Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 2 minuten. Afbeelding: Ayla Bonji

Report over Milkshake Festival

Glitters, good vibes en even helemaal jezelf zijn op Milkshake festival

Door Ilham Oukhiar op woensdag 31 juli 2019

Op zaterdag 27 juli was het weer zover: de eerste dag van het tweedaagse Milkshake festival ging van start. Het Westerpark in Amsterdam vormde het decor voor een bombastisch spektakel vol glitters en good vibes waar iedereen volledig zichzelf kon zijn.

Hoe extremer, hoe beter

Bij binnenkomst wordt al vrij snel duidelijk dat Milkshake niet zomaar een festival is. Het is overduidelijk dat iedereen het motto ‘be yourself’ ademt: de meest kleurrijke en excentrieke creaties komen voorbij. Hoe extremer, hoe beter, zo lijkt het. De verschillende podia met muziekstromingen als techno, house, disco, danchehall, urban en r&b zijn net zo uiteenlopend als het publiek zelf. Daarnaast valt er ook een hoop te beleven. Zo is er een fun house die rechtstreeks uit Grease lijkt te komen, een roze opblaasbare kerk, een tent om een zelfgemaakte piemel in elkaar te knutselen, verschillende kraampjes waar o.a. vulva kettingen worden verkocht, stands waar je je kunt laten versieren met een laagje glitter en een enorm speelveld waar je inner child alle ruimte krijgt.

Helemaal jezelf zijn

Tijdens de eerste dag van het festival liepen we rond met een prangende vraag aan de bezoekers. Hoe zorgt Milkshake ervoor dat je hier helemaal jezelf kunt zijn, wat buiten de festivaldeuren niet of nauwelijks lukt?

“Hier op Milkshake kan je helemaal jezelf zijn. Je kunt gewoon naakt rondlopen. Als dat je stijl is, do you. Mensen hebben hun eigen stijl en emoties die zij op hun eigen manier willen uiten. Er wordt nergens raar van opgekeken. Daarom vind ik Milkshake gewoon geweldig,” vertelt Elizabeth.

MilkshakeElizabeth

“Homo, lesbisch, bi, trans, hetero; het maakt niks uit. Iedereen is hier om helemaal zichzelf te zijn”, zegt Monolito. “Hier wordt een veilige omgeving gecreëerd. De grenzen zijn natuurlijk letterlijk afgebakend. Binnen deze muren kun je al je gekkigheid tonen. Alles is mogelijk. Het allerbelangrijkste is dat je elkaar liefhebt. Wat je dan draagt maakt niet uit. Het draait om de liefde voor elkaar,” vertelt Daniel.

DuoMIlkshake

“Er lopen mooie creatieve mensen rond die veel liefde geven en willen genieten. Iedereen kan zijn zoals ze willen zijn. Dat is fucking mooi”, zegt Eli.

EliMilkshake

Voorbeeld voor de wereld

Rosa komt jaarlijks naar Milkshake. “Het is altijd het hoogtepunt van mijn jaar,” vertelt ze. “Milkshake is een soort voorbeeld van hoe de wereld moet zijn. Het is een loving community. Ik zou echt willen dat iedereen op de wereld kon voelen hoe ik me hier voel.”

RosaMilkshake

Bezoeker Mo kwam drie jaar geleden voor het eerst op het festival met zijn vriend. “We waren compleet overdonderd en keken elkaar aan van: waar zijn we in hemelsnaam beland? Binnen een paar minuten verdween dat gevoel echter. Het is leuk om te zien hoe anderen volledig zichzelf zijn. Dat is iets wat in onze samenleving van oudsher niet wordt gewaardeerd. Doe maar gewoon normaal, wordt er al gauw gezegd. Op dit festival voel ik alleen maar liefde om me heen.”

MoMilkshake

Milkshake profileert zichzelf als een festival waarbij plezier en liefde voorop staan en slaagt daar uitstekend in. Door een safe space te creëren waarin iedereen zich veilig voelt om zichzelf te uiten op welke manier dan ook, vormt Milkshake een buitengewoon onvergetelijke ervaring voor haar bezoekers. Het is simpel maar tegelijkertijd enorm doeltreffend: op elk hoekje van het festivalterrein was de liefdevolle energie voelbaar.

Vond je het leuk? Laat het Ilham weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer zien?

Bekijk het fotoalbum door Ayla Bonji

Meer uit het blog

By The Creek keert in september terug als weekender

Nieuws

Donderdag 22 april 2021

Duimen dat het weer los mag in september, dan staat er namelijk dubbel zoveel By The Creek op het programma.

Merendeel jongeren verwacht dit jaar weer een festival te bezoeken

Nieuws

Vrijdag 16 april 2021

Met de eerste testevenementen achter de rug en de aankondiging dat in april honderden evenementen en attracties onder strikte voorwaarden...

Een noodzakelijke bom van opgekropte festivaleuforie

Maandag 22 maart 2021

Wat gebeurt er als je na een festivalloos jaar 1.500 festivalfans los laat in Biddinghuizen? Pure extase.

Joris Voorn, De Staat, Chef'Special en meer op testfestivals

Nieuws

Woensdag 24 februari 2021

De kaartverkoop start morgen voor iedereen die zich heeft aangemeld.

Mysteryland start met voorverkoop

Nieuws

Donderdag 11 februari 2021

Mysteryland heeft goede hoop dat ze 27 t/m 29 augustus het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer weer kunnen omtoveren tot een...

Pleinvrees Festival viert 10-jarig bestaan op 31 juli

Nieuws

Maandag 8 februari 2021

Weet jij al waar je naartoe gaat deze zomer?

YellowTipi onderzoekt: Hoe groot is de kans dat we deze zomer kunnen festivallen?

Nieuws

Donderdag 4 februari 2021

Floris onderzocht hoe groot de kans is dat we deze zomer weer kunnen festivallen. Vaccinaties, testevenementen, sneltests, wat is er...

Er komt een garantiefonds voor evenementen en dat is geweldig nieuws

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Waar de evenementenindustrie al maanden om schreeuwt, wordt eindelijk door het kabinet gehoord.

Ontdek alle festivals

Ontdek Amsterdam Dance Event