Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 5 minuten. Afbeelding: Stephan Flad

Report over Lollapalooza Berlin

Lollapalooza Berlin: El Oh Double-El Ey, Pee Ey L Double-Oh Zet Ey

Door NinaRosa Juffermans op donderdag 13 september 2018

Vind je de vibes van een festival heerlijk, maar vind je de hele dag dansen een beetje heftig? Dan is Lollapalooza Berlin voor jou een verademing op vrijwel alle fronten. Minder doorgehaalde space-uilen, straalbezopen balanslozigen en ‘Outgaan-is-het-nieuwe-uitgaan’-ers. Meer muziekliefhebbers, knappe koppen en gezelligheidsdieren. Bovendien was het festival on fleek wat betreft de organisatie. Ik durf zelfs te zeggen dat het VERUIT het allerbeste festival dat ik ooit heb bezocht was. Deze nieuwverworven Lollapalooza ambassadeur vertelt je graag wat er zo vet was aan het festival in Berlijn afgelopen weekend.

Geef me de L! Line-up

De line-up was dit jaar heerlijk. Met headliners als The Weeknd, The National, David Guetta, Imagine Dragons, Kygo en Kraftwerk 3D kon er weinig misgaan. Vier stages representeerde elk een eigen geluid. Zo draaiden op de Perry Stage DJ’s zoals David Guetta en Kygo. Op de Alternative stage werd podium gegeven aan minder bekende, alternatieve muziek als smooth indie met een scherp randje en folk. En op de Main stages varieerde het van indie folk tot rock en van dance-pop tot R&B.

Geef me de O! Outfits

Festivaloutfits om bij weg te dromen. Glitter, veel glitter. Unicornpakjes, regenboogmake-up, roze vlechtjes, paillettentopjes. Alles was er. Iedereen was zichzelf en iedereen genoot merkbaar.

Geef me de L! (cash)Less lange rijen

Lollapalooza was 100% cashless. Van tevoren kreeg elke bezoeker (ja, elke van de 100.000 bezoekers) een onlineaccount. Hier kon je geld op laden met je creditcard. Toen ik aankwam op het festivalterrein kon ik dus meteen een wrap met falafel kopen. Scheelde veel tijd en gedoe.

Lollapalooza1

Geef me de L! Lekker eten

Ja, die wrap met falafel dus. In het hostel had mijn kamergenootje al aangegeven dat het eten heerlijk zou zijn. Ik besloot het erop te wagen en met een lege maag naar het Olympiastadion te gaan. Ik werd niet teleurgesteld. Ze hadden echt alles, voor elk dieet en elke maaltijd/soort trek/allergie/keuken. Vegan burger van seitan en tofu met vegan kaas? Vers gemaakte pizza? Crêpe? Ze hadden zelfs Turkse kapsalon! Er is een heel food-court gedeelte met zo’n 20 opties en dan is er nog van alles verspreid over het terrein. Lollapalooza doet als muziekfestival niet onder voor een gemiddeld foodfestival.

Geef me de A! Attracties

In de rij staan voor activiteiten (komen we later op) was een stuk minder erg, omdat er van alles om ons heen gebeurde. Zo was er een synchroonzwemsessie en een reuzenrad. Er liepen mensen in een soort kippen skeletten pakken rond. Knappe meisjes in bloemenpakjes huppelden rond en deelden bloemen uit. Een break nemen van de muziek was zo zeker geen straf en de FOMO al snel verbloemd.

Geef me de P! Programmering

Laat ik vooropstellen dat ik Lowlands geweldig vond. Ik ga Lowlands dus niet afkraken of zo. Wat ik wel echt heel jammer vond was dat er zo veel geweldige dingen tegelijkertijd waren. Dat heeft Lollapalooza beter gedaan. Er zijn twee mainstages, maar er zijn nooit twee optredens tegelijkertijd. Zo is er genoeg tijd om een optreden voor te bereiden voor de organisatie. Voor mij betekende het dat ik lekker vroeg vooraan kon gaan staan om zeker te zijn van een goed plekje. Het leverde me een knipoog van Olly van Years & Years op. Bedankt, Lollapalooza.

Geef me de A! Aan het milieu gedacht

Ik hou van sustainable festivals. DGTL was in dat opzicht voor mij de top, maar ook Lollapalooza deed het heel erg goed. Zo werden de plattegrondjes beperkt uitgedeeld en was er weinig plastic bestek. Ook waren er dus geen plastic muntjes; het cashless-systeem werkte met een chip in een armbandje.

Geef me de L! Locatie

Ik werd eigenlijk meteen al omvergeblazen bij binnenkomst. Eenmaal door de controle verscheen het Olympiastadion voor mij. Nog nooit was ik in een stadion geweest, dus ik had geen idee wat te verwachten. Het machtige gebouw reikte door tot de achterkant van het terrein. Wat een prachtig decor, dat stadion. En dan het terrein… het bleef maar doorgaan. Het voelde als een andere wereld. Een wereld waar alles kon, alles mocht en waar vrijheid en liefde voorop stonden. Ik waande me in een utopia. Ja, de locatie was echt top.

Lollapalooza2

Geef me de O! Oud en jong

Op Mysteryland zal je niet snel iemand met een kinderwagen zien rijden. Je ziet ook geen 14-jarigen met make-up fails en zeker geen oma’s. Op Lollapalooza wel. Het is een beleving voor jong en oud, hoe cliché dat ook klinkt. Die mix maakte het levendig en energiek.

Geef me de O! Organisatie

Lollapalooza was dus echt héél goed georganiseerd. Geen rijen, genoeg entertainment, variatie in eten, een prachtige locatie. Die hadden we al genoemd. Maar alles was tot in de details verzorgd. Een specifieke persruimte om me als journalist even terug te trekken, genoeg prullenbakken, schone wc’s zonder lange rijen, geen troep op de grond. Helpdesks, voldoende informatie van tevoren, een goedwerkende app. Ik heb precies niks aan te merken op dit staaltje kunst.

Geef me de Z! Zonder drugs

Drugs voert bij veel festivals de boventoon en kan de sfeer op een festival soms maken, maar ook kraken. Bij Lollapalooza ervaren de meeste bezoekers het festival liever in de puurste vorm. Ja, er zijn wel wat mensen dronken en er wordt ook wiet gerookt. Maar xtc, keta of coke zijn hier duidelijk niet de drugs-of-choice. Best verfrissend eigenlijk. De sfeer is er in ieder geval ongeëvenaard.

Geef me de A! Activiteiten

Het aller aller aller aller aller aller leukste aan Lollapalooza waren alle activiteiten. Zo hebben we een bloemenkrans gemaakt bij Absolut Vodka met echte bloemen. Terwijl we in de rij stonden was er een photobooth. Maar je kon ook je kleren laten customizen of foto’s maken in een soort spiegel doolhof. Got2B deelde gratis haarproducten uit, er waren gratis zonnebrillen, slippers, water vulpunten, oordopjes, glitter booths… Alles dat een mens nodig heeft voor een perfect festivalweekend was voor handen. En die laatste zin vat Lollapalooza misschien nog wel het best samen.

Vond je het leuk? Laat het NinaRosa weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

By The Creek keert in september terug als weekender

Nieuws

Donderdag 22 april 2021

Duimen dat het weer los mag in september, dan staat er namelijk dubbel zoveel By The Creek op het programma.

Merendeel jongeren verwacht dit jaar weer een festival te bezoeken

Nieuws

Vrijdag 16 april 2021

Met de eerste testevenementen achter de rug en de aankondiging dat in april honderden evenementen en attracties onder strikte voorwaarden...

Een noodzakelijke bom van opgekropte festivaleuforie

Maandag 22 maart 2021

Wat gebeurt er als je na een festivalloos jaar 1.500 festivalfans los laat in Biddinghuizen? Pure extase.

Joris Voorn, De Staat, Chef'Special en meer op testfestivals

Nieuws

Woensdag 24 februari 2021

De kaartverkoop start morgen voor iedereen die zich heeft aangemeld.

Mysteryland start met voorverkoop

Nieuws

Donderdag 11 februari 2021

Mysteryland heeft goede hoop dat ze 27 t/m 29 augustus het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer weer kunnen omtoveren tot een...

Pleinvrees Festival viert 10-jarig bestaan op 31 juli

Nieuws

Maandag 8 februari 2021

Weet jij al waar je naartoe gaat deze zomer?

YellowTipi onderzoekt: Hoe groot is de kans dat we deze zomer kunnen festivallen?

Nieuws

Donderdag 4 februari 2021

Floris onderzocht hoe groot de kans is dat we deze zomer weer kunnen festivallen. Vaccinaties, testevenementen, sneltests, wat is er...

Er komt een garantiefonds voor evenementen en dat is geweldig nieuws

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Waar de evenementenindustrie al maanden om schreeuwt, wordt eindelijk door het kabinet gehoord.

Ontdek alle festivals

Ontdek Amsterdam Dance Event