Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 1 minuut.

Report over Reggae Lake Festival

Echte chillers gaan naar Reggae Lake

Door Timos Krabben op donderdag 29 augustus 2019

Afgelopen weekend veranderde de Gaasperplas in klein Jamaica waar het twee dagen lang alleen maar draaide om Reggae. De afgelopen jaren is Reggae Lake uitgegroeid tot het grootste Reggae festival van Nederland. Dat is ook aan de line-up te zien, grootheden zoals Don Carlos, Alpha Blondy en Ziggy Marley stonden op het programma. Een festival waar chillers samen komen.

BannerTicketDeal

Je rave schoenen mag je thuislaten als je naar Reggae Lake gaat. Wat je niet moet vergeten mee te nemen is een kleedje en iets te roken. Want rondom alle podia wordt er flink gechillt op het festivalterrein. Misschien een iets andere vibe dan je normaal gewend bent, maar een weekendje rust pakken is ook wel eens fijn. Op Reggae Lake dans je niet badend in het zweet. Je golft net als alle andere rustig mee op de beat. Daarna spreid je jouw kleedje weer ergens anders uit, langs het water of ergens tussen de bomen. Overal liggen chillers en gaan jointjes van kleed naar kleed. Rond de klok van 19:00 is het tijd om naar het hoofdpodium te gaan. Tijd om te horen en ervaren wat reggae precies inhoudt.

Tijdloze helden, tijdloze goden

Iemand die als geen ander Roots Reggae kan verkondigen is Don Carlos. Eén van de originele leden van Black Uhuru. Hij was degene die afgelopen zaterdag het avondprogramma mocht openen waar iedereen op had gewacht. Hij is inmiddels al 67 jaar oud, maar zingt nog altijd als een jonge god met af een toe een klein kraakje in zijn stem. Het maakt allemaal niet uit, want artiesten zoals Don Carlos zijn voor liefhebbers tijdloze goden. Artiesten die hun plek hebben verdiend. Een ander bijzonder optreden was dat van Ziggy Marley, inderdaad de zoon van. Hij bracht de geest van zijn vader weer tot leven aan de Gaasperplas. Alsof dat nog niet genoeg was traden op zondag Alpha Blondy en Third World op. Reggae Lake was zo goed, dat zelfs iemand die niet naar Reggae luistert er na dit weekend van zou zijn gaan houden.

ReggaeLake

Wij zijn helemaal fan en hebben daarom ons kleedje alweer ingepakt. Zeker met mooi weer is Reggae Lake een beter alternatief dan een doorsnee middagje in het park. Want wie zijn kleedje op dit festival uitspreidt komt niet alleen tot rust, maar wordt ook nog eens getrakteerd op de beste Reggae die er in Nederland te horen is.

Vond je het leuk? Laat het Timos weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

DGTL organiseert 's werelds grootste online festival

Nieuws

Dinsdag 7 april 2020

Meerdere virtuele stages, een waslijst aan topdj's, Q&A's rondom circulair festivallen en aanbiedingen van o.a. Kornuit en Absolut vormen een...

Oerol onderzoekt andere vorm voor festival

Nieuws

Vrijdag 3 april 2020

Het Terschellinger theaterfestival Oerol zal in 2020 niet in reguliere vorm kunnen plaatsvinden vanwege de corona-maatregelen van de Nederlandse overheid....

Alle virtuele raves op een rijtje

Nieuws

Vrijdag 27 maart 2020

Go hard and stay home.

Paaspop 2020 gaat niet door

Nieuws

Dinsdag 24 maart 2020

Gekochte tickets blijven geldig voor 2021; ook restitutie van ticket aankoopbedrag mogelijk

Glastonbury afgelast en dat is slecht nieuws voor alle Europese festivals

Nieuws

Woensdag 18 maart 2020

Een van de grootste openluchtfestival op aarde is door de coronacrisis genoodzaakt om de aanstaande editie te annuleren.

Ook Coachella uitgesteld naar aanleiding van coronavirus

Nieuws

Woensdag 11 maart 2020

Het festival staat nu gepland voor 9 tot en met 11 en 16 tot en met 18 oktober.

Eerste grote festival afgelast om coronavirus

Nieuws

Donderdag 5 maart 2020

Tomorrowland Winter in het Franse Alpe d'Huez wordt door de Franse autoriteiten afgelast vanwege de dreiging van het coronavirus.

SWF 2020 maakt line-up bekend

Nieuws

Dinsdag 3 maart 2020

O.a. Âme II Âme, Gerd Janson, Floorplan, Henrik Schwarz, Maceo Plex, Marcel Dettmann en Honey Dijon staan op het affiche.