Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 2 minuten. Afbeelding: Kirsten van Santen

Nieuws

Glijen, flirten en shinen bij Parels van de Stad

Door Timo Kragting op dinsdag 6 augustus 2019

Vorig jaar zag dit Amsterdamse onderonsje het daglicht. Een festival van Amsterdam, voor Amsterdam aan het einde van het festivalseizoen. Het bleek een succesformule, want de eerste editie was direct stijf uitverkocht. Dat smaakte natuurlijk naar meer, dus dit jaar zijn ze weer terug. Maar liefst 10 Amsterdamse evenementenorganisaties brengen 90 (!!) parels van acts naar het Havenpark in Amsterdam op 14 september. Shine je mee?

BannerTicketDeal

Samen sta je sterk

Het moet weer een bonte verzameling van pop-, hiphop-, r&b- en housemuziek gaan worden. Van catchy meezingers tot vieze glijplaten. Het zijn ook niet de minste organisaties die hun steentje bijdragen. Partijen als Vunzige Deuntjes, Encore en TikTak organiseren zelf grote succesvolle evenementen in en rondom de hoofdstad. “Voor Amsterdam, door Amsterdam en dé plek waar Amsterdam samenkomt.” Het is de pay-off en succesformule van het relatief nieuwe festival.

Vunzige Deuntjes x TikTak

Van een echte mainstage is geen sprake, maar als je er een zou moeten uitkiezen, zou het de stage van Vunzige Deuntjes x TikTak zijn. Een mix van live-acts en dj’s brengen muziek en vibes die je van de organisaties gewend bent. Glijen, meeblèren, vies kijken en ongegeneerd flirten. Je ontkomt er niet aan. Zeker niet bij live-optredens van Frenna, Jonna Fraser, Josylvio en Childsplay. Het is slechts een greep uit het uitgebreide programma bij deze stage.

Encore x Puna

Evenementenorganisatie Encore doet ’t vandaag met hiphopblog Puna. Twee grootmachten als het om de hiphopscene in Nederland gaat. Encore organiseert al jaren een succesvol hiphopfeest in de Melkweg en wist in het verleden al acts als MHD, Lil Pump, Migos en Flonti Slacks voor hun festival te strikken. Het is dan ook geen verrassing dat ze het beste uit de lokale hiphopscene meenemen naar Parels van de Stad. O.a. Sevn Alias, Cho en DJ Abstract staan op het programma.

Kris Kross Amsterdam

Het gaat goed met de partystarters uit Amsterdam. Een internationale doorbraak (meer dan 500 miljoen Spotify plays voor hun hit Sex) en een knaller van een nummer 1 hit met Maan en Tabitha zijn slechts twee van de successen van het trio Yuki Kemphees, Jordy- en Sander Huisman. Een heuse parel van de stad dus, ze heten niet voor niets Kris Kross Amsterdam. Ze nemen 14 september o.a. Tabitha, Walter Looks en Juvanice mee naar het Havenpark.

Meer parels van parels

Het is een lange lijst aan hostingpartners, elke Amsterdamse organisatie draagt met liefde wat pareltjes bij. Ook Fiesta Macumba, Super Social, Over the Moon, KLEAR, Colorful en Geroezemoes staan op het affiche en brengen o.a. Waxfiend, Benny Rodrigues, Yung Internet en Full Crate naar het festival.

ParelsvandestadFoto: Kirsten van Santen

Het is simpelweg nogal een grote jongen, dit relatief nieuwe festival. Amsterdamse gezelligheid op z’n best. En als je niet uit onze hoofdstad komt, ben je natuurlijk ook gewoon welkom. Want ook dat is Amsterdam. Er zijn nog tickets beschikbaar, bovendien krijg je er een New York pizzavoucher van €13,- bij.

Parels van de Stad
14 september
Havenpark, Amsterdam
Tickets kosten 35 euro en je krijgt er een gratis pizzavoucher van €13,- bij 

Vond je het leuk? Laat het Timo weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

By The Creek keert in september terug als weekender

Nieuws

Donderdag 22 april 2021

Duimen dat het weer los mag in september, dan staat er namelijk dubbel zoveel By The Creek op het programma.

Merendeel jongeren verwacht dit jaar weer een festival te bezoeken

Nieuws

Vrijdag 16 april 2021

Met de eerste testevenementen achter de rug en de aankondiging dat in april honderden evenementen en attracties onder strikte voorwaarden...

Een noodzakelijke bom van opgekropte festivaleuforie

Maandag 22 maart 2021

Wat gebeurt er als je na een festivalloos jaar 1.500 festivalfans los laat in Biddinghuizen? Pure extase.

Joris Voorn, De Staat, Chef'Special en meer op testfestivals

Nieuws

Woensdag 24 februari 2021

De kaartverkoop start morgen voor iedereen die zich heeft aangemeld.

Mysteryland start met voorverkoop

Nieuws

Donderdag 11 februari 2021

Mysteryland heeft goede hoop dat ze 27 t/m 29 augustus het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer weer kunnen omtoveren tot een...

Pleinvrees Festival viert 10-jarig bestaan op 31 juli

Nieuws

Maandag 8 februari 2021

Weet jij al waar je naartoe gaat deze zomer?

YellowTipi onderzoekt: Hoe groot is de kans dat we deze zomer kunnen festivallen?

Nieuws

Donderdag 4 februari 2021

Floris onderzocht hoe groot de kans is dat we deze zomer weer kunnen festivallen. Vaccinaties, testevenementen, sneltests, wat is er...

Er komt een garantiefonds voor evenementen en dat is geweldig nieuws

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Waar de evenementenindustrie al maanden om schreeuwt, wordt eindelijk door het kabinet gehoord.