Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 3 minuten. Afbeelding: Janno Verharen

Report over Down The Rabbit Hole

Drukbezocht Down the Rabbit Hole doet weer gewoon waar het goed in is

Door Julie Velthoven op woensdag 10 juli 2019

Het was een groot feest op Down The Rabbit Hole dit jaar. Niet vanwege het nachtprogramma, de hoelahoeps of de heuptasjes die niet werden gecheckt bij de festivalingang, maar door de uitzonderlijke line-up. Onder andere Vampire Weekend, Janelle Monae, Underworld en Foals sierden de programmering.

DTRH1

Zo'n Rabbit Hole is soms wat krap 

Niet gek dus dat het driedaagse festival in Ewijk uitverkocht was. Dit viel echter wel te merken. Het was druk, enorm druk. Een plaspauze kostte je vaak minimaal twintig minuten, een weg banen door de ingang richting het terrein was een onmogelijke klus en over de campingdouches bij de vrouwen kunnen we maar beter niet beginnen. Herkenbare feiten voor de doorgewinterde festivalganger? Vooruit, maar in vergelijking met zusterfestivals Best Kept Secret en Lowlands kleurde dit nét buiten de lijntjes.

Naast indrukwekkende hoofdacts (waaronder bekende gezichten Balthazar en Editors) was de programmering in de kleinere tenten minstens zo aanlokkelijk. Zo wist de Zambiaanse rapper Sampa the Great de zaterdag in de Fuzzy Lop te openen met een knaller van een set. Wie nog geen uur daarvoor uit zijn tentje werd gebrand, stond nu uitbundig te dansen op haar aanstekelijke mix van soul, jazz, reggae en hiphop. Naast eigen hits Blue Boss en Female trakteerde de Zambiaanse op covers van Kendrick Lamar’s Alright en Lauryn HIll’s Doo Wop.

DTRH3

Moshpits bij Slowthai

Ook Britse grime-rapper Slowthai zette de Fuzzy Lop op stelten. Met zijn explosieve hiphop bracht hij de energie die bij grime-collega Skepta op het grotere podium leek te missen en liet hij alle natgeregende festivalgangers de regendruppels verwisselen voor zweet in explosieve moshpits.

Een welkome verrassing was Australische discopopband Parcels. De bandleden zijn geen vreemdelingen van het festival: vorig jaar stonden ze nog in kleinste tent Fuzzy Lop. Dit jaar was aan hen de taak om de Teddy Widder te vullen als last-minute vervanging voor Sofi Tukker. Wat ze echter niet hadden verwacht, was dat de tent propvol zou staan. En dat als eerste act van de dag. Toetsenist Louie Swain geeft wat liefde terug aan het enthousiaste publiek: ‘It’s official, this is our favorite festival!’

DTRH4

Brullen voor onze leeuwinnen

Op miraculeuze wijze viel op de zondag hoofdpodium act Beirut uit, precies in het tijdslot van de WK-finale. Down The Rabbit Hole speelde hier dan ook mooi op in, door op de drie grote schermen van de Hotot de wedstrijd af te spelen. Wie denkt dat er geen tijd is voor voetbal op een muziekfestival heeft het mis: oranje shirts, bloemenkransen en Nederlandse vlaggetjes vulden het grote veld. Er werd enthousiast gejuicht bij schot op doel en naar de scheidsrechter geschreeuwd bij gele kaarten. Zelfs voor een half-time act, verzorgd door Nederlandse popact Merol, werd gezorgd. Heel even had Down The Rabbit Hole haar eigen stadion, en ondanks het verlies van de leeuwinnen was dat precies zo mooi als je het je kunt voorstellen.

De pijn werd echter algauw verzacht bij flamencozangeres Rosalía. De Catalaanse overdondert haar publiek met een aangekleed podium, choreografie en hypnotiserend mooie vocalen. Samen met haar dansers en back-upvocalisten vormde de show een zeer strak plaatje. Wanneer hit Con Altura inzet, waarop ze samenwerkte met J Balvin, schakelt het publiek van ademloos luisteren over naar schudden met heupen en billen. Hoe het ook zij, Rosalía heeft een tent voor zich dat gewillig aan haar voeten ligt. Zij is dus ook niet de enige die overdondert. ‘It’s my first time here and to see so many of you means so much to me and my team.’ Zucht een geëmotioneerde Rosalía.

DTRH2

Conclusie: Down The Rabbit Hole 2019 bestond uit veel bezoekers en te weinig weinig uren, wat een combinatie is die we maar al te graag voor lief nemen. Met een line-up als deze mag Down The Rabbit Hole in het vervolg wat meer gaten gaan inplannen, want met zoveel hoogtepunten is er simpelweg geen tijd om te eten of plassen.

Vond je het leuk? Laat het Julie weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer zien?

Bekijk het fotoalbum door Janno Verharen

Meer uit het blog

DGTL organiseert 's werelds grootste online festival

Nieuws

Dinsdag 7 april 2020

Meerdere virtuele stages, een waslijst aan topdj's, Q&A's rondom circulair festivallen en aanbiedingen van o.a. Kornuit en Absolut vormen een...

Oerol onderzoekt andere vorm voor festival

Nieuws

Vrijdag 3 april 2020

Het Terschellinger theaterfestival Oerol zal in 2020 niet in reguliere vorm kunnen plaatsvinden vanwege de corona-maatregelen van de Nederlandse overheid....

Alle virtuele raves op een rijtje

Nieuws

Vrijdag 27 maart 2020

Go hard and stay home.

Paaspop 2020 gaat niet door

Nieuws

Dinsdag 24 maart 2020

Gekochte tickets blijven geldig voor 2021; ook restitutie van ticket aankoopbedrag mogelijk

Glastonbury afgelast en dat is slecht nieuws voor alle Europese festivals

Nieuws

Woensdag 18 maart 2020

Een van de grootste openluchtfestival op aarde is door de coronacrisis genoodzaakt om de aanstaande editie te annuleren.

Ook Coachella uitgesteld naar aanleiding van coronavirus

Nieuws

Woensdag 11 maart 2020

Het festival staat nu gepland voor 9 tot en met 11 en 16 tot en met 18 oktober.

Eerste grote festival afgelast om coronavirus

Nieuws

Donderdag 5 maart 2020

Tomorrowland Winter in het Franse Alpe d'Huez wordt door de Franse autoriteiten afgelast vanwege de dreiging van het coronavirus.

SWF 2020 maakt line-up bekend

Nieuws

Dinsdag 3 maart 2020

O.a. Âme II Âme, Gerd Janson, Floorplan, Henrik Schwarz, Maceo Plex, Marcel Dettmann en Honey Dijon staan op het affiche.