Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 3 minuten.

Nieuws

Hier kun je tijdens ADE op onhandige tijdstippen nog een hap eten scoren

Door Gabriëla van der Hel op donderdag 10 oktober 2019

We weten allemaal dat het verschil tussen dag en nacht met ADE altijd een beetje vervaagt. Slapen doe je op de meest vreemde tijden en ook je eetpatroon raakt nogal door de war. Maar wat nou als je om 03:00 plotseling kneiterveel honger hebt? Of om 07:00 uit de club komt rollen en je realiseert dat het laatste dat je hebt gegeten een kleffe croissant was, twee dagen geleden? En waar moet je eigenlijk met je vrienden heen om tot laat uit eten te gaan, om de avond alvast samen goed af te trappen? Wij gingen voor jullie op zoek naar de beste late night dining, midnight snacks en vroege ontbijt spots.

Je wilt pre-drinks en een goede bodem aan lekker eten voor een lange nacht feesten

Cannibale Royale
3 verschillende locaties, je kunt hier tot 03.00 uur eten in ’t weekend

Vlees en dikke frieten, perfecte brandstof om een nachtje op te teren. De cocktails zijn trouwens ook top, een goed moment om je alcoholmarathon af te trappen dus.

Mossel & Gin
Keuken sluit in 't weekend om 01:00 en doordeweeks om middernacht

Om alvast met oesters, een gezellige pan met mosselen en frisse gin-tonics in de sfeer te komen is dit zeker aan aanrader. Oesters staan erom bekend dat ze libido verhogend zijn, dus grote kans dat je zo vanaf je stoel de nabij gelegen Gashouder in glijdt.

Burger Bar
4 locaties, keuken sluit in ’t weekend pas om 03:00 uur

Wist je dat vettig voedsel ervoor zorgt dat alcohol wordt opgevangen door je maaginhoud (verteert langzamer) en dus minder snel je bloedbaan inkomt? Bovendien activeert het enzymen in je maag die alcohol sneller afbreken. Dus, schuif zonder schuldgevoel die dubbele hamburger maar naar binnen, daar heb je later nog wat aan..

Restaurant C
Je kunt hier in ’t weekend tot 03:00 uur dineren

Ohlala, als je iets meer knaken uit wilt geven én je daarna door wilt rollen naar Amsterdam Studio’s, moet je hier naartoe. Bijzonder voor je smaakpupillen én je kunt tot laat uitbuiken en natafelen. Een tikkeltje chic doen om vervolgens volledig van god los te gaan.

De Japanner
De Pijp, sluit in ’t weekend om 03.00 uur haar deuren

Dit is nou echt een gemoedelijk restaurant waar jij en je vrienden tot laat fingerfood kunnen eten en heerlijke cocktails en sake kunnen wegtikken aan de lange bar.

Je besluit op een onhandig tijdstip ineens dat je wat wilt eten, omdat je dat al minstens 24 uur niet hebt gedaan

Chicken Palace
West, tot 05.00 uur geopend

Hier hebben ze kipchunks en spice chicken burgers en ander katervoedsel om je vingers bij af te likken. Af halen en thuis oppeuzelen of te bezorgen kan ook. Als alles om 03:00 of 04:00 sluit, staan deze kippetjes nog op jou te wachten.

BurgerHouse
centrum, 24 uur geopend

Wings en burgers, 24/7, het bestaat. Hier moet je zijn om op elk mogelijk tijdstip wat fastfood te tjappen. Beter dan wat er thuis op je te wachten staat. Die droge crackers met pindakaas krijg je toch niet weg.

Supermarkt Royal XL
De Pijp, 24 uur geopend

De absolute redder in ADE-nood. Deze supermarkt op de Ceintuurbaan heeft goedgevulde schappen met vanallesenogwat. Die diepvriespizza’s, bananen en paracetamol gaan jouw leven redden. Ze hebben trouwens ook bier, maar dat ter zijde.

Je bent weer veel te hard gegaan en wilt ’t liefst zo snel mogelijk aansterken, of lekker even nazitten voor je naar bed gaat

The Cold Pressed Juicery
Verschillende locaties, check de dichtstbijzijnde via Google Maps. Sommige vestigingen zijn geopend vanaf 06.30 uur

Ga hiernaartoe om even wat vitamines naar binnen gieten. Hou je van pittig? Bestel dan The Reset juice met gember en cayennepeper. Of ga voor The Fix, met spinazie en bleekselderij. Toepasselijke sapjes voor een spoedig herstel na een heftige nacht.

Juicebrothers
Verschillende locaties, elke dag open vanaf 07.30 uur

Wip snel naar binnen als je na een lange nacht feesten je als een uitgedroogde spons voelt en haal die Hangover Shot. Met als ingrediënt ‘liquid oxygen’ moet dat wel een chille oppepper zijn.

MOAK Pancakes
West en centrum, beiden geopend vanaf 08:00

Helemaal vol rammen met maple syrup die pannenkoeken, dan glijen ze zo je keel in. Ze hebben hier ook een pannenkoek van 100 euro, met bladgoud blaadjes erop. Al is dat misschien niet per se wat je nodig hebt nadat je 8x je salaris hebt uitgegeven in de Marktkantine.

Vond je het leuk? Laat het Gabriëla weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Eerste namen Pinkpop bekend

Nieuws

Woensdag 13 november 2019

Het festival bevestigt headliner Red Hot Chili Peppers. Ook Keane, Zara Larsson, Disturbed en Deftones komen volgend jaar naar Landgraaf.

Ook Post Malone bevestigd voor Pinkpop

Nieuws

Woensdag 13 november 2019

Niet lang nadat de organisatie Red Hot Chili Peppers, Deftones, Keane, Zara Larsson en Disturbed aankondigde, komt nu het nieuws...

ID&T neemt belang in Vunzige Deuntjes

Nieuws

Dinsdag 12 november 2019

De danceorganisatie koopt 60% van Vunzige Deuntjes, waarmee ze o.a. op Mysteryland al jaren mee samenwerken.

NU.nl organiseert eerste landelijke online debat over drugs

Nieuws

Vrijdag 8 november 2019

Moet harddrugs gelegaliseerd worden? En hoe schuldig ben je als recreatief gebruiker aan drugscriminaliteit? Die vragen en meer zullen tijdens...

Interview met Mauro van mahabe137: "We hebben veel aan Kultlab te danken"

Nieuws

Dinsdag 5 november 2019

Floris interviewde Mauro (23) van mahabe137 over hun naam, doorbraak en hun banden met Pablo Discobar en Kultlab.

Dit zijn onze festivaltips voor november

Nieuws

Maandag 28 oktober 2019

Want ook in de herfst en winter valt er genoeg te festivallen.

Enter the Snow is het splinternieuwe wintersportfestival in Avoriaz

Nieuws

Zaterdag 26 oktober 2019

In het zonnetje van de piste afglijden, gecombineerd met de beste livemuziek, iglo raves en een kneitergezellig verblijf met likeminded...

Gratis kerstfestival op de Westergas: De Amsterdamsche Kerstmarkt

Nieuws

Donderdag 24 oktober 2019

Een gratis toegankelijk stadsfestival met winterse gezelligheid, (live) muziek, eten en drinken, markt, kinderactiviteiten, een gevarieerd cultureel programma en iedere...