Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 2 minuten. Afbeelding: Rhoda de Dobbelaere

Report over Into The Woods

Into the Woods 2019: De kunst van het timetable bijzaak maken

Door Denise van de Ree op woensdag 18 september 2019

Into the Woods is zo’n festival waar je heerlijk kunt verdwalen. Ieder bospaadje is anders, je wordt meegezogen in de indrukwekkende kunstinstallaties en voordat je het weet rol je de dansvloer op bij de Takkenstage. Ondanks dat de organisatie voor hun tiende verjaardag wederom een parel van een line-up heeft geboekt, hadden we dit keer geen enkele artiest gepland, om te kijken waar we uiteindelijk zouden belanden.

Intothewoods4

Bij aankomst van het groenovergoten bostheater werden we warm verwelkomd door verstopte minikabouters. Daar ontdekten we tegelijkertijd ook een splinternieuwe stage: Flower of Life. Dit bloemrijke podium was eerder dit jaar ook al op Wildeburg te vinden. Omdat het daar zo goed beviel, werd de stage hergebruikt op Into the Woods. Dat bleek een goede keuze want je kon er de hele dag genieten van typerende, Berlijnse Katerblau sounds. José Noventa strooide hier met hypnotiserende grooves, perfecte opwarmdeuntjes om de dag mee te beginnen.

Op weg naar de volgende stage, kwamen we werkelijk ogen te kort. Bomen waren versierd met glinsterende discobollen en kleurrijke lampenkappen, er prijkten reusachtige vlinders, libellen en een 8000 kilogram wegende stier tussen het woud en zelfs ruimteschepen en ufo’s hadden een welverdiend plekje gekregen in dit levensechte sprookje. Into The Groove was zo’n area waar stilstaan gewoonweg geen optie was. Dat kwam ongetwijfeld door de energieke houseklappers van Project Pablo. Een artiest die wij nog niet eerder hadden ontdekt, maar nu zeker aan het favorietenlijstje is toegevoegd.

Intothewoods3

Bij schemering komt het festival eigenlijk pas echt goed tot zijn recht. Wanneer we dachten dat we alles wel gezien hadden, kwamen er nóg meer gestoorde details en fluorescerende objecten tevoorschijn. Onze aandacht werd getrokken door de lichtgevende ‘stairway to heaven’ die leidde naar de Bosspot. Een stage waar aandacht werd besteed aan livemuziek. De laatste tijd zie je steeds meer live bands op festivals, maar de Bosspot is iets dat Into the Woods echt onderscheidt van anderen, omdat ze zich ieder jaar breder programmeren, zonder kwaliteit te verliezen. We werden omvergeblazen door de mannen van Polynation. Man, man, wat een waanzinnig hoogtepunt.

Hoe graag we hier ook wilden blijven, was het zonde om geen kijkje te nemen bij het Beukenbos. Je zag er geen hand voor ogen, maar dat boeide geen reet want hier gold maar één missie: de basten van de berken beuken. Technobaas Alan Fitzpatrick had dat in ieder geval heel goed begrepen met zijn knallende set vol pakkende vocalen. Een waardig einde van een voortreffelijke festivaldag.

IntotheWoods

Hoewel dit natuurlijk maar een kleine greep is van onze ervaringen, adviseer ik je om zelf ook zeker eens op ontdekkingsexpeditie te gaan op Into the Woods. Want wat is er nu leuker dan positief verrast worden tijdens het verdwalen?

Vond je het leuk? Laat het Denise weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer zien?

Bekijk het fotoalbum door Rhoda de Dobbelaere

Meer uit het blog

By The Creek keert in september terug als weekender

Nieuws

Donderdag 22 april 2021

Duimen dat het weer los mag in september, dan staat er namelijk dubbel zoveel By The Creek op het programma.

Merendeel jongeren verwacht dit jaar weer een festival te bezoeken

Nieuws

Vrijdag 16 april 2021

Met de eerste testevenementen achter de rug en de aankondiging dat in april honderden evenementen en attracties onder strikte voorwaarden...

Een noodzakelijke bom van opgekropte festivaleuforie

Maandag 22 maart 2021

Wat gebeurt er als je na een festivalloos jaar 1.500 festivalfans los laat in Biddinghuizen? Pure extase.

Joris Voorn, De Staat, Chef'Special en meer op testfestivals

Nieuws

Woensdag 24 februari 2021

De kaartverkoop start morgen voor iedereen die zich heeft aangemeld.

Mysteryland start met voorverkoop

Nieuws

Donderdag 11 februari 2021

Mysteryland heeft goede hoop dat ze 27 t/m 29 augustus het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer weer kunnen omtoveren tot een...

Pleinvrees Festival viert 10-jarig bestaan op 31 juli

Nieuws

Maandag 8 februari 2021

Weet jij al waar je naartoe gaat deze zomer?

YellowTipi onderzoekt: Hoe groot is de kans dat we deze zomer kunnen festivallen?

Nieuws

Donderdag 4 februari 2021

Floris onderzocht hoe groot de kans is dat we deze zomer weer kunnen festivallen. Vaccinaties, testevenementen, sneltests, wat is er...

Er komt een garantiefonds voor evenementen en dat is geweldig nieuws

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Waar de evenementenindustrie al maanden om schreeuwt, wordt eindelijk door het kabinet gehoord.

Ontdek alle festivals

Ontdek Amsterdam Dance Event