Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 2 minuten. Afbeelding: Tim ten Cate

Report over La Rêve Festival

La Rêve Festival is het dagdromen nog niet verleerd

Door Timo Kragting op dinsdag 30 juli 2019

Onheil hing even in de lucht toen het weerbeeld na de 3 warmste dagen ooit om zou slaan in onweer, regen en storm. De ingrediënten om een festival finaal te verkloten, of zelfs af te gelasten. De organisatie van La Rêve had echter genoeg dromenvangers opgehangen om de boze geesten te verdrijven. Het bleek een warme zomerdag, zonder regen, met heel veel sterretjes te worden.

LaReve2

Het festival groeit nog elk jaar en was dit keer voor het eerst ruim voor aanvang stijf uitverkocht. Het doet je vermoeden dat het Thuishaven festivalterrein binnenkort wellicht niet groot genoeg meer is voor de plannen en ambities van de heren achter La Rêve. Voor deze editie was het terrein echter perfect, want zelden waren de wachttijden op een uitverkocht festival zo kort. Het was druk, elke stage was goed gevuld, maar bij de bar, toiletten en kluisjes werd nooit echt lang gewacht.

De dag begon als een ingetogen zaterdagmiddagborrel, maar dat was geheel te wijden aan het feit dat het met 30 graden godallejezus warm was. Gelukkig was er een kleurrijk pallet aan publiek op het evenement afgekomen, dus mensen-kijken, flirten en slap ouwehoeren kregen de voorkeur boven dansen.

LaReve3

Dat veranderde snel toen de heren van Lövestad aantraden met hun live-set. Het partygehalte in de sets van het duo lijkt elk jaar te groeien en het duurde niet lang voordat ze aardig wat handen de lucht in kregen. De temperatuur daalde langzaam en daarmee ging het energiepeil bij de bezoekers omhoog. Een perfecte warming-up voor headliner Gui Boratto, die erna op het programma stond.

In totaal waren er 5 stages op het relatief kleine thuishaventerrein. Een creatieve indeling, al viel de akoestische stage een beetje in het water, omdat het van alle kanten overstemd werd door de overige stages. Desalniettemin maakte de geprogrammeerde dichters en muzikanten er hier een intiem feestje van, vlak naast wat yogasessies. Er was ruimte voor gedichten op aanvraag (van dichter Andreas Schrijvers, echt een baas in wat hij doet) en kampvuurgezelligheid. Helaas wel met een doffe basdreun op de achtergrond.

LaReve

De loods, het café en de circustent boden ook ruimte voor publiek. Het waren drie overdekte stages, waar het broeierig warm binnen was. Gek genoeg was er ondanks de temperatuur toch overal aardig wat publiek te vinden. De trance- en electroknallers in het Café waren geweldig en je kon er bij de toiletten goed van meegenieten. Een aardige feature van het compacte festivalterrein.

Gui Boratto pakte door op de hoge energie van Lövestad, maakte het soms wat duisterder maar sloot euforisch af. Olivier Weiter deed een Olivier Weitertje en aan het eind van z’n set verschenen er overal sterretjes in het publiek. Een gepaste afsluiter na een dromerige dag rêvezweven.

LaReve4

La Rêve was weer een groot succes en aan veel is te merken dat de plannen en ambities van de organisatie langzaam aan het Thuishaventerrein aan het overstijgen zijn. De huidige situatie rondom festivallocaties in Amsterdam biedt helaas weinig uitzicht op een verhuizing, maar wie weet slagen ze er nog eens in. Dan waren de sterretjes aan het eind misschien wel een symbolische afsluiting van een tijdperk. Iets met oud en nieuw. Wij zijn er de volgende keer in ieder geval weer bij.

Foto's door: Tim ten Cate

Vond je het leuk? Laat het Timo weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

DGTL organiseert 's werelds grootste online festival

Nieuws

Dinsdag 7 april 2020

Meerdere virtuele stages, een waslijst aan topdj's, Q&A's rondom circulair festivallen en aanbiedingen van o.a. Kornuit en Absolut vormen een...

Oerol onderzoekt andere vorm voor festival

Nieuws

Vrijdag 3 april 2020

Het Terschellinger theaterfestival Oerol zal in 2020 niet in reguliere vorm kunnen plaatsvinden vanwege de corona-maatregelen van de Nederlandse overheid....

Alle virtuele raves op een rijtje

Nieuws

Vrijdag 27 maart 2020

Go hard and stay home.

Paaspop 2020 gaat niet door

Nieuws

Dinsdag 24 maart 2020

Gekochte tickets blijven geldig voor 2021; ook restitutie van ticket aankoopbedrag mogelijk

Glastonbury afgelast en dat is slecht nieuws voor alle Europese festivals

Nieuws

Woensdag 18 maart 2020

Een van de grootste openluchtfestival op aarde is door de coronacrisis genoodzaakt om de aanstaande editie te annuleren.

Ook Coachella uitgesteld naar aanleiding van coronavirus

Nieuws

Woensdag 11 maart 2020

Het festival staat nu gepland voor 9 tot en met 11 en 16 tot en met 18 oktober.

Eerste grote festival afgelast om coronavirus

Nieuws

Donderdag 5 maart 2020

Tomorrowland Winter in het Franse Alpe d'Huez wordt door de Franse autoriteiten afgelast vanwege de dreiging van het coronavirus.

SWF 2020 maakt line-up bekend

Nieuws

Dinsdag 3 maart 2020

O.a. Âme II Âme, Gerd Janson, Floorplan, Henrik Schwarz, Maceo Plex, Marcel Dettmann en Honey Dijon staan op het affiche.