Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 3 minuten. Afbeelding: Kirsten van Santen

Report over SWF

Het Havenpark staat SWF wel

Door Dena Nysten op donderdag 22 augustus 2019

Dansschoenen uit de kast, lach op het gezicht, een kleine regenpocho in de tas en een hart vol enthousiasme. SWF we zijn er klaar voor. Op 17 augustus was het zo ver. De zevende editie kende bovendien een line-up om van te smullen. Some namedropping: The Martinez Brothers, Pan-Pot, Kölsch, Tale Of Us, Len Faki en Hot Since 82. Niet niks nee.

SWF1

Wie het oude vertrouwde STRAF_WERK Festival gewend was moest misschien even twee keer met zijn ogen knipperen, want ze kwamen dit jaar met een heel nieuw stagedesign én een nieuwe locatie. Blijburg maakt dit jaar plaats voor het grotere Havenpark.

De meeste nieuwe stages geven meteen een zomerse sfeer mee – iets dat duidelijk is doorgepakt vanuit de oude ‘strandlocatie’. Palmbomen, veel hout, een paar lampionnetjes en je hebt – met een drankje met gummybeertjes van de Lipton cocktailbar in je hand – meteen een tropisch gevoel. Perfect voor de kleurrijke outfits (Hawaii-bloesje hier, vrolijke croptop daar, hoedje erbij) die zelfs op deze bewolkte dag rondlopen op het festival. De technostage The Hideout zag er iets minder kleurrijk uit. Maarja, techno hè.

BannerTicketDeal

We lopen het terrein binnen op het moment dat Hot Since 82 heel het publiek gek maakt met zijn set. Iedereen zit er al lekker in en de grote regenbui is overgevlogen naar Lowlands (sorry). Met een drankje in mijn hand sta ik tevreden te genieten terwijl de dj – die ik net al noemde – wordt gewaarschuwd dat hij moet stoppen om Kölsch over te laten nemen. Hij lijkt stiekem minstens net zo tevreden als ik, aangezien hij besluit om nog een kwartier door te draaien. Er is een connectie tussen de dj en het publiek voelbaar, een fenomeen dat normaliter alleen bij intieme clubsets te ervaren is. Eindigen met een knal, kippenvel en een groot applaus wanneer het stokje wordt overgedragen.

Even denk ik terug aan de oude vertrouwde avonden met Route 94 en Tsepo in de Marktkantine. Nostalgie. Wat is de organisatie en het concept gegroeid sinds toen. Daar waar er vroeger voornamelijk house/techhouse en deephouse dj’s op de programmering stonden zijn ook de grotere techno-namen inmiddels niet meer weg te denken van het affiche. Bigger, better, breder. Dat geldt overigens ook voor de randprogrammering, waar je tussen het feesten door even een potje kunt sjoelen (dat spel met die houten rondjes) of jezelf kunt terugtrekken in de tipi tenten.

SWF2

Het festival telt dit jaar 7 stages met elk een andere sfeer. Zoals gewoonlijk lopen wij weer het hele terrein af en nemen we overal een kijkje. Opvallend is de Bacardi stage, waar door Philou Louzolo wat sfeer verhogende tunes over het publiek uitrolt. Een dansje met een paar onbekenden voelt hier dan ook als thuiskomen. Van de ‘groovy’ beats van de Bacardi stage gaan we naar The Hideout, a.k.a. ‘de technotent’ (zo noemen we het op het terrein gewoon, wel zo makkelijk voor in de groepsapps). Len Faki knalt het dak van de tent er bijna af, terwijl zodra je buiten komt de vocals van de melodische set van Kölsch te horen zijn. De programmering van SWF bedient dit jaar vrijwel alle subgenres binnen de (deep)house- en technoscene. Fast forward naar ons hoogtepunt van de dag: Pan-Pot. Wat hebben deze mannen weer gezorgd voor een perfecte afsluiter.

SWF, bedankt voor de muzikale climax en de fijne mensen. Ik hoop dat je je nog veel jaren met ons mee ontwikkelt, maar wordt alsjeblieft niet té groot. Het intieme gevoel tussen de dj’s en het publiek maakt jullie toch wel uniek. Tot volgend jaar.

Foto's door: Kirsten van Santen

Vond je het leuk? Laat het Dena weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

DGTL organiseert 's werelds grootste online festival

Nieuws

Dinsdag 7 april 2020

Meerdere virtuele stages, een waslijst aan topdj's, Q&A's rondom circulair festivallen en aanbiedingen van o.a. Kornuit en Absolut vormen een...

Oerol onderzoekt andere vorm voor festival

Nieuws

Vrijdag 3 april 2020

Het Terschellinger theaterfestival Oerol zal in 2020 niet in reguliere vorm kunnen plaatsvinden vanwege de corona-maatregelen van de Nederlandse overheid....

Alle virtuele raves op een rijtje

Nieuws

Vrijdag 27 maart 2020

Go hard and stay home.

Paaspop 2020 gaat niet door

Nieuws

Dinsdag 24 maart 2020

Gekochte tickets blijven geldig voor 2021; ook restitutie van ticket aankoopbedrag mogelijk

Glastonbury afgelast en dat is slecht nieuws voor alle Europese festivals

Nieuws

Woensdag 18 maart 2020

Een van de grootste openluchtfestival op aarde is door de coronacrisis genoodzaakt om de aanstaande editie te annuleren.

Ook Coachella uitgesteld naar aanleiding van coronavirus

Nieuws

Woensdag 11 maart 2020

Het festival staat nu gepland voor 9 tot en met 11 en 16 tot en met 18 oktober.

Eerste grote festival afgelast om coronavirus

Nieuws

Donderdag 5 maart 2020

Tomorrowland Winter in het Franse Alpe d'Huez wordt door de Franse autoriteiten afgelast vanwege de dreiging van het coronavirus.

SWF 2020 maakt line-up bekend

Nieuws

Dinsdag 3 maart 2020

O.a. Âme II Âme, Gerd Janson, Floorplan, Henrik Schwarz, Maceo Plex, Marcel Dettmann en Honey Dijon staan op het affiche.