Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 2 minuten. Afbeelding: Tim ten Cate

Report over La Rêve Festival

La Rêve Festival is het dagdromen nog niet verleerd

Door Timo Kragting op dinsdag 30 juli 2019

Onheil hing even in de lucht toen het weerbeeld na de 3 warmste dagen ooit om zou slaan in onweer, regen en storm. De ingrediënten om een festival finaal te verkloten, of zelfs af te gelasten. De organisatie van La Rêve had echter genoeg dromenvangers opgehangen om de boze geesten te verdrijven. Het bleek een warme zomerdag, zonder regen, met heel veel sterretjes te worden.

LaReve2

Het festival groeit nog elk jaar en was dit keer voor het eerst ruim voor aanvang stijf uitverkocht. Het doet je vermoeden dat het Thuishaven festivalterrein binnenkort wellicht niet groot genoeg meer is voor de plannen en ambities van de heren achter La Rêve. Voor deze editie was het terrein echter perfect, want zelden waren de wachttijden op een uitverkocht festival zo kort. Het was druk, elke stage was goed gevuld, maar bij de bar, toiletten en kluisjes werd nooit echt lang gewacht.

De dag begon als een ingetogen zaterdagmiddagborrel, maar dat was geheel te wijden aan het feit dat het met 30 graden godallejezus warm was. Gelukkig was er een kleurrijk pallet aan publiek op het evenement afgekomen, dus mensen-kijken, flirten en slap ouwehoeren kregen de voorkeur boven dansen.

LaReve3

Dat veranderde snel toen de heren van Lövestad aantraden met hun live-set. Het partygehalte in de sets van het duo lijkt elk jaar te groeien en het duurde niet lang voordat ze aardig wat handen de lucht in kregen. De temperatuur daalde langzaam en daarmee ging het energiepeil bij de bezoekers omhoog. Een perfecte warming-up voor headliner Gui Boratto, die erna op het programma stond.

In totaal waren er 5 stages op het relatief kleine thuishaventerrein. Een creatieve indeling, al viel de akoestische stage een beetje in het water, omdat het van alle kanten overstemd werd door de overige stages. Desalniettemin maakte de geprogrammeerde dichters en muzikanten er hier een intiem feestje van, vlak naast wat yogasessies. Er was ruimte voor gedichten op aanvraag (van dichter Andreas Schrijvers, echt een baas in wat hij doet) en kampvuurgezelligheid. Helaas wel met een doffe basdreun op de achtergrond.

LaReve

De loods, het café en de circustent boden ook ruimte voor publiek. Het waren drie overdekte stages, waar het broeierig warm binnen was. Gek genoeg was er ondanks de temperatuur toch overal aardig wat publiek te vinden. De trance- en electroknallers in het Café waren geweldig en je kon er bij de toiletten goed van meegenieten. Een aardige feature van het compacte festivalterrein.

Gui Boratto pakte door op de hoge energie van Lövestad, maakte het soms wat duisterder maar sloot euforisch af. Olivier Weiter deed een Olivier Weitertje en aan het eind van z’n set verschenen er overal sterretjes in het publiek. Een gepaste afsluiter na een dromerige dag rêvezweven.

LaReve4

La Rêve was weer een groot succes en aan veel is te merken dat de plannen en ambities van de organisatie langzaam aan het Thuishaventerrein aan het overstijgen zijn. De huidige situatie rondom festivallocaties in Amsterdam biedt helaas weinig uitzicht op een verhuizing, maar wie weet slagen ze er nog eens in. Dan waren de sterretjes aan het eind misschien wel een symbolische afsluiting van een tijdperk. Iets met oud en nieuw. Wij zijn er de volgende keer in ieder geval weer bij.

Foto's door: Tim ten Cate

Vond je het leuk? Laat het Timo weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

By The Creek keert in september terug als weekender

Nieuws

Donderdag 22 april 2021

Duimen dat het weer los mag in september, dan staat er namelijk dubbel zoveel By The Creek op het programma.

Merendeel jongeren verwacht dit jaar weer een festival te bezoeken

Nieuws

Vrijdag 16 april 2021

Met de eerste testevenementen achter de rug en de aankondiging dat in april honderden evenementen en attracties onder strikte voorwaarden...

Een noodzakelijke bom van opgekropte festivaleuforie

Maandag 22 maart 2021

Wat gebeurt er als je na een festivalloos jaar 1.500 festivalfans los laat in Biddinghuizen? Pure extase.

Joris Voorn, De Staat, Chef'Special en meer op testfestivals

Nieuws

Woensdag 24 februari 2021

De kaartverkoop start morgen voor iedereen die zich heeft aangemeld.

Mysteryland start met voorverkoop

Nieuws

Donderdag 11 februari 2021

Mysteryland heeft goede hoop dat ze 27 t/m 29 augustus het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer weer kunnen omtoveren tot een...

Pleinvrees Festival viert 10-jarig bestaan op 31 juli

Nieuws

Maandag 8 februari 2021

Weet jij al waar je naartoe gaat deze zomer?

YellowTipi onderzoekt: Hoe groot is de kans dat we deze zomer kunnen festivallen?

Nieuws

Donderdag 4 februari 2021

Floris onderzocht hoe groot de kans is dat we deze zomer weer kunnen festivallen. Vaccinaties, testevenementen, sneltests, wat is er...

Er komt een garantiefonds voor evenementen en dat is geweldig nieuws

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Waar de evenementenindustrie al maanden om schreeuwt, wordt eindelijk door het kabinet gehoord.