Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 2 minuten. Afbeelding: Olivia Grace Photography

Report over

HEMtuin is met afstand het meest veelzijdige festivalalternatief tot nu toe

Door Timo Kragting op dinsdag 30 juni 2020

Olivia en ik waren het op de terugweg er beiden wel over eens: Dit voelde echt weer even als de veelzijdigheid van een festivaldag. Het grootste verschil tussen HEMtuin en alle andere corona festivalalternatieven zit ‘m júist in het nabootsen van die festivalvibe. Je kan een DJ bij een terras neerzetten, maar als je niet mag dansen maakt dat nog geen festivalsfeer. Bij HEMtuin krijg je wat anders. Een dagje uit. Theater, lichtshows, muziek, dinnershows, een festival experience museum, er is van alles te beleven. Ik durf met volle overtuiging te zeggen dat het de beste poging tot een festivalalternatief is, sinds die hele corona crisis begon.

Een aangename terrassing

Een gigantisch terras dient als HUB vanaf waar je uitstapjes kunt maken om shows bezoeken. Een beetje als de Parade, alleen dan met een gigantisch terras. Drinken bestellen gaat simpel, je scant een QR-code, plaatst je bestelling en niet veel later staat het voor je neus. De sfeer is gemoedelijk. Het is 17:00 als we aankomen en veel mensen zijn nog op werk. Even vraag ik me af of dit gigantische lege terras ooit vol gaat komen. Er staan werkelijk honderden tafeltjes, het lijkt bijna onmogelijk. Nog geen uur later zit het hele terras tot de nok toe gevuld.

Terras

Een bont palet aan shows

Het entertainment gehalte is hoog. Terwijl er licht- en dinnershows plaatsvinden worden de bezoekers op het terras vermaakt met muziek en straattheater. Er gebeurt een hoop, daar op dat Hembrugterrein. Tussen de industriële loodsen, opblaaspaddestoelen, festivalprops en kunstgalerieën in zit je eigenlijk perfect.

Wij trappen onze dag af met een rondje door het Festivalmuseum. Prachtige sculpturen en lichtkunst, maar ook usual suspects als kluisjes en dixi’s vormen het decor van de ‘experience’. Overal hangen kaartjes met uitleg. Het voelt als een kijkje achter de schermen, maar is tegelijkertijd ook een reis door FOMO-land. FOMO voor iets dat niet eens plaatsvindt: Het festivalseizoen. Instagrammable is het zeker.

HEMTUIN

We vervolgen onze dag met een dinnershow van Boom Chicago. Standupcomedy zoals alleen zij dat kunnen. De afwisseling tussen comedy en verschillende gangen aan eten is top. Het eten zelf overigens ook. We zitten er bijna drie uur, maar het voelt als drie kwartier. Als laatst staat een lichtshow op het programma:

Technotunnel

Zitzakken en stoelen staan in een cirkel verspreid in een grote lege donkere loods. Aan vier kanten staan grote stellages met lampen en speakers. Waar je in de cirkel ook zit of welke kant je ook opkijkt, je ziet dezelfde show. Duistere techno van Egbert & Secret Cinema worden gecombineerd met lasers en licht. Het is alsof je in een tunnel zit, een paar pillen op hebt en die laatste per ongeluk een 2CB’tje was. Best wel sick wat geluid en licht met je zintuigen kan doen. Het half uur vliegt om.

HEMTUIN2

De dag zit er alweer op. HEMtuin is niet alleen het meest veelzijdige festivalalternatief tot nu toe, maar ook een concept dat zelfs buiten deze crisis om een bestaansrecht zou hebben. Goed, een festivalmuseum is dan misschien niet nodig, maar de combinatie van een terras met entertainment, dinner- en lichtshows maakt een ontspannen dagje weg. Terug op de boot vat Olivia het met een vraag eigenlijk perfect samen: “Kunnen we volgende week weer?”.

HEMtuin Terrastival
De hele zomer elke vrijdag, zaterdag en zondag te bezoeken
Voor meer informatie en tickets, check HEMtuin.nl

Vond je het leuk? Laat het Timo weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer zien?

Bekijk het fotoalbum door Olivia Grace Photography

Meer uit het blog

Toilet Festival 2020: Live vanaf de plee

Nieuws

Donderdag 19 november 2020

Dansen voor het goede doel op muziek van o.a. Rob Dekay, The Partysquad en Vunzige Deuntjes. Live vanaf de plee.

Naar de sneeuw met Enter The Snow kan ook dit jaar gewoon weer

Nieuws

Vrijdag 16 oktober 2020

In tijden dat er niets mogelijk lijkt, zien de jongens achter de organisatie van Enter the Snow juist kansen.

Doe mee met de Dutch Dance Quiz: een ode aan 30 jaar dance

Nieuws

Vrijdag 2 oktober 2020

Op zaterdag 17, 24 en 31 oktober presenteren Vivienne van den Assem en dance-expert Arne van Terphoven vanuit de legendarische...

TeamAlert is benieuwd naar jouw ervaringen met drugs in het verkeer

Nieuws

Woensdag 30 september 2020

Heb je een rijbewijs en ben je tussen de 18 en 50 jaar oud? En gebruik je weleens XTC, speed,...

Je feestbehoefte tóch nog kwijt bij Ongepland Festival

Nieuws

Donderdag 10 september 2020

De clubs zijn gesloten, festivalseizoen zit er op, maar op Ongepland Festival in het Sieraad te Amsterdam trekken ze hem...

Aangepast Pleinvrees am Strand belooft een muzikale stranddag te worden

Nieuws

Vrijdag 7 augustus 2020

"Lekker flaneren aan de Amsterdamse kust, pootjes in het goudgele zand, de fijnste muziek en een grijns op je giecheltje...

18 juli is het Nationale Festivalcrew-dag: een ode aan alle festivalmedewerkers

Nieuws

Dinsdag 7 juli 2020

De organisatie van de Zwarte Cross en Mañana Mañana roept alle festivalmedewerkers in Nederland op om 18 juli 2020 een...

HEMtuin is met afstand het meest veelzijdige festivalalternatief tot nu toe

Inclusief fotoalbum

Dinsdag 30 juni 2020

We mochten weer eens op pad en dat beviel goed!