Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 2 minuten.

Nieuws

Melt Festival relevanter dan ooit

Door Timo Kragting op woensdag 10 april 2019

Al jaren gooit het Duitse Melt Festival hoge ogen als het aankomt op haar underground house en techno line-ups. In 2018 lieten ze het al een beetje blijken, maar vooral de 2019 line-up laat zien dat ze een transformatie tegemoet gaan.

Melt

Denk je aan Melt, dan denk je al gauw aan techno, house, keihard rammen en vooral weinig slapen. Hoewel dit zeker nog tot de mogelijkheden behoort (er is een heuse Sleepless Floor), biedt het festival inmiddels veel meer dan dat. Zo stonden afgelopen jaar Florence + The Machine en The xx als headliners op Melt en strikt het festival dit jaar onder meer de indiefolkband Bon Iver. Ook is Melt duidelijk op de hiphop-toer: op de line-up prijken namen als A$AP Rocky, Skepta, Jorja Smith, Kaytranada, Yung Lean en Virgil Abloh.

Over die laatste gesproken: je kent hem waarschijnlijk vooral van zijn eigen modemerk, Off-White. Daarnaast is Virgil Abloh de Artistic Director van Louis Vuitton. Een grote speler dus in de modewereld, maar ‘on the side’ staat hij geregeld achter de draaitafels. Hij heeft onder andere muziek gemaakt met goede vriend Kanye West. Toffe toevoeging dus van Melt, waar niet geheel toevallig ook aardig wat Off-White-liefhebbers op af komen.

Op Melt zie je sowieso de meest unieke modemix aan je voorbijgaan. Of je nu in een badjas, neon latexpakje, oude hoodie of excentrieke Berghain-outfit komt; nergens wordt van opgekeken en iedereen is welkom. Dat benadrukt wel de ultieme vrijheid die je ervaart zodra je voet zet op het Melt-terrein. Je kan hier echt jezelf zijn. Iets wat ook zeker te danken is aan de locatie. Hoewel het op slechts enkele uurtjes rijden van Berlijn ligt, heb je op Melt toch het gevoel even helemaal afgesloten te zijn van de buitenwereld.

Melt2

Een sensationelere festivallocatie is moeilijk voor te stellen. Het speelt zich namelijk af tegen de achtergrond van het industriële Ferropolis-terrein. Graafmachines, hijskranen en pakhuizen die ’s avonds op kleurrijke wijze worden verlicht vormen het decor. Bovendien is deze ‘Stalen Stad’ gelegen aan het Duitse Gremminmeer, waar je overdag bij het strandje de nodige verkoeling vindt.

Nog meer dan voorgaande jaren wordt er deze zomer ook gedacht aan de LGBTQ community. Zo komen drag queen Pansy en het artistieke collectief Lotenheim naar Ferropolis, evenals Pornceptual en Wilde Renate promotors Paper. Zij zullen optreden in de zogeheten Melt Forest – het knusse podium in het bos dat jaar in jaar uit één van de meest bezochte podia van het festival blijkt.

Andere specials zijn te verwachten van The Black Madonna, die voor de zondag de line-up van podium ‘The Big Wheel’ cureert. House-dj Solomun neemt met zijn Diynamic crew op zaterdag de Sleepless Floor over, gevolgd door Hessle Audio op zondag. Bovendien krijgt het urban lifestyle platform Highsnobiety een eigen podium op Melt. In totaal verwelkomt het festival tussen 19 en 21 juli meer dan 120 artiesten aan het Gremminmeer. Genoeg om naar uit te kijken dus! En als je toch weer bij die Sleepless Floor blijft hangen, ach, that’s fine.

Dit mag je dus niet missen. Overtuigd? Dan vind je hier alle info over het festival en de reismogelijkheden vanuit Nederland.

Vond je het leuk? Laat het Timo weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

18 juli is het Nationale Festivalcrew-dag: een ode aan alle festivalmedewerkers

Nieuws

Dinsdag 7 juli 2020

De organisatie van de Zwarte Cross en Mañana Mañana roept alle festivalmedewerkers in Nederland op om 18 juli 2020 een...

HEMtuin is met afstand het meest veelzijdige festivalalternatief tot nu toe

Inclusief fotoalbum

Dinsdag 30 juni 2020

We mochten weer eens op pad en dat beviel goed!

Dit zijn de 10 beste festivalalternatieven deze zomer

Nieuws

Donderdag 25 juni 2020

Terrastivals, festivalloze festivalcampings, dance dineren op een boot, er kan van alles deze zomer zonder festivals.

LatinVillage en The Good Guyz realiseren eerste luxe culinaire camping van Nederland

Nieuws

Woensdag 24 juni 2020

Taste of Amsterdam, Latinvillage Festival en The Good Guyz, realiseren de eerste glamping waar dagelijks wordt gekookt door Nederlandse topchefs.

Nederlandse muziekbranche overhandigt 60.000 handtekeningen van petitie 'Liefde voor Muziek'

Nieuws

Dinsdag 23 juni 2020

Aanstaande donderdagmiddag (25 juni om 13.15 uur) overhandigt de Nederlandse muziekindustrie de resultaten van de petitie ‘Liefde voor Muziek’, die...

MOJO en VODAFONE lanceren streamingplatform Larger Than Live

Nieuws

Vrijdag 19 juni 2020

Donderdag 9 juli eerste show door Nielson. Ook De Staat, De Jeugd van Tegenwoordig, Maan, Frenna Deluxe en Rolf Sanchez...

HEMtuin Terrastival is Nederlands grootste culturele anderhalvemeterterras

Nieuws

Dinsdag 16 juni 2020

Zo wordt 't toch nog wat, deze fesivalzomer.

Amelie Lens, Black Coffee, Nina Kraviz, Paul Kalkbrenner en meer bevestigd voor Exit Festival in augustus

Nieuws

Dinsdag 16 juni 2020

Eerste namen voor Exit Festival in augustus.