Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 4 minuten. Afbeelding: Rachel Ecclestone Photography

Nieuws

Lowlands 2018 in 15 buitengewoon opvallende situaties

Door Timo Kragting op donderdag 23 augustus 2018

Het was me ’t weekendje wel weer. Was je er zelf? Dan ben je nu waarschijnlijk nog aan het bijkomen. Was je er niet? Dan ben je ongetwijfeld blij dat alle vette foto’s en video’s langzaam van je timeline verdwijnen en je weer afscheid van je FOMO kunt nemen. Er is inmiddels een hoop gevlogd, gefotografeerd, geblogd en verteld over Lowlands, maar wij zijn er ook geweest en willen hier graag nog iets aan toevoegen. Er viel ons namelijk een hoop op dit jaar. Vandaar dit keer een report in een iets andere vorm. Wij presenteren met opvallend veel trots: Lowlands 2018 in 15 buitengewoon opvallende situaties.

49500 bezoekers kwamen op donderdag al

En fuck wat valt dat op. Nog nooit kwamen zoveel bezoekers al op donderdag naar de laaglandse campingvlucht. Alle campings gelijk stampvol. Het terrein ook meteen afgeladen. Maar god wat was het gezellig. We dopen de Lowlands donderdag graag om tot het Olympisch kampioenschap vroegtijdig kruit verschieten.

Lowlands4

Een zeldzame hoeveelheid moshpits, tot ver buiten de Alpha

Wie zegt dat een moshpit vooraan in ’t midden thuishoort? De Jeugd van Tegenwoordig riep op tot moshpits buiten de tent en die kwamen er dan ook. Waar je ook keek zag je uitzinnig publiek tegen elkaar aan beuken. Wat een gekkenhuis.

De La Soul sloot aan bij Gorillaz

En dat is best opvallend, want zo vaak komt het niet voor dat artiesten die samen een plaat hebben uitgebracht, samen op het podium verschijnen. Ze stonden beiden op dezelfde dag geprogrammeerd, maar de ervaring leert dat tourschema’s bomvol zitten en acts hun rust hard nodig hebben. Toch kwamen de mannen van De La Soul, die al aardig wat jaren meedraaien, gezellig een plaatje meedoen met Gorillaz.

Gorillaz

Travestieten x dildo’s x bokswedstrijd in Sexyland

Het wemelde er van de dildo’s en travestieten, terwijl twee echte boksers het in Sexyland tegen elkaar opnamen. Midden op de dansvloer. Fight Club achtige taferelen, met een vleugje gaypride. Dat kan alleen op Lowlands.

Juliet-publiek werd verrast met een kleurrijk ballonnendeken

Die hadden ze niet zien aankomen. Maar liefst 15.000 ballonnen (die langwerpige waar clowns hondjes van vouwen) werden verspreid over het publiek van Lowlands’ theaterzaal de Juliet, vlak voor aanvang van de Comedy train. Er werd omgeroepen om je ballon aan die van je buurman te knopen en niet veel later ontstond er een gigantisch deken van ballonnen dat zo naar buiten werd gerold. Niet iets dat je elke dag tegenkomt.

Job Jobse sluit onaangekondigd op zaterdag de Adonis af

Nergens aangekondigd, staat daar ineens Job Jobse! Vorig jaar nog de grote man van de Bravo, nu de grote man in de kleinste tent van het terrein. De Adonis is een Griekse, extravagante LGBTQ-bar waar het publiek wel vaker wordt verrast. Waar zullen ze volgend jaar mee op de proppen komen?

Last-minute toevoeging Sergei Polunin

Hij werd op het allerlaatste moment nog even aan de line-up toegevoegd en zette een prachtshow neer. De spontane komst van ballerino Sergei Polunin was opvallend, zijn show op zaterdagnacht nog opvallender.

Dr. Rubinstein sloopt de Bravo, giechelt en bloost

Deze Duitse acidfanaat heeft er nog niet gigantisch veel gigs op zitten in ons kikkerlandje. Deze gig op Lowlands was haar eerste voor zo’n groot Nederlands publiek, wat ging dat hard. Aan het eind kreeg ze een luid applaus en daar moest ze als een klein meisje van blozen en giechelen. En dat net nadat ze muzikaal gezien 20.000 stoomtreinen over het publiek heen had laten walsen. Wat een contrast.

Lowlands

Wouter raakt z’n stem kwijt

Haha, prachtig stuk video. Kijk maar even:

Joost sloopt de X-ray

De beste man bracht niet lang geleden zijn eerste plaat uit en heeft eigenlijk nog nooit echt voor een heel groot publiek opgetreden. Toch was het een half uur van tevoren al afgeladen vol bij de X-ray en damn, wat heeft hij daar een show laten zien. Iedereen ging helemaal uit z’n plaat, inclusief Joost zelf. Over een paar jaar is dit vast niet opvallend meer, maar dit jaar was het dat wel. Hou ‘m in de gaten!

Killer Kamal verstoort de show van San Holo met 10 slippers

Met 10 slippers ja. Haha, wat moet je hier nou van zeggen. Check anders de video maar:

Het toiletgebouw van camping 2 wordt kapot geraved

De toiletrave. Een bijzonder fenomeen en ook dit jaar weer van de partij. De wanden van het toiletgebouw kregen het zwaar te verduren.

David Vunk kan geen afscheid nemen van z’n Lowlands gig

Wat doe je als je David Vunk bent en je de X-ray op zondag net hebt afgesloten, maar eigenlijk nog wel zin hebt om even door te gaan? Juist. Dan draai je de 24-uurstent gewoon nog even door de midden.

Lowlands

Slechts 11 aanhoudingen dit jaar

11 aanhoudingen op 60.000 mensen, dat is keurig. Minder dan dat er op een weekend in een gemiddeld Nederlands dorp aan aanhoudingen plaatsvindt. De Lowlandsgangers hebben zich weer voorbeeldig gedragen dit jaar.

Michael werd weer niet gevonden

Het is op z’n minst opvallend te noemen dat ook dit jaar Michael, ondanks dat hij duizenden keren werd geroepen, opnieuw niet is gevonden.

Vond je het leuk? Laat het Timo weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer zien?

Bekijk het fotoalbum door Rachel Ecclestone

Meer uit het blog

Oerol onderzoekt andere vorm voor festival

Nieuws

Vrijdag 3 april 2020

Het Terschellinger theaterfestival Oerol zal in 2020 niet in reguliere vorm kunnen plaatsvinden vanwege de corona-maatregelen van de Nederlandse overheid....

Alle virtuele raves op een rijtje

Nieuws

Vrijdag 27 maart 2020

Go hard and stay home.

Paaspop 2020 gaat niet door

Nieuws

Dinsdag 24 maart 2020

Gekochte tickets blijven geldig voor 2021; ook restitutie van ticket aankoopbedrag mogelijk

Glastonbury afgelast en dat is slecht nieuws voor alle Europese festivals

Nieuws

Woensdag 18 maart 2020

Een van de grootste openluchtfestival op aarde is door de coronacrisis genoodzaakt om de aanstaande editie te annuleren.

Ook Coachella uitgesteld naar aanleiding van coronavirus

Nieuws

Woensdag 11 maart 2020

Het festival staat nu gepland voor 9 tot en met 11 en 16 tot en met 18 oktober.

Eerste grote festival afgelast om coronavirus

Nieuws

Donderdag 5 maart 2020

Tomorrowland Winter in het Franse Alpe d'Huez wordt door de Franse autoriteiten afgelast vanwege de dreiging van het coronavirus.

SWF 2020 maakt line-up bekend

Nieuws

Dinsdag 3 maart 2020

O.a. Âme II Âme, Gerd Janson, Floorplan, Henrik Schwarz, Maceo Plex, Marcel Dettmann en Honey Dijon staan op het affiche.

Oost-Nederland krijgt er een LGBTQ-festival bij: Honey Honey

Nieuws

Zondag 1 maart 2020

Het oosten van ’t land kleurt roze, rood, oranje, geel, groen, blauw en paars. Honey Honey ‘The Festival’ doet zijn...