Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 4 minuten. Afbeelding: Rachel Ecclestone Photography

Nieuws

Lowlands 2018 in 15 buitengewoon opvallende situaties

Door Timo Kragting op donderdag 23 augustus 2018

Het was me ’t weekendje wel weer. Was je er zelf? Dan ben je nu waarschijnlijk nog aan het bijkomen. Was je er niet? Dan ben je ongetwijfeld blij dat alle vette foto’s en video’s langzaam van je timeline verdwijnen en je weer afscheid van je FOMO kunt nemen. Er is inmiddels een hoop gevlogd, gefotografeerd, geblogd en verteld over Lowlands, maar wij zijn er ook geweest en willen hier graag nog iets aan toevoegen. Er viel ons namelijk een hoop op dit jaar. Vandaar dit keer een report in een iets andere vorm. Wij presenteren met opvallend veel trots: Lowlands 2018 in 15 buitengewoon opvallende situaties.

49500 bezoekers kwamen op donderdag al

En fuck wat valt dat op. Nog nooit kwamen zoveel bezoekers al op donderdag naar de laaglandse campingvlucht. Alle campings gelijk stampvol. Het terrein ook meteen afgeladen. Maar god wat was het gezellig. We dopen de Lowlands donderdag graag om tot het Olympisch kampioenschap vroegtijdig kruit verschieten.

Lowlands4

Een zeldzame hoeveelheid moshpits, tot ver buiten de Alpha

Wie zegt dat een moshpit vooraan in ’t midden thuishoort? De Jeugd van Tegenwoordig riep op tot moshpits buiten de tent en die kwamen er dan ook. Waar je ook keek zag je uitzinnig publiek tegen elkaar aan beuken. Wat een gekkenhuis.

De La Soul sloot aan bij Gorillaz

En dat is best opvallend, want zo vaak komt het niet voor dat artiesten die samen een plaat hebben uitgebracht, samen op het podium verschijnen. Ze stonden beiden op dezelfde dag geprogrammeerd, maar de ervaring leert dat tourschema’s bomvol zitten en acts hun rust hard nodig hebben. Toch kwamen de mannen van De La Soul, die al aardig wat jaren meedraaien, gezellig een plaatje meedoen met Gorillaz.

Gorillaz

Travestieten x dildo’s x bokswedstrijd in Sexyland

Het wemelde er van de dildo’s en travestieten, terwijl twee echte boksers het in Sexyland tegen elkaar opnamen. Midden op de dansvloer. Fight Club achtige taferelen, met een vleugje gaypride. Dat kan alleen op Lowlands.

Juliet-publiek werd verrast met een kleurrijk ballonnendeken

Die hadden ze niet zien aankomen. Maar liefst 15.000 ballonnen (die langwerpige waar clowns hondjes van vouwen) werden verspreid over het publiek van Lowlands’ theaterzaal de Juliet, vlak voor aanvang van de Comedy train. Er werd omgeroepen om je ballon aan die van je buurman te knopen en niet veel later ontstond er een gigantisch deken van ballonnen dat zo naar buiten werd gerold. Niet iets dat je elke dag tegenkomt.

Job Jobse sluit onaangekondigd op zaterdag de Adonis af

Nergens aangekondigd, staat daar ineens Job Jobse! Vorig jaar nog de grote man van de Bravo, nu de grote man in de kleinste tent van het terrein. De Adonis is een Griekse, extravagante LGBTQ-bar waar het publiek wel vaker wordt verrast. Waar zullen ze volgend jaar mee op de proppen komen?

Last-minute toevoeging Sergei Polunin

Hij werd op het allerlaatste moment nog even aan de line-up toegevoegd en zette een prachtshow neer. De spontane komst van ballerino Sergei Polunin was opvallend, zijn show op zaterdagnacht nog opvallender.

Dr. Rubinstein sloopt de Bravo, giechelt en bloost

Deze Duitse acidfanaat heeft er nog niet gigantisch veel gigs op zitten in ons kikkerlandje. Deze gig op Lowlands was haar eerste voor zo’n groot Nederlands publiek, wat ging dat hard. Aan het eind kreeg ze een luid applaus en daar moest ze als een klein meisje van blozen en giechelen. En dat net nadat ze muzikaal gezien 20.000 stoomtreinen over het publiek heen had laten walsen. Wat een contrast.

Lowlands

Wouter raakt z’n stem kwijt

Haha, prachtig stuk video. Kijk maar even:

Joost sloopt de X-ray

De beste man bracht niet lang geleden zijn eerste plaat uit en heeft eigenlijk nog nooit echt voor een heel groot publiek opgetreden. Toch was het een half uur van tevoren al afgeladen vol bij de X-ray en damn, wat heeft hij daar een show laten zien. Iedereen ging helemaal uit z’n plaat, inclusief Joost zelf. Over een paar jaar is dit vast niet opvallend meer, maar dit jaar was het dat wel. Hou ‘m in de gaten!

Killer Kamal verstoort de show van San Holo met 10 slippers

Met 10 slippers ja. Haha, wat moet je hier nou van zeggen. Check anders de video maar:

Het toiletgebouw van camping 2 wordt kapot geraved

De toiletrave. Een bijzonder fenomeen en ook dit jaar weer van de partij. De wanden van het toiletgebouw kregen het zwaar te verduren.

David Vunk kan geen afscheid nemen van z’n Lowlands gig

Wat doe je als je David Vunk bent en je de X-ray op zondag net hebt afgesloten, maar eigenlijk nog wel zin hebt om even door te gaan? Juist. Dan draai je de 24-uurstent gewoon nog even door de midden.

Lowlands

Slechts 11 aanhoudingen dit jaar

11 aanhoudingen op 60.000 mensen, dat is keurig. Minder dan dat er op een weekend in een gemiddeld Nederlands dorp aan aanhoudingen plaatsvindt. De Lowlandsgangers hebben zich weer voorbeeldig gedragen dit jaar.

Michael werd weer niet gevonden

Het is op z’n minst opvallend te noemen dat ook dit jaar Michael, ondanks dat hij duizenden keren werd geroepen, opnieuw niet is gevonden.

Vond je het leuk? Laat het Timo weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer zien?

Bekijk het fotoalbum door Rachel Ecclestone

Meer uit het blog

InHouse voegt sociale interactie toe aan virtueel festival

Nieuws

Dinsdag 22 september 2020

Tijdens dit eerste digitale festival mét sociale interactie sinds corona draaien 11 internationale top DJ’s waaronder Nicky Romero en Laidback Luke hun...

Pleinvrees Am Strand 2020: een fijne opwarmer voor volgend jaar

Report over Pleinvrees am Strand

Donderdag 17 september 2020

Een muzikale stranddag op het terras.

Je feestbehoefte tóch nog kwijt bij Ongepland Festival

Nieuws

Donderdag 10 september 2020

De clubs zijn gesloten, festivalseizoen zit er op, maar op Ongepland Festival in het Sieraad te Amsterdam trekken ze hem...

Aangepast Pleinvrees am Strand belooft een muzikale stranddag te worden

Nieuws

Vrijdag 7 augustus 2020

"Lekker flaneren aan de Amsterdamse kust, pootjes in het goudgele zand, de fijnste muziek en een grijns op je giecheltje...

18 juli is het Nationale Festivalcrew-dag: een ode aan alle festivalmedewerkers

Nieuws

Dinsdag 7 juli 2020

De organisatie van de Zwarte Cross en Mañana Mañana roept alle festivalmedewerkers in Nederland op om 18 juli 2020 een...

HEMtuin is met afstand het meest veelzijdige festivalalternatief tot nu toe

Inclusief fotoalbum

Dinsdag 30 juni 2020

We mochten weer eens op pad en dat beviel goed!

Dit zijn de 10 beste festivalalternatieven deze zomer

Nieuws

Donderdag 25 juni 2020

Terrastivals, festivalloze festivalcampings, dance dineren op een boot, er kan van alles deze zomer zonder festivals.

LatinVillage en The Good Guyz realiseren eerste luxe culinaire camping van Nederland

Nieuws

Woensdag 24 juni 2020

Taste of Amsterdam, Latinvillage Festival en The Good Guyz, realiseren de eerste glamping waar dagelijks wordt gekookt door Nederlandse topchefs.

Ontdek alle festivals

Ontdek Amsterdam Dance Event