Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 1 minuut.

Nieuws

DJ Bone nodigt o.a. KiNK, Peggy Gou en Deetron uit voor Homeless Homies ADE charity event

Door Timo Kragting op maandag 26 augustus 2019

Zijn liefde voor de community is altijd een belangrijke factor in het leven van DJ Bone geweest. Of het nou in Detroit was, waar hij opgroeide, of bij een van de clubs waar hij resident was. Al snel realiseerde hij zich dat hij daklozen wilde helpen: “Op een dag besloot ik om iedere dakloze die mij om geld vroeg te vragen wat ze écht nodig hadden.” Maaltijden, toiletartikelen, hij heeft zelf eens een fonds opgezet voor een prothese-arm. Deze benadering resulteerde in zoveel leuke reacties en inspiratie, dat hij besloot zijn leven er meer aan te gaan wijden.

BannerTicketDeal

In 2002 ontmoette Bone Ahnne (waar hij inmiddels mee is getrouwd). In de maanden dat ze elkaar leerden kennen, kwamen ze er al snel achter dat ze een passie voor het helpen van de minderbedeelden deelden. Ze besloten het avontuur verder samen aan te gaan.

Het was uiteindelijk Ahnne haar idee om de stichting Homeless Homies op te richten. Op deze manier konden ze alles wat serieuzer en op grotere schaal aanpakken. Een substantieel deel van de inkomsten uit DJ Bone’s recordlabel Subject Detroit, worden geschonken aan de stichting.

Inmiddels is het 2019 en heeft een charity event in Detroit in mei al voor veel positieve reacties gezorgd. DJ Bone had hiervoor Derrick May, Funster, Josh Wink en Seth Troxler uitgenodigd. De beelden gingen viral onder elektronische muziekliefhebbers.

Afgelopen juni, vol motivatie na het event in Detroit, sprak Ahnne met Kolja Verhage, boeker bij Shelter Amsterdam. Ze kwamen al snel met het idee om een Homeless Homies charity event tijdens ADE te organiseren op 18 oktober van 10:00 tot 20:00. De 10-uurse techno-fundraiser wist bij vrienden en collega’s meteen veel sympathie op te wekken.

HomlessHomies

Dubfire was de eerste die zich vrijwillig aanbood. Al snel volgden grootheden als Peggy Gou, en KiNK. Allen doneren hun set, zodat de volledige opbrengst van het evenement naar de stichting kan gaan. “We hadden al snel meer artiesten dan dat we timeslots hadden om ze in te kunnen programmeren”, aldus Ahnne.

Volledige line-up: Ben Sims, Deetron, DJ Bone, Dubfire, Funster, Jordan GCZ, KiNK, Peggy Gou, Sandrien en Spencer Parker
Vrijdag 18 oktober 2019
Shelter Amsterdam
Tickets: https://bit.ly/33xJhdx
http://homelesshomies.org

Vond je het leuk? Laat het Timo weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

DGTL organiseert 's werelds grootste online festival

Nieuws

Dinsdag 7 april 2020

Meerdere virtuele stages, een waslijst aan topdj's, Q&A's rondom circulair festivallen en aanbiedingen van o.a. Kornuit en Absolut vormen een...

Oerol onderzoekt andere vorm voor festival

Nieuws

Vrijdag 3 april 2020

Het Terschellinger theaterfestival Oerol zal in 2020 niet in reguliere vorm kunnen plaatsvinden vanwege de corona-maatregelen van de Nederlandse overheid....

Alle virtuele raves op een rijtje

Nieuws

Vrijdag 27 maart 2020

Go hard and stay home.

Paaspop 2020 gaat niet door

Nieuws

Dinsdag 24 maart 2020

Gekochte tickets blijven geldig voor 2021; ook restitutie van ticket aankoopbedrag mogelijk

Glastonbury afgelast en dat is slecht nieuws voor alle Europese festivals

Nieuws

Woensdag 18 maart 2020

Een van de grootste openluchtfestival op aarde is door de coronacrisis genoodzaakt om de aanstaande editie te annuleren.

Ook Coachella uitgesteld naar aanleiding van coronavirus

Nieuws

Woensdag 11 maart 2020

Het festival staat nu gepland voor 9 tot en met 11 en 16 tot en met 18 oktober.

Eerste grote festival afgelast om coronavirus

Nieuws

Donderdag 5 maart 2020

Tomorrowland Winter in het Franse Alpe d'Huez wordt door de Franse autoriteiten afgelast vanwege de dreiging van het coronavirus.

SWF 2020 maakt line-up bekend

Nieuws

Dinsdag 3 maart 2020

O.a. Âme II Âme, Gerd Janson, Floorplan, Henrik Schwarz, Maceo Plex, Marcel Dettmann en Honey Dijon staan op het affiche.