Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 2 minuten. Afbeelding: Ayla Bonji

Report over Milkshake Festival

Glitters, good vibes en even helemaal jezelf zijn op Milkshake festival

Door Ilham Oukhiar op woensdag 31 juli 2019

Op zaterdag 27 juli was het weer zover: de eerste dag van het tweedaagse Milkshake festival ging van start. Het Westerpark in Amsterdam vormde het decor voor een bombastisch spektakel vol glitters en good vibes waar iedereen volledig zichzelf kon zijn.

Hoe extremer, hoe beter

Bij binnenkomst wordt al vrij snel duidelijk dat Milkshake niet zomaar een festival is. Het is overduidelijk dat iedereen het motto ‘be yourself’ ademt: de meest kleurrijke en excentrieke creaties komen voorbij. Hoe extremer, hoe beter, zo lijkt het. De verschillende podia met muziekstromingen als techno, house, disco, danchehall, urban en r&b zijn net zo uiteenlopend als het publiek zelf. Daarnaast valt er ook een hoop te beleven. Zo is er een fun house die rechtstreeks uit Grease lijkt te komen, een roze opblaasbare kerk, een tent om een zelfgemaakte piemel in elkaar te knutselen, verschillende kraampjes waar o.a. vulva kettingen worden verkocht, stands waar je je kunt laten versieren met een laagje glitter en een enorm speelveld waar je inner child alle ruimte krijgt.

Helemaal jezelf zijn

Tijdens de eerste dag van het festival liepen we rond met een prangende vraag aan de bezoekers. Hoe zorgt Milkshake ervoor dat je hier helemaal jezelf kunt zijn, wat buiten de festivaldeuren niet of nauwelijks lukt?

“Hier op Milkshake kan je helemaal jezelf zijn. Je kunt gewoon naakt rondlopen. Als dat je stijl is, do you. Mensen hebben hun eigen stijl en emoties die zij op hun eigen manier willen uiten. Er wordt nergens raar van opgekeken. Daarom vind ik Milkshake gewoon geweldig,” vertelt Elizabeth.

MilkshakeElizabeth

“Homo, lesbisch, bi, trans, hetero; het maakt niks uit. Iedereen is hier om helemaal zichzelf te zijn”, zegt Monolito. “Hier wordt een veilige omgeving gecreëerd. De grenzen zijn natuurlijk letterlijk afgebakend. Binnen deze muren kun je al je gekkigheid tonen. Alles is mogelijk. Het allerbelangrijkste is dat je elkaar liefhebt. Wat je dan draagt maakt niet uit. Het draait om de liefde voor elkaar,” vertelt Daniel.

DuoMIlkshake

“Er lopen mooie creatieve mensen rond die veel liefde geven en willen genieten. Iedereen kan zijn zoals ze willen zijn. Dat is fucking mooi”, zegt Eli.

EliMilkshake

Voorbeeld voor de wereld

Rosa komt jaarlijks naar Milkshake. “Het is altijd het hoogtepunt van mijn jaar,” vertelt ze. “Milkshake is een soort voorbeeld van hoe de wereld moet zijn. Het is een loving community. Ik zou echt willen dat iedereen op de wereld kon voelen hoe ik me hier voel.”

RosaMilkshake

Bezoeker Mo kwam drie jaar geleden voor het eerst op het festival met zijn vriend. “We waren compleet overdonderd en keken elkaar aan van: waar zijn we in hemelsnaam beland? Binnen een paar minuten verdween dat gevoel echter. Het is leuk om te zien hoe anderen volledig zichzelf zijn. Dat is iets wat in onze samenleving van oudsher niet wordt gewaardeerd. Doe maar gewoon normaal, wordt er al gauw gezegd. Op dit festival voel ik alleen maar liefde om me heen.”

MoMilkshake

Milkshake profileert zichzelf als een festival waarbij plezier en liefde voorop staan en slaagt daar uitstekend in. Door een safe space te creëren waarin iedereen zich veilig voelt om zichzelf te uiten op welke manier dan ook, vormt Milkshake een buitengewoon onvergetelijke ervaring voor haar bezoekers. Het is simpel maar tegelijkertijd enorm doeltreffend: op elk hoekje van het festivalterrein was de liefdevolle energie voelbaar.

Vond je het leuk? Laat het Ilham weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer zien?

Bekijk het fotoalbum door Ayla Bonji

Meer uit het blog

Paaspop kondigt eerste 40 acts aan

Nieuws

Dinsdag 19 november 2019

O.a. André Hazes, Anouk, Kensington, Krezip, Netsky, Parkway Drive, Paul Kalkbrenner en Sean Paul komen naar Schijndel

George Fitzgerald, Extrawelt en meer voor La Rêve Winterfestival

Nieuws

Dinsdag 19 november 2019

La Rêve Winterfestival is 15 februari bij Thuishaven in Amsterdam.

Eerste namen Pinkpop bekend

Nieuws

Woensdag 13 november 2019

Het festival bevestigt headliner Red Hot Chili Peppers. Ook Keane, Zara Larsson, Disturbed en Deftones komen volgend jaar naar Landgraaf.

Ook Post Malone bevestigd voor Pinkpop

Nieuws

Woensdag 13 november 2019

Niet lang nadat de organisatie Red Hot Chili Peppers, Deftones, Keane, Zara Larsson en Disturbed aankondigde, komt nu het nieuws...

ID&T neemt belang in Vunzige Deuntjes

Nieuws

Dinsdag 12 november 2019

De danceorganisatie koopt 60% van Vunzige Deuntjes, waarmee ze o.a. op Mysteryland al jaren mee samenwerken.

NU.nl organiseert eerste landelijke online debat over drugs

Nieuws

Vrijdag 8 november 2019

Moet harddrugs gelegaliseerd worden? En hoe schuldig ben je als recreatief gebruiker aan drugscriminaliteit? Die vragen en meer zullen tijdens...

Interview met Mauro van mahabe137: "We hebben veel aan Kultlab te danken"

Nieuws

Dinsdag 5 november 2019

Floris interviewde Mauro (23) van mahabe137 over hun naam, doorbraak en hun banden met Pablo Discobar en Kultlab.

Dit zijn onze festivaltips voor november

Nieuws

Maandag 28 oktober 2019

Want ook in de herfst en winter valt er genoeg te festivallen.