Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 2 minuten. Afbeelding: Ayla Bonji

Report over Milkshake Festival

Glitters, good vibes en even helemaal jezelf zijn op Milkshake festival

Door Ilham Oukhiar op woensdag 31 juli 2019

Op zaterdag 27 juli was het weer zover: de eerste dag van het tweedaagse Milkshake festival ging van start. Het Westerpark in Amsterdam vormde het decor voor een bombastisch spektakel vol glitters en good vibes waar iedereen volledig zichzelf kon zijn.

Hoe extremer, hoe beter

Bij binnenkomst wordt al vrij snel duidelijk dat Milkshake niet zomaar een festival is. Het is overduidelijk dat iedereen het motto ‘be yourself’ ademt: de meest kleurrijke en excentrieke creaties komen voorbij. Hoe extremer, hoe beter, zo lijkt het. De verschillende podia met muziekstromingen als techno, house, disco, danchehall, urban en r&b zijn net zo uiteenlopend als het publiek zelf. Daarnaast valt er ook een hoop te beleven. Zo is er een fun house die rechtstreeks uit Grease lijkt te komen, een roze opblaasbare kerk, een tent om een zelfgemaakte piemel in elkaar te knutselen, verschillende kraampjes waar o.a. vulva kettingen worden verkocht, stands waar je je kunt laten versieren met een laagje glitter en een enorm speelveld waar je inner child alle ruimte krijgt.

Helemaal jezelf zijn

Tijdens de eerste dag van het festival liepen we rond met een prangende vraag aan de bezoekers. Hoe zorgt Milkshake ervoor dat je hier helemaal jezelf kunt zijn, wat buiten de festivaldeuren niet of nauwelijks lukt?

“Hier op Milkshake kan je helemaal jezelf zijn. Je kunt gewoon naakt rondlopen. Als dat je stijl is, do you. Mensen hebben hun eigen stijl en emoties die zij op hun eigen manier willen uiten. Er wordt nergens raar van opgekeken. Daarom vind ik Milkshake gewoon geweldig,” vertelt Elizabeth.

MilkshakeElizabeth

“Homo, lesbisch, bi, trans, hetero; het maakt niks uit. Iedereen is hier om helemaal zichzelf te zijn”, zegt Monolito. “Hier wordt een veilige omgeving gecreëerd. De grenzen zijn natuurlijk letterlijk afgebakend. Binnen deze muren kun je al je gekkigheid tonen. Alles is mogelijk. Het allerbelangrijkste is dat je elkaar liefhebt. Wat je dan draagt maakt niet uit. Het draait om de liefde voor elkaar,” vertelt Daniel.

DuoMIlkshake

“Er lopen mooie creatieve mensen rond die veel liefde geven en willen genieten. Iedereen kan zijn zoals ze willen zijn. Dat is fucking mooi”, zegt Eli.

EliMilkshake

Voorbeeld voor de wereld

Rosa komt jaarlijks naar Milkshake. “Het is altijd het hoogtepunt van mijn jaar,” vertelt ze. “Milkshake is een soort voorbeeld van hoe de wereld moet zijn. Het is een loving community. Ik zou echt willen dat iedereen op de wereld kon voelen hoe ik me hier voel.”

RosaMilkshake

Bezoeker Mo kwam drie jaar geleden voor het eerst op het festival met zijn vriend. “We waren compleet overdonderd en keken elkaar aan van: waar zijn we in hemelsnaam beland? Binnen een paar minuten verdween dat gevoel echter. Het is leuk om te zien hoe anderen volledig zichzelf zijn. Dat is iets wat in onze samenleving van oudsher niet wordt gewaardeerd. Doe maar gewoon normaal, wordt er al gauw gezegd. Op dit festival voel ik alleen maar liefde om me heen.”

MoMilkshake

Milkshake profileert zichzelf als een festival waarbij plezier en liefde voorop staan en slaagt daar uitstekend in. Door een safe space te creëren waarin iedereen zich veilig voelt om zichzelf te uiten op welke manier dan ook, vormt Milkshake een buitengewoon onvergetelijke ervaring voor haar bezoekers. Het is simpel maar tegelijkertijd enorm doeltreffend: op elk hoekje van het festivalterrein was de liefdevolle energie voelbaar.

Vond je het leuk? Laat het Ilham weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer zien?

Bekijk het fotoalbum door Ayla Bonji

Meer uit het blog

Aangepast Pleinvrees am Strand belooft een muzikale stranddag te worden

Nieuws

Vrijdag 7 augustus 2020

"Lekker flaneren aan de Amsterdamse kust, pootjes in het goudgele zand, de fijnste muziek en een grijns op je giecheltje...

18 juli is het Nationale Festivalcrew-dag: een ode aan alle festivalmedewerkers

Nieuws

Dinsdag 7 juli 2020

De organisatie van de Zwarte Cross en Mañana Mañana roept alle festivalmedewerkers in Nederland op om 18 juli 2020 een...

HEMtuin is met afstand het meest veelzijdige festivalalternatief tot nu toe

Inclusief fotoalbum

Dinsdag 30 juni 2020

We mochten weer eens op pad en dat beviel goed!

Dit zijn de 10 beste festivalalternatieven deze zomer

Nieuws

Donderdag 25 juni 2020

Terrastivals, festivalloze festivalcampings, dance dineren op een boot, er kan van alles deze zomer zonder festivals.

LatinVillage en The Good Guyz realiseren eerste luxe culinaire camping van Nederland

Nieuws

Woensdag 24 juni 2020

Taste of Amsterdam, Latinvillage Festival en The Good Guyz, realiseren de eerste glamping waar dagelijks wordt gekookt door Nederlandse topchefs.

Nederlandse muziekbranche overhandigt 60.000 handtekeningen van petitie 'Liefde voor Muziek'

Nieuws

Dinsdag 23 juni 2020

Aanstaande donderdagmiddag (25 juni om 13.15 uur) overhandigt de Nederlandse muziekindustrie de resultaten van de petitie ‘Liefde voor Muziek’, die...

MOJO en VODAFONE lanceren streamingplatform Larger Than Live

Nieuws

Vrijdag 19 juni 2020

Donderdag 9 juli eerste show door Nielson. Ook De Staat, De Jeugd van Tegenwoordig, Maan, Frenna Deluxe en Rolf Sanchez...

HEMtuin Terrastival is Nederlands grootste culturele anderhalvemeterterras

Nieuws

Dinsdag 16 juni 2020

Zo wordt 't toch nog wat, deze fesivalzomer.