Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 2 minuten. Afbeelding: Kirsten van Santen

Nieuws

Glijen, flirten en shinen bij Parels van de Stad

Door Timo Kragting op dinsdag 6 augustus 2019

Vorig jaar zag dit Amsterdamse onderonsje het daglicht. Een festival van Amsterdam, voor Amsterdam aan het einde van het festivalseizoen. Het bleek een succesformule, want de eerste editie was direct stijf uitverkocht. Dat smaakte natuurlijk naar meer, dus dit jaar zijn ze weer terug. Maar liefst 10 Amsterdamse evenementenorganisaties brengen 90 (!!) parels van acts naar het Havenpark in Amsterdam op 14 september. Shine je mee?

BannerTicketDeal

Samen sta je sterk

Het moet weer een bonte verzameling van pop-, hiphop-, r&b- en housemuziek gaan worden. Van catchy meezingers tot vieze glijplaten. Het zijn ook niet de minste organisaties die hun steentje bijdragen. Partijen als Vunzige Deuntjes, Encore en TikTak organiseren zelf grote succesvolle evenementen in en rondom de hoofdstad. “Voor Amsterdam, door Amsterdam en dé plek waar Amsterdam samenkomt.” Het is de pay-off en succesformule van het relatief nieuwe festival.

Vunzige Deuntjes x TikTak

Van een echte mainstage is geen sprake, maar als je er een zou moeten uitkiezen, zou het de stage van Vunzige Deuntjes x TikTak zijn. Een mix van live-acts en dj’s brengen muziek en vibes die je van de organisaties gewend bent. Glijen, meeblèren, vies kijken en ongegeneerd flirten. Je ontkomt er niet aan. Zeker niet bij live-optredens van Frenna, Jonna Fraser, Josylvio en Childsplay. Het is slechts een greep uit het uitgebreide programma bij deze stage.

Encore x Puna

Evenementenorganisatie Encore doet ’t vandaag met hiphopblog Puna. Twee grootmachten als het om de hiphopscene in Nederland gaat. Encore organiseert al jaren een succesvol hiphopfeest in de Melkweg en wist in het verleden al acts als MHD, Lil Pump, Migos en Flonti Slacks voor hun festival te strikken. Het is dan ook geen verrassing dat ze het beste uit de lokale hiphopscene meenemen naar Parels van de Stad. O.a. Sevn Alias, Cho en DJ Abstract staan op het programma.

Kris Kross Amsterdam

Het gaat goed met de partystarters uit Amsterdam. Een internationale doorbraak (meer dan 500 miljoen Spotify plays voor hun hit Sex) en een knaller van een nummer 1 hit met Maan en Tabitha zijn slechts twee van de successen van het trio Yuki Kemphees, Jordy- en Sander Huisman. Een heuse parel van de stad dus, ze heten niet voor niets Kris Kross Amsterdam. Ze nemen 14 september o.a. Tabitha, Walter Looks en Juvanice mee naar het Havenpark.

Meer parels van parels

Het is een lange lijst aan hostingpartners, elke Amsterdamse organisatie draagt met liefde wat pareltjes bij. Ook Fiesta Macumba, Super Social, Over the Moon, KLEAR, Colorful en Geroezemoes staan op het affiche en brengen o.a. Waxfiend, Benny Rodrigues, Yung Internet en Full Crate naar het festival.

ParelsvandestadFoto: Kirsten van Santen

Het is simpelweg nogal een grote jongen, dit relatief nieuwe festival. Amsterdamse gezelligheid op z’n best. En als je niet uit onze hoofdstad komt, ben je natuurlijk ook gewoon welkom. Want ook dat is Amsterdam. Er zijn nog tickets beschikbaar, bovendien krijg je er een New York pizzavoucher van €13,- bij.

Parels van de Stad
14 september
Havenpark, Amsterdam
Tickets kosten 35 euro en je krijgt er een gratis pizzavoucher van €13,- bij 

Vond je het leuk? Laat het Timo weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Loveland Festival: Waaien, draaien en een beetje naar de haaien

Report over Loveland Festival

Inclusief fotoalbum

Woensdag 14 augustus 2019

De bomen zorgden voor de nodige beschutting tijdens een stormachtige editie van Loveland Festival.

Jong en oud, Appelsap met bakpao

Report over Appelsap

Inclusief fotoalbum

Woensdag 14 augustus 2019

De reünie van de Opposites was niet het enige dat van Appelsap 2019 een groot succes maakte.

Vliegen door de verschillende dimensies van de (Dance) Valley

Nieuws

Inclusief fotoalbum

Woensdag 14 augustus 2019

Het was weer een dag lang zweven op Dance Valley.

New York Pizza goes vegan op Lowlands

Nieuws

Maandag 12 augustus 2019

De Nederlandse keten komt met een primeur naar Flevoland: de allereerste festivalstand waar een vegan bloemkoolbodem de dienst uitmaakt.

Munten op Hullabaloo Festival worden Collectors Item

Nieuws

Maandag 12 augustus 2019

Ben jij de gelukkige die het gouden muntje vindt?

Groningse designstudent test circulair festivalbandje tijdens Paradigm Festival

Nieuws

Dinsdag 6 augustus 2019

Het van hennep gemaakte bandje is biologisch afbreekbaar en biedt festivalbezoekers een blijvende herinnering door de plantzaadjes die in het...

Glijen, flirten en shinen bij Parels van de Stad

Nieuws

Dinsdag 6 augustus 2019

Maar liefst 10 Amsterdamse evenementenorganisaties brengen 90 (!!) parels van acts naar het Havenpark in Amsterdam op 14 september.

Nieuwkomer Green Garden Festival vult gat in Haagse festivalscene

Nieuws

Vrijdag 2 augustus 2019

O.a. Vunzige Deuntjes, Whoosah, Indigo en het Paard van Troje slaan de handen ineen.