Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 2 minuten. Afbeelding: Kirsten van Santen

Nieuws

Glijen, flirten en shinen bij Parels van de Stad

Door Timo Kragting op dinsdag 6 augustus 2019

Vorig jaar zag dit Amsterdamse onderonsje het daglicht. Een festival van Amsterdam, voor Amsterdam aan het einde van het festivalseizoen. Het bleek een succesformule, want de eerste editie was direct stijf uitverkocht. Dat smaakte natuurlijk naar meer, dus dit jaar zijn ze weer terug. Maar liefst 10 Amsterdamse evenementenorganisaties brengen 90 (!!) parels van acts naar het Havenpark in Amsterdam op 14 september. Shine je mee?

BannerTicketDeal

Samen sta je sterk

Het moet weer een bonte verzameling van pop-, hiphop-, r&b- en housemuziek gaan worden. Van catchy meezingers tot vieze glijplaten. Het zijn ook niet de minste organisaties die hun steentje bijdragen. Partijen als Vunzige Deuntjes, Encore en TikTak organiseren zelf grote succesvolle evenementen in en rondom de hoofdstad. “Voor Amsterdam, door Amsterdam en dé plek waar Amsterdam samenkomt.” Het is de pay-off en succesformule van het relatief nieuwe festival.

Vunzige Deuntjes x TikTak

Van een echte mainstage is geen sprake, maar als je er een zou moeten uitkiezen, zou het de stage van Vunzige Deuntjes x TikTak zijn. Een mix van live-acts en dj’s brengen muziek en vibes die je van de organisaties gewend bent. Glijen, meeblèren, vies kijken en ongegeneerd flirten. Je ontkomt er niet aan. Zeker niet bij live-optredens van Frenna, Jonna Fraser, Josylvio en Childsplay. Het is slechts een greep uit het uitgebreide programma bij deze stage.

Encore x Puna

Evenementenorganisatie Encore doet ’t vandaag met hiphopblog Puna. Twee grootmachten als het om de hiphopscene in Nederland gaat. Encore organiseert al jaren een succesvol hiphopfeest in de Melkweg en wist in het verleden al acts als MHD, Lil Pump, Migos en Flonti Slacks voor hun festival te strikken. Het is dan ook geen verrassing dat ze het beste uit de lokale hiphopscene meenemen naar Parels van de Stad. O.a. Sevn Alias, Cho en DJ Abstract staan op het programma.

Kris Kross Amsterdam

Het gaat goed met de partystarters uit Amsterdam. Een internationale doorbraak (meer dan 500 miljoen Spotify plays voor hun hit Sex) en een knaller van een nummer 1 hit met Maan en Tabitha zijn slechts twee van de successen van het trio Yuki Kemphees, Jordy- en Sander Huisman. Een heuse parel van de stad dus, ze heten niet voor niets Kris Kross Amsterdam. Ze nemen 14 september o.a. Tabitha, Walter Looks en Juvanice mee naar het Havenpark.

Meer parels van parels

Het is een lange lijst aan hostingpartners, elke Amsterdamse organisatie draagt met liefde wat pareltjes bij. Ook Fiesta Macumba, Super Social, Over the Moon, KLEAR, Colorful en Geroezemoes staan op het affiche en brengen o.a. Waxfiend, Benny Rodrigues, Yung Internet en Full Crate naar het festival.

ParelsvandestadFoto: Kirsten van Santen

Het is simpelweg nogal een grote jongen, dit relatief nieuwe festival. Amsterdamse gezelligheid op z’n best. En als je niet uit onze hoofdstad komt, ben je natuurlijk ook gewoon welkom. Want ook dat is Amsterdam. Er zijn nog tickets beschikbaar, bovendien krijg je er een New York pizzavoucher van €13,- bij.

Parels van de Stad
14 september
Havenpark, Amsterdam
Tickets kosten 35 euro en je krijgt er een gratis pizzavoucher van €13,- bij 

Vond je het leuk? Laat het Timo weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Toilet Festival 2020: Live vanaf de plee

Nieuws

Donderdag 19 november 2020

Dansen voor het goede doel op muziek van o.a. Rob Dekay, The Partysquad en Vunzige Deuntjes. Live vanaf de plee.

Naar de sneeuw met Enter The Snow kan ook dit jaar gewoon weer

Nieuws

Vrijdag 16 oktober 2020

In tijden dat er niets mogelijk lijkt, zien de jongens achter de organisatie van Enter the Snow juist kansen.

Doe mee met de Dutch Dance Quiz: een ode aan 30 jaar dance

Nieuws

Vrijdag 2 oktober 2020

Op zaterdag 17, 24 en 31 oktober presenteren Vivienne van den Assem en dance-expert Arne van Terphoven vanuit de legendarische...

TeamAlert is benieuwd naar jouw ervaringen met drugs in het verkeer

Nieuws

Woensdag 30 september 2020

Heb je een rijbewijs en ben je tussen de 18 en 50 jaar oud? En gebruik je weleens XTC, speed,...

Je feestbehoefte tóch nog kwijt bij Ongepland Festival

Nieuws

Donderdag 10 september 2020

De clubs zijn gesloten, festivalseizoen zit er op, maar op Ongepland Festival in het Sieraad te Amsterdam trekken ze hem...

Aangepast Pleinvrees am Strand belooft een muzikale stranddag te worden

Nieuws

Vrijdag 7 augustus 2020

"Lekker flaneren aan de Amsterdamse kust, pootjes in het goudgele zand, de fijnste muziek en een grijns op je giecheltje...

18 juli is het Nationale Festivalcrew-dag: een ode aan alle festivalmedewerkers

Nieuws

Dinsdag 7 juli 2020

De organisatie van de Zwarte Cross en Mañana Mañana roept alle festivalmedewerkers in Nederland op om 18 juli 2020 een...

HEMtuin is met afstand het meest veelzijdige festivalalternatief tot nu toe

Inclusief fotoalbum

Dinsdag 30 juni 2020

We mochten weer eens op pad en dat beviel goed!