Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 4 minuten.

Nieuws

Interview met Marcella Suring van Embrace Live

Door Ewoud Berends op zaterdag 3 januari 2015

Stichting Embrace Live is opgericht door lifestyle merk Buddha to Buddha en heeft de belangrijke taak op zich genomen een nieuwe generatie talentvolle dj’s klaar te stomen voor het grote werk. Om wat meer te weten te komen maakte ik namens de Festivalkrant een afspraak met Marcella Suring, al 15 jaar professioneel DJ en ambassadrice van Embrace Live.

Om bij het begin te beginnen, waarom is Embrace Live opgericht? Het is tegenwoordig voor dj’s een stuk moeilijker om door te breken dan vroeger, de concurrentie is moordend. Embrace Live is opgericht om een nieuwe generatie de gelegenheid te geven om in contact te komen met grote namen uit de dance-wereld en met het grotere publiek. Je kunt immers nog zo veel talent hebben, zonder de juiste connecties en ga je het niet redden.

De Sluwe Vos is door 3voor12 verkozen tot een van de twaalf meest veelbelovende Nederlandse dj’s voor 2014

Het is dus een soort managementkantoor? Nee, Embrace Live is geen managementkantoor, we bellen onze dj’s voor een optreden niet uit bed, maar we geven deze talenten wel de mogelijkheid om op te treden voor een groot publiek. We gaan niet hun handje vasthouden en ze moeten de kansen die ze via ons krijgen uiteindelijk zelf oppakken. Na het traject kunnen ze een label zoeken en hun vleugels uitslaan. Door wie worden deze talenten gescout? We staan bij Embrace Live allemaal vrij om te scouten. Ik geef les aan de Herman Brood Academie, een muziekopleiding met een grote dance afdeling, dus daar lopen natuurlijk veel jongeren met muzikaal talent rond. Een aantal van onze dj’s is daar gescout, maar zeker niet allemaal. Soms gaat het viavia of krijg je een tip. We bezoeken sowieso eerst een aantal optredens voordat iemand in aanmerking komt om geselecteerd te worden voor Embrace Live. Waar letten jullie dan op? Ofwel, wat is de belangrijkste voorwaarde om geselecteerd te worden? Ik vind persoonlijk muzikaliteit heel belangrijk, maar het minstens net zo belangrijk dat je wat durft. Dat je anders durft te zijn dan anderen. Bijvoorbeeld binnen de deep-house hoor je nu veel van hetzelfde, maar gelukkig zitten er altijd mensen tussen die iets speciaals kunnen en durven. Als je wil doorbreken moet je lef hebben en origineel zijn, maar dat kan alleen als je beschikt over een flinke dosis muzikaliteit. Niet iedereen kan een originele sound produceren. Eén van de talenten van Embrace Live achter de draaitafels Zijn er al talenten van Embrace Live doorgebroken? Wij hebben vorig jaar in de conceptfase De Sluwe Vos kunnen neerzetten. Die ging al vrij goed, maar hij is het afgelopen jaar echt losgebarsten. De Sluwe Vos is door 3voor12 verkozen tot een van de twaalf meest veelbelovende Nederlandse dj’s voor 2014. Zijn nummer “All for the $$” verscheen op nummer 1 van de chart van Shlomi Aber. Hij draaide onder andere op podia als: Sziget, FORMAT en Studio 80. Dat is natuurlijk erg leuk om te zien. Hoe ziet het traject van Embrace Live er uit? Het traject dat we per seizoen willen volgen, bestaat uit een aantal performancemomenten. We beginnen in de club en ‘s zomers stappen we over op de festivals. We hebben namelijk onder anderen een eigen stage op A Day At The Park en daar staan de hele dag dj’s van Embrace Live te draaien. De jongens en meiden die de beste performance neerzetten mogen vervolgens optreden in het buitenland.

Na het geweld van al die optredens is het belangrijk dat onze dj’s de mogelijkheid krijgen hun eigen performance te evalueren

Er is dus sprake van een wedstrijdelement? Hoe beter je draait en hoe heftiger het publiek op je reageert, des te groter is de kans dat je mee gaat naar het buitenland. Deze ‘winnaars’ mogen dan optreden in Bali of Ibiza. Dat is natuurlijk het échte grote werk. Wat wordt er naast de performancemomenten nog meer door jullie georganiseerd? Na het geweld van al die optredens is het belangrijk dat onze dj’s de mogelijkheid krijgen hun eigen performance te evalueren en vragen te stellen We organiseren als het seizoen voorbij is een backstagemoment met een bekende naam uit de dance, voor bijvoorbeeld een workshop of een meet and greet. Daardoor wordt het, samen met de optredens, een totaalpakket waar oud en nieuw met elkaar in contact worden gebracht. Dat is de essentie van Embrace Live. Je draaide zelf op Mystery Land, Dance Valley, Sensation, Welcome To The Future, Lovefields, Solar Festival en ga zo maar door. Welk belangrijk advies wil je deze nieuwe generatie meegeven om net zo succesvol te worden? Het is een eeuwenoud advies, wat iedereen die in de dance werkt je op het hart zal drukken. Probeer niet iemand na te apen, maar wees origineel! Muziek is cyclisch en alles is al gedaan, maar laat dat je niet tegenhouden om een je eigen sound een originele draai te geven. Het is bijvoorbeeld heel frappant om te horen dat jongens en meisjes van 18 jaar old school house produceren, waar wij vroeger naar luisterden, terwijl ze te jong zijn om dat ooit mee te hebben gemaakt. Toch kan dat met een nieuw sausje ineens weer origineel zijn. Marcella Suring de ambassadrice van Stichting Embrace Live Tot slot nog even een gewetensvraag: Festival of club? Het heeft allebei leuke kanten. Een club heeft de charme dat iedereen dichtbij staat. Dat geeft een intieme sfeer. Een festival is gewoon de kers op de taart. Het is buiten, het is groot. Daardoor is de druk tijdens het draaien hoog. In een club kun je nog eens wat uitproberen, maar op een festival moet je gewoon keihard rocken!

Vond je het leuk? Laat het Ewoud weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Valhalla Festival is de circusdirecteur van de randprogrammering

Nieuws

Maandag 11 december 2017

Lichtpuntje in de winter, circusdirecteur van de randprogrammering, wij doken wat dieper in de wereld van Valhalla Festival.

The Prodigy, Eric Prydz en Justice voor We Are Electric 2018

Nieuws

Donderdag 7 december 2017

Naast de drie bevestigde headliners heeft de organisatie o.a. de komst van Dave Clarke, Gramatik, MHD, Noisia (dj-set), Vitalic (live),...

10 festivals om de winter door te komen

Nieuws

Maandag 4 december 2017

Wees gerust, je hoeft niet de hele winter thuis te zitten, er is echt genoeg te beleven in festivalland.

Partymacher’s winnende clubconcept Schaafijs debuteert in De Marktkantine

Nieuws

Maandag 4 december 2017

Stel je droomt ervan om je eigen event te organiseren in een grote Amsterdamse club, dan heb je hiervoor wel...

Opa- en omadag tegen eenzaamheid op De Amsterdamse Winterparade

Nieuws

Vrijdag 1 december 2017

Op zaterdag 23 december organiseert De Amsterdamse Winterparade een opa- en omadag in het Winterpark (RAI) in Amsterdam.

O.a. Queens of the Stone Age, Nick Cave & The Bad Seeds, Fink en Sampha voor Down the Rabbit Hole 2018

Nieuws

Dinsdag 28 november 2017

Down the Rabbit Hole heeft een flinke rits namen en informatie over de voorverkoop bekend gemaakt.

Muziekexplosie in Nèmégûh: Herfsdrift Festival

Report over Herfstdrift

Maandag 27 november 2017

Herfst is nat, gekleurde bladeren, speculaas en Herfstdrift.

Queens of the Stone Age naar Rock Werchter

Nieuws

Vrijdag 24 november 2017

De derde bevestiging van Rock Werchter is Queens of the Stone Age. Voor zondag 8 juli werd Nick Cave And...