Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 2 minuten.

Nieuws

Melt Festival relevanter dan ooit

Door Timo Kragting op woensdag 10 april 2019

Al jaren gooit het Duitse Melt Festival hoge ogen als het aankomt op haar underground house en techno line-ups. In 2018 lieten ze het al een beetje blijken, maar vooral de 2019 line-up laat zien dat ze een transformatie tegemoet gaan.

Melt

Denk je aan Melt, dan denk je al gauw aan techno, house, keihard rammen en vooral weinig slapen. Hoewel dit zeker nog tot de mogelijkheden behoort (er is een heuse Sleepless Floor), biedt het festival inmiddels veel meer dan dat. Zo stonden afgelopen jaar Florence + The Machine en The xx als headliners op Melt en strikt het festival dit jaar onder meer de indiefolkband Bon Iver. Ook is Melt duidelijk op de hiphop-toer: op de line-up prijken namen als A$AP Rocky, Skepta, Jorja Smith, Kaytranada, Yung Lean en Virgil Abloh.

Over die laatste gesproken: je kent hem waarschijnlijk vooral van zijn eigen modemerk, Off-White. Daarnaast is Virgil Abloh de Artistic Director van Louis Vuitton. Een grote speler dus in de modewereld, maar ‘on the side’ staat hij geregeld achter de draaitafels. Hij heeft onder andere muziek gemaakt met goede vriend Kanye West. Toffe toevoeging dus van Melt, waar niet geheel toevallig ook aardig wat Off-White-liefhebbers op af komen.

Op Melt zie je sowieso de meest unieke modemix aan je voorbijgaan. Of je nu in een badjas, neon latexpakje, oude hoodie of excentrieke Berghain-outfit komt; nergens wordt van opgekeken en iedereen is welkom. Dat benadrukt wel de ultieme vrijheid die je ervaart zodra je voet zet op het Melt-terrein. Je kan hier echt jezelf zijn. Iets wat ook zeker te danken is aan de locatie. Hoewel het op slechts enkele uurtjes rijden van Berlijn ligt, heb je op Melt toch het gevoel even helemaal afgesloten te zijn van de buitenwereld.

Melt2

Een sensationelere festivallocatie is moeilijk voor te stellen. Het speelt zich namelijk af tegen de achtergrond van het industriële Ferropolis-terrein. Graafmachines, hijskranen en pakhuizen die ’s avonds op kleurrijke wijze worden verlicht vormen het decor. Bovendien is deze ‘Stalen Stad’ gelegen aan het Duitse Gremminmeer, waar je overdag bij het strandje de nodige verkoeling vindt.

Nog meer dan voorgaande jaren wordt er deze zomer ook gedacht aan de LGBTQ community. Zo komen drag queen Pansy en het artistieke collectief Lotenheim naar Ferropolis, evenals Pornceptual en Wilde Renate promotors Paper. Zij zullen optreden in de zogeheten Melt Forest – het knusse podium in het bos dat jaar in jaar uit één van de meest bezochte podia van het festival blijkt.

Andere specials zijn te verwachten van The Black Madonna, die voor de zondag de line-up van podium ‘The Big Wheel’ cureert. House-dj Solomun neemt met zijn Diynamic crew op zaterdag de Sleepless Floor over, gevolgd door Hessle Audio op zondag. Bovendien krijgt het urban lifestyle platform Highsnobiety een eigen podium op Melt. In totaal verwelkomt het festival tussen 19 en 21 juli meer dan 120 artiesten aan het Gremminmeer. Genoeg om naar uit te kijken dus! En als je toch weer bij die Sleepless Floor blijft hangen, ach, that’s fine.

Dit mag je dus niet missen. Overtuigd? Dan vind je hier alle info over het festival en de reismogelijkheden vanuit Nederland.

Vond je het leuk? Laat het Timo weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

By The Creek keert in september terug als weekender

Nieuws

Donderdag 22 april 2021

Duimen dat het weer los mag in september, dan staat er namelijk dubbel zoveel By The Creek op het programma.

Merendeel jongeren verwacht dit jaar weer een festival te bezoeken

Nieuws

Vrijdag 16 april 2021

Met de eerste testevenementen achter de rug en de aankondiging dat in april honderden evenementen en attracties onder strikte voorwaarden...

Een noodzakelijke bom van opgekropte festivaleuforie

Maandag 22 maart 2021

Wat gebeurt er als je na een festivalloos jaar 1.500 festivalfans los laat in Biddinghuizen? Pure extase.

Joris Voorn, De Staat, Chef'Special en meer op testfestivals

Nieuws

Woensdag 24 februari 2021

De kaartverkoop start morgen voor iedereen die zich heeft aangemeld.

Mysteryland start met voorverkoop

Nieuws

Donderdag 11 februari 2021

Mysteryland heeft goede hoop dat ze 27 t/m 29 augustus het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer weer kunnen omtoveren tot een...

Pleinvrees Festival viert 10-jarig bestaan op 31 juli

Nieuws

Maandag 8 februari 2021

Weet jij al waar je naartoe gaat deze zomer?

YellowTipi onderzoekt: Hoe groot is de kans dat we deze zomer kunnen festivallen?

Nieuws

Donderdag 4 februari 2021

Floris onderzocht hoe groot de kans is dat we deze zomer weer kunnen festivallen. Vaccinaties, testevenementen, sneltests, wat is er...

Er komt een garantiefonds voor evenementen en dat is geweldig nieuws

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Waar de evenementenindustrie al maanden om schreeuwt, wordt eindelijk door het kabinet gehoord.

Ontdek alle festivals

Ontdek Amsterdam Dance Event