Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 2 minuten. Afbeelding: Tim ten Cate

Report over La Rêve Festival

La Rêve Festival is het dagdromen nog niet verleerd

Door Timo Kragting op dinsdag 30 juli 2019

Onheil hing even in de lucht toen het weerbeeld na de 3 warmste dagen ooit om zou slaan in onweer, regen en storm. De ingrediënten om een festival finaal te verkloten, of zelfs af te gelasten. De organisatie van La Rêve had echter genoeg dromenvangers opgehangen om de boze geesten te verdrijven. Het bleek een warme zomerdag, zonder regen, met heel veel sterretjes te worden.

LaReve2

Het festival groeit nog elk jaar en was dit keer voor het eerst ruim voor aanvang stijf uitverkocht. Het doet je vermoeden dat het Thuishaven festivalterrein binnenkort wellicht niet groot genoeg meer is voor de plannen en ambities van de heren achter La Rêve. Voor deze editie was het terrein echter perfect, want zelden waren de wachttijden op een uitverkocht festival zo kort. Het was druk, elke stage was goed gevuld, maar bij de bar, toiletten en kluisjes werd nooit echt lang gewacht.

De dag begon als een ingetogen zaterdagmiddagborrel, maar dat was geheel te wijden aan het feit dat het met 30 graden godallejezus warm was. Gelukkig was er een kleurrijk pallet aan publiek op het evenement afgekomen, dus mensen-kijken, flirten en slap ouwehoeren kregen de voorkeur boven dansen.

LaReve3

Dat veranderde snel toen de heren van Lövestad aantraden met hun live-set. Het partygehalte in de sets van het duo lijkt elk jaar te groeien en het duurde niet lang voordat ze aardig wat handen de lucht in kregen. De temperatuur daalde langzaam en daarmee ging het energiepeil bij de bezoekers omhoog. Een perfecte warming-up voor headliner Gui Boratto, die erna op het programma stond.

In totaal waren er 5 stages op het relatief kleine thuishaventerrein. Een creatieve indeling, al viel de akoestische stage een beetje in het water, omdat het van alle kanten overstemd werd door de overige stages. Desalniettemin maakte de geprogrammeerde dichters en muzikanten er hier een intiem feestje van, vlak naast wat yogasessies. Er was ruimte voor gedichten op aanvraag (van dichter Andreas Schrijvers, echt een baas in wat hij doet) en kampvuurgezelligheid. Helaas wel met een doffe basdreun op de achtergrond.

LaReve

De loods, het café en de circustent boden ook ruimte voor publiek. Het waren drie overdekte stages, waar het broeierig warm binnen was. Gek genoeg was er ondanks de temperatuur toch overal aardig wat publiek te vinden. De trance- en electroknallers in het Café waren geweldig en je kon er bij de toiletten goed van meegenieten. Een aardige feature van het compacte festivalterrein.

Gui Boratto pakte door op de hoge energie van Lövestad, maakte het soms wat duisterder maar sloot euforisch af. Olivier Weiter deed een Olivier Weitertje en aan het eind van z’n set verschenen er overal sterretjes in het publiek. Een gepaste afsluiter na een dromerige dag rêvezweven.

LaReve4

La Rêve was weer een groot succes en aan veel is te merken dat de plannen en ambities van de organisatie langzaam aan het Thuishaventerrein aan het overstijgen zijn. De huidige situatie rondom festivallocaties in Amsterdam biedt helaas weinig uitzicht op een verhuizing, maar wie weet slagen ze er nog eens in. Dan waren de sterretjes aan het eind misschien wel een symbolische afsluiting van een tijdperk. Iets met oud en nieuw. Wij zijn er de volgende keer in ieder geval weer bij.

Foto's door: Tim ten Cate

Vond je het leuk? Laat het Timo weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Paaspop kondigt eerste 40 acts aan

Nieuws

Dinsdag 19 november 2019

O.a. André Hazes, Anouk, Kensington, Krezip, Netsky, Parkway Drive, Paul Kalkbrenner en Sean Paul komen naar Schijndel

George Fitzgerald, Extrawelt en meer voor La Rêve Winterfestival

Nieuws

Dinsdag 19 november 2019

La Rêve Winterfestival is 15 februari bij Thuishaven in Amsterdam.

Eerste namen Pinkpop bekend

Nieuws

Woensdag 13 november 2019

Het festival bevestigt headliner Red Hot Chili Peppers. Ook Keane, Zara Larsson, Disturbed en Deftones komen volgend jaar naar Landgraaf.

Ook Post Malone bevestigd voor Pinkpop

Nieuws

Woensdag 13 november 2019

Niet lang nadat de organisatie Red Hot Chili Peppers, Deftones, Keane, Zara Larsson en Disturbed aankondigde, komt nu het nieuws...

ID&T neemt belang in Vunzige Deuntjes

Nieuws

Dinsdag 12 november 2019

De danceorganisatie koopt 60% van Vunzige Deuntjes, waarmee ze o.a. op Mysteryland al jaren mee samenwerken.

NU.nl organiseert eerste landelijke online debat over drugs

Nieuws

Vrijdag 8 november 2019

Moet harddrugs gelegaliseerd worden? En hoe schuldig ben je als recreatief gebruiker aan drugscriminaliteit? Die vragen en meer zullen tijdens...

Interview met Mauro van mahabe137: "We hebben veel aan Kultlab te danken"

Nieuws

Dinsdag 5 november 2019

Floris interviewde Mauro (23) van mahabe137 over hun naam, doorbraak en hun banden met Pablo Discobar en Kultlab.

Dit zijn onze festivaltips voor november

Nieuws

Maandag 28 oktober 2019

Want ook in de herfst en winter valt er genoeg te festivallen.