Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 2 minuten. Afbeelding: Olivia Grace Photography

Report over

HEMtuin is met afstand het meest veelzijdige festivalalternatief tot nu toe

Door Timo Kragting op dinsdag 30 juni 2020

Olivia en ik waren het op de terugweg er beiden wel over eens: Dit voelde echt weer even als de veelzijdigheid van een festivaldag. Het grootste verschil tussen HEMtuin en alle andere corona festivalalternatieven zit ‘m júist in het nabootsen van die festivalvibe. Je kan een DJ bij een terras neerzetten, maar als je niet mag dansen maakt dat nog geen festivalsfeer. Bij HEMtuin krijg je wat anders. Een dagje uit. Theater, lichtshows, muziek, dinnershows, een festival experience museum, er is van alles te beleven. Ik durf met volle overtuiging te zeggen dat het de beste poging tot een festivalalternatief is, sinds die hele corona crisis begon.

Een aangename terrassing

Een gigantisch terras dient als HUB vanaf waar je uitstapjes kunt maken om shows bezoeken. Een beetje als de Parade, alleen dan met een gigantisch terras. Drinken bestellen gaat simpel, je scant een QR-code, plaatst je bestelling en niet veel later staat het voor je neus. De sfeer is gemoedelijk. Het is 17:00 als we aankomen en veel mensen zijn nog op werk. Even vraag ik me af of dit gigantische lege terras ooit vol gaat komen. Er staan werkelijk honderden tafeltjes, het lijkt bijna onmogelijk. Nog geen uur later zit het hele terras tot de nok toe gevuld.

Terras

Een bont palet aan shows

Het entertainment gehalte is hoog. Terwijl er licht- en dinnershows plaatsvinden worden de bezoekers op het terras vermaakt met muziek en straattheater. Er gebeurt een hoop, daar op dat Hembrugterrein. Tussen de industriële loodsen, opblaaspaddestoelen, festivalprops en kunstgalerieën in zit je eigenlijk perfect.

Wij trappen onze dag af met een rondje door het Festivalmuseum. Prachtige sculpturen en lichtkunst, maar ook usual suspects als kluisjes en dixi’s vormen het decor van de ‘experience’. Overal hangen kaartjes met uitleg. Het voelt als een kijkje achter de schermen, maar is tegelijkertijd ook een reis door FOMO-land. FOMO voor iets dat niet eens plaatsvindt: Het festivalseizoen. Instagrammable is het zeker.

HEMTUIN

We vervolgen onze dag met een dinnershow van Boom Chicago. Standupcomedy zoals alleen zij dat kunnen. De afwisseling tussen comedy en verschillende gangen aan eten is top. Het eten zelf overigens ook. We zitten er bijna drie uur, maar het voelt als drie kwartier. Als laatst staat een lichtshow op het programma:

Technotunnel

Zitzakken en stoelen staan in een cirkel verspreid in een grote lege donkere loods. Aan vier kanten staan grote stellages met lampen en speakers. Waar je in de cirkel ook zit of welke kant je ook opkijkt, je ziet dezelfde show. Duistere techno van Egbert & Secret Cinema worden gecombineerd met lasers en licht. Het is alsof je in een tunnel zit, een paar pillen op hebt en die laatste per ongeluk een 2CB’tje was. Best wel sick wat geluid en licht met je zintuigen kan doen. Het half uur vliegt om.

HEMTUIN2

De dag zit er alweer op. HEMtuin is niet alleen het meest veelzijdige festivalalternatief tot nu toe, maar ook een concept dat zelfs buiten deze crisis om een bestaansrecht zou hebben. Goed, een festivalmuseum is dan misschien niet nodig, maar de combinatie van een terras met entertainment, dinner- en lichtshows maakt een ontspannen dagje weg. Terug op de boot vat Olivia het met een vraag eigenlijk perfect samen: “Kunnen we volgende week weer?”.

HEMtuin Terrastival
De hele zomer elke vrijdag, zaterdag en zondag te bezoeken
Voor meer informatie en tickets, check HEMtuin.nl

Vond je het leuk? Laat het Timo weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer zien?

Bekijk het fotoalbum door Olivia Grace Photography

Meer uit het blog

By The Creek keert in september terug als weekender

Nieuws

Donderdag 22 april 2021

Duimen dat het weer los mag in september, dan staat er namelijk dubbel zoveel By The Creek op het programma.

Merendeel jongeren verwacht dit jaar weer een festival te bezoeken

Nieuws

Vrijdag 16 april 2021

Met de eerste testevenementen achter de rug en de aankondiging dat in april honderden evenementen en attracties onder strikte voorwaarden...

Een noodzakelijke bom van opgekropte festivaleuforie

Maandag 22 maart 2021

Wat gebeurt er als je na een festivalloos jaar 1.500 festivalfans los laat in Biddinghuizen? Pure extase.

Joris Voorn, De Staat, Chef'Special en meer op testfestivals

Nieuws

Woensdag 24 februari 2021

De kaartverkoop start morgen voor iedereen die zich heeft aangemeld.

Mysteryland start met voorverkoop

Nieuws

Donderdag 11 februari 2021

Mysteryland heeft goede hoop dat ze 27 t/m 29 augustus het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer weer kunnen omtoveren tot een...

Pleinvrees Festival viert 10-jarig bestaan op 31 juli

Nieuws

Maandag 8 februari 2021

Weet jij al waar je naartoe gaat deze zomer?

YellowTipi onderzoekt: Hoe groot is de kans dat we deze zomer kunnen festivallen?

Nieuws

Donderdag 4 februari 2021

Floris onderzocht hoe groot de kans is dat we deze zomer weer kunnen festivallen. Vaccinaties, testevenementen, sneltests, wat is er...

Er komt een garantiefonds voor evenementen en dat is geweldig nieuws

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Waar de evenementenindustrie al maanden om schreeuwt, wordt eindelijk door het kabinet gehoord.