Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 2 minuten. Afbeelding: Kirsten van Santen

Nieuws

Glijen, flirten en shinen bij Parels van de Stad

Door Timo Kragting op dinsdag 6 augustus 2019

Vorig jaar zag dit Amsterdamse onderonsje het daglicht. Een festival van Amsterdam, voor Amsterdam aan het einde van het festivalseizoen. Het bleek een succesformule, want de eerste editie was direct stijf uitverkocht. Dat smaakte natuurlijk naar meer, dus dit jaar zijn ze weer terug. Maar liefst 10 Amsterdamse evenementenorganisaties brengen 90 (!!) parels van acts naar het Havenpark in Amsterdam op 14 september. Shine je mee?

BannerTicketDeal

Samen sta je sterk

Het moet weer een bonte verzameling van pop-, hiphop-, r&b- en housemuziek gaan worden. Van catchy meezingers tot vieze glijplaten. Het zijn ook niet de minste organisaties die hun steentje bijdragen. Partijen als Vunzige Deuntjes, Encore en TikTak organiseren zelf grote succesvolle evenementen in en rondom de hoofdstad. “Voor Amsterdam, door Amsterdam en dé plek waar Amsterdam samenkomt.” Het is de pay-off en succesformule van het relatief nieuwe festival.

Vunzige Deuntjes x TikTak

Van een echte mainstage is geen sprake, maar als je er een zou moeten uitkiezen, zou het de stage van Vunzige Deuntjes x TikTak zijn. Een mix van live-acts en dj’s brengen muziek en vibes die je van de organisaties gewend bent. Glijen, meeblèren, vies kijken en ongegeneerd flirten. Je ontkomt er niet aan. Zeker niet bij live-optredens van Frenna, Jonna Fraser, Josylvio en Childsplay. Het is slechts een greep uit het uitgebreide programma bij deze stage.

Encore x Puna

Evenementenorganisatie Encore doet ’t vandaag met hiphopblog Puna. Twee grootmachten als het om de hiphopscene in Nederland gaat. Encore organiseert al jaren een succesvol hiphopfeest in de Melkweg en wist in het verleden al acts als MHD, Lil Pump, Migos en Flonti Slacks voor hun festival te strikken. Het is dan ook geen verrassing dat ze het beste uit de lokale hiphopscene meenemen naar Parels van de Stad. O.a. Sevn Alias, Cho en DJ Abstract staan op het programma.

Kris Kross Amsterdam

Het gaat goed met de partystarters uit Amsterdam. Een internationale doorbraak (meer dan 500 miljoen Spotify plays voor hun hit Sex) en een knaller van een nummer 1 hit met Maan en Tabitha zijn slechts twee van de successen van het trio Yuki Kemphees, Jordy- en Sander Huisman. Een heuse parel van de stad dus, ze heten niet voor niets Kris Kross Amsterdam. Ze nemen 14 september o.a. Tabitha, Walter Looks en Juvanice mee naar het Havenpark.

Meer parels van parels

Het is een lange lijst aan hostingpartners, elke Amsterdamse organisatie draagt met liefde wat pareltjes bij. Ook Fiesta Macumba, Super Social, Over the Moon, KLEAR, Colorful en Geroezemoes staan op het affiche en brengen o.a. Waxfiend, Benny Rodrigues, Yung Internet en Full Crate naar het festival.

ParelsvandestadFoto: Kirsten van Santen

Het is simpelweg nogal een grote jongen, dit relatief nieuwe festival. Amsterdamse gezelligheid op z’n best. En als je niet uit onze hoofdstad komt, ben je natuurlijk ook gewoon welkom. Want ook dat is Amsterdam. Er zijn nog tickets beschikbaar, bovendien krijg je er een New York pizzavoucher van €13,- bij.

Parels van de Stad
14 september
Havenpark, Amsterdam
Tickets kosten 35 euro en je krijgt er een gratis pizzavoucher van €13,- bij 

Vond je het leuk? Laat het Timo weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Oerol onderzoekt andere vorm voor festival

Nieuws

Vrijdag 3 april 2020

Het Terschellinger theaterfestival Oerol zal in 2020 niet in reguliere vorm kunnen plaatsvinden vanwege de corona-maatregelen van de Nederlandse overheid....

Alle virtuele raves op een rijtje

Nieuws

Vrijdag 27 maart 2020

Go hard and stay home.

Paaspop 2020 gaat niet door

Nieuws

Dinsdag 24 maart 2020

Gekochte tickets blijven geldig voor 2021; ook restitutie van ticket aankoopbedrag mogelijk

Glastonbury afgelast en dat is slecht nieuws voor alle Europese festivals

Nieuws

Woensdag 18 maart 2020

Een van de grootste openluchtfestival op aarde is door de coronacrisis genoodzaakt om de aanstaande editie te annuleren.

Ook Coachella uitgesteld naar aanleiding van coronavirus

Nieuws

Woensdag 11 maart 2020

Het festival staat nu gepland voor 9 tot en met 11 en 16 tot en met 18 oktober.

Eerste grote festival afgelast om coronavirus

Nieuws

Donderdag 5 maart 2020

Tomorrowland Winter in het Franse Alpe d'Huez wordt door de Franse autoriteiten afgelast vanwege de dreiging van het coronavirus.

SWF 2020 maakt line-up bekend

Nieuws

Dinsdag 3 maart 2020

O.a. Âme II Âme, Gerd Janson, Floorplan, Henrik Schwarz, Maceo Plex, Marcel Dettmann en Honey Dijon staan op het affiche.

Oost-Nederland krijgt er een LGBTQ-festival bij: Honey Honey

Nieuws

Zondag 1 maart 2020

Het oosten van ’t land kleurt roze, rood, oranje, geel, groen, blauw en paars. Honey Honey ‘The Festival’ doet zijn...