Ticket Deals Festivalagenda Blog Zoek

Leestijd: 1 minuut.

Nieuws

DJ Bone nodigt o.a. KiNK, Peggy Gou en Deetron uit voor Homeless Homies ADE charity event

Door Timo Kragting op maandag 26 augustus 2019

Zijn liefde voor de community is altijd een belangrijke factor in het leven van DJ Bone geweest. Of het nou in Detroit was, waar hij opgroeide, of bij een van de clubs waar hij resident was. Al snel realiseerde hij zich dat hij daklozen wilde helpen: “Op een dag besloot ik om iedere dakloze die mij om geld vroeg te vragen wat ze écht nodig hadden.” Maaltijden, toiletartikelen, hij heeft zelf eens een fonds opgezet voor een prothese-arm. Deze benadering resulteerde in zoveel leuke reacties en inspiratie, dat hij besloot zijn leven er meer aan te gaan wijden.

BannerTicketDeal

In 2002 ontmoette Bone Ahnne (waar hij inmiddels mee is getrouwd). In de maanden dat ze elkaar leerden kennen, kwamen ze er al snel achter dat ze een passie voor het helpen van de minderbedeelden deelden. Ze besloten het avontuur verder samen aan te gaan.

Het was uiteindelijk Ahnne haar idee om de stichting Homeless Homies op te richten. Op deze manier konden ze alles wat serieuzer en op grotere schaal aanpakken. Een substantieel deel van de inkomsten uit DJ Bone’s recordlabel Subject Detroit, worden geschonken aan de stichting.

Inmiddels is het 2019 en heeft een charity event in Detroit in mei al voor veel positieve reacties gezorgd. DJ Bone had hiervoor Derrick May, Funster, Josh Wink en Seth Troxler uitgenodigd. De beelden gingen viral onder elektronische muziekliefhebbers.

Afgelopen juni, vol motivatie na het event in Detroit, sprak Ahnne met Kolja Verhage, boeker bij Shelter Amsterdam. Ze kwamen al snel met het idee om een Homeless Homies charity event tijdens ADE te organiseren op 18 oktober van 10:00 tot 20:00. De 10-uurse techno-fundraiser wist bij vrienden en collega’s meteen veel sympathie op te wekken.

HomlessHomies

Dubfire was de eerste die zich vrijwillig aanbood. Al snel volgden grootheden als Peggy Gou, en KiNK. Allen doneren hun set, zodat de volledige opbrengst van het evenement naar de stichting kan gaan. “We hadden al snel meer artiesten dan dat we timeslots hadden om ze in te kunnen programmeren”, aldus Ahnne.

Volledige line-up: Ben Sims, Deetron, DJ Bone, Dubfire, Funster, Jordan GCZ, KiNK, Peggy Gou, Sandrien en Spencer Parker
Vrijdag 18 oktober 2019
Shelter Amsterdam
Tickets: https://bit.ly/33xJhdx
http://homelesshomies.org

Vond je het leuk? Laat het Timo weten:

of deel:

via Whatsapp via e-mail

Meer uit het blog

Paaspop kondigt eerste 40 acts aan

Nieuws

Dinsdag 19 november 2019

O.a. André Hazes, Anouk, Kensington, Krezip, Netsky, Parkway Drive, Paul Kalkbrenner en Sean Paul komen naar Schijndel

George Fitzgerald, Extrawelt en meer voor La Rêve Winterfestival

Nieuws

Dinsdag 19 november 2019

La Rêve Winterfestival is 15 februari bij Thuishaven in Amsterdam.

Eerste namen Pinkpop bekend

Nieuws

Woensdag 13 november 2019

Het festival bevestigt headliner Red Hot Chili Peppers. Ook Keane, Zara Larsson, Disturbed en Deftones komen volgend jaar naar Landgraaf.

Ook Post Malone bevestigd voor Pinkpop

Nieuws

Woensdag 13 november 2019

Niet lang nadat de organisatie Red Hot Chili Peppers, Deftones, Keane, Zara Larsson en Disturbed aankondigde, komt nu het nieuws...

ID&T neemt belang in Vunzige Deuntjes

Nieuws

Dinsdag 12 november 2019

De danceorganisatie koopt 60% van Vunzige Deuntjes, waarmee ze o.a. op Mysteryland al jaren mee samenwerken.

NU.nl organiseert eerste landelijke online debat over drugs

Nieuws

Vrijdag 8 november 2019

Moet harddrugs gelegaliseerd worden? En hoe schuldig ben je als recreatief gebruiker aan drugscriminaliteit? Die vragen en meer zullen tijdens...

Interview met Mauro van mahabe137: "We hebben veel aan Kultlab te danken"

Nieuws

Dinsdag 5 november 2019

Floris interviewde Mauro (23) van mahabe137 over hun naam, doorbraak en hun banden met Pablo Discobar en Kultlab.

Dit zijn onze festivaltips voor november

Nieuws

Maandag 28 oktober 2019

Want ook in de herfst en winter valt er genoeg te festivallen.