Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 4 minuten.

Report over Gaasper Pleasure

Haaien in het water, vieze meiden op het land

Door Callum Dickie op zaterdag 16 augustus 2014

Leuk! Vandaag staat niet Latin Village of Loveland op het programma, maar het iets minder massale, maar zeker net zo leuke, Gaasper Pleasure aan de Gaasperplas in Amsterdam Zuid-Oost.

De Gaasperplas is ontstaan door uitgravingen voor de bouw van de  Bijlmer terug in het jaar bla bla bla bla…..  Dat boeit inderdaad niemand. Amsterdam Zuid-oost, is dat wel zo’n geweldige festivallocatie? Ja! Gelukkig bestaat er zo iets moois als de Gaasperplas en als je het mij vraagt kon de locatie niet veel beter gekozen worden.

Helaas mocht er in de plas zelf niet gezwommen worden, wat vooral met de tropische temperaturen van zaterdag echt een gemis was. Om te voorkomen dat er tóch gezwommen zou worden waren er 4 afschrikwekkende haaienvinnen in het water gezet. Wie deze Jaws-achtige perikelen durfde te passeren, kreeg te maken met de plaatselijke reddingsbrigade. Ondanks het zwemverbod werden er “logischerwijs” evengoed zeer charmante Speedo’s verkocht. 

Er waren 4 podia te vinden, waarvan de main-stage er verreweg het mooist uitzag. Daarnaast was er Horizon, Radiant en Vieze Meid. Wie het decor boven het dancegedeelte  van mainstage heeft ontworpen verdient een dikke pluim, heel vet gedaan! ‘Vieze meid’, een podium met 90’s muziek, retro oldschool nummers en een zwembadje, was echt mijn favoriete plek op beide dagen. FreshPrince en andere oldschool nummers passeerden de revue en deed menig bezoeker een dansje wagen, oftewel: de voetjes gingen van de vloer hoor. De sfeer was erg top, het was lekker klein, knus en erg gezellig.

De geluidsinstallatie was zeker bij de Radiant (techno) stage uitmuntend. Dat het terrein dichtbij een woonwijk stond bleek niks uit te maken,  dus zoals het een echt festival betaamt: pompen met die speakers!!! Op social media hadden we één kwallenbal die meende dat de muziek te hard stond. Dit is dezelfde man die altijd om 06.00uur zijn wekker zet om te controleren of de ochtendkrant wel op tijd op de mat ligt.

Tripeo en Nonak Ynnos hebben volop gebruikt gemaakt van die  super installatie en kregen iedereen op de dansvloer. Bij toeval eindigden we zaterdag bij de mainstage, waar Oliver Weiter zijn magische kunsten ten gehore bracht. Met een heerlijke keuze van nummers staat deze set bij mij boven aan het lijstje van de dag. Met deze man had de organisatie de ultieme headliner te pakken. Zoals verwacht gaf de Leidenaar een heel fijn setje weg. 

Zondag opende Riso op de mainstage, het klonk top en hij had zeker goede nummers door zijn set heen gegooid. Tussen 13.00 en 14.00 waren er zo goed als geen mensen, behalve de echte die-hards, wat geen weerspiegeling van Riso zijn draaikunsten gaf. De Radiant tent trok ons weer aan, dit keer vooral door de regenbuien die over kwamen, maar ik denk dat de heren Dispar Vulgo (die ook de 2012 en 2013 editie tot een hoogtepunt bracht) en Jonas Kopp ook zonder die regenbuien volle zalen hadden getrokken.
Nd_baumecker had op Horizon stage het laatste zegje, concullega Cinnaman had om dezelfde tijd de Mainstage te pakken waardoor Baumecker voor wat minder publiek stond dan wij van hem gewend zijn. Als de bezoekers bij Main stage hadden gehoord hoe het bij Horizon klonk, waren ze wellicht daar naartoe gegaan. Niets ten nadele van Cinnaman, dat zal ook heel vet geklonken hebben.

Over de voorzieningen op Gaasper Pleasure viel niets te klagen. Diverse eettentjes creëerden een zee aan keuze. Van döner kebab, burgers en snoep tot een succesvol nieuw fenomeen: het fruitkraampje! Niet alleen eettentjes, maar ook tja, hoe zullen we het noemen, ‘drankkraampjes’ deden het goed. Met een stuk of 3 Bavaria stands was er genoeg mogelijkheid om niet alleen bier maar ook fris, vers gemaakte coctails en verse fruitsmoothies te halen. 

Als je even moe was van het dansen, of even genoeg had van de muziek, dan kon je er altijd nog voor kiezen om eens even lekker te ontspannen tijdens een potje midgetgolf, het kind in jezelf naar boven brengen door je te laten gaan op de trampoline, of je te wagen aan het mega twister spel of de mega sjoelbak. Geen zin in al dat drukke gedoe? Geen paniek! Er was ook nog een vintage kledingkraam waar je kekke spullen kon kopen en een confession booth om je ergste zonden te overdenken.

In Nederland ontkomt een doorgewinterde festivalganger niet aan een dagje regen, ook dit jaar niet. Waar bezoekers het zaterdag met prachtig mooi weer ontzettend hebben getroffen, hadden de bezoekers van zondag iets minder geluk. Met een code geel (dat is geel, niet gele tipi) kon je gerust zeggen dat het zondag behoorlijk regenachtig was. Overigens deed het druilerige weer zeker niet af aan de gezellige sfeer van het festival.

Over het algemeen was het een zeer geslaagd festival. Het personeel was aardig en attent en danste zelf ook gezellig mee. De organisatie heeft duidelijk veel werk in de overige activiteiten gestoken in plaats van zich alleen te richten op het gebruikelijke. Ook is er veel en goed nagedacht over de aankleding en het uiterlijk van het terrein. Gaasper Pleasure is een uitgestrekt super gezellig festival dat door de sfeer toch compact aanvoelt. Als de organisatoren deze weg aanhouden en wat meer mazzel hebben met het weer, kan het alleen maar een nog groter succes worden.

Foto's (zondag): Marco Nielen

Vond je het leuk? Laat het Callum weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer zien?

Bekijk het fotoalbum door Marco Nielen

Meer uit het blog

Naar de sneeuw met Enter The Snow kan ook dit jaar gewoon weer

Nieuws

Vrijdag 16 oktober 2020

In tijden dat er niets mogelijk lijkt, zien de jongens achter de organisatie van Enter the Snow juist kansen.

Doe mee met de Dutch Dance Quiz: een ode aan 30 jaar dance

Nieuws

Vrijdag 2 oktober 2020

Op zaterdag 17, 24 en 31 oktober presenteren Vivienne van den Assem en dance-expert Arne van Terphoven vanuit de legendarische...

TeamAlert is benieuwd naar jouw ervaringen met drugs in het verkeer

Nieuws

Woensdag 30 september 2020

Heb je een rijbewijs en ben je tussen de 18 en 50 jaar oud? En gebruik je weleens XTC, speed,...

Je feestbehoefte tóch nog kwijt bij Ongepland Festival

Nieuws

Donderdag 10 september 2020

De clubs zijn gesloten, festivalseizoen zit er op, maar op Ongepland Festival in het Sieraad te Amsterdam trekken ze hem...

Aangepast Pleinvrees am Strand belooft een muzikale stranddag te worden

Nieuws

Vrijdag 7 augustus 2020

"Lekker flaneren aan de Amsterdamse kust, pootjes in het goudgele zand, de fijnste muziek en een grijns op je giecheltje...

18 juli is het Nationale Festivalcrew-dag: een ode aan alle festivalmedewerkers

Nieuws

Dinsdag 7 juli 2020

De organisatie van de Zwarte Cross en Mañana Mañana roept alle festivalmedewerkers in Nederland op om 18 juli 2020 een...

HEMtuin is met afstand het meest veelzijdige festivalalternatief tot nu toe

Inclusief fotoalbum

Dinsdag 30 juni 2020

We mochten weer eens op pad en dat beviel goed!

Dit zijn de 10 beste festivalalternatieven deze zomer

Nieuws

Donderdag 25 juni 2020

Terrastivals, festivalloze festivalcampings, dance dineren op een boot, er kan van alles deze zomer zonder festivals.

Ontdek alle festivals

Ontdek Amsterdam Dance Event