Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 1 minuut.

Nieuws

DJ Bone nodigt o.a. KiNK, Peggy Gou en Deetron uit voor Homeless Homies ADE charity event

Door Timo Kragting op maandag 26 augustus 2019

Zijn liefde voor de community is altijd een belangrijke factor in het leven van DJ Bone geweest. Of het nou in Detroit was, waar hij opgroeide, of bij een van de clubs waar hij resident was. Al snel realiseerde hij zich dat hij daklozen wilde helpen: “Op een dag besloot ik om iedere dakloze die mij om geld vroeg te vragen wat ze écht nodig hadden.” Maaltijden, toiletartikelen, hij heeft zelf eens een fonds opgezet voor een prothese-arm. Deze benadering resulteerde in zoveel leuke reacties en inspiratie, dat hij besloot zijn leven er meer aan te gaan wijden.

BannerTicketDeal

In 2002 ontmoette Bone Ahnne (waar hij inmiddels mee is getrouwd). In de maanden dat ze elkaar leerden kennen, kwamen ze er al snel achter dat ze een passie voor het helpen van de minderbedeelden deelden. Ze besloten het avontuur verder samen aan te gaan.

Het was uiteindelijk Ahnne haar idee om de stichting Homeless Homies op te richten. Op deze manier konden ze alles wat serieuzer en op grotere schaal aanpakken. Een substantieel deel van de inkomsten uit DJ Bone’s recordlabel Subject Detroit, worden geschonken aan de stichting.

Inmiddels is het 2019 en heeft een charity event in Detroit in mei al voor veel positieve reacties gezorgd. DJ Bone had hiervoor Derrick May, Funster, Josh Wink en Seth Troxler uitgenodigd. De beelden gingen viral onder elektronische muziekliefhebbers.

Afgelopen juni, vol motivatie na het event in Detroit, sprak Ahnne met Kolja Verhage, boeker bij Shelter Amsterdam. Ze kwamen al snel met het idee om een Homeless Homies charity event tijdens ADE te organiseren op 18 oktober van 10:00 tot 20:00. De 10-uurse techno-fundraiser wist bij vrienden en collega’s meteen veel sympathie op te wekken.

HomlessHomies

Dubfire was de eerste die zich vrijwillig aanbood. Al snel volgden grootheden als Peggy Gou, en KiNK. Allen doneren hun set, zodat de volledige opbrengst van het evenement naar de stichting kan gaan. “We hadden al snel meer artiesten dan dat we timeslots hadden om ze in te kunnen programmeren”, aldus Ahnne.

Volledige line-up: Ben Sims, Deetron, DJ Bone, Dubfire, Funster, Jordan GCZ, KiNK, Peggy Gou, Sandrien en Spencer Parker
Vrijdag 18 oktober 2019
Shelter Amsterdam
Tickets: https://bit.ly/33xJhdx
http://homelesshomies.org

Vond je het leuk? Laat het Timo weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

By The Creek keert in september terug als weekender

Nieuws

Donderdag 22 april 2021

Duimen dat het weer los mag in september, dan staat er namelijk dubbel zoveel By The Creek op het programma.

Merendeel jongeren verwacht dit jaar weer een festival te bezoeken

Nieuws

Vrijdag 16 april 2021

Met de eerste testevenementen achter de rug en de aankondiging dat in april honderden evenementen en attracties onder strikte voorwaarden...

Een noodzakelijke bom van opgekropte festivaleuforie

Maandag 22 maart 2021

Wat gebeurt er als je na een festivalloos jaar 1.500 festivalfans los laat in Biddinghuizen? Pure extase.

Joris Voorn, De Staat, Chef'Special en meer op testfestivals

Nieuws

Woensdag 24 februari 2021

De kaartverkoop start morgen voor iedereen die zich heeft aangemeld.

Mysteryland start met voorverkoop

Nieuws

Donderdag 11 februari 2021

Mysteryland heeft goede hoop dat ze 27 t/m 29 augustus het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer weer kunnen omtoveren tot een...

Pleinvrees Festival viert 10-jarig bestaan op 31 juli

Nieuws

Maandag 8 februari 2021

Weet jij al waar je naartoe gaat deze zomer?

YellowTipi onderzoekt: Hoe groot is de kans dat we deze zomer kunnen festivallen?

Nieuws

Donderdag 4 februari 2021

Floris onderzocht hoe groot de kans is dat we deze zomer weer kunnen festivallen. Vaccinaties, testevenementen, sneltests, wat is er...

Er komt een garantiefonds voor evenementen en dat is geweldig nieuws

Nieuws

Donderdag 21 januari 2021

Waar de evenementenindustrie al maanden om schreeuwt, wordt eindelijk door het kabinet gehoord.