Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 3 minuten.

Report over Drumcode Festival

Doorpakken op Drumcode Festival

Door Dena Nysten op woensdag 28 augustus 2019

Muziek: door het dak heen, aankleding: on point, mensen: verdomd gezellig. Drumcode is natuurlijk een gevestigde naam in de techno-scene. Het label van Adam Beyer lanceert te gekke muziekproducties en staat hierdoor eigenlijk dus ook altijd garant voor een muzikaal spektakel als het aankomt op de avonden die zij hosten. Drumcode Festival doet hier net even een schepje bovenop. Alle favoriete livesets die technoliefhebbers in de sportschool, tijdens een pre-chilling of onderweg naar het zoveelste uitje luisteren hoor je dit keer gewoon live op een festival. Met sfeer en al erbij. In 2018 bestempelde ik dit festival al tot mijn aanrader voor 2019. Ik zal uitleggen waarom het dit jaar weer waargemaakt is.

Drumcode2

Laten we beginnen met de locatie van het festival. Vorig jaar bestempelde ik Drumcode Festival al tot een soort van kleine variant van Awakenings Festival. Dit jaar was de set-up van het terrein iets anders, met nog steeds hetzelfde industriële gevoel. De mainstage is verplaatst en laat ruimte voor een intiemer gevoel met de dj. Daar waar er vorig jaar gekleurde containers op de achtergrond stonden, maakte deze dit jaar plaats voor een industriële zwarte stage met grote visuals op de achtergrond die een extra dimensie geven aan de muziek. 's Nachts kwam hier het laser- en vuurwerkgeweld tevoorschijn. Juist in de visuals en bijbehorende beleving lijkt dit jaar bij alle stages meer aandacht te zijn besteed. Op één tent na was alles open air. Heerlijk met 27 graden. Als je even wilde uitrusten van al het dansgeweld kon je plaatsnemen in een van de chill-area’s, waarbij je onder discoballen – gevestigd aan de stalen bouwconstructies op de NSDM-werf – kon zitten.

Randentertainment vind je hier bijna niet, op een paar verdwaalde ballonnen die door het publiek vlogen tijdens de set van Amélie Lens na. Die zou je dus eventueel kunnen meenemen om mee te spelen. Ook was er een massagetent (best fijn na zo’n hele dag feesten). Het gebrek aan randprogrammering is overigens helemaal niet erg. Het draait bij Drumcode Festival namelijk écht om de muziek.

En dan over de line-up: wat zo tof is aan Drumcode Festival is dat veel van de dj’s die hier geprogrammeerd staan niet vaak in Nederland draaien (ADE en het eerdergenoemde Awakenings daargelaten). Neem de Italiaanse Enrico Sangiuliano, die bij onze binnenkomst direct de sterren van de hemel draaide op de Red Stage. De toon was toen al gezet voor het nodige hamerwerk voor de rest van de dag. Wat ook zo fijn is, is dat iedereen die Drumcode Festival bezoekt dit ook precies doet met deze reden: muziek. Dit zorgde direct voor een gevoel van saamhorigheid in het publiek. Ik meen het als ik zeg dat ik op weinig festivals zoveel vriendelijke mensen heb gesproken als hier. Toeristen en locals.

De line-up laat niks te wensen over, waardoor wij de hele dag van stage naar stage zijn gehopt. Doordat alle dj’s 2 uur draaiden krijg je gerust de kans om een uurtje hier en een uurtje daar mee te pikken. Van de Braziliaanse ANNA die bij de Blue Stage een set draait met meer melodische en diepe tonen naar beuken op Sam Paganini. Vervelen hoef je je dus niet, want je kunt je oren meenemen op een reis langs de beste subgenres van techno. Van kippenvel krijgen tot doorpakken op de nodige rammers.

De indoor stage – Purple Stage – was ook heel de dag genieten. Terwijl in de middag de zweetdruppels over iedereens gezicht lopen (best warm zo’n tent) en terwijl iedereen nog steeds heel tevreden staat te dansen, waan je je in deze tent bijna op een nachtfeestje met het nodige laserwerk. Bomvol stond het bij Alan Fitzpatrick en de immens populaire Charlotte de Witte. Hier hebben we overigens ook de laatste minuten doorgebracht terwijl Ilario Alicante afsloot met een techno-remix op het bekende nummer ‘Pump The Jam’ waarop iedereen zijn laatste dansjes eruit gooide. Legend!

drumcode3

De echte diehards konden het festival zelfs twee dagen bezoeken, waarbij ik uit betrouwbare bronnen heb vernomen dat je door de dj’s die op beiden dagen programmeert stonden niet teleurgesteld zou worden, aangezien de sets heel anders waren. Van een meer experimentele set van Adam Beyer b2b Ida Engberg tot een snoeiharde set van Amélie Lens.

Drumcode Festival was ook dit jaar weer een genot voor mijn oren. Heb je de tweede editie van dit festival gemist als technoliefhebber? Dan raad ik je aan om dit volgend jaar echt níét te laten schieten. Je zult er geen spijt van hebben.

Vond je het leuk? Laat het Dena weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

InHouse voegt sociale interactie toe aan virtueel festival

Nieuws

Dinsdag 22 september 2020

Tijdens dit eerste digitale festival mét sociale interactie sinds corona draaien 11 internationale top DJ’s waaronder Nicky Romero en Laidback Luke hun...

Pleinvrees Am Strand 2020: een fijne opwarmer voor volgend jaar

Report over Pleinvrees am Strand

Donderdag 17 september 2020

Een muzikale stranddag op het terras.

Je feestbehoefte tóch nog kwijt bij Ongepland Festival

Nieuws

Donderdag 10 september 2020

De clubs zijn gesloten, festivalseizoen zit er op, maar op Ongepland Festival in het Sieraad te Amsterdam trekken ze hem...

Aangepast Pleinvrees am Strand belooft een muzikale stranddag te worden

Nieuws

Vrijdag 7 augustus 2020

"Lekker flaneren aan de Amsterdamse kust, pootjes in het goudgele zand, de fijnste muziek en een grijns op je giecheltje...

18 juli is het Nationale Festivalcrew-dag: een ode aan alle festivalmedewerkers

Nieuws

Dinsdag 7 juli 2020

De organisatie van de Zwarte Cross en Mañana Mañana roept alle festivalmedewerkers in Nederland op om 18 juli 2020 een...

HEMtuin is met afstand het meest veelzijdige festivalalternatief tot nu toe

Inclusief fotoalbum

Dinsdag 30 juni 2020

We mochten weer eens op pad en dat beviel goed!

Dit zijn de 10 beste festivalalternatieven deze zomer

Nieuws

Donderdag 25 juni 2020

Terrastivals, festivalloze festivalcampings, dance dineren op een boot, er kan van alles deze zomer zonder festivals.

LatinVillage en The Good Guyz realiseren eerste luxe culinaire camping van Nederland

Nieuws

Woensdag 24 juni 2020

Taste of Amsterdam, Latinvillage Festival en The Good Guyz, realiseren de eerste glamping waar dagelijks wordt gekookt door Nederlandse topchefs.

Ontdek alle festivals

Ontdek Amsterdam Dance Event