Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 2 minuten.

Nieuws

Festivalverrijkers van karton

Door Timo Kragting op donderdag 26 september 2019

Je bent ze ongetwijfeld al eens tegen gekomen, want je kunt er eigenlijk nauwelijks omheen. De projecten van Cardboarders vallen op en nodigen altijd uit om even gezellig mee te doen. Van kartonnen dinosaurussen tot sokpoppenkaraoke, er is een flinke dosis out-of-the-box-fantasie nodig om het te bedenken. Ook dit jaar werd er weer een hoop kleur, leven en verbazing toegevoegd aan festivals als Wildeburg, Lowlands en Defqon. We blikken graag met jullie terug op de highlights van het festivalseizoen van de Cardboarders.

Defqon – Cardboarders

Cardboarders1

Een jaarlijks fenomeen waar je als Defqon bezoeker niet omheen kan. Hele dinosaurussen, ridderpakken en andere opvallende attributen worden er van karton in elkaar geflanst. Een heel weekend lang. Sommige bezoekers zijn er niet weg te slaan. Lekker knutselen met karton, zodat je daarna kan paraderen over de festivalwijdes met de door jou in elkaar geflanste creaties.

Wildeburg – Wildeburger Courant

WildeburgerCourantFoto: KAIK Photography

Wildeburg is een tijdelijk dorp, onmisbaar in zo’n dorp is natuurlijk het regionale krantje. Op Wildeburg wordt deze gemaakt door een zooitje creatief ongeregeld, dat samen met de bezoekers de invulling bepaalt. De krantjes worden volledig analoog gedrukt met oude stencilmachines. Bovendien staan ze bomvol met visuele vunzigheid, onmisbare taferelen uit het onofficiële programma en goedbedoelde slechte raad. Tussen het harde werken door was er altijd tijd voor een feestje, of zeg maar gerust feest in de drukkerij.

Lowlands – #LIT

Cardboarders3

Tel stop-motion en long-exposure bij elkaar op, vermenigvuldig het met de uitgesproken bezoekers van Lowlands en je hebt het project #LIT. Het Cardboarders team ging met een heuse Lightpaint-bike over het terrein heen en creëerde een lange stop-motion serie, waarbij gekleurde lampen en een lange sluitertijd zorgden voor prachtige plaatjes die live op een groot scherm zien waren. Dat scherm was overigens gemonteerd op een fiets, waardoor het geheel zich constant over het terrein verplaatste. Eigenlijk hebben we aan de foto’s verder weinig toe te voegen, fucking vet!

Wat ze volgend jaar weer zullen bedenken en welke festivals ze daarmee inkleuren is nog niet bekend, maar je zal ze zeker nog eens tegenkomen. Twijfel dan niet, en duik in het diepe. Wie weet maak jij een vet kartonnen attribuut, een gedicht of tekening dat in de krant wordt gepubliceerd of iets anders creatiefs. Oh en even gezellig komen hangen mag natuurlijk altijd. Het eerstvolgende evenement op het programma is Kaboom Animation Festival in en rondom de Westergas. Hier leer, zie en voel je alles over animatie. Zie je daar?

Cardboarders.com

Vond je het leuk? Laat het Timo weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

By The Creek keert in september terug als weekender

Nieuws

Donderdag 22 april 2021

Duimen dat het weer los mag in september, dan staat er namelijk dubbel zoveel By The Creek op het programma.

Merendeel jongeren verwacht dit jaar weer een festival te bezoeken

Nieuws

Vrijdag 16 april 2021

Met de eerste testevenementen achter de rug en de aankondiging dat in april honderden evenementen en attracties onder strikte voorwaarden...

Een noodzakelijke bom van opgekropte festivaleuforie

Maandag 22 maart 2021

Wat gebeurt er als je na een festivalloos jaar 1.500 festivalfans los laat in Biddinghuizen? Pure extase.

Joris Voorn, De Staat, Chef'Special en meer op testfestivals

Nieuws

Woensdag 24 februari 2021

De kaartverkoop start morgen voor iedereen die zich heeft aangemeld.

Mysteryland start met voorverkoop

Nieuws

Donderdag 11 februari 2021

Mysteryland heeft goede hoop dat ze 27 t/m 29 augustus het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer weer kunnen omtoveren tot een...

Pleinvrees Festival viert 10-jarig bestaan op 31 juli

Nieuws

Maandag 8 februari 2021

Weet jij al waar je naartoe gaat deze zomer?

YellowTipi onderzoekt: Hoe groot is de kans dat we deze zomer kunnen festivallen?

Nieuws

Donderdag 4 februari 2021

Floris onderzocht hoe groot de kans is dat we deze zomer weer kunnen festivallen. Vaccinaties, testevenementen, sneltests, wat is er...

Er komt een garantiefonds voor evenementen en dat is geweldig nieuws

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Waar de evenementenindustrie al maanden om schreeuwt, wordt eindelijk door het kabinet gehoord.