Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 2 minuten.

Nieuws

Festivalverrijkers van karton

Door Timo Kragting op donderdag 26 september 2019

Je bent ze ongetwijfeld al eens tegen gekomen, want je kunt er eigenlijk nauwelijks omheen. De projecten van Cardboarders vallen op en nodigen altijd uit om even gezellig mee te doen. Van kartonnen dinosaurussen tot sokpoppenkaraoke, er is een flinke dosis out-of-the-box-fantasie nodig om het te bedenken. Ook dit jaar werd er weer een hoop kleur, leven en verbazing toegevoegd aan festivals als Wildeburg, Lowlands en Defqon. We blikken graag met jullie terug op de highlights van het festivalseizoen van de Cardboarders.

Defqon – Cardboarders

Cardboarders1

Een jaarlijks fenomeen waar je als Defqon bezoeker niet omheen kan. Hele dinosaurussen, ridderpakken en andere opvallende attributen worden er van karton in elkaar geflanst. Een heel weekend lang. Sommige bezoekers zijn er niet weg te slaan. Lekker knutselen met karton, zodat je daarna kan paraderen over de festivalwijdes met de door jou in elkaar geflanste creaties.

Wildeburg – Wildeburger Courant

WildeburgerCourantFoto: KAIK Photography

Wildeburg is een tijdelijk dorp, onmisbaar in zo’n dorp is natuurlijk het regionale krantje. Op Wildeburg wordt deze gemaakt door een zooitje creatief ongeregeld, dat samen met de bezoekers de invulling bepaalt. De krantjes worden volledig analoog gedrukt met oude stencilmachines. Bovendien staan ze bomvol met visuele vunzigheid, onmisbare taferelen uit het onofficiële programma en goedbedoelde slechte raad. Tussen het harde werken door was er altijd tijd voor een feestje, of zeg maar gerust feest in de drukkerij.

Lowlands – #LIT

Cardboarders3

Tel stop-motion en long-exposure bij elkaar op, vermenigvuldig het met de uitgesproken bezoekers van Lowlands en je hebt het project #LIT. Het Cardboarders team ging met een heuse Lightpaint-bike over het terrein heen en creëerde een lange stop-motion serie, waarbij gekleurde lampen en een lange sluitertijd zorgden voor prachtige plaatjes die live op een groot scherm zien waren. Dat scherm was overigens gemonteerd op een fiets, waardoor het geheel zich constant over het terrein verplaatste. Eigenlijk hebben we aan de foto’s verder weinig toe te voegen, fucking vet!

Wat ze volgend jaar weer zullen bedenken en welke festivals ze daarmee inkleuren is nog niet bekend, maar je zal ze zeker nog eens tegenkomen. Twijfel dan niet, en duik in het diepe. Wie weet maak jij een vet kartonnen attribuut, een gedicht of tekening dat in de krant wordt gepubliceerd of iets anders creatiefs. Oh en even gezellig komen hangen mag natuurlijk altijd. Het eerstvolgende evenement op het programma is Kaboom Animation Festival in en rondom de Westergas. Hier leer, zie en voel je alles over animatie. Zie je daar?

Cardboarders.com

Vond je het leuk? Laat het Timo weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Paaspop kondigt eerste 40 acts aan

Nieuws

Dinsdag 19 november 2019

O.a. André Hazes, Anouk, Kensington, Krezip, Netsky, Parkway Drive, Paul Kalkbrenner en Sean Paul komen naar Schijndel

George Fitzgerald, Extrawelt en meer voor La Rêve Winterfestival

Nieuws

Dinsdag 19 november 2019

La Rêve Winterfestival is 15 februari bij Thuishaven in Amsterdam.

Eerste namen Pinkpop bekend

Nieuws

Woensdag 13 november 2019

Het festival bevestigt headliner Red Hot Chili Peppers. Ook Keane, Zara Larsson, Disturbed en Deftones komen volgend jaar naar Landgraaf.

Ook Post Malone bevestigd voor Pinkpop

Nieuws

Woensdag 13 november 2019

Niet lang nadat de organisatie Red Hot Chili Peppers, Deftones, Keane, Zara Larsson en Disturbed aankondigde, komt nu het nieuws...

ID&T neemt belang in Vunzige Deuntjes

Nieuws

Dinsdag 12 november 2019

De danceorganisatie koopt 60% van Vunzige Deuntjes, waarmee ze o.a. op Mysteryland al jaren mee samenwerken.

NU.nl organiseert eerste landelijke online debat over drugs

Nieuws

Vrijdag 8 november 2019

Moet harddrugs gelegaliseerd worden? En hoe schuldig ben je als recreatief gebruiker aan drugscriminaliteit? Die vragen en meer zullen tijdens...

Interview met Mauro van mahabe137: "We hebben veel aan Kultlab te danken"

Nieuws

Dinsdag 5 november 2019

Floris interviewde Mauro (23) van mahabe137 over hun naam, doorbraak en hun banden met Pablo Discobar en Kultlab.

Dit zijn onze festivaltips voor november

Nieuws

Maandag 28 oktober 2019

Want ook in de herfst en winter valt er genoeg te festivallen.