Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 4 minuten. Afbeelding: Alwin Sinnema

Nieuws

Festivaltips voor augustus

Door Timo Kragting op vrijdag 26 juli 2019

Het is hoogzomer en de keuze is weer reuze als het om festivals gaat. Of je nou van champagne in de VIP, of blote voeten in het zand houdt: je komt zeker wel weer aan je trekken. Misschien zie je door de festivalbomen het discobos niet meer, vandaar dat wij met (wappie) liefde 10 augustus-festivals voor je tippen. Lowlands, Dance Valley en Mysteryland kennen we natuurlijk allemaal. Maar ken je deze festivals al?

Sunny Side Up

2 + 3 augustus
Den Hoorn (Texel)

Blije eieren verzamelen, veel tropischer dan Sunny Side Up worden festivals in Nederland niet. Lekker uitwaaien in de Texelse natuur, terwijl de beste bands en dj’s de soundtrack van jouw festivalweekend door de speakers knallen. Er is uiteraard veel ruimte om te dansen, maar je kunt ook deelnemen aan een potje surfen, yoga, suppen of vliegeren. O.a. Benjamin Fro, The Flexican, Three Little Clouds en Convoi Exceptional feesten met je mee.

Paradigm Festival

9 t/m 12 augustus
Industrieterrein Euvelgunne

Paradigm Festival wordt langzaam aan het festival dat de bekende club in Groningen ontstijgt. Of het door de magische aankleding, de ruime openingstijden of de strakke programmering komt weten we niet, maar dat het jaarlijks een groot succes is weten we wel. Dit jaar staan o.a. Red Axes, British Murder Boys, Nick Curly en Speedy J op het programma.

Rotterdamse Rave Festival

17 augustus
RDM Rotterdam, Rotterdam

Ja toch, niet dan? Raven kunnen ze wel in Rotterdam. Dit jaar zeker, want ze hebben o.a. Ben Klock, Dax J, I Hate Models en Reinier Zonneveld uitgenodigd. Verwacht geen poespas, een shitload aan techno, een goeie vibe en een Rotterdamse tongval.

SWF

17 augustus
Havenpark, Amsterdam

Wat ooit STRAF_WERK Festival heette, heet nu SWF. Lekker simpel dus, de afkorting. Fans hebben deze al maanden in hun agenda staan, want teleurstellen doen ze eigenlijk nooit. Dit jaar verhuizen ze van het oude vertrouwde Blijburg naar een nieuwe locatie: Havenpark Amsterdam. Daar zullen o.a. Kölsch, The Martinez Brothers, Tale of Us en Pan-Pot het festival ondersteboven komen draaien.

Mystic Garden Melodies Special

24 augustus
Thuishaven Festivalterrein, Amsterdam

Een zomerfestival was nog niet genoeg. Een ADE-variant op het zomerfestival was óók nog niet genoeg. De organisatie zat met een harmonieuze selectie aan melodieën die staan te trappelen om wat trommelvliezen te bereiken. En waar kan dat beter dan bij het Amsterdamse Thuishaventerrein. De melodieën die live ten gehore worden gebracht staan centraal en de typische Mystic Garden magie volgt vanzelf. O.a. Lövestad, Formel, PAJI en Teho staan op het programma.

Strandfestival Zand

24 augustus
Almeerderstrand, Almere
Ticket Deal! Koop hier je ticket en ontvang 3 maanden gratis Tijdschrift.nl t.w.v. €29,85
Meer info en ticketdeals

Hoeveel beachvibe wil je hebben. Strandfestival Zand is ’s zomers lekkerste pleonasme. Het draait hier om zand tussen je tenen, een biertje in je hand en de populairste live-muziek van het moment. André Hazes, Charly Lownoise & Mental Theo, Guus Meeuwis, Kraantje Pappie, ze zijn er allemaal bij. Jij ook?

Green Garden Festival

24 augustus
Malieveld, Den Haag
Ticket Deal! Koop hier je ticket en ontvang een New York Pizza voucher t.w.v. €13
Meer info en ticketdeals

GreenGarden

Een splinternieuwe debutant! Green Garden Festival is dit jaar voor het eerst en het belooft een lekker Haags feestje te worden. De beste organisaties uit Den Haag en omstreken slaan de handen in elkaar om er iets moois van te maken. De mix van live en elektronisch wordt verzorgd door o.a. Jonna Fraser, David Vunk, Yung Felix en Benny Rodrigues. Oh en een kleine tip: de eerste editie van elk festival is altijd het leukst.

Duikboot Festival

24 augustus
Breepark, Breda

In Breda en omstreken al lang geen nieuwe naam meer, Duikboot Festival is de gevestigde orde en het beste dat de stad te bieden heeft. De Sluwe Vos, ROD, Michel de Hey en Abstract Division duiken samen met jou het diepe in. Mix Brabantse gezelligheid met de nodige beats en je hebt de succesformule van Duikboot te pakken.

Hullabaloo

30 + 31 augustus
Stadspark, Groningen

Nog een debutant en eentje die gelijk groot uitpakt. Want welk debuutfestival weet o.a. Oscar & the Wolf, Craig David, De Jeugd van Tegenwoordig en Sevn Alias te strikken? Een meerdaags festival waar alle zintuigen geprikkeld worden. Nu nog uitvogelen hoe we Hullabaloo precies uitspreken.

Have a Nice Day Festival

30 augustus t/m 1 september
Openluchttheater Borculo, Borculo

 

HANDFest

Wat is nou precies de reden dat je naar een festival gaat? Om een goede dag te hebben toch? Wat nou als ik je vertel dat er een Have a Nice Day Festival is. Dan zit dat van die goede dag wel snor, lijkt me. Zoals de organisatie zelf vermeldt: “Dans op muzikale smaakmakers, ga het avontuur aan, plons in het natuurzwembad en word wakker op de festivalcamping!”. O.a. Colin Benders, De Sluwe Vos, Sandrien en Weval knallen hier door de speakers.

Vond je het leuk? Laat het Timo weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

By The Creek keert in september terug als weekender

Nieuws

Donderdag 22 april 2021

Duimen dat het weer los mag in september, dan staat er namelijk dubbel zoveel By The Creek op het programma.

Merendeel jongeren verwacht dit jaar weer een festival te bezoeken

Nieuws

Vrijdag 16 april 2021

Met de eerste testevenementen achter de rug en de aankondiging dat in april honderden evenementen en attracties onder strikte voorwaarden...

Een noodzakelijke bom van opgekropte festivaleuforie

Maandag 22 maart 2021

Wat gebeurt er als je na een festivalloos jaar 1.500 festivalfans los laat in Biddinghuizen? Pure extase.

Joris Voorn, De Staat, Chef'Special en meer op testfestivals

Nieuws

Woensdag 24 februari 2021

De kaartverkoop start morgen voor iedereen die zich heeft aangemeld.

Mysteryland start met voorverkoop

Nieuws

Donderdag 11 februari 2021

Mysteryland heeft goede hoop dat ze 27 t/m 29 augustus het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer weer kunnen omtoveren tot een...

Pleinvrees Festival viert 10-jarig bestaan op 31 juli

Nieuws

Maandag 8 februari 2021

Weet jij al waar je naartoe gaat deze zomer?

YellowTipi onderzoekt: Hoe groot is de kans dat we deze zomer kunnen festivallen?

Nieuws

Donderdag 4 februari 2021

Floris onderzocht hoe groot de kans is dat we deze zomer weer kunnen festivallen. Vaccinaties, testevenementen, sneltests, wat is er...

Er komt een garantiefonds voor evenementen en dat is geweldig nieuws

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Waar de evenementenindustrie al maanden om schreeuwt, wordt eindelijk door het kabinet gehoord.