Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 4 minuten.

Nieuws

Ken je deze 11 nieuwe festivals al?

Door Welmer Laan op donderdag 7 maart 2019

Er zijn in Nederland relatief gezien meer festivals dan waar ook op aarde. Het woord ‘verzadiging’ is een veelgebruikte term in de festivalmarkt. Toch schieten de nieuwe festivalconcepten jaarlijks als paddenstoelen uit de grond. In zo’n volle markt moet je wel met een sterk nieuw concept komen, wil je voeten aan de grond krijgen. Juist daarom zijn nieuwe festivals vaak zo interessant.

Drie dingen vallen op. Er komen steeds meer festivals waarbij urban en hiphop het grootste deel van de line-up inkleuren. Het zijn niet meer alleen de grote steden waar festivals georganiseerd worden. En we zien dat de nieuwe concepten meer en meer aan de rand van het festivalseizoen gaan zitten, dus vanaf nu kun je gewoon van april tot september elk weekend gaan. Lekker toch.

Tijdmasjien, Thuishaven, Amsterdam, 6 april

Origineel blijven in een tijd van 23.409 festivals per dag, is lastig. Toch is Mystic Garden Festival weer aardig gelukt. Hun hitjesstage Tijdmasjien krijgt namelijk een eigen festival op het Thuishaventerrein. Dat vinden wij nou leuk. O.a. Benny Rodrigues, Alamaison en DJ Jean will take us from today's Top 40 all-the-way back to the 80's.

Link: https://www.yellowtipi.nl/festival/tijdmasjien-festival

Tijdmasjien

Vrijstad, Plas Laagraven, Utrecht, 5 mei

Op Bevrijdingsdag hosten Vunzige Deuntjes, Happy Feelings, Terug Naar Toen, Luuk van Dijk, Mama Africa, Fluff Disco en RUBBER een stage op het nieuwe Vrijstad in Utrecht. Het programma is rond en bestaat onder andere uit Josylvio, Habibi Funk en Benny Rodrigues b2b Wouter S. Leve de festivalvrijheid.

Link: https://www.yellowtipi.nl/festival/vrijstad

Wildebras, Klinkenbergerplas, Oestgeest, 11 mei

Een festival uit de koker van Vunzige Deuntjes. Met o.a. Bizzey, Jonna Fraser, Secret Cinema en Pablo Discobar Soundsystem is het in ieder geval al een zeer uiteenlopende line-up. Het Klinkenbergerplas in Oegstgeest ligt dicht bij Leiden, waar de meeste bezoekers van dit festival vandaan zullen komen. Maar voor Amsterdammers, Rotterdammers of Utrechtenaren is het zeker ook goed te doen.

Link: https://www.yellowtipi.nl/festival/wildebras-festival

Lente Circus, Recreatieplas Toolenburg, Hoofddorp, 25 mei

Lente Circus is een nieuw concept van Losbandig en jawel, opnieuw Vunzige Deuntjes. O.a. SFB en Sevn Alias komen naar de Recreatieplas Toolenburg in Hoofddorp. Verwacht verder vooral veel hitjes, hiphop, dancehall, R&B en vunzigheid zoals we van Vunzige Deuntjes gewend zijn.

Link: https://www.yellowtipi.nl/festival/lente-circus-festival

LenteCircus

New Grounds Festival, Utopia Eiland, Almere, 8 juni

Twee nieuwe festivals, dat was natuurlijk nog niet genoeg voor de organisatie van Vunzige Deuntjes. New Grounds haalt o.a. Bizzey, Johnny 500 en Leafs naar het idyllische stadseiland Utopia. De Reunie is de tweede hostingpartner van dit splinternieuwe Almeerse festival.

Link: https://www.yellowtipi.nl/festival/new-grounds-festival

Donuts Festival, NYMA terrein. Nijmegen, 15 juni

Donuts is het allereerste urban festival van Nijmegen! O.a. Jacin Trill, Yung Internet & Rachel Green zijn al bevestigd en er zullen komende maanden nog meer artiesten bekend worden gemaakt. Plaats delict is het terrein van de oude NYMA-fabriek. Het is het bekende poppodium Doornroosje dat het voortouw neemt, dus we kunnen vuurwerk verwachten.

Link: https://www.yellowtipi.nl/festival/donuts-festival

Stadspark Live, Stadspark Groningen, 22 juni

Stadspark Live wordt een soort Pinkpop mini. Een nieuw festival van Mojo met één podium en zes acts. En niet zomaar zes acts, namelijk: poplegende Sting, Anouk, The Specials, Tom Odell, Ronnie Flex & Deuxperience band en Daniël Lohues. Live-muziek staat centraal, maar de organisatie belooft ook een spannende randprogrammering en heerlijk festivalfood.

Link: https://www.yellowtipi.nl/festival/stadspark-live

Loose Ends, NDSM-werf, Amsterdam, 23 juni

Guitar, wave & fuzzvibes op de NDSM-werf in Amsterdam. 3voor12 omschreef het al als een garage-, postpunk-, wavefestival uit de koker van Best Kept Secret-Casbah. Klinkt goed toch? De eerste namen zijn al bekend en met acts als Sleaford Mods en Indian Askin wordt het hoe dan ook gezellig.

Link: https://www.yellowtipi.nl/festival/loose-ends

LooseEnds

Paradijs van het Zuiden, Pettelaarse Schans, Den Bosch, 29 juni 2019

Om Paradijs van het Zuiden te realiseren, gingen Vunzige Deuntjes, Daisy, Rewind, Losjes, Duikboot, Cafe De Puinhoop en RGB Silent Disco om tafel. Over de line up is nog niets bekend maar de leus “Bigger, Better, Brabant!” spreekt voor zich.

Link: https://www.yellowtipi.nl/festival/paradijs-van-het-zuiden

Green Garden Festival, Malieveld, Den Haag. 24 augustus

Op het Malieveld in Den Haag bundelen PAARD, Whoosah, Indigo, Vunzige Deuntjes (alweer ja), LITT Events en Mama Africa hun krachten voor Green Garden. Inmiddels zijn de eerste namen bekend gemaakt. Met Jonna Fraser, Gallowstreet en David Vunk belooft het in de groene tuin een hoop live- en dj-geweld te gaan worden.

Link: https://www.yellowtipi.nl/festival/green-garden-festival

Eilân, Terschelling, 12-15 september

Een spraakmakend fijnproeversfestival van Chasing the Hihat en Mojo, waar live-acts een grote rol zullen gaan spelen. Een weekender op Terschelling, dat is zonder festival al geweldig. Laat staan als je Maribou State, Apparat en Mr. Scruff uitnodigt. Het resultaat was dan ook dat het festival binnen een dag was uitverkocht. Ticketswap dan maar?

Link: https://www.yellowtipi.nl/festival/eiln

Vond je het leuk? Laat het Welmer weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

By The Creek keert in september terug als weekender

Nieuws

Donderdag 22 april 2021

Duimen dat het weer los mag in september, dan staat er namelijk dubbel zoveel By The Creek op het programma.

Merendeel jongeren verwacht dit jaar weer een festival te bezoeken

Nieuws

Vrijdag 16 april 2021

Met de eerste testevenementen achter de rug en de aankondiging dat in april honderden evenementen en attracties onder strikte voorwaarden...

Een noodzakelijke bom van opgekropte festivaleuforie

Maandag 22 maart 2021

Wat gebeurt er als je na een festivalloos jaar 1.500 festivalfans los laat in Biddinghuizen? Pure extase.

Joris Voorn, De Staat, Chef'Special en meer op testfestivals

Nieuws

Woensdag 24 februari 2021

De kaartverkoop start morgen voor iedereen die zich heeft aangemeld.

Mysteryland start met voorverkoop

Nieuws

Donderdag 11 februari 2021

Mysteryland heeft goede hoop dat ze 27 t/m 29 augustus het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer weer kunnen omtoveren tot een...

Pleinvrees Festival viert 10-jarig bestaan op 31 juli

Nieuws

Maandag 8 februari 2021

Weet jij al waar je naartoe gaat deze zomer?

YellowTipi onderzoekt: Hoe groot is de kans dat we deze zomer kunnen festivallen?

Nieuws

Donderdag 4 februari 2021

Floris onderzocht hoe groot de kans is dat we deze zomer weer kunnen festivallen. Vaccinaties, testevenementen, sneltests, wat is er...

Er komt een garantiefonds voor evenementen en dat is geweldig nieuws

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Waar de evenementenindustrie al maanden om schreeuwt, wordt eindelijk door het kabinet gehoord.