden. Vandaar dat Drift – Om Te Dansen je graag uitnodigt voor hun jaarlijkse uitlaatklep: Herfstdrift. Het Vasim-terrein in Nimma is al jarenlang de thuisbasis van de zomer- en herfstedities van Drift. O.a. Joy Orbison, Mathew Johnson, Michael Mayer en Tom Trago draaien vandaag aan de knoppen.

Link

OHM Herfstfestival – 1 december

Wat eerst OHM Winterfestival was, wordt dit jaar OHM Herfstfestival. Want ja, die seizoenen zijn toch even kut. Net als bij de zomereditie is het Lijm & Cultuurterrein in Delft de plek waar het zich allemaal afspeelt. O.a. Carista, Kobosil en Tsepo zorgen voor de nodige elektrische weerstand.

Link

Strange Sounds From Beyond – 8 december

Ook Strange Sounds From Beyond kent dit jaar een herfsteditie. Deze is alleen niet op dezelfde plek als de zomereditie. Sterker nog, het is niet eens in dezelfde stad. TivoliVredenburg in Utrecht host deze indoor variant. Geen concertzaal in Nederland boekt zoveel alternatieve acts van ver. Deze locatie is dan ook geen gekke keuze. Met Phuong Dan, Luca & Mata Hari en Aurora Halal belooft het weer een aaneenschakeling van dansbare vreemde geluiden te worden.

Link

A’DAM + EVE Verticaal Festival – 22 december

Want ja, waarom zou een festival altijd horizontaal moeten zijn? We liggen immers al vaak genoeg horizontaal in bed deze donkere koude dagen. Op meerdere verdiepingen van de A’DAM Toren zullen verschillende artiesten hun opwachting maken. Welke artiesten precies? Dat zal binnenkort bekend worden gemaakt.

Link

Valhalla – 22 december

Toch wel het winterfestival des winterfestivals. Al jaren is de Amsterdam RAI waar je wilt zijn, als het circus van Valhalla weer eens langskomt. De aankleding, de diversiteit in muziek, de bezoekers, het zijn stuk voor stuk redenen om eens een kijkje te gaan nemen. Dit jaar hebben ze wat hiphop-artiesten toegevoegd aan hun programma. Het kon dus nog diverser. Met Lil’ Kleine, Oliver Heldens, ANOTR, Kris Kross Amsterdam en Broederliefde belooft het weer een groot feest te gaan worden.

Link

Nomads Festival – The Winter Oasis – 22 december

Een nieuwkomer deze winter is The Winter Oasis van Nomads Festival. Het festivalterrein van Thuishaven zal voor de gelegenheid omgebouwd worden tot nomadisch festivalkamp. O.a. Phreaks of Visions, Titia en Carlos Valdes verzorgen de soundtrack van deze filmische dag.

Link

Sneeuwbal Winterfestival – 26 januari

Er zijn ook festivals die de winter juist vereren. Op een voetstuk zetten. Het seizoen misschien nog wel leuker vinden dan de zomer. Sneeuwbal Winterfestival is er daar een van. Verwacht après-ski, glühwein, een schaatsbaan en al het andere dat de winter dragelijk maakt. De line-up is nog even geheim.

Link

Footprints – 26 januari

TivoliVredenburg bestaat alweer 5 jaar en dat is natuurlijk reden voor een feestje. Het programma biedt een dwarsdoorsnede van genres die de concertzaal het hele jaar door programmeert. Je kunt concerten van o.a. Khruangbin, Jungle By Night en Altin Gün verwachten. Het festival gaat door tot 03:00, dus er valt in de late uurtjes nog genoeg te dansen in Utrecht.

Link

Mystic Wintergarden - 2 februari

Zonder twijfel de meest sprookjesachtige uit het rijtje. De wintereditie van Mystic Garden vindt bij Thuishaven plaats en niet in het Sloterpark. Dat betekent echter niet dat het niet zo prachtig zal worden aangekleed als dat we van Mystic Garden gewend zijn. Tuinierders deze editie zijn o.a. Joran van Pol, Solee, Prunk en Technasia.

Link

Happy Feelings Winterfestival – 9 februari

Blije gevoelens, precies wat je nodig hebt als je weer eens natgeregend wordt met ijswater, terwijl de wind je gezicht doormidden snijdt. Veel is er nog niet bekend over dit festival, maar dat het blije gevoelens moet opwekken, lijkt ons duidelijk.

Link

Overwinteren Festival – 23 februari

Overwinteren

Een debutant dit jaar. Overwinteren Festival vindt bij het Amsterdamse Riekerhaventerrein plaats en is een verbond van een goed stel Amsterdamse evenementenorganisaties. PIV, Kris Kross Amsterdam, Michel de Hey, Happy Feelings, Super Social, Jan van Kampen, Geroezemoes, Mrs. Mokum en Tom Caron’s Tom Tom Club zorgen voor een divers programma dat menig festivalganger zal doen helpen overwinteren.

Link

Vond je het leuk? Laat het Timo weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Deze onmiskenbare festivaltypetjes hadden het wel naar hun zin op Sziget 2019

Report over Sziget

Inclusief fotoalbum

Vrijdag 23 augustus 2019

Ben jij een Actieve Andreas, Dansende D'Shairo, Culturele Cherelyn, Sustainable Saphira, Hungover Headley of Etende Elsemarie?

Eindelijk een oplossing voor het partytentenslachtveld: EZ-UP

Nieuws

Vrijdag 23 augustus 2019

Het werd eens tijd.

Een silent disco, livesets en techno-vrouwen op Lief Festival 2019

Nieuws

Donderdag 22 augustus 2019

Met o.a. Kris Kross Amsterdam, Gary Beck, Nicole Moudaber en Willie Wartaal belooft 't weer een speeltuin voor volwassenen te...

Het Havenpark staat SWF wel

Report over SWF

Donderdag 22 augustus 2019

Het festival van STRAF_WERK kan over een succesvolle verhuizing na de eerste editie op het Amsterdamse Havenpark.

Het Lowlands 2019 ABC’tje

Report over Lowlands

Inclusief fotoalbum

Woensdag 21 augustus 2019

Alles op Lowlands is net even anders dan in de normale wereld. Zo ook het alfabet.

Loveland Festival: Waaien, draaien en een beetje naar de haaien

Report over Loveland Festival

Inclusief fotoalbum

Woensdag 14 augustus 2019

De bomen zorgden voor de nodige beschutting tijdens een stormachtige editie van Loveland Festival.

Jong en oud, Appelsap met bakpao

Report over Appelsap

Inclusief fotoalbum

Woensdag 14 augustus 2019

De reünie van de Opposites was niet het enige dat van Appelsap 2019 een groot succes maakte.

Vliegen door de verschillende dimensies van de (Dance) Valley

Nieuws

Inclusief fotoalbum

Woensdag 14 augustus 2019

Het was weer een dag lang zweven op Dance Valley.