Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 1 minuut.

Report over Reggae Lake Festival

Echte chillers gaan naar Reggae Lake

Door Timos Krabben op donderdag 29 augustus 2019

Afgelopen weekend veranderde de Gaasperplas in klein Jamaica waar het twee dagen lang alleen maar draaide om Reggae. De afgelopen jaren is Reggae Lake uitgegroeid tot het grootste Reggae festival van Nederland. Dat is ook aan de line-up te zien, grootheden zoals Don Carlos, Alpha Blondy en Ziggy Marley stonden op het programma. Een festival waar chillers samen komen.

BannerTicketDeal

Je rave schoenen mag je thuislaten als je naar Reggae Lake gaat. Wat je niet moet vergeten mee te nemen is een kleedje en iets te roken. Want rondom alle podia wordt er flink gechillt op het festivalterrein. Misschien een iets andere vibe dan je normaal gewend bent, maar een weekendje rust pakken is ook wel eens fijn. Op Reggae Lake dans je niet badend in het zweet. Je golft net als alle andere rustig mee op de beat. Daarna spreid je jouw kleedje weer ergens anders uit, langs het water of ergens tussen de bomen. Overal liggen chillers en gaan jointjes van kleed naar kleed. Rond de klok van 19:00 is het tijd om naar het hoofdpodium te gaan. Tijd om te horen en ervaren wat reggae precies inhoudt.

Tijdloze helden, tijdloze goden

Iemand die als geen ander Roots Reggae kan verkondigen is Don Carlos. Eén van de originele leden van Black Uhuru. Hij was degene die afgelopen zaterdag het avondprogramma mocht openen waar iedereen op had gewacht. Hij is inmiddels al 67 jaar oud, maar zingt nog altijd als een jonge god met af een toe een klein kraakje in zijn stem. Het maakt allemaal niet uit, want artiesten zoals Don Carlos zijn voor liefhebbers tijdloze goden. Artiesten die hun plek hebben verdiend. Een ander bijzonder optreden was dat van Ziggy Marley, inderdaad de zoon van. Hij bracht de geest van zijn vader weer tot leven aan de Gaasperplas. Alsof dat nog niet genoeg was traden op zondag Alpha Blondy en Third World op. Reggae Lake was zo goed, dat zelfs iemand die niet naar Reggae luistert er na dit weekend van zou zijn gaan houden.

ReggaeLake

Wij zijn helemaal fan en hebben daarom ons kleedje alweer ingepakt. Zeker met mooi weer is Reggae Lake een beter alternatief dan een doorsnee middagje in het park. Want wie zijn kleedje op dit festival uitspreidt komt niet alleen tot rust, maar wordt ook nog eens getrakteerd op de beste Reggae die er in Nederland te horen is.

Vond je het leuk? Laat het Timos weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Paaspop kondigt eerste 40 acts aan

Nieuws

Dinsdag 19 november 2019

O.a. André Hazes, Anouk, Kensington, Krezip, Netsky, Parkway Drive, Paul Kalkbrenner en Sean Paul komen naar Schijndel

George Fitzgerald, Extrawelt en meer voor La Rêve Winterfestival

Nieuws

Dinsdag 19 november 2019

La Rêve Winterfestival is 15 februari bij Thuishaven in Amsterdam.

Eerste namen Pinkpop bekend

Nieuws

Woensdag 13 november 2019

Het festival bevestigt headliner Red Hot Chili Peppers. Ook Keane, Zara Larsson, Disturbed en Deftones komen volgend jaar naar Landgraaf.

Ook Post Malone bevestigd voor Pinkpop

Nieuws

Woensdag 13 november 2019

Niet lang nadat de organisatie Red Hot Chili Peppers, Deftones, Keane, Zara Larsson en Disturbed aankondigde, komt nu het nieuws...

ID&T neemt belang in Vunzige Deuntjes

Nieuws

Dinsdag 12 november 2019

De danceorganisatie koopt 60% van Vunzige Deuntjes, waarmee ze o.a. op Mysteryland al jaren mee samenwerken.

NU.nl organiseert eerste landelijke online debat over drugs

Nieuws

Vrijdag 8 november 2019

Moet harddrugs gelegaliseerd worden? En hoe schuldig ben je als recreatief gebruiker aan drugscriminaliteit? Die vragen en meer zullen tijdens...

Interview met Mauro van mahabe137: "We hebben veel aan Kultlab te danken"

Nieuws

Dinsdag 5 november 2019

Floris interviewde Mauro (23) van mahabe137 over hun naam, doorbraak en hun banden met Pablo Discobar en Kultlab.

Dit zijn onze festivaltips voor november

Nieuws

Maandag 28 oktober 2019

Want ook in de herfst en winter valt er genoeg te festivallen.