Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 3 minuten. Afbeelding: Janno Verharen

Report over Down The Rabbit Hole

Drukbezocht Down the Rabbit Hole doet weer gewoon waar het goed in is

Door Julie Velthoven op woensdag 10 juli 2019

Het was een groot feest op Down The Rabbit Hole dit jaar. Niet vanwege het nachtprogramma, de hoelahoeps of de heuptasjes die niet werden gecheckt bij de festivalingang, maar door de uitzonderlijke line-up. Onder andere Vampire Weekend, Janelle Monae, Underworld en Foals sierden de programmering.

DTRH1

Zo'n Rabbit Hole is soms wat krap 

Niet gek dus dat het driedaagse festival in Ewijk uitverkocht was. Dit viel echter wel te merken. Het was druk, enorm druk. Een plaspauze kostte je vaak minimaal twintig minuten, een weg banen door de ingang richting het terrein was een onmogelijke klus en over de campingdouches bij de vrouwen kunnen we maar beter niet beginnen. Herkenbare feiten voor de doorgewinterde festivalganger? Vooruit, maar in vergelijking met zusterfestivals Best Kept Secret en Lowlands kleurde dit nét buiten de lijntjes.

Naast indrukwekkende hoofdacts (waaronder bekende gezichten Balthazar en Editors) was de programmering in de kleinere tenten minstens zo aanlokkelijk. Zo wist de Zambiaanse rapper Sampa the Great de zaterdag in de Fuzzy Lop te openen met een knaller van een set. Wie nog geen uur daarvoor uit zijn tentje werd gebrand, stond nu uitbundig te dansen op haar aanstekelijke mix van soul, jazz, reggae en hiphop. Naast eigen hits Blue Boss en Female trakteerde de Zambiaanse op covers van Kendrick Lamar’s Alright en Lauryn HIll’s Doo Wop.

DTRH3

Moshpits bij Slowthai

Ook Britse grime-rapper Slowthai zette de Fuzzy Lop op stelten. Met zijn explosieve hiphop bracht hij de energie die bij grime-collega Skepta op het grotere podium leek te missen en liet hij alle natgeregende festivalgangers de regendruppels verwisselen voor zweet in explosieve moshpits.

Een welkome verrassing was Australische discopopband Parcels. De bandleden zijn geen vreemdelingen van het festival: vorig jaar stonden ze nog in kleinste tent Fuzzy Lop. Dit jaar was aan hen de taak om de Teddy Widder te vullen als last-minute vervanging voor Sofi Tukker. Wat ze echter niet hadden verwacht, was dat de tent propvol zou staan. En dat als eerste act van de dag. Toetsenist Louie Swain geeft wat liefde terug aan het enthousiaste publiek: ‘It’s official, this is our favorite festival!’

DTRH4

Brullen voor onze leeuwinnen

Op miraculeuze wijze viel op de zondag hoofdpodium act Beirut uit, precies in het tijdslot van de WK-finale. Down The Rabbit Hole speelde hier dan ook mooi op in, door op de drie grote schermen van de Hotot de wedstrijd af te spelen. Wie denkt dat er geen tijd is voor voetbal op een muziekfestival heeft het mis: oranje shirts, bloemenkransen en Nederlandse vlaggetjes vulden het grote veld. Er werd enthousiast gejuicht bij schot op doel en naar de scheidsrechter geschreeuwd bij gele kaarten. Zelfs voor een half-time act, verzorgd door Nederlandse popact Merol, werd gezorgd. Heel even had Down The Rabbit Hole haar eigen stadion, en ondanks het verlies van de leeuwinnen was dat precies zo mooi als je het je kunt voorstellen.

De pijn werd echter algauw verzacht bij flamencozangeres Rosalía. De Catalaanse overdondert haar publiek met een aangekleed podium, choreografie en hypnotiserend mooie vocalen. Samen met haar dansers en back-upvocalisten vormde de show een zeer strak plaatje. Wanneer hit Con Altura inzet, waarop ze samenwerkte met J Balvin, schakelt het publiek van ademloos luisteren over naar schudden met heupen en billen. Hoe het ook zij, Rosalía heeft een tent voor zich dat gewillig aan haar voeten ligt. Zij is dus ook niet de enige die overdondert. ‘It’s my first time here and to see so many of you means so much to me and my team.’ Zucht een geëmotioneerde Rosalía.

DTRH2

Conclusie: Down The Rabbit Hole 2019 bestond uit veel bezoekers en te weinig weinig uren, wat een combinatie is die we maar al te graag voor lief nemen. Met een line-up als deze mag Down The Rabbit Hole in het vervolg wat meer gaten gaan inplannen, want met zoveel hoogtepunten is er simpelweg geen tijd om te eten of plassen.

Vond je het leuk? Laat het Julie weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer zien?

Bekijk het fotoalbum door Janno Verharen

Meer uit het blog

By The Creek keert in september terug als weekender

Nieuws

Donderdag 22 april 2021

Duimen dat het weer los mag in september, dan staat er namelijk dubbel zoveel By The Creek op het programma.

Merendeel jongeren verwacht dit jaar weer een festival te bezoeken

Nieuws

Vrijdag 16 april 2021

Met de eerste testevenementen achter de rug en de aankondiging dat in april honderden evenementen en attracties onder strikte voorwaarden...

Een noodzakelijke bom van opgekropte festivaleuforie

Maandag 22 maart 2021

Wat gebeurt er als je na een festivalloos jaar 1.500 festivalfans los laat in Biddinghuizen? Pure extase.

Joris Voorn, De Staat, Chef'Special en meer op testfestivals

Nieuws

Woensdag 24 februari 2021

De kaartverkoop start morgen voor iedereen die zich heeft aangemeld.

Mysteryland start met voorverkoop

Nieuws

Donderdag 11 februari 2021

Mysteryland heeft goede hoop dat ze 27 t/m 29 augustus het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer weer kunnen omtoveren tot een...

Pleinvrees Festival viert 10-jarig bestaan op 31 juli

Nieuws

Maandag 8 februari 2021

Weet jij al waar je naartoe gaat deze zomer?

YellowTipi onderzoekt: Hoe groot is de kans dat we deze zomer kunnen festivallen?

Nieuws

Donderdag 4 februari 2021

Floris onderzocht hoe groot de kans is dat we deze zomer weer kunnen festivallen. Vaccinaties, testevenementen, sneltests, wat is er...

Er komt een garantiefonds voor evenementen en dat is geweldig nieuws

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Waar de evenementenindustrie al maanden om schreeuwt, wordt eindelijk door het kabinet gehoord.