Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 4 minuten.

Report over Gaasper Pleasure

Haaien in het water, vieze meiden op het land

Door Callum Dickie op zaterdag 16 augustus 2014

Leuk! Vandaag staat niet Latin Village of Loveland op het programma, maar het iets minder massale, maar zeker net zo leuke, Gaasper Pleasure aan de Gaasperplas in Amsterdam Zuid-Oost.

De Gaasperplas is ontstaan door uitgravingen voor de bouw van de  Bijlmer terug in het jaar bla bla bla bla…..  Dat boeit inderdaad niemand. Amsterdam Zuid-oost, is dat wel zo’n geweldige festivallocatie? Ja! Gelukkig bestaat er zo iets moois als de Gaasperplas en als je het mij vraagt kon de locatie niet veel beter gekozen worden.

Helaas mocht er in de plas zelf niet gezwommen worden, wat vooral met de tropische temperaturen van zaterdag echt een gemis was. Om te voorkomen dat er tóch gezwommen zou worden waren er 4 afschrikwekkende haaienvinnen in het water gezet. Wie deze Jaws-achtige perikelen durfde te passeren, kreeg te maken met de plaatselijke reddingsbrigade. Ondanks het zwemverbod werden er “logischerwijs” evengoed zeer charmante Speedo’s verkocht. 

Er waren 4 podia te vinden, waarvan de main-stage er verreweg het mooist uitzag. Daarnaast was er Horizon, Radiant en Vieze Meid. Wie het decor boven het dancegedeelte  van mainstage heeft ontworpen verdient een dikke pluim, heel vet gedaan! ‘Vieze meid’, een podium met 90’s muziek, retro oldschool nummers en een zwembadje, was echt mijn favoriete plek op beide dagen. FreshPrince en andere oldschool nummers passeerden de revue en deed menig bezoeker een dansje wagen, oftewel: de voetjes gingen van de vloer hoor. De sfeer was erg top, het was lekker klein, knus en erg gezellig.

De geluidsinstallatie was zeker bij de Radiant (techno) stage uitmuntend. Dat het terrein dichtbij een woonwijk stond bleek niks uit te maken,  dus zoals het een echt festival betaamt: pompen met die speakers!!! Op social media hadden we één kwallenbal die meende dat de muziek te hard stond. Dit is dezelfde man die altijd om 06.00uur zijn wekker zet om te controleren of de ochtendkrant wel op tijd op de mat ligt.

Tripeo en Nonak Ynnos hebben volop gebruikt gemaakt van die  super installatie en kregen iedereen op de dansvloer. Bij toeval eindigden we zaterdag bij de mainstage, waar Oliver Weiter zijn magische kunsten ten gehore bracht. Met een heerlijke keuze van nummers staat deze set bij mij boven aan het lijstje van de dag. Met deze man had de organisatie de ultieme headliner te pakken. Zoals verwacht gaf de Leidenaar een heel fijn setje weg. 

Zondag opende Riso op de mainstage, het klonk top en hij had zeker goede nummers door zijn set heen gegooid. Tussen 13.00 en 14.00 waren er zo goed als geen mensen, behalve de echte die-hards, wat geen weerspiegeling van Riso zijn draaikunsten gaf. De Radiant tent trok ons weer aan, dit keer vooral door de regenbuien die over kwamen, maar ik denk dat de heren Dispar Vulgo (die ook de 2012 en 2013 editie tot een hoogtepunt bracht) en Jonas Kopp ook zonder die regenbuien volle zalen hadden getrokken.
Nd_baumecker had op Horizon stage het laatste zegje, concullega Cinnaman had om dezelfde tijd de Mainstage te pakken waardoor Baumecker voor wat minder publiek stond dan wij van hem gewend zijn. Als de bezoekers bij Main stage hadden gehoord hoe het bij Horizon klonk, waren ze wellicht daar naartoe gegaan. Niets ten nadele van Cinnaman, dat zal ook heel vet geklonken hebben.

Over de voorzieningen op Gaasper Pleasure viel niets te klagen. Diverse eettentjes creëerden een zee aan keuze. Van döner kebab, burgers en snoep tot een succesvol nieuw fenomeen: het fruitkraampje! Niet alleen eettentjes, maar ook tja, hoe zullen we het noemen, ‘drankkraampjes’ deden het goed. Met een stuk of 3 Bavaria stands was er genoeg mogelijkheid om niet alleen bier maar ook fris, vers gemaakte coctails en verse fruitsmoothies te halen. 

Als je even moe was van het dansen, of even genoeg had van de muziek, dan kon je er altijd nog voor kiezen om eens even lekker te ontspannen tijdens een potje midgetgolf, het kind in jezelf naar boven brengen door je te laten gaan op de trampoline, of je te wagen aan het mega twister spel of de mega sjoelbak. Geen zin in al dat drukke gedoe? Geen paniek! Er was ook nog een vintage kledingkraam waar je kekke spullen kon kopen en een confession booth om je ergste zonden te overdenken.

In Nederland ontkomt een doorgewinterde festivalganger niet aan een dagje regen, ook dit jaar niet. Waar bezoekers het zaterdag met prachtig mooi weer ontzettend hebben getroffen, hadden de bezoekers van zondag iets minder geluk. Met een code geel (dat is geel, niet gele tipi) kon je gerust zeggen dat het zondag behoorlijk regenachtig was. Overigens deed het druilerige weer zeker niet af aan de gezellige sfeer van het festival.

Over het algemeen was het een zeer geslaagd festival. Het personeel was aardig en attent en danste zelf ook gezellig mee. De organisatie heeft duidelijk veel werk in de overige activiteiten gestoken in plaats van zich alleen te richten op het gebruikelijke. Ook is er veel en goed nagedacht over de aankleding en het uiterlijk van het terrein. Gaasper Pleasure is een uitgestrekt super gezellig festival dat door de sfeer toch compact aanvoelt. Als de organisatoren deze weg aanhouden en wat meer mazzel hebben met het weer, kan het alleen maar een nog groter succes worden.

Foto's (zondag): Marco Nielen

Vond je het leuk? Laat het Callum weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer zien?

Bekijk het fotoalbum door Marco Nielen

Sla Gaasper Pleasure op als favoriet

Opslaan

Meer info: naar de festivalpagina

Meer uit het blog

Bonobo, Yellow Claw en Oscar and the Wolf onder laatste grote namen voor Sziget 2018

Nieuws

Vrijdag 25 mei 2018

De line-up is nu zo goed als compleet.

Het geheim van de Zon

Report over De Zon

Donderdag 24 mei 2018

Geen festival zo vreemd, uniek en smerig lekker als de Zon. Wat is het geheim?

Wildeburg maakt de gehele line-up bekend

Nieuws

Donderdag 24 mei 2018

Grofweg zo'n 140 namen pronken op 't affiche.

"We willen ooit stagediven in pak."

Nieuws

Woensdag 23 mei 2018

Hoe kicken is het om talenten te volgen die op het punt van doorbreken staan? Lees hier het resultaat.

De onbereikbare climax van de opwarm-dj

Nieuws

Dinsdag 22 mei 2018

Hard to get vind ik juist lekker

“XTC is de nieuwe cannabis geworden”

Nieuws

Donderdag 17 mei 2018

Wetenschapper en raver Ton Nabben vertelt over zijn jarenlange onderzoek over drugsgebruik in het uitgaans- en festivalleven

Onze route door de timetable van Toffler Festival

Nieuws

Dinsdag 15 mei 2018

Zeg maar dag tegen je keuzestress

The Crave Festival: de hele dag trippen achter de duinen

Nieuws

Maandag 14 mei 2018

Obscure electro en Haagse gezelligheid blijken de perfecte match te zijn