Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 2 minuten. Afbeelding: Rhoda de Dobbelaere

Report over Into The Woods

Into the Woods 2019: De kunst van het timetable bijzaak maken

Door Denise van de Ree op woensdag 18 september 2019

Into the Woods is zo’n festival waar je heerlijk kunt verdwalen. Ieder bospaadje is anders, je wordt meegezogen in de indrukwekkende kunstinstallaties en voordat je het weet rol je de dansvloer op bij de Takkenstage. Ondanks dat de organisatie voor hun tiende verjaardag wederom een parel van een line-up heeft geboekt, hadden we dit keer geen enkele artiest gepland, om te kijken waar we uiteindelijk zouden belanden.

Intothewoods4

Bij aankomst van het groenovergoten bostheater werden we warm verwelkomd door verstopte minikabouters. Daar ontdekten we tegelijkertijd ook een splinternieuwe stage: Flower of Life. Dit bloemrijke podium was eerder dit jaar ook al op Wildeburg te vinden. Omdat het daar zo goed beviel, werd de stage hergebruikt op Into the Woods. Dat bleek een goede keuze want je kon er de hele dag genieten van typerende, Berlijnse Katerblau sounds. José Noventa strooide hier met hypnotiserende grooves, perfecte opwarmdeuntjes om de dag mee te beginnen.

Op weg naar de volgende stage, kwamen we werkelijk ogen te kort. Bomen waren versierd met glinsterende discobollen en kleurrijke lampenkappen, er prijkten reusachtige vlinders, libellen en een 8000 kilogram wegende stier tussen het woud en zelfs ruimteschepen en ufo’s hadden een welverdiend plekje gekregen in dit levensechte sprookje. Into The Groove was zo’n area waar stilstaan gewoonweg geen optie was. Dat kwam ongetwijfeld door de energieke houseklappers van Project Pablo. Een artiest die wij nog niet eerder hadden ontdekt, maar nu zeker aan het favorietenlijstje is toegevoegd.

Intothewoods3

Bij schemering komt het festival eigenlijk pas echt goed tot zijn recht. Wanneer we dachten dat we alles wel gezien hadden, kwamen er nóg meer gestoorde details en fluorescerende objecten tevoorschijn. Onze aandacht werd getrokken door de lichtgevende ‘stairway to heaven’ die leidde naar de Bosspot. Een stage waar aandacht werd besteed aan livemuziek. De laatste tijd zie je steeds meer live bands op festivals, maar de Bosspot is iets dat Into the Woods echt onderscheidt van anderen, omdat ze zich ieder jaar breder programmeren, zonder kwaliteit te verliezen. We werden omvergeblazen door de mannen van Polynation. Man, man, wat een waanzinnig hoogtepunt.

Hoe graag we hier ook wilden blijven, was het zonde om geen kijkje te nemen bij het Beukenbos. Je zag er geen hand voor ogen, maar dat boeide geen reet want hier gold maar één missie: de basten van de berken beuken. Technobaas Alan Fitzpatrick had dat in ieder geval heel goed begrepen met zijn knallende set vol pakkende vocalen. Een waardig einde van een voortreffelijke festivaldag.

IntotheWoods

Hoewel dit natuurlijk maar een kleine greep is van onze ervaringen, adviseer ik je om zelf ook zeker eens op ontdekkingsexpeditie te gaan op Into the Woods. Want wat is er nu leuker dan positief verrast worden tijdens het verdwalen?

Vond je het leuk? Laat het Denise weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer zien?

Bekijk het fotoalbum door Rhoda de Dobbelaere

Meer uit het blog

TeamAlert is benieuwd naar jouw ervaringen met drugs in het verkeer

Nieuws

Woensdag 30 september 2020

Heb je een rijbewijs en ben je tussen de 18 en 50 jaar oud? En gebruik je weleens XTC, speed,...

Je feestbehoefte tóch nog kwijt bij Ongepland Festival

Nieuws

Donderdag 10 september 2020

De clubs zijn gesloten, festivalseizoen zit er op, maar op Ongepland Festival in het Sieraad te Amsterdam trekken ze hem...

Aangepast Pleinvrees am Strand belooft een muzikale stranddag te worden

Nieuws

Vrijdag 7 augustus 2020

"Lekker flaneren aan de Amsterdamse kust, pootjes in het goudgele zand, de fijnste muziek en een grijns op je giecheltje...

18 juli is het Nationale Festivalcrew-dag: een ode aan alle festivalmedewerkers

Nieuws

Dinsdag 7 juli 2020

De organisatie van de Zwarte Cross en Mañana Mañana roept alle festivalmedewerkers in Nederland op om 18 juli 2020 een...

HEMtuin is met afstand het meest veelzijdige festivalalternatief tot nu toe

Inclusief fotoalbum

Dinsdag 30 juni 2020

We mochten weer eens op pad en dat beviel goed!

Dit zijn de 10 beste festivalalternatieven deze zomer

Nieuws

Donderdag 25 juni 2020

Terrastivals, festivalloze festivalcampings, dance dineren op een boot, er kan van alles deze zomer zonder festivals.

LatinVillage en The Good Guyz realiseren eerste luxe culinaire camping van Nederland

Nieuws

Woensdag 24 juni 2020

Taste of Amsterdam, Latinvillage Festival en The Good Guyz, realiseren de eerste glamping waar dagelijks wordt gekookt door Nederlandse topchefs.

Nederlandse muziekbranche overhandigt 60.000 handtekeningen van petitie 'Liefde voor Muziek'

Nieuws

Dinsdag 23 juni 2020

Aanstaande donderdagmiddag (25 juni om 13.15 uur) overhandigt de Nederlandse muziekindustrie de resultaten van de petitie ‘Liefde voor Muziek’, die...

Ontdek alle festivals

Ontdek Amsterdam Dance Event