Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 2 minuten. Afbeelding: Jordy Brada

Nieuws

Een rauw, Rotterdams, zwart gedicht

Door Eline de Korte op dinsdag 31 december 2020

Wat ooit begon als illegale rave in het Kralingse Bos, is veranderd in de techno-parel van Rotterdam. Ik was één van die 3500 mensen die al maanden op Ticketswap een kaartje probeerde te scoren. Rotterdamse Rave is populair. Maar waarom? Wat houdt Rotterdams Raven precies in? Niet lullen maar beuken Gewapend met drie vriendinnen en mijn zwarte rave-outfit liepen we richting de ingang van de Maassilo. De rij was lang maar ging snel. “Gewoon DOORLOPEN” riep één van de beveiligers. En dat is misschien ook wel kenmerkend voor Rotterdamse Rave.

RotterdamseRave1Foto: Jordy Brada

Niet lullen maar beuken!

Techno-drang is soms groot. Ook voor Lisanne, één van mijn vriendinnen, die besloot om op het laatste moment, een twee keer zo duur kaartje te kopen via Facebook. Iets wat je kan zien als een lot uit de loterij die je nooit gaat winnen. Gelukkig won ze, het kaartje deed het!

Techno porn

Binnengekomen in de Maassilo maken mijn oren kennis met de lekkere harde techno porn. De line up is om van klaar te komen. Na het bestellen van een wodka en een water houden onze voeten het niet meer en lopen we naar de eerste zaal. Ik zoek mijn oordoppen (niet omdat ik het niet wil horen), ik wil dichterbij, optimaal genieten en opgaan in de muziek. We startte de avond bij 999999999 LIVE en pakken nog een stukje set mee van Paula Temple. Mijn persoonlijke favoriet van de avond was Charlotte de Witte. Wanneer zij haar set start, begint het publiek te juichen en het vuurwerk knalt door de zaal. De uptempo muziek dwingt om te bewegen. We sloten de avond af bij I Hate Models en pakte uiteindelijk nog een stukje set mee van Ghost In The Machine (zo voelde ik me ook inmiddels want het was 09:30 uur).

RR2Foto: Jordy Brada

Pure liefde

De Maassilo kenmerkt zich door de industriële sfeer. Rauw. En dit past dan ook super goed bij het concept van Rotterdamse Rave. Geen poespas, weinig visuals. Gewoon die dikke vuist omhoog en gaan. De pure muziek doet het werk. Af en toe dwaal je af door de gangenstelsels en eindig je in een hoekje waar je aan de praat raakt met andere technoliefhebbers. Die harde, pure techno liefde delen, is Rotterdams Raven. Deze editie viel alles op zijn plek. De muziek, de ambiance vormden samen een rauw, zwart gedicht. Misschien was dit onbewust ook een eerbetoon aan de nachtburgemeester van Rotterdam, Jules Deelder die spijtig genoeg is overleden.

Vond je het leuk? Laat het Eline weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

18 juli is het Nationale Festivalcrew-dag: een ode aan alle festivalmedewerkers

Nieuws

Dinsdag 7 juli 2020

De organisatie van de Zwarte Cross en Mañana Mañana roept alle festivalmedewerkers in Nederland op om 18 juli 2020 een...

HEMtuin is met afstand het meest veelzijdige festivalalternatief tot nu toe

Inclusief fotoalbum

Dinsdag 30 juni 2020

We mochten weer eens op pad en dat beviel goed!

Dit zijn de 10 beste festivalalternatieven deze zomer

Nieuws

Donderdag 25 juni 2020

Terrastivals, festivalloze festivalcampings, dance dineren op een boot, er kan van alles deze zomer zonder festivals.

LatinVillage en The Good Guyz realiseren eerste luxe culinaire camping van Nederland

Nieuws

Woensdag 24 juni 2020

Taste of Amsterdam, Latinvillage Festival en The Good Guyz, realiseren de eerste glamping waar dagelijks wordt gekookt door Nederlandse topchefs.

Nederlandse muziekbranche overhandigt 60.000 handtekeningen van petitie 'Liefde voor Muziek'

Nieuws

Dinsdag 23 juni 2020

Aanstaande donderdagmiddag (25 juni om 13.15 uur) overhandigt de Nederlandse muziekindustrie de resultaten van de petitie ‘Liefde voor Muziek’, die...

MOJO en VODAFONE lanceren streamingplatform Larger Than Live

Nieuws

Vrijdag 19 juni 2020

Donderdag 9 juli eerste show door Nielson. Ook De Staat, De Jeugd van Tegenwoordig, Maan, Frenna Deluxe en Rolf Sanchez...

HEMtuin Terrastival is Nederlands grootste culturele anderhalvemeterterras

Nieuws

Dinsdag 16 juni 2020

Zo wordt 't toch nog wat, deze fesivalzomer.

Amelie Lens, Black Coffee, Nina Kraviz, Paul Kalkbrenner en meer bevestigd voor Exit Festival in augustus

Nieuws

Dinsdag 16 juni 2020

Eerste namen voor Exit Festival in augustus.