Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 6 minuten.

Nieuws

Een Lowlands-keuzestress-beperkend artikeltje

Door Timo Kragting op woensdag 30 juli 2014

Zoals elk jaar staat Lowlands ook dit jaar weer op het programma. De 3 dagen durende Campingflight to Lowlands Paradise neemt je mee op een muzikale reis die zijn weerga niet kent. Zo vlak voor het spektakel begint, kijk je eens naar je ticket, vervolgens wat glazig naar de ellelange timetable en dan weer terug naar je ticket. Dat is nogal wat.

10564995_10204283068426492_779053941988135802_n Het is tenslotte al lastig genoeg om jezelf elke keer weer met je veel te brakke harses naar het festivalterrein te slepen. Je hebt per definitie de dag ervoor te veel bier, wodka of halfjes genomen. Bovendien bleek dat Special-K ontbijt achteraf toch ook niet helemaal het beste idee van Nederland. Vandaar dat YellowTipi je wat komt helpen met het doorlopen van de timetable. Alhoewel dit deels op onze persoonlijke voorkeur berust, kunnen we je toch wel een dikke niet-goed-like-terug garantie bieden. Deze acts zullen je sowieso niet teleurstellen. Zweef het terrein over door je te voeden met deze muzikale impulsen. Gratis adrenaline in de vorm van geluidsgolven. Here we go!

Sam Smith

Vrijdag 13:55 Grolsch - Soul

YES, het is begonnen, je hebt alle sleep –en sjouwpijntjes van de donderdag eraf geslapen en bent helemaal klaar om je dit avontuur in te storten. Bovendien ruikt je oksel, voor Lowlands-standaard, nog fucking fris. Niets beter dan af te trappen met de Britse (blanke) soulheld Sam Smith. De abnormaal zuivere klanken die deze man uit z’n strot krijgt, bezorgen je ongetwijfeld en ongevraagd een vroegtijdige eargasm. Zijn bijdrage aan ‘Latch’ van Disclosure en de hit ‘La La La’ van Naughty Boy, gaven hem een shortcut naar de top. Mis dit niet mensen!

Flume

Vrijdag 19:30 Bravo – Electronica/Future garage

Zo, je bent al behoorlijk in de Lowlands vibe, je oksels ruiken al wat ruiger en je hebt net een smerige kleffe pizza naar binnen gewerkt, tijd om die after-dinner-tip te lijf te gaan. Stort je in deze jacuzzi van soezerige melodieën, weldadige synths en flinke flokken R&B en Hiphop. Af en toe gaan de jacuzzi-bubbeltjes wat harder maar over het algemeen kun je heel lekker chillen met de muziek van deze Australische producer. Onderwaterdansen in de Bravo terwijl de zon langzaam Walibi World inzakt. Romantiek op Lowlands noemen we dat!

Duke Dumont

Vrijdag 01:00 India - Deephouse

Genoeg van al dat tamme gezwijmel, de nacht is gevallen, het is donker, shit is AAN. Direct na 2 jongens van eigen bodem, Cinnaman en Job Jobse, staat Duke Dumont op het programma. Duke brengt deephouse met een goeie UK bass en een vleugje techno. Niet direct wat je verwacht van een plattelandsjongen uit het Engelse Hertfordshire. Met I got U scoorde Adam Dyment, zoals hij eigenlijk heet, misschien wel dé hit van het afgelopen jaar. Gewoon lekker dansen!

Always Hardkoor

Zaterdag 13:00 Alpha – Happy Hardcore

WAKKER WORDEN, WAKKER WORDEN, WAKKER WORDEN! Want op zaterdag, hoe brak je ook bent, staat in de Alphatent Always Hardkoor op het programma om af te trappen. Onder andere Mental Theo, DJ Ruffneck en de Party Animals zullen met 180 bpm alle brakheid uit je lichaam denderen. Goeiemorgen!

Boy & Bear

Zaterdag 15:30 Grolsch - Folk

Wakker zijn we inmiddels. Op naar de Grolschtent voor folk uit Australië: Boy & Bear. De band die vaak vergeleken wordt met Mumford and Sons en Fleet Foxes, brengt een prachtig harmonieus, meerstemmig geluid. Heerlijk om even bij te komen van al het hardcore geweld en jezelf te laten verdwijnen in deze fijne ambiance.

Gregory Porter

Zaterdag 16:00 Bravo - Jazz

Van hardcore naar folk, gaan we deze zaterdag door naar jazz. Niet zomaar jazz, maar jazz van icoon Gregory Porter. Deze Amerikaanse knuffelbeer werd beïnvloed door de legendarische mooizinger Nat King Cole en de technieken van soulman Marvin Gaye. Zijn optreden op North Sea Jazz was velen niet onopgemerkt gebleven, de recensies waren lovend! Ook deze act mag je niet aan je voorbij laten gaan!

John Talabot

Zaterdag 00:30 Bravo - House

Zaterdagavond, bonte avond. Alle remmen los, zeg je nee, krijg je er twee. Als je morgenochtend niet verdwaasd ergens in de bosjes wakker wordt, heb je het niet goed gedaan. En wie kan zo een bonte avond beter aftrappen dan de Spaanse houseambassadeur John Talabot. John legt zichzelf geen regels of beperkingen op, zijn speelse houseklanken gaan echt alle kanten op! Een gevestigde naam in de scene en daardoor iemand om naar uit te kijken op deze editie van Lowlands. Doe Lowlands en jezelf een plezier, ga naar deze act, geniet optimaal, want de kans dat je de volgende dag deze avond nog kunt herinneren is minimaal.

Boddika

Zaterdag 03:30 Bravo – Electro/techno

Gatverdamme wat wordt dit een vies, smerig, ruig en rauw gebeuren. Detroit house, electro en techno bepalen het grootste gedeelte van zijn set. Een waardige afsluiter van de zaterdagavond. Naast zijn solowerk heeft Boddika een geroemde samenwerking met Joy Orbison met wie hij het SunkLo-label runt. Na de set van deze man weet je niet eens meer hoe je 24uurstent spelt.

Fink

Zondag 11:30 Bravo – Singer/songwriter

Helemaal verrot van de zaterdagnacht, al minstens 3 dagen niet gedouched en 3 soa’s verder, zul je vroeg je bed uit moeten. Singer/songwriter Fink staat namelijk op de planning. De live registratie van Fink met ons eigen Concertgebouworkest is simpelweg legendarisch. De diepe langzame fijne muziek die Fink maakt brengt iedereen nog even terug in dromenland.

Snoop Dogg a.k.a. Snoop Lion

Zondag 13:45 Alpha – Hiphop/reggae

Ik ga hier niet eens iets over schrijven. Als Snoop Dogg op Lowlands staat en jij bent heel toevallig ook op Lowlands dat jaar, dan kun je niet naar huis zonder dat je Snoop Dogg hebt gezien. Punt.

S O H N

Zondag 15:30 Bravo – Electronica

We gaan weer even een stapje electronischer. Electronica met ambient beats en een warm-klaaglijke falsettozang is wat deze Engelsman, woonachtig in Wenen ten gehore brengt. Zijn debuutalbum ‘Tremors’ heeft velen kippenvel bezorgd. Scoor daarom ook een portie kippenvel met mayo uitjes tijdens de Lowlandszondag in de Bravo.

Typhoon

Zondag 19:15 Bravo – Hiphop/Spoken word

Tijd voor een held van eigen bodem. Glenn de Randamie, beter bekend als Typhoon heeft ons maar liefst 7 jaar laten wachten op zijn nieuwe album. Dat is op zich niet gek, zijn vorige album Tussen Licht en Lucht, mag namelijk gerust bestempeld worden als een van de beste Nederlandse hiphopplaten aller tijden. De Zwollenaar reisde terug naar zijn roots en naar de oorsprong van hiphop om zijn grenzen te verleggen en een nieuw geniaal album ‘Lobi Da Basi’ op te nemen. De hoeveelheid energie die hij in zijn eentje in een liveact weet te stoppen, weet geen enkele andere act op Lowlands te evenaren. Genoeg redenen om dit te gaan checken dus!

Kaytranada

Zondag 01:00 Bravo – Experimental Electronica/Hiphop/Trap

Het is nog geen tijd om als een emotioneel wrak in elkaar te zakken omdat Lowlands dit jaar alweer is omgevlogen. Integendeel, er staat namelijk nog minstens één geweldige act op het programma: Kaytranada. Hij is een in Haiti geboren Canadese dj en beatbakker wiens muzikale vlechtwerk minstens zo exotisch is. Puttend uit gelijke delen hiphop, R&B en experimentele elektronica is de jeugdige producer ook niet vies van discoclaps of funky basslines, en draait hij al evenmin zijn laptop om voor kletterende trap of Oost-Europese downtempo.

Vond je het leuk? Laat het Timo weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

By The Creek keert in september terug als weekender

Nieuws

Donderdag 22 april 2021

Duimen dat het weer los mag in september, dan staat er namelijk dubbel zoveel By The Creek op het programma.

Merendeel jongeren verwacht dit jaar weer een festival te bezoeken

Nieuws

Vrijdag 16 april 2021

Met de eerste testevenementen achter de rug en de aankondiging dat in april honderden evenementen en attracties onder strikte voorwaarden...

Een noodzakelijke bom van opgekropte festivaleuforie

Maandag 22 maart 2021

Wat gebeurt er als je na een festivalloos jaar 1.500 festivalfans los laat in Biddinghuizen? Pure extase.

Joris Voorn, De Staat, Chef'Special en meer op testfestivals

Nieuws

Woensdag 24 februari 2021

De kaartverkoop start morgen voor iedereen die zich heeft aangemeld.

Mysteryland start met voorverkoop

Nieuws

Donderdag 11 februari 2021

Mysteryland heeft goede hoop dat ze 27 t/m 29 augustus het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer weer kunnen omtoveren tot een...

Pleinvrees Festival viert 10-jarig bestaan op 31 juli

Nieuws

Maandag 8 februari 2021

Weet jij al waar je naartoe gaat deze zomer?

YellowTipi onderzoekt: Hoe groot is de kans dat we deze zomer kunnen festivallen?

Nieuws

Donderdag 4 februari 2021

Floris onderzocht hoe groot de kans is dat we deze zomer weer kunnen festivallen. Vaccinaties, testevenementen, sneltests, wat is er...

Er komt een garantiefonds voor evenementen en dat is geweldig nieuws

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Waar de evenementenindustrie al maanden om schreeuwt, wordt eindelijk door het kabinet gehoord.